Hayatımın kararı, dönüm noktası...

The_WitcH

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
293
363
123
41
Merhabalar,
Yıllardır arada bir gelip buraya içimi dökerim. Hep de bana iyi gelmiştir. Yine kendimi burada buldum.
Eşimden boşanmaya karar vermiştim. 1 aydır ayrı yaşıyorduk. Dün gece geldi, konuştuk. Önce bi kavga eder gibi olduk, inatlaştı. Sonra benim kararlı ve dik duruşumdan dolayı kabullendi. Tamam dedi, boşanalım. Anlaşmalı boşanma protokülünü hazırla, imzalayacağım dedi. Tüm şartlarımı kabul etti. Ben şok oldum tabi. İlk defa mantıklı ve sakin konuştuk. Beni suçlamadı ilk defa. Hatta bana yaşattığın güzel yıllar için teşekkür ederim, sana yaşattığım acılar için özür dilerim dedi. Çok mantıklı, sakin konuştuk. Bu gece kalayım, gece gece çıkamam evden, yarın sabah giderim dedi. Sonra bütün gece ağladı. Mutfakta oturdu, saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı. Ben yatak odasında uyuyorum sanıyordu ama uyuyamadım.
Sabah kalktık, çocuğunu aldı, öptü, giydirdi. Oğlum "Baba, sen tekrar bizimle mi yaşayacaksın?" dedi mutlulukla, o da "Hayır oğlum" dedi. Biraz erken uyanmıştık, 20 dk filan oğluyla oyun oynadı, ben de mutfakta oturup onların sesini dinledim. İşte tam da o an içime bir acı oturdu. Tam bir aydır ayrıyız, hiç gözyaşı dökmedim, hiç kararımdan şüphe etmedim, hiç özlemedim. Hep dedim ki oh be, huzurluyum sonunda. Oğlumla evimizde mutluyuz dedim. Ama işte onlar oyun oynayıp gülüşürlerken içime inanılmaz bir acı oturdu.
O kadar yalvardı bana, sarıldı, lütfen bir şans daha ver dedi. Saçımı okşadı, gözlerime baktı. Bir an bile kalbim erimedi ona karşı, dimdik, kararlı durdum. Ama çocuğuyla oyun oynarken bende fırtınalar koptu. Neden bilmiyorum.
Sabah çocuğu okula bıraktık, beni işe bıraktı, gitti. O andan beri paramparçayım.
Hiçbirşey yapmadan onu affetmek istemiyorum. En azından elimde bir daha aynı şeyleri yaşamayacağıma dair bir yazılı sözleşme vs olsun istiyorum.
Belki de evlilik sözleşmesi. Ne kadar işe yarar sizce? Sadece tamam söz bir daha aynı şeyler olmayacak sözü dışında herhangi birşey?
Çok pişman, köpek gibi seviyo beni eminim. Ama emin olduğum bir şey de kayıtsız şartsız affedersem huylu huyundan vazgeçmeyecek.
Allah kimseyi böyle arada bırakmasın. En kötü karar bile kararsızlıktan iyiymiş.

Son cümlene katılıyorum.
Daha bir aydir ayriymissiniz, bir ay ne ki? Senin yerinde olsam hemen gidip bosanma davasi acmayip en azindan kendime bir 6 ay veya 1 sene falan gözlem süresi ayirirdim. Seni üzmek istemem ama böyle aglayan erkekler nedense bana hep samimiyetsiz gelir, timsah gözyaslari da olabilir yani hemen güvenme. Adami bir staja al bakalim uzun bir süre, tabiri caizse bi süründür. 😶

Merhaba önceki konularınızi bilmiyorum yalnız aldatma ve şiddet varmiydi.umarim yoktur. Ki var sa aldığınız karar doğru geliyor bana😔 şu da var gerçekten pismansa ve teminatı veriyorsa bı şans verin derim.ama şiddet varsa yapmayın

Ayrilmaya neden karar verdiniz bilmiyorum ama anladığım kadarıyla sizde bu evlilik bitmesin istiyorsunuz elinizde somut bir delil olsun tekrar yapmayacagina dair diyorsunuz ki bu verdiği sözün sizin gözünüzde bir hükmü olmadığını gösteriyor bu da daha önce o sözlerin binlerce verilip tekrarladigini gösteriyor.
Ama malesef ki böyle sözler sadece durumu kurtarmak için verilen sözler oluyor durum toparlandı mi aynı sol baştan devam.
Evlilik sözleşmesi diye birşey yok sadece eşler arasında mal paylasiminin sözleşmesi yapılabiliyor noter huzurunda.
Yani bir daha bana bagirmayacak aldatmayacak dovmeyevek özel günler de hediye çiçek alacak vs bunları yapmazsa evin yarısı benim çocuk bende kalacak diye malesef yasal olarak geçerli birşey yok.
Sadece boşanma durumunda şu şu mallar benim olacak dersin o da imzalarsa bu gecerli ki bunda bile belki sonradan itiraz hakkı vardır.
Güvenmek istiyorsun inanmak istiyorsun oğlun üzülmesin mutlu olsun istiyorsun ama bunun garantisi yok malesef. Yazılı onu yola getirecek bir kanun bir hüküm yok. Sadece vicdanı.
O da ne kadar yapabilir inanin hiç bilmiyorum

