Hayattaki en büyük korkum kızım olmasıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuduğunuzu anladınız mi cidden acaba ben de böyle tavırları gördükçe ifrit oluyorum
 
Ağır travmalar yaşamışsınız. Ama siz konuyu yanlış bir yere bağlamışsınız maalesef, yaşadıklarınızın sonucu olarak. Size, siz ve anneniz erkek olmadığınız İçin bunları yaşadığınız hissettirilmiş.

Ama asıl mevzu şu ki; erkek olmadığınız İçin değil, sahipsiz olduğunuz İçin bunları yaşamışsınız. Etrafınızdakiler pislik olduğu İçin bunları yaşamışsınız.

bizim de bir tanıdığımız var. Adam 50 yaşlarında ama hala babasıyla görüşmüyor. Mesleği çok iyi, milyonlar kazanıyor. Fakirlikte Okumuş, parasız yatılılarda tek başına mücadele etmiş.

küçüklüğünde babasının ona yaptıklarını anlatırken nefesi daralıyor, onu da ancak yakınlarına anlatıyor. Dışarıdan baksan, bu adam ne kadar prestijli, konforlu bir hayat içinde, hiç sorunu yoktur dersin.

yediği dayaklar, vücudunda hala kalan izleri, evden kovulup tek başına sokaklarda kalmalar, yurt dışında hiçbir zaman gidecek bir evinin olmaması. Ve yıllar sonra, babasının onunla iletişime geçmeye çalışması.. o da görüşmedi.

bu adam da erkek ve o da sizinkine benzer şeyler yaşadı. Ortak noktanız hayatınızdaki büyük figürlerinin beş para etmemesi, erkek ya da kız olmanız değil.

emin olun, düzgün bir çocukluğunuz olsaydı, kızınız adına hiç korkunuz olmazdı. Dayımın iki kızı var. Yıllarca daha gençsiniz, erkek çocuğunuz da olsun filan diye baskı yapıldı. Dinlemedi bile. İki kızını çok güzel okuttu. Hep arkalarında, hep destek. Çok güzel, başarılı ve güvenli kızlar oldular.

allah izin verir, kızınız olursa, onun yanında ve arkasında güzel bir ailesi olacak. Travmalar değil, güzel anılar biriktirecek.

ben kendi adıma konuşursam: benim ve erkek kardeşlerimin de annemden dolayı zor bir çocukluğumuz oldu. Her türlü imkanın içinde hiç sevgi, ilgi, güven görmedik, ne çocukken, ne büyükken. Annem kardeşimi cezalandırmak için süpermarketin derin dondurucu bölümüne kapattırmıştı. Hatalar da yaptım hayatımda bu yüzden. Küçükken bunlara anlam veremezdim.

ama kendim de anne olunca, içimdeki sevgi, şefkat eksikliğini oğlumla tamir ettim. Ona tüm sevgimi vererek, severek ve sevildiğimi hissederek. Sizin de kızınızla böyle bir ilişkiniz olacaktır inşallah. İçinizdeki örselenmiş kız çocuğunun yaralarını, kendi kızınıza verdiğiniz ilgi, şefkat ve güvenle iyileştirirsiniz.

yani şu anda sizi korkutan şey, sizin için bir şifa bile olabilir. Korkmayın, bunu bir şans olarak görün. Büyüklerinin yaptığının tam tersini yapın. Kız erkek iki çocuğunuzu da ayrım yapmadan sevgiyle büyütün. Ve kızınızın ve oğlunun çocukluğun keyfini çıkarın.
 
Ben sizin konularınızı biliyorum ama siz kötü bir hayat yaşadınız diye evladınız da yaşayacak diye bir şey yok. Profesyonel destek almanız sizin yararınıza. Çünkü kızınıza bu korkular yüzünden nasıl davranacağını tahmin bile edemiyorum
 

Ben diğer yorumlarda gördüm ilk başta yazmıyordu erkek evlat ayrımından dolayı öyle yazıyor sandm. Psikolojik destek alması lazım hem kendi hem çocuğunun iyiliği için kolay şeyler yaşamamış.
 
