- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Umutumut82
-
Geçmişin bugünün sevinçlerini gölgelemesine izin vermeyin. Bu ruh haliyle devam ederseniz kızınıza karşı aşırı korumacı davranırsınız, bu da sağlıklı değil. Şu an yeni öğrendiğiniz için duygularınız böyle olabilir, bir de hamilelik insanı duygusallaştırıyor. Bir müddet daha böyle devam ederse uzman desteği alın, ya da size iyi gelen insanlarla vakit geçirin. Bahar da geliyor, yürüyüşlere çıkın. Dünyadaki iyiler geçmişinizdeki kötülerden çok, Allah iyilerle karşılaştırsın.
Birde zaten linçlemeye hazır bekliyorlar masallahHic olur mu,zaman israfi,basligi okuyan yorum dosuyor
Ama hani konu sahibi kiz cocuguydu ya,daha yakindan tanimis olabilir mi kiz cocuk hayatiniNerden biliyorsun okumayip ezbere konustugumu kiz cocuguna boyle seyler olabilir ama erkek cocugu dogustan Hulk galiba ona bisey olmaz ne yazdigini once oku sonra bana laf yetistir bence dunyada tek kiz cocuklari zarar gormuyor erkek cocuklarininda gordugu zararin haddi hesabi yok
Ben de buna sinir oluyorum.Nerden biliyorsun okumayip ezbere konustugumu kiz cocuguna boyle seyler olabilir ama erkek cocugu dogustan Hulk galiba ona bisey olmaz ne yazdigini once oku sonra bana laf yetistir bence dunyada tek kiz cocuklari zarar gormuyor erkek cocuklarininda gordugu zararin haddi hesabi yok
Ama boyle dusunerek kiz cocugu istemiyorum demek ne kadar dogru onun yerine kizim olcak korkuyorum diye acsa konuyu anlardim zatenAma hani konu sahibi kiz cocuguydu ya,daha yakindan tanimis olabilir mi kiz cocuk hayatini
Heee anladım oğlanı tek ben doğurabilirim havası olacaktı zatialilerinin anladım ben.YAZIK!!!Arkadaşlar öncelikle ben cinsiyetci degilim . Yani erkek doğurmanın marifet olduğunu düşünenlerden değilim . Benim oglum kendi ailemdede tek erkek torun esimin ailesindede tek erkek torun. Hatta eşimin ailesinde 9 torundan tek erkek olani. Esimin ailesi ataerkil bir aile zaman zaman ogluma herseyimiz senin tek erkeksin adamsin vs konusmalarina bile izin vermem.
Şunu anlamıyorum.
Bir sorununuz var, bunun sorun olduğunu biliyorsunuz ama oturduğunuz yerden geçsin istiyorsunuz.
Mümkün değil ki bu.
Aynen beni anlayan Biri cikti sonundaBen de buna sınır oluyorum.
Konu sahibi nezdinde söylemiyorum, konuyu ayrıntılı okumadım.
Ama sürekli kızları nasıl koruyacağız muhabbeti.
Oğlumu nasıl yetişirsem de kimsenin canını yakmasa kaygısı güdülse kızları koruma derdimiz olmayacak bu kadar.
Ve evet pislik yapmak isteyen cinsiyete bakmıyor.
İnşallah.Oturdugum yerden beklemiyorum emin olun bende huzursuzluktan mutsuzluktan rahatsızim. Önümüzdeki haftaya randevu bulabildim burdan da arkadaslardan akıl almak istedim. Bende avaz avaz bağırmak iyileşmek istiyorum ama yakın cevreme anlatamiyorum.buraya yazdim ki belki akil veren destek olan ya da benim yasadigimi yaşayan vardir diye. insallah iyi olacak hersey.
Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de ergenliğimde annemle o kadar çok çatışma yaşadım ki ellerimi açıp dua etmiştim Allahım nolur bana kız evlat verme kızım olursa onu öyle yıpratmaktan korktuğum için.Allah dualarımı kabul etti 2 oğlum var kız çocuk görünce içim gidiyor ama belki böylesi hayırlıydı.Kızımla sıradan bir çatışma yaşasam bile hep geçmiş travmalarımı hatırlayacaktım.Bazen de diyorum ki öyle dua etmeseydim kızım olur muydu acaba.Bu soruların asla cevabını bilemeyeceğiz.Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Tam aksine..kendinizi kızınızla iyileştireceksiniz..Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
Çok kötü şeyler yaşamışsınız bunları keşke başta yazdaydınız bizde bu yazılanlara göre seni rahatlatacak şeyler yazsaydık. Ama yine söylüyorum sen böyle üzülerek karşı tarafa kız çocuğu tüü kaka izlenimi veriyorsun. Şimdi yapmam gereken kız çocuğu haberini aldıktan sonra bayram havası yaratacaktın övünerek başın dik kız evladım oluyor benim deyip kız evlat nasıl yetiştirilir cümle aleme göstermek olacak. Senin bir ailen sahip çıkanın tam anlamıyla olmamış. Ama senin kızın öyle mi olacak HAYIR onu çok seven bir annesi babası ve abisi olacak onu ezmeyen onunla gurur duyan ona bakınca gözleri parlayan. Sizin yaşadınız ezikliği erkek çocukları yaşamıyor mu aile olmayınca o da tinerci oluyor yan kesici oluyor. Yani demem o ki senin kız evladının onu çoooook seven bir ailesi olacak yani en azından öyle olmasını Umut ediyorum...Arkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. eğee oglu bosansaydı da bu muameleyi yapacakmiydi HAYIR. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.