Merhaba önceki konularınızi bilmiyorum yalnız aldatma ve şiddet varmiydi.umarim yoktur. Ki var sa aldığınız karar doğru geliyor bana😔 şu da var gerçekten pismansa ve teminatı veriyorsa bı şans verin derim.ama şiddet varsa yapmayın
Aldatma yok. Şiddet var şöyle ki, en son onunla cinsel birlikteliğe hayır dediğim için bana tecavüz etti. Zaten o zaman evden git dedim. Cinsel olarak çok uzun zamandır onunla birlikte olmak istemiyordum. Arada bir sırf kavga gürültü çıkmasın diye razı oluyordum. Onun dışında sorumsuzluk var. Ara ara işsizlik ve iş aramama/beğenmeme var. Sürekli ailesine çekilip verilen krediler ve toplu paralar var. Bunları benim sonradan öğrenmem var. Maddi anlamda sırtını bana dayaması var.

Kulübe üye olduktan sonra son 5 yılda açtığım tüm konuları tekrar okudum ve bir kez daha anladım ki eşimden boşanma kararı verdiğim en doğru karar.
Boşanmanıza dair fikir edinme amaçlı önceki konulara göz attım. Alıntıladığım önceki konunuzdan. Gönül isterki kimse boşanmasın, yuva yıkılmasın ama sizi bu karara iten düşünceler bir günde oluşmamıştır, bu adama daha öncede şanslar vermişsinizdir.

Aldatma yok. Şiddet var şöyle ki, en son onunla cinsel birlikteliğe hayır dediğim için bana tecavüz etti. Zaten o zaman evden git dedim. Cinsel olarak çok uzun zamandır onunla birlikte olmak istemiyordum. Arada bir sırf kavga gürültü çıkmasın diye razı oluyordum. Onun dışında sorumsuzluk var. Ara ara işsizlik ve iş aramama/beğenmeme var. Sürekli ailesine çekilip verilen krediler ve toplu paralar var. Bunları benim sonradan öğrenmem var. Maddi anlamda sırtını bana dayaması var.
Benim bir arkadaşım tam da aynı sebepelerden boşandı onunkinde ek olarak at yarisi mi iddia mi ne vardı.
Kız ev alalım derdi adam oralı olmazdı para biriktirelim derdi gider iddia kuponu yapardı. Kız çalışırdı sırf katkım olsun diye adamin umrunda değildi. En sonunda boşandılar geçenlerde konuştuk hiç pişman değilim o degismezdi dedi

Daha ne olması gerekiyor? Hepsi bi şekilde affedilir belki ama tecavüz 😳

Yeni gördüm bu mesajınızı. Umarım o adamın sahte göz yaşlarına kanmazsınız.

Kararınızdan dönmeyin siz.

aslinda sizin is baya sarpa sarmis, bu sekilde anlasmisken donmeyin bence.
Bosanin direk.
He sonra ayni kisiye akli selim dusunebilirken bir sans daha vermek isterseniz verin, bosandigi insanla yeniden evlenen bir suru kisi var ve bosanma suresi cok kisa degilse genelde o ayri kalma pozitif olarak yansiyor iliskilerine benim gozlemim.
Hem siz de net olmus olursunuz.

Bosanin bir yil tamamen ayri yasayin, cocugunu alsin gorsun ama fazlasi olmasin.
Sonrasinda istiyorsaniz yine flort ederek yeniden bir iliskiye baslarsiniz.

Bunlar idare edilecek şeyler değil. Çocuklar anne babayı örnek alarak büyür. Böyle bir babayı örnek almasını ister misiniz?

İki ağladı ve çocuğuyla oynadı diye kararından vazgeçme. Bak burda yazdıkların boşanmak için kafi.

Çok fazla sebep varmış. Elbette uzun bir zaman geçirdiniz beraber ve bu alışkanlık oldu bir süre sonra. Aslında alışkanlığı birakamiyorsunuz. Çocukla yine vakit geçirir dönme kararından. Gece de bilerek yaptığını ağladığını düşünüyorum.

