Hayatımın kararı, dönüm noktası...

Bende de bi Rahmetli var her adımda eve kendini atıp çocuklardan nemalanmak için pusu da bekleyen. Özel günlerde aynı evde olalım, ben eve girip çıkayım. Pışşık beni tavlayacak aklınca. Öyle bol gözyaşı gördü bu gözler, üzüntüden hasta oldu güya ama daha beteriyle geldi en sonunda. Boynuzlarım göğe yükselmiştir sanırım. :duduk: Bende oyun dışı bıraktım ama hala her fırsatta şansını dener:işsiz: Bacım yola devam. Şimdi deneme sırası değil. Ki bakma öyle dediğine belki mahkemede anlaşmayı onaylamayacak belki imza atarım diyerek sana samimiyetini ispatlayıp kandırırım kadını diye hayaller kuruyor. Sende tam bunun içine düşüyorsun. Bende yazanlara katılıyorum. Çok istersen yine evlenirsin. Adam kaçmıyor orda zaten. Ama illa da tekrar deneyeceğim diyorsan boşanma halinde mal paylaşım protokolü imzalat avukatından destek al. En azından olurda devam edemezsen bari bu süreci daha hızlı atlatır ve çocuğunla rahat yaşarsın. Ama unutma çocuğun büyüdükçe bu işler daha da zor olacak. demedi deme:KK12:

Aldatma yok. Şiddet var şöyle ki, en son onunla cinsel birlikteliğe hayır dediğim için bana tecavüz etti. Zaten o zaman evden git dedim. Cinsel olarak çok uzun zamandır onunla birlikte olmak istemiyordum. Arada bir sırf kavga gürültü çıkmasın diye razı oluyordum. Onun dışında sorumsuzluk var. Ara ara işsizlik ve iş aramama/beğenmeme var. Sürekli ailesine çekilip verilen krediler ve toplu paralar var. Bunları benim sonradan öğrenmem var. Maddi anlamda sırtını bana dayaması var.
Adam amacına ulaşmış. Bosanilmayi hakediyor bana kalirsa

sadece konuyu okusaydım acele etmeyin zamana yayın belki bir anlık kararınızda hata olmuştur derdim

ama sebepleri okudum ve dik durun boşanın derim

boşanın, çocuğunuzun babası olmaya devam edecek zaten, "sizinle bir geleceği olur mu" konusunu da evli değilken değerlendirin

Aldatma yok. Şiddet var şöyle ki, en son onunla cinsel birlikteliğe hayır dediğim için bana tecavüz etti. Zaten o zaman evden git dedim. Cinsel olarak çok uzun zamandır onunla birlikte olmak istemiyordum. Arada bir sırf kavga gürültü çıkmasın diye razı oluyordum. Onun dışında sorumsuzluk var. Ara ara işsizlik ve iş aramama/beğenmeme var. Sürekli ailesine çekilip verilen krediler ve toplu paralar var. Bunları benim sonradan öğrenmem var. Maddi anlamda sırtını bana dayaması var.
Yapmayın yahu, gözyaşlarıda sizin sırtımızdan geçinemeyeceği günler içindir.

Şiddet, tecavüz diyorsunuz, ötesi var mı?

Sizin duyacağınızi bilerek ağlamıştır, sizlanmasin vicdanınız.

Yapmayın, yumusamayin. Şiddet gormussunuz, tecavüze uğramışsiniz, rizkinizin nereye gittiği belli değil. Samimi olsaydı ben karıma nasıl bunları yapıyorum diye ağlardı, yumurta kapıya dayaninca değil. Asla samimi olduğuna inanmıyorum, ağlamanın da ise yaramadığını sizin kararlı olduğunuzu anlasın bakın nasil cirkeflesicek. Yahu size tecavüz eden adamla aynı yatağa nasıl tekrar giriceksiniz? Lütfen mantıklı düşünün

Bence insan bir günde, bir olayla değişmez. Ben kendime baktığımda değiştiğimi görüyorum ama bu çok uzun zaman aldı. Eşinizin değiştiğini veya kısa sürede değişeceğini düşünmüyorum. Ayrıca sizin de onunla yaşadığınız kötü şeyleri unutup yola devam edebileceğinizi de sanmıyorum. Şu an kararsızlık yaşamanız, üzülmeniz çok normal. Ama bence kesinlikle kararınızı değiştirmeyin.

