Merhabalar,
Yıllardır arada bir gelip buraya içimi dökerim. Hep de bana iyi gelmiştir. Yine kendimi burada buldum.
Eşimden boşanmaya karar vermiştim. 1 aydır ayrı yaşıyorduk. Dün gece geldi, konuştuk. Önce bi kavga eder gibi olduk, inatlaştı. Sonra benim kararlı ve dik duruşumdan dolayı kabullendi. Tamam dedi, boşanalım. Anlaşmalı boşanma protokülünü hazırla, imzalayacağım dedi. Tüm şartlarımı kabul etti. Ben şok oldum tabi. İlk defa mantıklı ve sakin konuştuk. Beni suçlamadı ilk defa. Hatta bana yaşattığın güzel yıllar için teşekkür ederim, sana yaşattığım acılar için özür dilerim dedi. Çok mantıklı, sakin konuştuk. Bu gece kalayım, gece gece çıkamam evden, yarın sabah giderim dedi. Sonra bütün gece ağladı. Mutfakta oturdu, saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı. Ben yatak odasında uyuyorum sanıyordu ama uyuyamadım.
Sabah kalktık, çocuğunu aldı, öptü, giydirdi. Oğlum "Baba, sen tekrar bizimle mi yaşayacaksın?" dedi mutlulukla, o da "Hayır oğlum" dedi. Biraz erken uyanmıştık, 20 dk filan oğluyla oyun oynadı, ben de mutfakta oturup onların sesini dinledim. İşte tam da o an içime bir acı oturdu. Tam bir aydır ayrıyız, hiç gözyaşı dökmedim, hiç kararımdan şüphe etmedim, hiç özlemedim. Hep dedim ki oh be, huzurluyum sonunda. Oğlumla evimizde mutluyuz dedim. Ama işte onlar oyun oynayıp gülüşürlerken içime inanılmaz bir acı oturdu.
O kadar yalvardı bana, sarıldı, lütfen bir şans daha ver dedi. Saçımı okşadı, gözlerime baktı. Bir an bile kalbim erimedi ona karşı, dimdik, kararlı durdum. Ama çocuğuyla oyun oynarken bende fırtınalar koptu. Neden bilmiyorum.
Sabah çocuğu okula bıraktık, beni işe bıraktı, gitti. O andan beri paramparçayım.
Hiçbirşey yapmadan onu affetmek istemiyorum. En azından elimde bir daha aynı şeyleri yaşamayacağıma dair bir yazılı sözleşme vs olsun istiyorum.
Belki de evlilik sözleşmesi. Ne kadar işe yarar sizce? Sadece tamam söz bir daha aynı şeyler olmayacak sözü dışında herhangi birşey?
Çok pişman, köpek gibi seviyo beni eminim. Ama emin olduğum bir şey de kayıtsız şartsız affedersem huylu huyundan vazgeçmeyecek.
Allah kimseyi böyle arada bırakmasın. En kötü karar bile kararsızlıktan iyiymiş.