- Konu Sahibi Umutumut82
-
Kadının olayı cinsiyet ayrımı değil burada.Aynı rahmetli babannemin kafası. Erkek doğurmak büyük marifet gibi anlatır dururdu ama hala var mı böyle ya ? Geçen asırda kalmamış miydi bunlar
Ilerde ogullariniz gelinleri icin sizi bi lokmada silince görürsünüz. Hep kiz cocuklari bakar ailelerine yaslilikta.
Yazdiklarinizi okudum. Evet kiz olarak buyumek cok zor ama kizini, evladinizi, allahin size verdigi cani korursunuz. Bu sekilde hissinizi karninizdaki can hissetmiyor mu saniyorsunuz? ona yazik degil mi. bi kiz bi oglan ya herkesin istedigi gibi lutfen kiymetini bilin. lutfen.
edit: neyine begenmedim attiniz onu da anlamadim. kiz cocugum olacak cok korkuyorum yazan konu acinca alkislayacagimi mi dusundunuz.ben de babam istemedigi halde kiz dogmusum ve onun kirginligi var,herkesin kendinden iceri bi kirginligi var, bi siz yoksunuz. yaizk.
Bence psikolojik destek almanızda fayda var. Bunu aşamamanız ileride sizi çok yıpratır.
ya sabir hanimefendi sonradan okuyunca duzelttim zaten bu ne ofke bu ne sinir. acikladim zaten. ama aaaa tebrik ederim sherlock gibi davayi cozmussunuz. hamilesiniz daha fazla yazmiycam size. fakat bir oneri; insanlari bu kadar onemsemeyin hep hakli olmak zorunda degilsiniz, ozellikle hamileyken stres yapmamaya calisin. iyi gunler.Öncelikle benim seviyeminin 0 ın altinda oldugunu söylemek size düsmez .
Ayrica sizinde erkekci zihniyetten farkiniz yok. Erkekler anasina babasina bakmaz diye genelliyorsunuz.
Ayrica uslubumu bozmak istiyorum ama degmezsiniz yazan birine beğeni mi atacaktim. Simdiye kadar yazilan hicbir kötu yoruma cevap yazmadim ama siz hadsizsiniz
Eki Görüntüle 2773318
Ben de sizi anladim.Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de ergenliğimde annemle o kadar çok çatışma yaşadım ki ellerimi açıp dua etmiştim Allahım nolur bana kız evlat verme kızım olursa onu öyle yıpratmaktan korktuğum için.Allah dualarımı kabul etti 2 oğlum var kız çocuk görünce içim gidiyor ama belki böylesi hayırlıydı.Kızımla sıradan bir çatışma yaşasam bile hep geçmiş travmalarımı hatırlayacaktım.Bazen de diyorum ki öyle dua etmeseydim kızım olur muydu acaba.Bu soruların asla cevabını bilemeyeceğiz.
O yüzden siz de hayırlısı böyleymiş diyin kızınız belki size ve ruhunuza şifa olur.Kim bilir...
Benim kizim da oyle,erkek fatmalik var biraz2 oğlum 1 kızım var
Benim de annem ile problemli bir geçmişim olduğu için kızım olacağını duyduktan sonra anksiyete bozuklukları yaşadım.
Aramızdaki fark kızım olmasını çok çok istiyordum.
her hamileliğimde gönlüm kızdan yanaydı.
Ama doktor ne zaman kız dedi, bana bastı.
Ya annemle ben gibi olursak?
Ya kızım beni sevmezse?
Ya ben onu anlamazsam?
Sonra psikolojik destek almaya başladım.
eşim her zaman yanımdaydı. Sürekli kağıtlara yazıyordum aramızdaki farkları :)
Sonra doğumda iyiydim.
lohusalıkta da sıkıntı olmadı.
sonrası zaten hayatta kalma savası, evde 3 küçük çocuk, gözüm ne erkek görüyor ne kız
kızım 2 yaşında, diğerlerinden bir farkı yok.
İki abi ile büyüdüğü için bir tık erkek Fatma :)
Merak etmeyin, geçecek.
