Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi anlıyorum, bende bi taraftan kızım olsun çok istiyorum bi yandan bu ülke ve dünya beni çok korkutuyor. Kadın cinayetleri hat safhada. Ortalık sapık, manyak dolu. Birileri yolda görüp gözüne kestirip beni reddetti diye birilerinşn kızını öldürüyor. Hele bir de ya bize bi şey olur da yalnız kalırsa küçükken diye eşimle kafayı yiyoruz olmayan kızımız için. Yoksa erkek doğurmak ayrıcalıktır kafası taşıdığınızı düşünmek istemiyorum.

Allah hayırlı yazılar yazsın sağlıkla alın kucağınıza. Kız evlat vefalı olur, siz sevginizi verin yeter.

ne yaşadınız bilmiyorum ama dile kolay çok kötü şeyler bile yaşasanız, kızınızın başına gelecek mantığı varsa, çok anlamsız buluyorum. Ben şahsen çok psikolojisi bozuk bi insanım ve başıma gelen olaylar kızım olur da başına gelir diye kırk yıl düşünsem aklıma gelmez. Silkelenip kendinize gelmeye çalışın. Benim de kız evladım var. Cinsiyetin zerre önemi yok. Sağlıklı olsunlar. Kızınızı da Allah bağışlasın. Kız çocukları çok severim ben. Hoşçakalın

Cok teşekkürler canim. Çevremdeki kimseyle şükür problemim yok eşimde iyi bir insan. Ben kadin olarak cok ezildigimden isyerime hep kadın çalısan aldim. rabbim evlatlarimizi korusun. Prensesini öpuyorum. Insallah benimde saglikla doğar meleğim. Iyi haberler veririm sizlere.

Konunuz beni üzdü açıkcası.

5 yaşında bir oğlum var. Oğlumda da içimden kız geçmişti erkek olacağını öğrenince farketmez dedim yine çok sevindim.

Oglum cok zor bir cocuk. dogdugunda da zor bir bebekti hala zor. Cok hareketli uyumaktan nefret eder. zaten uyumaz artık cok hareket etmekten pili biter uyuyakalır. yoksa gel basını koy uyu dersen kıyamet kopartır uyumuyacağim diye. Ben hep bu hareketliliği bu uyku sevmemesini bu bitmez tukenmez enerjisini hep cinsiyetine bağladim. Yani erkek cocukları cok hareketli oluyorlar ondan böyle diye düsündüm.

Şimid ikinciye hamileyim ne yalan soyleyeyim inşallah kızım olur diye düsündüm hep. doktor erkek dedi. ilk öğrendiğim gun ben de bir garip hissetim. icimden bir ses keske kizım olsaydi diyordu. Sonra kendime kızdım "saçmalama o senin evladın sen onun bu dunya ya gelmesine karar verdin simdi boyle dusunmeye onu daha karninda uzmeye hakkın yok" dedim. sonra kendimi sorguladım aslında benimde korkum abisi gibi zor bir cocuk olmasıydı ve cok hareketli uyku sevmiyen bir cocuk olup abisi gibi beni zorlamasından korkuyordum biraz.

Simdi yendim o duyguları. sonucta abisini nasıl buyuttuysem onuda buyuturum dedim. Sonucta artık daha denetimliyim diye düsündüm.

Kız oldu diye erkek oldu diye uzulmemek en doğrusu. Cünku dogduğunda tek ihtiyacı olacağı sey amnesinin sıcaklığı ve onun merhameti koruyup kollaması. Boyle bir cana ama sen kiz oldun ama sen erkek oldun demek üstelik size bu kadar muhtaçken onu bi dunyaya getirme kararını siz vermisken haksızlık.

Kendinizi teskin edin. yapamıyorsanız psikolojik destek alın ama ne olursunuz bu dusuncelerden kurtulun. masum bir yavruyu annem benim kiz olmamı istememiş düsüncesiyle üzmeyin.

Üzüldüm bebiş adına.. Ama eminim kendınızce mantıklı gerekcelerınız vardır.. Keşke benım de bı kızım olsa kız anneye cam yoldasıdır.. Benimde ıkı oğlum var 3. Olursa hayırlısı olsun derim. Erkek çocuklarını daha çok sevıyorum ama kıza da hayır demem..