13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.
20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
2 oğlum 1 kızım varArkadaslar konuyu düzenleyemedim buraya yaziyim.
Şöyle anlatiyim.
Annem beni doğurduğunda babam ve ailesi kız oldum diye üzülmüs hatta annem yapayanliz dogurmus beni. annem dogumhaneden tekerlekli sandalyeye oturtulmuş kucaginada beni vermisler. Herkesin ailesi gelip bekleme kısmindan hastasini bebegi alip odaya götüruyormuş ama annem tam 6 saat soguk odada bacaklarindan şakır kan gelerek beklemis. Hastaneye almaya bile gitmemişler. Sonrasindada beni nüfuslarina almak istememisler. Sonra annem dayak vs dayanamayip boşandi ve benim nüfus kagidim okula başladiktan sonra mahkeme karariyla çıkti. annem baba evine döndüğünde karninda ölü bir bebekle (babanem dövmüş) 38 kg olarak dönmüş. Ozamanlar boşanan erkek ak kaşık tabi .annemde dul karı muamelesi gördü dışlandi ezildi sürekli. yolda yürürken kafasini bile kaldıramazdı. Söyle söyliyim biz annemle ikimiz evin kömürlük kapisindan eve girip çikardık. Dedemin bizi görmeye tahammülü yoktu. eğee oglu bosansaydı da bu muameleyi yapacakmiydi HAYIR. Ben eğer ananem ve annem evde yoksa wc ye gitmeye ,yemek yemeye korkardim. sokakta oynarken dedem beni görse koşarak kaçardim. Ben 12 yasindayken annem evlendi. Evlendigi kisi cok şükür beni sevdi. Ama ailesi hep kötü davrandı. Yadırgadılar beni. Tek saçi açık kız ,tek pantalon giyen kız ,tek okuyan kız diye orospu derlerdi yüzüme yüzüme. anneme anlatmazdım üzülmesin diye.zaten üzülecek yeride kalmamisti.
Ve en büyük korkum çocuğumum tacize uğraması. Bu korkum oglum icinde gecerli. Sürekli takipteyim sürekli ona belli etmeden mahremiyet eğitimi veriyorum. Söyle açıkca anlatayım.
8 yasindayken komsumuzun oğlu (askerden yeni gelmis)beni ve 2 arkadasimi eve çagırdi . Evde tavşan var seversiniz dedi. sonra iceri girdik. Cinsel bölgesine bir kutu koymus. Serefsiz kutunun arkasini kesip şeyini sokmus. Bize kutuyu acin dedi ben actim şok oldum. okadar çok korktumki anlatamam. Yıllarca rüyalarima girdi Bagira bağira kactik. Sonrasinda üstü kapatıldi.
13 yaşindayken orta okula gidiyordum. ara sokaktan geçerken bir tinerci koşarak gelip arkadan bogazima yapişti. Ozamanlar boynumuza kurdale takardik onunla bogup inşaata cekmeye calisti. Son anda bir amca kurtardi. Polis geldi vs yakalanmadi.
20 li yaslarindayken bir sirkette calışıyordum . Otobüs duragi eve uzakti ve mecburen her aksam benzin istasyonunun önünden gecmek zorundaydim. Benzin istasyonunda calişanlar her aksam laf atiyorlardi. Cok korkuyordum. Bir gün işten 22.00 civari ciktim. ama benzin istasyonunun önünden gecmeye korktum. Yolun karşisindan park tarafindan yürüdüm. Birden biri kosarak boğazima sarıldı ve boğazima bastirdi. ozamanlar sırt çantasi kullaniyordum. Zar zor elinden kurtulup demirlerden atlayip araba yoluna atladim ve arabanin biri fren sıksada bana carpti ve üzerimden gecti.
Ben yıllardan beri yolda yürürken arkama baka baka yürüyorum. Eğer bir erkek arkamdan gelse kalbim gümgüm atiyor. Otobüste minübüste arka koltuğuma bir erkek otursa rahatsiz oluyorum.
Simdi benim korkum bunlari benim kızıminda yaşaması ve benim koruyamamam. Dünya cok kötü ve herseyi kadınlar yasiyor
Yahu konuyu acmis ne gorduysek ona yorum yaptik 3.sayfada anlatmis ne yasadigini sonradan. Konunun icinde yazsa insanlarda ona gore yorum yapardi. Bi akilli sizsiniz heralde.Hic olur mu,zaman israfi,basligi okuyan yorum dosuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?