Siz de kucağınıza aldığınızda bir fark olmadığını göreceksiniz.
oğlunuza nasıl annelik yapıyorsanız kızınıza de öyle yapacaksınız.
Sonuçta bu anlattığınız her şey erkek çocukları için de geçerli.
Bütün riskler onlar için de var.
Sizin yanınızda maalesef ki ebeveynler olamamış. Bende babamı kaybettiğim için yalnızdım ama annem çok ağır ve korumacı bir kadındı. Kız çocuk zor büyüyor haklısınız daha fazla özen istiyor. Ama siz eşinize güveniyorsanız ona mükemmel bir hayat ve aile verebilirsiniz. Sürekli babası annesi eli üstünde mutlu bir kız çocuk olabilir.Arkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. eğee oglu bosansaydı da bu muameleyi yapacakmiydi HAYIR. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.
13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.
20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
Taciz konusu sanırım ama günümüz öyle kötü ki aynı risk erkek çocuk için de geçerli Allah korusun. Kız olunca zayıf olacak korumam gerekiyor psikolojisinden çıksın kadınlarımız sonra hepsi erkek delisi oluyor. Aynı özeni ve korumayı erkek cocuğu için de sağlamak lazımAnlayamadığını sey ne
Tacize ugrarsa korkusu mu
Bu risk oğlan için de gecerli
Üç kızım. Var aklıma hiç getirmiyorum bunu ama onları koruyorum. Oğlum olsa da bu kadar korurdum. Kız ve erkek arasındaki fark nedir?
Yani yüzde elli şansınız vardı zaten o kadar korkuyorsanız hiç hamile kalmasaydınız.Slm forumun güzel bayanları. Linç edilmekten korktuğum için ,bu konuyu açıp açmamakta çok kararsızdım. Ama kendim çözemiyorum ve kimseyede anlatamıyorum.
Benim 6 yaşında bir oğlum var . Ona hamileliğimdede hep oğlum olsun istemiştim. Doktor kızın olacak der diye zangır zangır titrerdim. Cinsiyeti öğrenince rahatlamiştım
Simdi 5 yıllık uğraşın sonucunda şükürler olsun hamileyim. Ve yine hamileliğin başından beri hep erkek çocuk olsun diye dua ettim. Hatta gebeliği planladim ovulasyon testine göre gebe kaldim. 10 gün önce kızım olacağını öğrendim. ve çok huzursuzum . eşime ogluma kimseye söylemedim kızım olacak diye.Bazen cok iyi hissediyorum bazende panik oluyorum. Bir yandanda çok korkuyorum zaten gebeliğim riskli . Benim bu düşüncelerim yüzünden bebegimi kaybetmekte istemiyorum. Sizce uzman desteğimi almalıyım.
Peki sizi bu panik hissine iten şey ne kız çocuk olması sizi neden korkutuyor ? Küçükken ayrımcılığa ya da kötü olaylara mı maruz kaldınız? Eşinize mi güvenmiyorsunuz(çok sıkar rahat bırakmaz belki sizde böyle bir çocukluk yaşadınız?) Yani temeldeki koku ne sizdeki bunu düşünün aşamıyorsanız bence destek alınSlm forumun güzel bayanları. Linç edilmekten korktuğum için ,bu konuyu açıp açmamakta çok kararsızdım. Ama kendim çözemiyorum ve kimseyede anlatamıyorum.
Benim 6 yaşında bir oğlum var . Ona hamileliğimdede hep oğlum olsun istemiştim. Doktor kızın olacak der diye zangır zangır titrerdim. Cinsiyeti öğrenince rahatlamiştım
Simdi 5 yıllık uğraşın sonucunda şükürler olsun hamileyim. Ve yine hamileliğin başından beri hep erkek çocuk olsun diye dua ettim. Hatta gebeliği planladim ovulasyon testine göre gebe kaldim. 10 gün önce kızım olacağını öğrendim. ve çok huzursuzum . eşime ogluma kimseye söylemedim kızım olacak diye.Bazen cok iyi hissediyorum bazende panik oluyorum. Bir yandanda çok korkuyorum zaten gebeliğim riskli . Benim bu düşüncelerim yüzünden bebegimi kaybetmekte istemiyorum. Sizce uzman desteğimi almalıyım.
