Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı rahmetli babannemin kafası. Erkek doğurmak büyük marifet gibi anlatır dururdu ama hala var mı böyle ya ? Geçen asırda kalmamış miydi bunlar
Kadının olayı cinsiyet ayrımı değil burada.
Kadin, kız çocuğu olarak yaşadığı geçmişten gelen travmaları var, aynı şeyleri kizinin yasamasindan korkuyor

yaşadıklarınız çok ağır, okumadan önce 1 senedir bebek tedavisi gördüğüm için çok sinirlenmiştim, okuduktan sonra üzüldüm yaşadıklarınıza. ama sen, eşin, oğlun artık bir ailesiniz babana, dedene benzemiyorsunuz. sana yaşatılanları sen kızına yaşatmayacaksın. her kız çocuğu çok kötü şeyler yaşamıyor ki. bence yaşadıklarından dolayı bir destek almalısın

Öncelikle benim seviyeminin 0 ın altinda oldugunu söylemek size düsmez .
Ayrica sizinde erkekci zihniyetten farkiniz yok. Erkekler anasina babasina bakmaz diye genelliyorsunuz. Ben oglumu bana baksin diye dogurmadim
Ayrica uslubumu bozmak istiyorum ama degmezsiniz yazan birine beğeni mi atacaktim. Simdiye kadar yazilan hicbir kötu yoruma cevap yazmadim ama siz hadsizsiniz. Bencede bela okuma yasamani istemem baßina gelmesin

ya sabir hanimefendi sonradan okuyunca duzelttim zaten bu ne ofke bu ne sinir. acikladim zaten. ama aaaa tebrik ederim sherlock gibi davayi cozmussunuz. hamilesiniz daha fazla yazmiycam size. fakat bir oneri; insanlari bu kadar onemsemeyin hep hakli olmak zorunda degilsiniz, ozellikle hamileyken stres yapmamaya calisin. iyi gunler.

Ben de sizi anladim.
Yasadiklariniz benim icinde kismen gecerliydi,neden kismen,ben catisma dahi yasayamadim,sadece caresiz goguslemeye calistim.
Fakat hepte bir kizim olsun istedim,sanki onunla iyilesececektim,kendimi onda bulacaktim,cok istiyordum cok.
Ikincim kiz oldu,oglumu da cok sevdim,kizimi da.
Yasadiklarimi yasatmadim,mutlu cocuklarin anneleriyim cok cok sukur.
Isin ilginci,annem saskinlikla bakti cocuklarima iliskime uzun zaman,boyle olabilirmiydi,cocuga deger verilebilirmiydi gercekten?
Baktim hicbir takdir,sevgi sozcugu kullanmamis olan annem,koskoca kadin olan bana,kizima kullandigim sozcukleri kullaniyor ara ara.
Ama dejavu_one in dedigi genel degil, kiz cocuk illa kolay ergenlik yasiyor diye birsey yok.
Ben kizimda daha cok zorlandim,ama dedim gececek,bu bir surec.
Ve daha kolaylasti hersey,doktugum sabrim ve sevgim icin cok mutluyum.
Erkek olsun kiz olsun,rabbim oyle bir kuvvet veriyor ki,daglara karsi dururum gibi geliyor,elimizden gelmeyen seyler icin de Allah herkesin yavrusunu korusun,muhafaza etsin insallah...

Benim kizim da oyle,erkek fatmalik var biraz
Bebekleriyle benim oynayasim gelirdi,oynardim hatta,ben birakinca o da oynamazdi
Koca kiz oldu,bir elbise giymeden buyudu neredeyse,varsa yoksa pantolon

Hem linç edilmekten korkuyorsunuz hem de kız istememe nedeninizi ilk mesajınızda yazmıyorsunuz.
Yorumlarınızı kovalamak zorunda mıyız sebebini öğrenmek için.

Ayrıca evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı olur
Siz gönlünüze göre yetiştirmeye çalışırsınız neyden korkuyorsanız başına gelmemesi için çabalarsınız. Büyük oranda da başarılı olursunuz evvelallah.

