ya da anlamsız geldiği için dıştan mutlu olsam da içten olamıyorum.işte bu yüzden anlamsız geliyor.
Ben de size Echart Tolle'nin "Varolmanın Gücü" kitabını tavsiye ederim. Mülk sahibi olma isteğinin egonun nasıl bir oyunu olduğunu enfes anlatmış.
namaz kılmayı sadece bir gün değil çok uzun süre denedim. 1 sene boyunca 5 vakit namaz kıldım, sabah namazlarına kalktım. suyun ısınmadığı yerlerde buz gibi suyla abdest aldığım oldu.Yazdıklarının tamamını okumadım amacım yok neden sabah kalkıp okula gıdıyrum dıye sormussun orada bıraktım okumayı sanırım dını duyguların bıraz zayıf kalmıs, muslumanlıgı arastır, sıradan ınsanlara sorarak degıl gercekten ilimli ınsanlara sor dını, soru sor sana gre (haşa) akla yatmayan yonlerını sor onlar acıklasın o zaman hayat anlam kazanıyor ve yalnızca bır gun namaz kılmayı dene gercekten beynınde bır musluk acılıyor. Herkes hayatında en az bur kere kendını boslukta hısseder aynı astronotlar gıbı :) bu dnemınde ilimli bır kısıyle karsılasırsa küt dıye ayakları yere basar, hemde sapasaglam :) ama karsılasmazsa boslukta savrulmaya devam eder
ya da anlamsız geldiği için dıştan mutlu olsam da içten olamıyorum.
tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan?
astoria bilmem fark ettin mi ama seni severim, yorumlarını severim ve beğenirim :) önerin için çok teşekkür ederim. sevgiler
Mutluluk amaç edinildiği müddetçe insan dünyanın buna uygun bir yer olarak dizayn edilmediği gerçeğiyle her seferinde karşılaşır. Dünya'nın duygu ve durum yelpazesi geniştir. Ve hepsi de tadımlıktır. Doyum yoktur.Dünyadaki amacımızın mutlu olmak olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü dünyanın buna uygun olarak dizayn edilmediği çok belli.
namaz kılmayı sadece bir gün değil çok uzun süre denedim. 1 sene boyunca 5 vakit namaz kıldım, sabah namazlarına kalktım. suyun ısınmadığı yerlerde buz gibi suyla abdest aldığım oldu.
ama yok işte, olmuyor. ben huzuru islamda bulamadım. ne yapayım. dini öneri istemiyorum artık…
Dünyadaki amacımızın mutlu olmak olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü dünyanın buna uygun olarak dizayn edilmediği çok belli.
Dünyadaki amacımızın mutlu olmak olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü dünyanın buna uygun olarak dizayn edilmediği çok belli.
ve buna engel bir sürü etken var bilinç eğitim farkındalık bunlar arttıkça mutlu olmak daha zor.. ve böyle olunca daha kıymetli mutlu olmak..
belki gerçekten bu kadar basittir.
yada ben bu aralar taktım bu konuya geçen gün düşündüm acaba dünyanın en mutlu insanı kimdir ne iş yapar nasıl bir ortamda yaşar . sadece kendi hayatına mı yoksa başkalarının hayatlarına dokunarak mı yakalamıştır mutluluğu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?