Öncelikle çok kötü şeyler yaşamışsınız ancak korkularınız yine de çok yersiz ve mantıksız.
Bunlar erkek çocuklarının başına da geliyor, hayvanlara da olan oluyor. Hatta cansız nesnelere bile neler yapıyorlar. Olayın cinsiyetle alakası yok.
Sizin psikolojik tedavi görmeniz gerekiyor ciddi anlamda.
Korkularınızı yenmeniz için tedavi olacaksınız. Olmuyorsanız çocuk yapmayacaksınız. Bu kadar sağlıksız bir psikolojide çocuk sahibi olmak da yanlış.
Ayrıca anneniz ne kadar zorluk yaşarsa yaşasın büyük hataları var.
Size böyle durumlarda ne yapılacağını öğretmemiş.
Kendi susmuş size de susmayı öğretmiş.
Hep kendi kendinizi ezdirmişsiniz anne kız.
Burada ben dahil birçok kadın en basitinden toplu taşımalarda tacize uğramış, takip edilmiştir.
Kendimizi korumak ve savunmak zorundayız.
Ben birinin beni taciz ettiğini hissettiğim an bağıra çağıra rezil eder üzerine de var gücümle vururum. Herkesi de ayağa kaldırır o şerefsizi rezil ederim en kötü.
Siz kızınız olursa annenizin size öğrettiğini değil, güçlü olmayı kendini korumayı ve ezdirmemeyi yapılması gerekenleri yapmayı öğretirseniz ne gibi bir problem olabilir ki?
Psikolojik tedavi şart

Sanırım bilinçaltında ağır bir travma yaşıyorsunuz, belki siz bile tam olarak farkında değilsiniz bu travmanın ama bir uzman yardımı almanız lazım. Bu arada en az kızlar kadar erkek çocukları da büyük tehlike altında, erkek çocuklarına yapılan taciz, tecavüz oranlarına bakarsanız cinsiyetin pek de önemli olmadığını anlarsınız. Onu da geçtim,genel olarak erkeklerin kazaya, kavgaya, suça karışma oranı daha fazladır. Askerlik, savaş gibi unsurları söylemiyorum bile. Yani aslında erkek çocuğunu yetiştirmek her zaman daha zordur.

Ben sizi haklı görmüyorum.
Cinsiyetçi değilim desenizde içinize işlemiş.
Kız çocuk doğurmaktan korkmak yerine çocuk doğurmaktan korkmanız gerekmez mi?
Keşke erkek olarak doğsaydım dediğinize eminim ama ispatlayamam.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Benim anneciğim haftanin 7 günü sabah 06.00da çikıp eve gece 23.00 gibi geliyordu. Geldiğinde genelde ölü gibi yorgun oluyordu ama yinede çok güzel annelik yapti beni kimseye muhtaç ettirmedi. ozamanlar bu kadar kolay değildi boşanmiş bir cocuklu kadın olmak. Ya da konusmak duygularini dile getirmek
Evet çogu kisi bağirsaydin vursaydin vs diye düşünüyor ama öyle olmuyor. Vurmayı bırak bağıramiyorsun bile dilin tutuluyor.mesela benim en azından 3 saat dilim tutulmuştu ağlayamamistım bile. Rabbim kimseyi tecbübe ettirmesin

Kurban olayım çocuk hasretiyle tutuşan, yıllarca evlat özlemi çeken, cinsiyet ayrımı yapmaksızın sadece Allah’a ben de hamile kalabileyim diye yalvaran nice kadın varken, böyle konular açmayın yaa ne olur.. Madem kız erkek korkun var, korun ve hamile kalma, bu konuda hak veremem kusura bakmasın kimse, bu doğrudan bize haksızlık....

