hayatın anlamı

Bu arada son birşey daha. Tüm bu yaşadığınız şeyin dini inancın olup olmaması ile ilgili olmadığını düşünüyorum. İnançlı insanlar da depresyona giriyor,boşluğa düşüyor,intihar ediyor. Yani tanrı inancı herkeste aynı etkiyi yapmayabilir. Herkesin tanrıyı algılama şekli de farklı olabilir. Sürekli meseleyi inanç üstünden açıklamaya çalışanlar var. İnanmak bir tercihtir. Kişiseldir. İnançlı olmak boşluğa düşmekten korumaz insanları.

Aynen katılıyorum ancak inancın insan hayatında önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum ben.

Mesela bence inanmak bir ihtiyaç.
Sevilmek sevmek bir ihtiyaç.
Güvenmek bir ihtiyaç.

Insanı hayatta bir parça daha güçlü yapan şeyler bunlar.
Herkes boşluğa düşebilir ama ben şahsen inanmasaydım o boşluktan hiç çıkamazdim sanırım .

Inaniyoruz cok sukur ama varligimiza, varolusa dogru anlami veremedigimiz, vermeyi bilmediğimiz icin dusuyoruz o boşluklara..

Dusunmeden yasayalim tarzi yaklasanlar olmus ama zihnimiz bir saniye bile dusunmeden yapamiyor. Buradan dusunmemiz gerektigini anliyorum. Yaratan dusunmemizi istemis belli ki.

Tabi ki istemiş :)
Ama bu düşünmeden yaşayanların daha mutlu olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yapabilen yapıyor haa mutlu oluyor da kime faydası oluyor hayatta nasıl bir iz bırakıyor tartışılır.

Ne güzel ifade etmişsiniz. Tanrı inancı bir yerde ihtiyaç. Kişisel. Şimdi şurada ikimiz inandığımız tanrıdan bahsetsek ortaya öyle farklı bir algı şekli çıkar ki. Herkes kendi şekline,duygusuna, ihtiyacına göre tanrı algısı ortaya çıkartıyor.

Hayatımda hiç, bir kadının neden çocuk yapmadığını merak etmedim.
Çok saçma bir soru.

Gerçekten bazı kadınlarımızın ufku mu dar desem, yetenekleri mi az bilemedim.
Bir diziden duyduğun cümleyi çok beğenmiştim "Sen minnoş bir ev kedisi değilsin."

Oysa çevremde, bir erkeği kazanmak için, binlerce taktik geliştiren kadın var.
O zekalarını başka yere yorsalardı, ne kadar başarılı olurlardı tahmin edemiyorum.

Cok soru soran helak olmustur. Bu kadar ayrintiyi dusunsek kafayi yeriz.
Atest fln misn ki icinde kocaman bi bosluk var. o boslugu doldurmak senin elinde.

Hayatının anlamsız gelmesi çok doğal çünkü hayatın anlamını yitirmişsin.. İnanç olmadan ne yaparsan yap o boşluk hiç dolmayacak var olan birşeyi görmezden gelerek inanmıyorum diyerek kurtulamazsın...

dünyada bir sürü inanış, bir sürü din var…
binlerce tanrı inanışı var…
sizin yazdığınıza göre müslüman olmayan herkes var olan bir şeyi, hak dini "inanmıyorum" diyerek görmezden görüyor…
size göre koskoca dünyada hepi topu bir avuç müslüman hariç herkes koskoca bir boşlukla mı dolu?

Herkesin seni anlamadığı bütün kapıların kapandığı hayatının altüst oldugu noktada bir Allahım yardım et demek ona yönelmek ne kadar yük alıyor omuzlarımızdan o var çünkü herkes bıraksada seni o bırakmıyor şuan sen hiç çaresizlik yaşamamışsın hiç geceleri derdini anlatacak seni anlayacak dost aramamışsın...

Seninde dediğin gibi herkes doğru yada yanlış birşeye inanıyor çünkü bu yaradılışımızda var inanmıyorum dediğin için o boşluk dolmaz dedim müslüman olmadığın için değil.. Güneşe aya taşa toprağa inananlar bişekilde Yaradanı aramıştır ruh beden bunu ister

Cevabımda islam müslüman geçmiyor dikkat edersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…