- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
- Konu Sahibi Umutumut82
-
sen iyi bir annesin oğlunun üstüne titriyorsun yanında çalışanlara bile merhametlisin eski konularından biliyorumm.ama geçmişte takılı kalmışsınn kızıyorsun halaa içten içe neden diyee.ama sana bunları yaşatanların keyfi yerinde değil mi?sen de aynını yapppp .kız çocuğu anneye arkadaştır can yoldaşıdır ben iyi ki kızım var derim hep o yüzden.tekrar tebrik ederimm doğacak bebeğini ve senii.
Öncelikle çok kötü şeyler yaşamışsınız ancak korkularınız yine de çok yersiz ve mantıksız.Arkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. eğee oglu bosansaydı da bu muameleyi yapacakmiydi HAYIR. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.
13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.
20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
Öncelikle çok kötü şeyler yaşamışsınız ancak korkularınız yine de çok yersiz ve mantıksız.
Bunlar erkek çocuklarının başına da geliyor, hayvanlara da olan oluyor. Hatta cansız nesnelere bile neler yapıyorlar. Olayın cinsiyetle alakası yok.
Sizin psikolojik tedavi görmeniz gerekiyor ciddi anlamda.
Korkularınızı yenmeniz için tedavi olacaksınız. Olmuyorsanız çocuk yapmayacaksınız. Bu kadar sağlıksız bir psikolojide çocuk sahibi olmak da yanlış.
Ayrıca anneniz ne kadar zorluk yaşarsa yaşasın büyük hataları var.
Size böyle durumlarda ne yapılacağını öğretmemiş.
Kendi susmuş size de susmayı öğretmiş.
Hep kendi kendinizi ezdirmişsiniz anne kız.
Burada ben dahil birçok kadın en basitinden toplu taşımalarda tacize uğramış, takip edilmiştir.
Kendimizi korumak ve savunmak zorundayız.
Ben birinin beni taciz ettiğini hissettiğim an bağıra çağıra rezil eder üzerine de var gücümle vururum. Herkesi de ayağa kaldırır o şerefsizi rezil ederim en kötü.
Siz kızınız olursa annenizin size öğrettiğini değil, güçlü olmayı kendini korumayı ve ezdirmemeyi yapılması gerekenleri yapmayı öğretirseniz ne gibi bir problem olabilir ki?
Psikolojik tedavi şart
Kızınızın kötü şeyler yaşamasından korkuyorsanız onu geleneksel saçma sapan ataerkil düzene biat edecek şekilde yetiştirmezsiniz iyi yerlerde eğitim görmesini ve iyi çevrelerde bulunmasını sağlarsınız olur biter. Öf daraldım artık ha.
daralmak nedir yaaa?burası dert platformu ve gayet de buraya uygun bir dert yazmış konu sahibii.iyi eğitim almış iyi çevrelerde yetişmiş kadınların başına bir şey gelmiyor yaniii. pesssssssKızınızın kötü şeyler yaşamasından korkuyorsanız onu geleneksel saçma sapan ataerkil düzene biat edecek şekilde yetiştirmezsiniz iyi yerlerde eğitim görmesini ve iyi çevrelerde bulunmasını sağlarsınız olur biter. Öf daraldım artık ha.
Sizin ve anneniz adına çok üzüldüm. Eski devirde kız-erkek ayrımı daha fazlaydı ama sizin en büyük şansızlığınız bu cehaleti en uç noktada yaşayan ailelere denk gelmeniz. Yaptıklarının yanlış olduğunu siz de çok iyi biliyorsunuz ve böyle cahil zihniyete karşı bence kızınız olacağı için tam tersi çok mutlu olmalsınız. Erkeği doğuran bir adam yetiştirmiş olur fakat kız evladı yetiştirmek koca bir toplum yetiştirmek demektir, herşey bizim elimizde. Eşinizin ailesi de ataerkilmiş, fakat bunu yıkmak da sizin ve kızınızın elinde. Siz bebeğinize ne kadar kıymet verirseniz çevre de ona o kadar kıymet verir. Kız haberine hala bu devirde bile saçma sapan tepki verenlere boynu bükük kuru kuru "hayırlısı buymuş" derseniz bu zihniyet bitmez. Kendinizle alakalı travmaları aşamıyorsanız lütfen destek alın ama şundan emin olun kız çocuğu yetiştirmek şahane birşey, ataerkil zihniyeti bitirmeye bir adım daha yaklaşmak demek.Arkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. eğee oglu bosansaydı da bu muameleyi yapacakmiydi HAYIR. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.
13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.
20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Konu sahibinin derdi başka.İnanın ilerde o oğul diye deli divane olduğunuz günleri mumla arayabilirsiniz. Çoğu insanda gördüm oğlan da oğlan diye tutturup o evladın ananın babanın hayatını mahvettiğini...
Sabit fikirli olmayın. Allah önce sağlıklı sonra hayırlı evlat versin.... Evlatla sınanırsanız bugünleri çok anar çok başınızı duvara vurursunuz
Kadın erkek ayrımından daraldım. İyi çevrede yetişmiş kadınların da başına kötü şeyler geliyor ama cinsiyeti erkek olanların başına da kötü şeyler geliyor öyle değil mi?daralmak nedir yaaa?burası dert platformu ve gayet de buraya uygun bir dert yazmış konu sahibii.iyi eğitim almış iyi çevrelerde yetişmiş kadınların başına bir şey gelmiyor yaniii. pesssssss
evet bu konuda haklısınız erkeğin de kadının da geliyor.Ama kadınlar maalesef toplum baskısına da maruz kalıyorr çırpınıyorlar kurtulmak içinn bazılarıı döngülerini yenemiyorlar.her kadın güçlü değill arkasında olan ailesi yokk ekonomisi yokk psikolojisi yokk ben bunu demek istedimmm aslındaaaKadın erkek ayrımından daraldım. İyi çevrede yetişmiş kadınların da başına kötü şeyler geliyor ama cinsiyeti erkek olanların başına da kötü şeyler geliyor öyle değil mi?
Tam da bu sebepten en çok kızınız olmasını isteyip ona her zaman arkasında olacağınız sevginizi gösterirken özgürce yetişmesi için de elinizden geleni yapacağınız bir annelik yapmanız gerek, bu harika bir fırsat. Neler yaşadınız bilmiyorum, ama aşmışsınız ki bir aile kurmuş hatta 2.çocuğa gebe kalmışsınız gönüllü olarak. Linçlik bir konu değil herkesin kendi fikridir ama şaşılacak bir konu. Oğlunuzun zor bir ergenlik geçirmeyeceğinin garantisi yok nihayetinde.Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?