AminCok tesekkur ederim. Yasamayanin anlamasi cok zor. Bazen muge anli yi izliyorum şoyle yapsaydin böyle yapsaydin diyorlar anlamiyorlar ama ben bakıslarindan utanclarindan anlıyorum. Rabbim kimseye kimsenin evladina yaşatması
sen başka o başka bir insan umutumut.hayatda büyük acılar yaşayan insanların evlat sahibi olmak istememesi lazım senin mantığınla değil mi?benim benle hiç ilgilenmeyenn bir babam vardı ömrümde 5 ay anca görmüşümdür ama kızımın harika bir babası var üstüne titriyorrr.yani annenin kaderi kızına diye bir şey yokk.lütfen destek al psikologdanBen kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Linç etmek ne haddimize. Lakin sormuşsunuz . Ben kaç yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Ve hep diyorum ki Kız olsun erkek olsun eli ayağı düzgün olsun diyorum. Siz de lütfen önce bebeģinizin sağlıklı olmasını dileyin. Sonuçta sizin cinsiyetinizde kız. Hamile bir bayanı üzmekte istemem lakin yanlış düşünüyorsunuz.Slm forumun güzel bayanları. Linç edilmekten korktuğum için ,bu konuyu açıp açmamakta çok kararsızdım. Ama kendim çözemiyorum ve kimseyede anlatamıyorum.
umarım en kısa zamanda kucağınız dolar.ben de ilk mesajını okuyunca yadırgamıştım ama ayrıntılı yazdığını görünce anladım konu sahibini.çok çok zor bir çocukluğu ergenliği olmuş maalesef.tanıdığım kadarıyla şu anki hayatı çok güzel ama travmaları atlatamamış belli ki sadece ertelemiş.bir destek alırsa uzmandan geçmişe sünger çekecek hatta umursamayacak artıkk.Linç etmek ne haddimize. Lakin sormuşsunuz . Ben kaç yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Ve hep diyorum ki Kız olsun erkek olsun eli ayağı düzgün olsun diyorum. Siz de lütfen önce bebeģinizin sağlıklı olmasını dileyin. Sonuçta sizin cinsiyetinizde kız. Hamile bir bayanı üzmekte istemem lakin yanlış düşünüyorsunuz.
sen başka o başka bir insan umutumut.hayatda büyük acılar yaşayan insanların evlat sahibi olmak istememesi lazım senin mantığınla değil mi?benim benle hiç ilgilenmeyenn bir babam vardı ömrümde 5 ay anca görmüşümdür ama kızımın harika bir babası var üstüne titriyorrr.yani annein kaderi kızına diye bir şey yokk.lütfen destek al psikologdan
Linç etmek ne haddimize. Lakin sormuşsunuz . Ben kaç yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. Ve hep diyorum ki Kız olsun erkek olsun eli ayağı düzgün olsun diyorum. Siz de lütfen önce bebeģinizin sağlıklı olmasını dileyin. Sonuçta sizin cinsiyetinizde kız. Hamile bir bayanı üzmekte istemem lakin yanlış düşünüyorsunuz.
sen iyi bir annesin oğlunun üstüne titriyorsun yanında çalışanlara bile merhametlisin eski konularından biliyorumm.ama geçmişte takılı kalmışsınn kızıyorsun halaa içten içe neden diyee.ama sana bunları yaşatanların keyfi yerinde değil mi?sen de aynını yapppp .kız çocuğu anneye arkadaştır can yoldaşıdır ben iyi ki kızım var derim hep o yüzden.tekrar tebrik ederimm doğacak bebeğini ve senii.Haklısin canim bende biliyorum aslındada arafta kaldim . Belkide hamilelikten iyice gelecek kaygisi olustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?