Sizin yanınızda maalesef ki ebeveynler olamamış. Bende babamı kaybettiğim için yalnızdım ama annem çok ağır ve korumacı bir kadındı. Kız çocuk zor büyüyor haklısınız daha fazla özen istiyor. Ama siz eşinize güveniyorsanız ona mükemmel bir hayat ve aile verebilirsiniz. Sürekli babası annesi eli üstünde mutlu bir kız çocuk olabilir.

Taciz konusu sanırım ama günümüz öyle kötü ki aynı risk erkek çocuk için de geçerli Allah korusun. Kız olunca zayıf olacak korumam gerekiyor psikolojisinden çıksın kadınlarımız sonra hepsi erkek delisi oluyor. Aynı özeni ve korumayı erkek cocuğu için de sağlamak lazım

Yani yüzde elli şansınız vardı zaten o kadar korkuyorsanız hiç hamile kalmasaydınız.

Korkularınızı yaşadıklarınızı okudum.
Çok fazla talihsizlik yaşamışsınız. Haklısınız korkmakta.
Ama her kız bunu yaşamıyor. Ben yaşamadım mesela.
Yaşayan da çok, yaşamayan da çok emin olun.
Ha, bu bir gerçek ki kız olmak zor,ağzı salyalı pislik sapıklara hedef olmak, şeref yoksunu erkeklerin zararına uğramak.... Bunlar çok kolay malesef ülkemizde.
Ama çözüm korkmak, kız çocuğu sahibi olmamak falan değil.
Allah korusun evlatlarımızı, kızı da erkeği de.
Farkındalıkla yetiştirmemiz lazım.
Ancak üstesinden böyle geliriz bu pis dünyanın.
İyi insanlara güç kuvvet versin Allah.

Peki sizi bu panik hissine iten şey ne kız çocuk olması sizi neden korkutuyor ? Küçükken ayrımcılığa ya da kötü olaylara mı maruz kaldınız? Eşinize mi güvenmiyorsunuz(çok sıkar rahat bırakmaz belki sizde böyle bir çocukluk yaşadınız?) Yani temeldeki koku ne sizdeki bunu düşünün aşamıyorsanız bence destek alın

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
sen başka o başka bir insan umutumut.hayatda büyük acılar yaşayan insanların evlat sahibi olmak istememesi lazım senin mantığınla değil mi?benim benle hiç ilgilenmeyenn bir babam vardı ömrümde 5 ay anca görmüşümdür ama kızımın harika bir babası var üstüne titriyorrr.yani annenin kaderi kızına diye bir şey yokk.lütfen destek al psikologdan

Son düzenleme:
Linç etmek ne haddimize. Lakin sormuşsunuz . Ben kaç yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Ve hep diyorum ki Kız olsun erkek olsun eli ayağı düzgün olsun diyorum. Siz de lütfen önce bebeģinizin sağlıklı olmasını dileyin. Sonuçta sizin cinsiyetinizde kız. Hamile bir bayanı üzmekte istemem lakin yanlış düşünüyorsunuz.

umarım en kısa zamanda kucağınız dolar.ben de ilk mesajını okuyunca yadırgamıştım ama ayrıntılı yazdığını görünce anladım konu sahibini.çok çok zor bir çocukluğu ergenliği olmuş maalesef.tanıdığım kadarıyla şu anki hayatı çok güzel ama travmaları atlatamamış belli ki sadece ertelemiş.bir destek alırsa uzmandan geçmişe sünger çekecek hatta umursamayacak artıkk.

Haklısin canim bende biliyorum aslındada arafta kaldim . Belkide hamilelikten iyice gelecek kaygisi olustu

Rabbim sizede en kısa zamanda nasip etsin insallah

Haklısin canim bende biliyorum aslındada arafta kaldim . Belkide hamilelikten iyice gelecek kaygisi olustu
sen iyi bir annesin oğlunun üstüne titriyorsun yanında çalışanlara bile merhametlisin eski konularından biliyorumm.ama geçmişte takılı kalmışsınn kızıyorsun halaa içten içe neden diyee.ama sana bunları yaşatanların keyfi yerinde değil mi?sen de aynını yapppp .kız çocuğu anneye arkadaştır can yoldaşıdır ben iyi ki kızım var derim hep o yüzden.tekrar tebrik ederimm doğacak bebeğini ve senii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…