Ben kız cocuğu olarak çok zor bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eski konularimda da bazilari yazar. Anlatamadiğım izah edemediğim korkularım var . Kendime çok kıziyorum
O zaman kendinize güvenmiyorsunuz. Size zarar veren şeyleri ona da yapacağınızı düşünüyorsunuz. Oğlunuza nasıl iyi anne oluyorsunuz o zaman? Aynı kötülükleri ona yapma ihtimaliniz yok mu? Yıl 2021 ve artık lütfen hakkıyla anne olacağına inananlar çocuk doğursun. Yüzde 50 şansım var diye hamile kalınır mı? Sizin göreviniz o evladı korumak. Erkek çocuğu da tacize uğruyor. O da evden kaçıyor. O da dışlanıyor. Yani oğlu olan onun hayatını garantiye almış olmuyor
 
Çok zor şeyler yaşamışsınız bu yüzden endişelenmeniz çok normal. Desteğe ihtiyacınız var bunların üstesinden gelmeniz için. Benim bir yakınım da yaşadıkları yüzünden kızı olmasını istememiş, sırf aynılarını yaşamasın diye. Ama böyle düşünmeyin. Onu koruyacak bir ailesi olacak. Hep yanında olacaksınız, seveceksiniz.
 
Kızım olmasından korkuyorum derken seninde bir kız çocuğu olduğunun farkındamısın.. İnsanlar yıllarca evlat sahibi olmak için uğraşırken Allah size nasip etmiş şükredeceğine korkuyorum diyorsun... Biz kaçıncı yüzyıldayız bu kadar geri kafalı insanları seneler önce yaparlardı... Bebeğinize çok üzüldüm bende bir anneyim daha doğmadı ama nasıl üzerine titriyorum.. Doğduğu zaman sizi sevmezse bence haklı... Yarın birgün hastalandığında düştüğünde kızın gelip bakacak o çok sevdiğin oğlun değil bunuda unutma ama şunuda aklından çıkarma bu yazdığın yazılar için kendinden utanırsınız inşallah
 
Her ne yaşamış olursanız olun bu sizin korkunuzu haklı çıkarmaz. Ben öyle bir anne olacağım ki kızıma kimsenin yapmadığını yapacağım. Onu el üstünde tutacağım, bu dünyanın kötüsünü değil iyisini göstereceğim demek varken mücadeleden kaçıp ama ama ile başlayan cümleler kurmak, oh erkek evladım var ayağına taş değmez ama kızım olacak eyvah başımız dertten çıkmayacak demektir. Kusura bakmayın. Daha doğmamış evlat buraya açılmış bu konuyu hak etmiyor.
 
Madem en büyük korkunuz buydu ,tedavi olmadan neden çocuk yaptınız birde senelerce uğraşarak. Keşke anne baba olmanın da bir sınavı olsa her önüne gelen çocuk yapmasa..
Koskoca insanlar ya kız olacak ya erkek ama erkek olur yaa ihtimaline dayanmıyordur umarım. Çünkü üçüncü bir seçenek yokken senelerce uğraşıp hamile kalmak ama kız olunca korkmak bana akıl tutulması geliyor.
 

çok çok üzüldüm, küçücük yaşlarda ağır şeyler yaşamışsınız. kesinlikle bir doktorla görüşün ve tedaviniz başlasın. zaten çözüm aradığınıza göre siz de isteklisiniz bu yüklerden kurtulmaya.
kızınız için de şöyle düşünün, siz çok güçlü bir kadınsınız. eşinize de güveniyorsunuz ki 2. çocuğunuzu bekliyorsunuz.
bütün yaşadığınız acıları pozitife çevirip kızınızı çok güçlü bir kadın olarak yetiştirebilirsiniz.
ben eminim kendinizi iyice toparlayınca kızınızı her zorlukta doğru hareket edecek bir kadın olarak, oğlunuzu da "erkek olmak"tan bağımsız düzgün bir insan olarak yetiştireceksiniz.
 
Madem kadın olarak çok travmalar yaşadınız .o zaman çocuk düşünmeyecektiniz . Çünkü 2 seçenek var ya kız ya erkek . Bunu düşünmeniz lazımdı . Size hamile kalırken garanti verdiler mi kesin erkek olacak diye ?
 
Siz kıziniza ,size yasatılan zorlukları yaşatmamak icin elinizden geleni yapmalısiniz.Kendinizi öngöremediginiz gelecek icin en azından böyle rahatlatın.Ama hala ille de erkek diyorsa iciniz ,bu şımariklıga girer.Allah saglik sorunlariyla sınamasın,kendinizi toplayın.
 
ben tek kiz cocuk olarak buyudum birde abim var, hep kizim olsun istedim ben cok yalniz kaldim bana arkadas olsun, birlikte kuafore gidelim, kiyafet alisverisi yapalim, sinemaya gidelim dert ortagi olalim vs diye, sizde boyle düşünün.
 