Yapmayın, yumusamayin. Şiddet gormussunuz, tecavüze uğramışsiniz, rizkinizin nereye gittiği belli değil. Samimi olsaydı ben karıma nasıl bunları yapıyorum diye ağlardı, yumurta kapıya dayaninca değil. Asla samimi olduğuna inanmıyorum, ağlamanın da ise yaramadığını sizin kararlı olduğunuzu anlasın bakın nasil cirkeflesicek. Yahu size tecavüz eden adamla aynı yatağa nasıl tekrar giriceksiniz? Lütfen mantıklı düşünün
+1
Önceki yorumumda söylediğim adam o anda geçici bir pişmanlık yaşıyordan kastım masum bir pişmanlık değil elbet. Şimdi yalnız kalacak düzen bozulacak yemeğini yapan olmayacak para kaynağı gidecek vs. Bunların yok olacağını anlamanın verdiği bir acı ondaki. Şansını deniyor ağlayarak geri alabilir miyim bunları diye, alamayacağına emin olursa o pişman ağlayan adamı göremeyeceksiniz konu sahibi. Tecrübeyle sabit.

Yahu size tecavüz eden adamla aynı yatağa nasıl tekrar giriceksiniz? Lütfen mantıklı düşünün
İşte bu çok doğru, nasıl yapacağım değil mi? Evlilik aynı evde yaşamak değil ki sadece. Adamın yine istekleri olacak, ben yine hayır diyeceğim. Yine aynı şeyi yapmayacağının garantisi yok.
Bi arkadaşım bütün olaylara ve konulara hakim, sabah onunla konuştum bana dedi ki, sen eş olarak görmüyorsun ki o adamı, kendini düşünmüyorsun, sadece babalığını kaybetmemek için affetmeyi düşünüyorsun, oğlun için.
Evet ama oğlumu bi kenara koyup kendimi düşünerek karar verebilmek mümkün mü? Yapabilir miyim?

İşte bu çok doğru, nasıl yapacağım değil mi? Evlilik aynı evde yaşamak değil ki sadece. Adamın yine istekleri olacak, ben yine hayır diyeceğim. Yine aynı şeyi yapmayacağının garantisi yok.
Bi arkadaşım bütün olaylara ve konulara hakim, sabah onunla konuştum bana dedi ki, sen eş olarak görmüyorsun ki o adamı, kendini düşünmüyorsun, sadece babalığını kaybetmemek için affetmeyi düşünüyorsun, oğlun için.
Evet ama oğlumu bi kenara koyup kendimi düşünerek karar verebilmek mümkün mü? Yapabilir miyim?
Bir çocuk için en gerekli şey mutlu bir annedir :)

İnanin ne diyeceğimi bilemiyorum.cok üzgünüm.ne demek ya tecavüz bu haffedilir bir şey değil.cocugunuz içinde böyle adama katlanmayin.ustelik şiddet var sorumluluk yok.hayat kısa mutlu olmaya hakkınız var.siz mutlu ve hızlı oldugunuz da çocuğunuzda daha mutlu olur bu ona pozit olarak yansır♥️

Sizin tabirinizle köpek gibi seven adam bunların hiçbirini yaşatmazdı

Evet yapabilirsiniz, benim büyüklerimin bi lafı vardır "önce kendimi düşünürüm, ben iyi olucam ki, evladım da iyi olsun". Siz kendiniz için iyi olanı yapın, siz iyi olduktan sonra evladınız da iyi olur, hiç aklınız kalmasın.

Sevmiyorum eşimi, hatta onunla beraber yaşamaya katlanamıyorum bile
Psikolojik olarak sürekli baskı, hakaret, şiddet görüyorum. Hatta şiddet artık fiziksel şiddete dönüşmeye başladı. Bir kere tecavüze uğradım. Bir kere tokat attı. Dün gece yine tecavüze kalkıştı
Bunları siz yazmışsınız.
Size tecavüz eden adam iyi baba olsa ne yazar.
İğrenç.
Ben olsam suratına bakamam.
Hala ağladı diyorsunuz. Tecavüze uğrayıp dayak yeyince siz de agladiniz eminim.

Sevgi kavramının ne olduğunu bence bilmiyorsunuz. Sevgi ve tecavüz kelimelerinin aynı yerde aynı anda bulunması mümkün değil. Gerisini ne yaparsanız yapın ister boşanın isterseniz çekin. Artık kendi tercihlerinin sonucunu yaşayan kadınlara üzülemiyorum.

