hayatın anlamı

aslında daha üst düzey bir mutluluktan bahsediyorum.
o bilinç düzeyine erişmekten.
sorgulanacak o kadar çok şey varki .
dünyanın bir köşesindeki bit kadar bir insanın ne amacı olabilir ki? mutlu olsun bari diyorum:))

Ben çok sorgulayan çok düşünen insanların daha mutsuz olduğuna inanıyorum :)

Gelişigüzel yaşamak lazım.
Akışına bırakmak lazım.
Bazı kararları çok hesap yapmadan almak lazım mesela.
Hayattaki en büyük sorunum bendeki çok düşünme sendromu.
Bezdum vesselâm :)

Ne yapmalı insan bazen bulanık bir suyun içinde gibi hissediyor. Meselâ ben yaşamın yanı sıra kadınlığı da sorguluyorum. Neden kadınlarımızın birçoğu lüks makyaj giyim kuşam ve erkekler dışında herhangi birşeyle ilgili değiller. Kozmetik dükkanlarında kendilerini kaybeden insanlara rastlıyorum. Yargılamıyorum. Sadece anlamıyorum. Sohbetler çok yüzeysel ve sıkıcı kalıyor. Bazen boğulur gibi oluyorum.

evet ne kadar farkındalık o kadar soru işareti.
sen maymun iştahlısın dirayet yok yaptığın işi bitirmekte çok düşünmekten değil bence:))

hah ama işte onlar mutlu yada adı neyse .
alışveriş, evlilik , kariyer, çocuk vs vs yeterli. hayatının amacı evlenmek olan bir sürü kadın var.
bunlarla ruhlarını doldurabilen.

hah ama işte onlar mutlu yada adı neyse .
alışveriş, evlilik , kariyer, çocuk vs vs yeterli. hayatının amacı evlenmek olan bir sürü kadın var.
bunlarla ruhlarını doldurabilen.
Mutlularsa onlar adına sevinirim. Ama ben mutluluğun tüketmekte ya da nesnede olduğuna inanmıyorum. Çok tehlikeli yatırımlar bunlar. İç huzur yoksa, bağımlılık geliştirmeden ilişki kurulamıyorsa çok kötü ruhsal iflaslar oluyor.

Tamamda zaten senin amacın yok. Dunyayıda cok dusunme sonucta imtihan dunyası butun dini kitaplarda yazar sukur et bol bol

Akışa fazla müdahele etmeye çalışıyosunuz gibi geldi, biraz anda kalmaya bunların ne anlamı var diye düşünememeye ve hayatın akmasına izin vermeye çalışın.

Yazdıklarını okumaya başlayınca İmanının zayıf olduğunu düşünmeye başladım ki sen zaten bunu belirtmişsin.

Dini konu yasak.

O yüzden bununla alakalı uzun uzadıya yorum yapamıycam.

Umarım kalbine güzel şeyler doğar, tekrar aslında ne kadar güzel amaçların olduğunun farkın varırsın.

Siz arada kalmissiniz. Ateist olamamissiniz ama inancli da kalamamissiniz. Dua edecek, kimseyle paylasamadiginiz dertlerinizi paylasabileceginiz yuce bi varliga ihtiyaciniz var.
Benim de inancim zayif, ama dara dustugumde allahim ne olur yardim et, hata yaptigimda allahim ne olur affet demek ve hatta cikilmaz haldeyken allahim canimi al demek bile insana garip bi rahatlik veriyor.

Insanlar programlanmis gibi neden yaptığını bile bilmiyor. Yaptığı şeyden emin değil gerçekten istemiş miydi yoksa düzene mi uymuştu?

Bu ara gördüğüm 10 kişiden 8 inden duyduğum soru çocuk neden yapmıyorsun?

Üzerine gitmiyorum hayırlısı olsun diyorum. Deli gibi istediğimden bile emin değilim. Evladından azar isitip geliyor kadın. Olsun Yap yine de bi tane diyor. Üstelik babasız büyütmek zorunda babası da karaktersizin teki.
Duruma bahane uydurmuş ergenlikten hep. Kardeşine sorsan o küçükken de öyleydi.
Bana sorsan böyle hayırsız evladım olacağına olmasın.
Kadına sorsan olsun yapmak gerek yap bir tane.

Sıcak kahve içemez olduk foto paylascaz sosyal medyada diye.
Kahvaltı masasına oturuyorum gittiğim yerde bir çatal atcam ayyy dur bir foto çekeyim.

Bunların hepsi öyle anlamsız geliyor ki bana..

Millet sunum gösteriş diye hayata anlam yüklemiş iste.

Yukleyemeyen bizde problem sanırım.

Bu şekilciliğin boyutları aldı başını gidiyor. Çürüyoruz. O kadar çok içimiz boşaltıldı ki. Ne İle doldurucaz? İçinize sinmeyen şeyleri yapmamanıza sevindim. İnsanların içinde insanlara hasret yaşıyoruz.

Bilinçli olarak mı yapmıyorum yoksa yapacak yüreğim olmadığı için yapamıyor muyum bilmem :)

Allah içimizi, hayatımızı dolu işlerle doldursun inşallah da yaşlandığımız zaman güzel yaşadım be diyebilelim.

Gençlik gitti diye pişmanlık içinde artik hic duymayan kulaklarıyla sevdiği türküleri söyleyerek gün dolduran ihtiyarlardan olma ihtimali beni korkutuyor..

o noktada farkındalık devreye giriyor.

Senelerce korkunc boşluk hissini yasamis biri olarak, bu konuyla alakali bi iki kitap onermek isterim, nerdeyse tum sorularin cevabını iceren bi kitap.. Isteyen varsa ozelden goruselim : )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…