Hayatımın Şokunu Yaşadım Sanırım:/

kesınlıkle haklısınız

avukatım dediğinize göre özrün anlamının olup olmadığını sosyal yönden de hukuki yönden de bilirsiniz, açtığınız konu ile mesleğiniz arasındaki tezatlık çok göze çarpıyor. Bir avukat böyle bir durumda ne yapacağını bilir, forum sitelerine yazıp yardım istemez.

neden sadece sızemı ozel bı sıtelere bız ınsan değilmiyiz derdımızı paylaşıp fıkır alamazmıyız ya nasıl bır zıhnıyetın var sasırıyorum var ya gercekten yazık yanı yasıyorsunda fıkırler olmuş bitmiş yorum yazmak ıcın yazıcan ılla değilmi sen ve senın gıbı ınsanlar da ne yazıkkı var işte engelleyemıyoruz konuş konuş canım sen devam et:)

Ayrıca daha önemli birşeyden bahsetmem gerekirse, avukatlar gözaltına alınamaz üstü aranamaz kaldı ki kelepçelenmek vs imkanız (suç üstü hali istisna fakat sizin durumunuz da suç üstü hali nitelikleri mevcut değil), avukatsanız bilirsiniz Avukatlık Kanunu madde 58.Eğer avukat olsaydınız zaten böyle bir konu açmazdınız. Böyle bir durumda her avukat; Avukat kimliğini gösterir, eğer ki karakola buna rağmen götürülürse barolar birliğine şikayet eder bir dilekçeile (meslek onurunun ayaklar altına alınması gerekçesi ile) ve haklarında işlem başlatılır. Konuyu yanlış yere açmışsınız hukuk sitelerinden birine açacaktınız eğer avukatsanız. (İmla dili , noktalama ve yazım hatalarınızdan bahsetmiyorum bile bir avukat elbette ki TDK savunucuzu değildir fakat yazım hataları sarfetmemek için azami dikkat eder.)

ıyı okuyamadın sanırım yanımda kımlık vs yoktu ınsanlar muneccım değiller:) benı karsıdan aa avukat bu dıye bılmıyorlar alnımda yazmıyor çok bılmış senı benım mesleğimi bana öğretecek bak sen yahu:))

Eğer yanınızda yoksa Bağlı olduğunuz barolar birliği ararsınız ve oradan sizin söylediğiniz siciliniz ile avukat olup olmadığınıza bakılır ve ayrıca bulunduğunuz karakola bir avukat gönderilir, avukatsanız zaten bunu da bilirsiniz. Zira hiçbir baro ve TBB avukatının ezilmesine v melek onurunun bu denli çiğnenmesine göz yummaz.

vallahı sadece gülüyorum sana ya :) ne boş bır ınsansın valla o maddelerıde google den kopyala yapıştır:) doğruyu soyle kac dk arastırdın sunları yazmak ıcın :)) buraya doktorda yazar avukatta yazar öğretmende yazar senden ızınmı alacağız ?? sen devam et boş boş konuşmaya hadı bakalım:)) muhatabım değilsin zıra boş bır ınsan olmadığım ıcın boş ınsanlara harcayacak vaktım yok :)

Canım ben avukatım , Ankara Barosuna bağlıyım. Sicilimi de yazarım, bende sıkıntı yok

Avukat olan bilir, avukatlık kanununu okurken fakültede ders olarka anlatıyorlar, kaldı ki stajda bunları ezberletiyorlar, bir avukat diğer avukata sen avukatlık kanununu nerden biliyorsun bilemezsin google dan araştırmışsın demez.

farkındaysan avukatım demeden önce yazmısım onu ? ınsanın meslaktasına bıraz saygısı olur da nerede!

avukat olsan buraya sıcıl yazmanında doğru bırsey olmadıgını bılırdın ohalde değilmi??? ben burada kıme ısbatlayacagım kendımı sanamı?? sen kımsın bır kere?
Avukatların sicili halka açıktır kaldı ki baroların sitesinde avukatların sicillerine herkesin bakabilmesi için bir sorgu sayfası kurmuştur, isim ve soyad yazarak bulunabilir, bu avukatın güvenilirliğini ispatlar, siciller avukatlığın ispatı için kullanılır.

bu benım özgurlugum senı tanımıyorum sana neden kendımı ıspatlıycam boyle bır zorunlulugum mu var? bana ınanmak zorunda değilsin ben burada basıma gelen bır olayı anlattım yorumunu yapar gıdersın bu kadar basıt benım meslegımın doğrulugunu yanlışlıgını tartısacak kısı değilsin ne yazıkkı uzgunum...

Melsek onurunu ayaklar altına alan bu durum sadece beni değil tüm avukatları ilgilendirir, Bir avukat başına böyle bir durum geldiğinde bağlı olduğu baroyu harekete geçirir.Kendine bu işlemi yapan memuru şikayet eder hakkında 'tazminat davası' açmaz.Ne yapacağını bilmiyorsa da, bir forum sitesinde üzgünlüğünü ve hiçbirşey yapamadığını belirterek halkın gözünde mesleği küçük düşürmez.Gerekli işlemlerin ne olduğunu bilmiyorsa hukuk forumlarında konuyu açıp avukat melektaşlarına ve üstadlarına sorar. Amiyane tabirle acizlik ve bilgi eksikliği kendi aramızda kalır, bunu 'her avukat' kendi mesleğinin onurunu korumak için yapar.

Sız benım yanımdamı yasıyorsunuz?? Ne yaptığımı ne yapacağimı oradan mı takıp edıyorsunuz? Ya sabır!!!

Tüm yorumlarınızdan, büronuzun aratılmasından , polisin size muamelesinden ve üzerinizin aranmasından , (hatta 'isbat' yazımınızdan ispat olacac p ile b yan yana bile değiller bunu her 4 yıllık mezunu bile bilir, birçok göze batan yazım yanlışınızdan) acizliğinizi bir hukuk sitesinde değil halka açık bir forumda yazmanızdan, herşeyi geçtim mesleği burada küçük düşürmenizden (hiçbir avukat bürosunun aranmasına müsade etmez, üstünün aranmasından bahsetmiyorum bile kimliği yanında olmasa da ) ve hiçbir hukuki argümanınızın olmadığından avukat olmadığınız ayan beyan ortada.Çünkü hiçbir avukat meslek onurunu böyle ayaklar altına almaz, gereken işlemleri yapar daha fazla ne yapabilirim diye üstadlarına danışır.

Belki gercekten avukattir, ama iyi bir avukat olmadigi asikar.

Ben sizin yerinizde olsam tazminat davası açardım burada mağdur olan benim. Sonuçta polisler ve işlerini daha titiz bir araştırmadan sonra yapmalılar. Yakaladıklarına da aynı muameleyi yapsalar bari... Suçsuzlar linç ediliyor suçlular el üstünde nedense.

Sadece sizi dolandiricilarla karistirdiklarini anladim..
Butun ayrintilari okadar birbirine girerek yazmissiniz ki..

Gecmis olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…