Sizi çok çok iyi anlıyorum çok. Benim de kızım var, ben çok istemiştim kız çocuk. Allah da gönlüme göre verdi ama her gün anksiyete geçiriyorum düşünmekten. Haber zaten hiç izlemiyorum ama izlemesem de sosyal medyada her şey var artık. Dedesi torununu taciz etmiş ah uyuyamıyorum ateşler basıyor hadi elden korudun yanı başındakinden nasıl koruyacaksın dedesi öperken içim cız ediyor. Siz oğlunuzu öyle olmayacak şekilde yetiştirin demişler tamam da sizin oğlunuzu bu konuda düzgün yetiştirebilirsiniz ama kızımızı nasıl yetiştireceğiz sizin oğlunuzun düzgün olması diğer erkeklerin düzgün olduğu anlamına gelmiyor birini sevecek ayrılacak belki o adam da canına kasdedecek hadi gel yetiştir kızını kimseyi sevme de o zaman da reddetti diye öldürülecek ah ah öyle bir konu açtın ki. Ki ben sizin yaşadıklarınızı yaşamadım dünya çok kötü cok
 
Bu çok derin bir his bende buna benzer bir durumu ilk hamileliğimde yaşamıştım ve bir kızım olma fikri beni aşırı rahatsız ediyordu.Benim için bunun bir çok sebebi vardı ama en büyük sebeplerinden biri annemle olan ilişkimdi. Oğlumu büyütürken zor zamanlardan geçtim ve terapiye gittim,çok faydası oldu,bu süreçte nedenini de bulmuş oldum,şimdi hamileyim ve bir kız çocuğumun olma fikri harka geliyor. Bu durumu tek başına biriyle paylaşmadan,anlatmadan atlatman zor hele ki hamilelik sürecinde farklılaşan başka bir psikoloijk süreç var.Vakit kaybetmeden destek almanı tavsiye ederim. Doğru terapisti bulmak ve senin bu süreç için ortaya koyacağın çaba da çok önemli.Kolaylıklar,başarılar diliyorum.
 

Ben cinsiyetci degilim. Bana baksin diyede cocuk dunyaya getirmiyorum. Evet erkek çocugunu kız cocugundan üstün gören cahil bir kesim var. Ama yazdiğinizla sizinde onlardan farkiniz kalmiyor. Erkek cocuklarini kötülüyorsunuz. Onlari yaradan Allah değilmi ?
 
Umutumut82 Seni anlıyorum, ama eğer eşinle birlikte olup hamile kalmayı göze alıyorsan erkek olmama ihtimalini de göz önünde bulundurmak zorundaydın. Ortam çok kötü, sen de zamanında kötü şeyler yaşamışsın, ben de henüz doğmamış çocuğumu düşünüyorum nasıl olacak diye. Önce bu kuruntularını kenara bırak ve rahatla biraz, bunu kabullen, sana çok iş düşüyor. Sana yaşatılanları ona yaşatmamalısın. Kızını babasıyla birlikte nasıl büyütürsen ona göre şekillenecek. Baba eğer seni evde saymıyorsa, çocuklar sana saygı duymaz ve asi olur. Eğer baba seni desteklerse çocuklar senin sözünü dinler. O yüzden özellikle kız çocuğu için anne ve babanın çok dikkatli olması lazım. Büyüyünce o senin en yakın arkadaşın olacak, sen ona dertlerini anlatacaksın, dedikodu yapacaksınız, yardımlaşacaksınız. Ben de ergenlik zamanlarımda annemle hiç anlaşamazdım, şimdi en iyi arkadaşım annem, ona haber vermeden tuvalete gitmiyorum. Birlikte kahve keyfi yapıyoruz, hatta o benimle uyuyor. Yani korkularını yen artık.
 
Konuyu acarken gelen linclerden biseyler cikarmaniz gerekir. Linc edenler de haklı kendi yasadiklariniza gore sizde haklisiniz.
Ama cocugunuzu yetistirecek koruyacak olan sizsiniz. Bebeginiz dogdugunda bu dusuncenizden dolayi buyuk pismanlik duyacaksiniz sevincin yerine. Ne gerek var?

Kendinize guvenin. Kiziniz saglikla huzurla buyusun insallah. Once dua ve emek. Gerisi tevekkul.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…