Hanimefendi daralacağiniz konuyu okumayın bu ne saldırganlık

daralmak nedir yaaa?burası dert platformu ve gayet de buraya uygun bir dert yazmış konu sahibii.iyi eğitim almış iyi çevrelerde yetişmiş kadınların başına bir şey gelmiyor yaniii. pesssssss

Sizin ve anneniz adına çok üzüldüm. Eski devirde kız-erkek ayrımı daha fazlaydı ama sizin en büyük şansızlığınız bu cehaleti en uç noktada yaşayan ailelere denk gelmeniz. Yaptıklarının yanlış olduğunu siz de çok iyi biliyorsunuz ve böyle cahil zihniyete karşı bence kızınız olacağı için tam tersi çok mutlu olmalsınız. Erkeği doğuran bir adam yetiştirmiş olur fakat kız evladı yetiştirmek koca bir toplum yetiştirmek demektir, herşey bizim elimizde. Eşinizin ailesi de ataerkilmiş, fakat bunu yıkmak da sizin ve kızınızın elinde. Siz bebeğinize ne kadar kıymet verirseniz çevre de ona o kadar kıymet verir. Kız haberine hala bu devirde bile saçma sapan tepki verenlere boynu bükük kuru kuru "hayırlısı buymuş" derseniz bu zihniyet bitmez. Kendinizle alakalı travmaları aşamıyorsanız lütfen destek alın ama şundan emin olun kız çocuğu yetiştirmek şahane birşey, ataerkil zihniyeti bitirmeye bir adım daha yaklaşmak demek.

Babannemin 3 oğlu var. Keşke 3 oğul yerine 1 kızım olsaydı der ağlar hep. Amcalarimdan hayır yok çünkü. Ben şahsen başına bir şey gelir kötü tecrübeler yaşar diye kız da erkek de dogurmaktan korkuyorum. Kız olsa ayrı dert ( ülkemizin kadına karşı tutumu malum ) erkek olsa başına buyruk olur serserilik eder diye korkuyorum. Allah hayırlı evlat versin.

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum

İşte asıl o zorlukları kendi kızınıza oğlunuza evladınız yaşatmamak için daha çok sahiplenmeniz gerekmez mi?
Bence destek almalısınız bilinçaltınızda yatan bu duyguyu çözmemiz gerekiyor sizi suçlamıyorum ama çzömediğiniz sürece evladınız sizin yaşadıpınızdam daha kötüsünü yaşayacaksınız.

Konu sahibinin derdi başka.
Çok sıkıntılar çekmiş.
Kızının da kötü şeyler yaşayacağını düşünüyor.
Konuda belitmemis ama oğlan da oğlan diye tutturmadigi da hissediliyor açıkçası.
Konu sahibi en başta durumu anlatsaniz bu kadar insan olumsuz yorum da yapmazdı.

daralmak nedir yaaa?burası dert platformu ve gayet de buraya uygun bir dert yazmış konu sahibii.iyi eğitim almış iyi çevrelerde yetişmiş kadınların başına bir şey gelmiyor yaniii. pesssssss
Kadın erkek ayrımından daraldım. İyi çevrede yetişmiş kadınların da başına kötü şeyler geliyor ama cinsiyeti erkek olanların başına da kötü şeyler geliyor öyle değil mi?

Kadın erkek ayrımından daraldım. İyi çevrede yetişmiş kadınların da başına kötü şeyler geliyor ama cinsiyeti erkek olanların başına da kötü şeyler geliyor öyle değil mi?
evet bu konuda haklısınız erkeğin de kadının da geliyor.Ama kadınlar maalesef toplum baskısına da maruz kalıyorr çırpınıyorlar kurtulmak içinn bazılarıı döngülerini yenemiyorlar.her kadın güçlü değill arkasında olan ailesi yokk ekonomisi yokk psikolojisi yokk ben bunu demek istedimmm aslındaaa

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Tam da bu sebepten en çok kızınız olmasını isteyip ona her zaman arkasında olacağınız sevginizi gösterirken özgürce yetişmesi için de elinizden geleni yapacağınız bir annelik yapmanız gerek, bu harika bir fırsat. Neler yaşadınız bilmiyorum, ama aşmışsınız ki bir aile kurmuş hatta 2.çocuğa gebe kalmışsınız gönüllü olarak. Linçlik bir konu değil herkesin kendi fikridir ama şaşılacak bir konu. Oğlunuzun zor bir ergenlik geçirmeyeceğinin garantisi yok nihayetinde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…