Evlilik sözleşme evlilik gerçekleşmeden yapılır evlendikten sonra yapılmaz.Tam olarak ne yaşadınız bilmiyorum ama bence zaman verebilirsiniz aile büyüklerinden biri olsun yanınızda onun yanında da söylesin pişmanlığını

Eşiniz politik davranıyor .Sizin en zayıf noktanız çocuğunuz .Burdan size yürüyor .Sizin yaşadıklarınıza bakılırsa ,ağır şeyler var ortada .Erkekler genelde kadınların merhamet duygusundan vururlar onları .Bence inanmayın ,evde kalmak istemesi .Çocuğunuzla ilgilenmesi ,ağlamaları hepsi tamamen bir duygu sömürüsü .Şayet affeder tekrar orta yolu bulursanız .Değişeceğini düşünmüyorum .Napsam affediyor ,vicdanlı merhametli yine kafalarım gözüyle bakacaktır ,buna eminim .Her defasında aynı şeyleri yaşamak istemiyorsanız .Yollarınızı ayırın ,çalışıyorsunuz önünüze bakın derim .

Merhabalar,
Yıllardır arada bir gelip buraya içimi dökerim. Hep de bana iyi gelmiştir. Yine kendimi burada buldum.
Eşimden boşanmaya karar vermiştim. 1 aydır ayrı yaşıyorduk. Dün gece geldi, konuştuk. Önce bi kavga eder gibi olduk, inatlaştı. Sonra benim kararlı ve dik duruşumdan dolayı kabullendi. Tamam dedi, boşanalım. Anlaşmalı boşanma protokülünü hazırla, imzalayacağım dedi. Tüm şartlarımı kabul etti. Ben şok oldum tabi. İlk defa mantıklı ve sakin konuştuk. Beni suçlamadı ilk defa. Hatta bana yaşattığın güzel yıllar için teşekkür ederim, sana yaşattığım acılar için özür dilerim dedi. Çok mantıklı, sakin konuştuk. Bu gece kalayım, gece gece çıkamam evden, yarın sabah giderim dedi. Sonra bütün gece ağladı. Mutfakta oturdu, saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı. Ben yatak odasında uyuyorum sanıyordu ama uyuyamadım.
Sabah kalktık, çocuğunu aldı, öptü, giydirdi. Oğlum "Baba, sen tekrar bizimle mi yaşayacaksın?" dedi mutlulukla, o da "Hayır oğlum" dedi. Biraz erken uyanmıştık, 20 dk filan oğluyla oyun oynadı, ben de mutfakta oturup onların sesini dinledim. İşte tam da o an içime bir acı oturdu. Tam bir aydır ayrıyız, hiç gözyaşı dökmedim, hiç kararımdan şüphe etmedim, hiç özlemedim. Hep dedim ki oh be, huzurluyum sonunda. Oğlumla evimizde mutluyuz dedim. Ama işte onlar oyun oynayıp gülüşürlerken içime inanılmaz bir acı oturdu.
O kadar yalvardı bana, sarıldı, lütfen bir şans daha ver dedi. Saçımı okşadı, gözlerime baktı. Bir an bile kalbim erimedi ona karşı, dimdik, kararlı durdum. Ama çocuğuyla oyun oynarken bende fırtınalar koptu. Neden bilmiyorum.
Sabah çocuğu okula bıraktık, beni işe bıraktı, gitti. O andan beri paramparçayım.
Hiçbirşey yapmadan onu affetmek istemiyorum. En azından elimde bir daha aynı şeyleri yaşamayacağıma dair bir yazılı sözleşme vs olsun istiyorum.
Belki de evlilik sözleşmesi. Ne kadar işe yarar sizce? Sadece tamam söz bir daha aynı şeyler olmayacak sözü dışında herhangi birşey?
Çok pişman, köpek gibi seviyo beni eminim. Ama emin olduğum bir şey de kayıtsız şartsız affedersem huylu huyundan vazgeçmeyecek.
Allah kimseyi böyle arada bırakmasın. En kötü karar bile kararsızlıktan iyiymiş.
Bence neden bosandiginizi unutmayin.
Tabii ki uzuleceksiniz ara sira verdiginiz karari sorgulayacaksiniz.
Ama sebeplerinizi unutmayin ben nedenlerini bilmiyorum konularinizi bilmiyorum..
Ogluyla yine oynayacak ayrica o onun babasi yine birlikte vakit gecirecekler mantikli bakmaya calisin.

Bu mesaja kadar bende bi kez daha düşünün madem belki kurtarırsınız diyecektim ama su mesajdan sonra ürperdim açıkcası. Hakkınızda hayırlısı olsun

lütfen böyle bir adama şans vermeyin. dışarıdaki herhangi bir insan ne kadar suçluysa bu konuda eşiniz de o kadar suçlu.

Back
X