Merhabalar,
Yıllardır arada bir gelip buraya içimi dökerim. Hep de bana iyi gelmiştir. Yine kendimi burada buldum.
Eşimden boşanmaya karar vermiştim. 1 aydır ayrı yaşıyorduk. Dün gece geldi, konuştuk. Önce bi kavga eder gibi olduk, inatlaştı. Sonra benim kararlı ve dik duruşumdan dolayı kabullendi. Tamam dedi, boşanalım. Anlaşmalı boşanma protokülünü hazırla, imzalayacağım dedi. Tüm şartlarımı kabul etti. Ben şok oldum tabi. İlk defa mantıklı ve sakin konuştuk. Beni suçlamadı ilk defa. Hatta bana yaşattığın güzel yıllar için teşekkür ederim, sana yaşattığım acılar için özür dilerim dedi. Çok mantıklı, sakin konuştuk. Bu gece kalayım, gece gece çıkamam evden, yarın sabah giderim dedi. Sonra bütün gece ağladı. Mutfakta oturdu, saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı. Ben yatak odasında uyuyorum sanıyordu ama uyuyamadım.
Sabah kalktık, çocuğunu aldı, öptü, giydirdi. Oğlum "Baba, sen tekrar bizimle mi yaşayacaksın?" dedi mutlulukla, o da "Hayır oğlum" dedi. Biraz erken uyanmıştık, 20 dk filan oğluyla oyun oynadı, ben de mutfakta oturup onların sesini dinledim. İşte tam da o an içime bir acı oturdu. Tam bir aydır ayrıyız, hiç gözyaşı dökmedim, hiç kararımdan şüphe etmedim, hiç özlemedim. Hep dedim ki oh be, huzurluyum sonunda. Oğlumla evimizde mutluyuz dedim. Ama işte onlar oyun oynayıp gülüşürlerken içime inanılmaz bir acı oturdu.
O kadar yalvardı bana, sarıldı, lütfen bir şans daha ver dedi. Saçımı okşadı, gözlerime baktı. Bir an bile kalbim erimedi ona karşı, dimdik, kararlı durdum. Ama çocuğuyla oyun oynarken bende fırtınalar koptu. Neden bilmiyorum.
Sabah çocuğu okula bıraktık, beni işe bıraktı, gitti. O andan beri paramparçayım.
Hiçbirşey yapmadan onu affetmek istemiyorum. En azından elimde bir daha aynı şeyleri yaşamayacağıma dair bir yazılı sözleşme vs olsun istiyorum.
Belki de evlilik sözleşmesi. Ne kadar işe yarar sizce? Sadece tamam söz bir daha aynı şeyler olmayacak sözü dışında herhangi birşey?
Çok pişman, köpek gibi seviyo beni eminim. Ama emin olduğum bir şey de kayıtsız şartsız affedersem huylu huyundan vazgeçmeyecek.
Allah kimseyi böyle arada bırakmasın. En kötü karar bile kararsızlıktan iyiymiş.
Hemen karar vermeyin ayrılmaya ama hiç huzurunuzda yoksa durmayın erkekler kolay ağlamaz bence

Öncelikle şimdiye kadar boşanmaktan son anda dönüp her şeyin düzeldiği bir evlilik görmedim. Evlilik bir şekilde yürür yürümesine çünkü çiftler sorunları ve o hayatı artık kanıksamış olur, ayrılmaya cesaret edemez vs. Affettiniz diyelim ilk zamanlar iyi geçer sonra her şey eski düzene döner bu net.

İkinci olarak duygularınızı yönetirseniz daha mutlu bir hayat yaşarsınız. Sizin gerçek duygularınız düzeni bozmaya cesaret edip aldığınız boşanma kararı ve sonrasında yaşadığınız rahatlama. Şimdi içinize oturan öküz ve eşinizin yaşadığı pişmanlık (adam rol yapmıyordur o da pişmandır ve acı çekiyordur o an çünkü onun da hayatında değişiklik olacağı için korkuyor) geçici. Affederseniz bir süre sonra tekrar mutsuz olacaksınız ve adam düzenin bozulmasından kaynaklı pişmanlığı hayat rutine bağladığında terk edecek, artık rahatlayacak çünkü, aynı eski adam olacak. Şiddet uygulayacak tecavüz edecek falan. Karar alırken son birkaç gündeki hislerinizi değil geçmişte yaşadığınız mutsuzluğu ve (affederseniz) gelecek 5 yıldaki rutin hayatınızda olacakları düşünerek karar alın. Daha mutlu olursunuz.

Back
X