Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Çok tesekkür ederim Allah razi olsun. Randevu aldim dün insallah haftaya randevum var. Sizler yasamayın insallah

Ama hani konu sahibi kiz cocuguydu ya,daha yakindan tanimis olabilir mi kiz cocuk hayatini

Kesinlikle psikolojik yardım al canım.İyi bir psikolog ya da tıp mezunu olduğu için daha çok güvendiğim (psikologlar darılmasın) terapi veren iyi bir psikiyatrist bul.İlaç vermez ama beraber terapi yaparsınız. Velev ki ultrason yanlış gördü oğlun olacak, yine de terapi almalısın. Yoksa oğlunu da düzgün yetiştiremeyebilirsin.Çocukluk/genç kızlık travmalarını bir şekilde aşman gerekiyor. Lütfen çocukların için yardım al,yapabileceğin en önemli şey bu.Kendi kendine üstesinden gelemezsin.Bol şans ve hayırlı hamilelikler dilerim.

Ben de buna sinir oluyorum.
Konu sahibi nezdinde söylemiyorum, konuyu ayrıntılı okumadım.
Ama sürekli kızları nasıl koruyacağız muhabbeti.
Oğlumu nasıl yetişirsem de kimsenin canını yakmasa kaygısı güdülse kızları koruma derdimiz olmayacak bu kadar.
Ve evet pislik yapmak isteyen cinsiyete bakmıyor.

Heee anladım oğlanı tek ben doğurabilirim havası olacaktı zatialilerinin anladım ben.YAZIK!!!

Kesinlikle destek almalısınız. Sizi zangir zangir titretecek kadar bi korku geçmişinizdeki ağır travmalardan geliyor olabilir. Gecmisinizde kendinize bile itiraf edemediğiniz bi istismar deneyiminiz ya da sırf kız çocuk olduğunuz için maruz kaldığınız ağır adaletsizlikler var belki de. Bunların üstüne gidin, hem kendiniz hem de doğacak kızınız için.

Şunu anlamıyorum.
Bir sorununuz var, bunun sorun olduğunu biliyorsunuz ama oturduğunuz yerden geçsin istiyorsunuz.
Mümkün değil ki bu.

Oturdugum yerden beklemiyorum emin olun bende huzursuzluktan mutsuzluktan rahatsızim. Önümüzdeki haftaya randevu bulabildim burdan da arkadaslardan akıl almak istedim. Bende avaz avaz bağırmak iyileşmek istiyorum ama yakın cevreme anlatamiyorum. Utaniyorum.buraya yazdim ki belki akil veren destek olan ya da benim yasadigimi yaşayan vardir diye. insallah iyi olacak hersey.

Aynen beni anlayan Biri cikti sonunda
en son 20 yasinda bir erkek kendini intihar etti uzaktan akrabasi taciz ediyormus yillardir veya gecenlerde bir kadina bakti diye karisi adami dovup kafasini kirmisti kadinlardanda zalim cikiyor iyi insana denk gelmedikce erkeklerde zarar goruyor cinsiyete bekliyor bu isler Allah korusun erkek kiz muhabbeti yapmak cok yanlis

İnşallah.
Çok çok huzurlu bir hamilelik, vicdan yükü herkesinki kadar olan bir annelik serüveni diliyorum.

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de ergenliğimde annemle o kadar çok çatışma yaşadım ki ellerimi açıp dua etmiştim Allahım nolur bana kız evlat verme kızım olursa onu öyle yıpratmaktan korktuğum için.Allah dualarımı kabul etti 2 oğlum var kız çocuk görünce içim gidiyor ama belki böylesi hayırlıydı.Kızımla sıradan bir çatışma yaşasam bile hep geçmiş travmalarımı hatırlayacaktım.Bazen de diyorum ki öyle dua etmeseydim kızım olur muydu acaba.Bu soruların asla cevabını bilemeyeceğiz.
O yüzden siz de hayırlısı böyleymiş diyin kızınız belki size ve ruhunuza şifa olur.Kim bilir...

Çok kötü şeyler yaşamışsınız bunları keşke başta yazdaydınız bizde bu yazılanlara göre seni rahatlatacak şeyler yazsaydık. Ama yine söylüyorum sen böyle üzülerek karşı tarafa kız çocuğu tüü kaka izlenimi veriyorsun. Şimdi yapmam gereken kız çocuğu haberini aldıktan sonra bayram havası yaratacaktın övünerek başın dik kız evladım oluyor benim deyip kız evlat nasıl yetiştirilir cümle aleme göstermek olacak. Senin bir ailen sahip çıkanın tam anlamıyla olmamış. Ama senin kızın öyle mi olacak HAYIR onu çok seven bir annesi babası ve abisi olacak onu ezmeyen onunla gurur duyan ona bakınca gözleri parlayan. Sizin yaşadınız ezikliği erkek çocukları yaşamıyor mu aile olmayınca o da tinerci oluyor yan kesici oluyor. Yani demem o ki senin kız evladının onu çoooook seven bir ailesi olacak yani en azından öyle olmasını Umut ediyorum...

Ilerde ogullariniz gelinleri icin sizi bi lokmada silince görürsünüz. Hep kiz cocuklari bakar ailelerine yaslilikta.
Yazdiklarinizi okudum. Evet kiz olarak buyumek cok zor ama kizini, evladinizi, allahin size verdigi cani korursunuz. Bu sekilde hissinizi karninizdaki can hissetmiyor mu saniyorsunuz? ona yazik degil mi. bi kiz bi oglan ya herkesin istedigi gibi lutfen kiymetini bilin. lutfen.

edit: neyine begenmedim attiniz onu da anlamadim. kiz cocugum olacak cok korkuyorum yazan konu acinca alkislayacagimi mi dusundunuz.ben de babam istemedigi halde kiz dogmusum ve onun kirginligi var,herkesin kendinden iceri bi kirginligi var, bi siz yoksunuz. yaizk.

Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum

Bence psikolojik destek almanızda fayda var. Bunu aşamamanız ileride sizi çok yıpratır.

Merhaba yaşadıklarınız çok zor Allah yardımcınız olsun. Ama bir an önce yardım almalısınız. Hem kendiniz için hemde kızınız için. Benim çocukluğum genelde babamın şiddeti ile geçti. Babam akıl hastasıydı. İlaçlarını almadığı zaman güldüğümüz için yine döverdi. Annemin kimsesi yoktu. Gidecek yeri yoktu mecbur katlanıyordu. Benim şimdi iki çocuğum var Allah nasip ederse 3. Ye hamileyim. Hep diyorum babam gibi olmayacam. Allah çocuklarımızı iyilerle karşılaştırsın. Kötü insan erkek çocuğada zarar veriyor yapacağını yapıyor.

2 oğlum 1 kızım var
Benim de annem ile problemli bir geçmişim olduğu için kızım olacağını duyduktan sonra anksiyete bozuklukları yaşadım.
Aramızdaki fark kızım olmasını çok çok istiyordum.
her hamileliğimde gönlüm kızdan yanaydı.
Ama doktor ne zaman kız dedi, bana bastı.
Ya annemle ben gibi olursak?
Ya kızım beni sevmezse?
Ya ben onu anlamazsam?
Sonra psikolojik destek almaya başladım.
eşim her zaman yanımdaydı. Sürekli kağıtlara yazıyordum aramızdaki farkları :)
Sonra doğumda iyiydim.
lohusalıkta da sıkıntı olmadı.
sonrası zaten hayatta kalma savası, evde 3 küçük çocuk, gözüm ne erkek görüyor ne kız
kızım 2 yaşında, diğerlerinden bir farkı yok.
İki abi ile büyüdüğü için bir tık erkek Fatma :)
Merak etmeyin, geçecek.
Siz de kucağınıza aldığınızda bir fark olmadığını göreceksiniz.
oğlunuza nasıl annelik yapıyorsanız kızınıza de öyle yapacaksınız.
Sonuçta bu anlattığınız her şey erkek çocukları için de geçerli.
Bütün riskler onlar için de var.

kız bebek sızı karnınızdayken yemeye baslamaz korkmayın bız kızlar canavar degılız
cogu anne kız ılıskısı problemlıdır egerr konunuz buysa sız annenız gıbı olmazsınız

sız kesın yaslılıgımda kızım bakar nasılsa dersınız ,rahat mısafır cagırırsınız
erkekcı olanların genel tavrı cunku

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…