Hayattan hiç tat almıyorum..

Eski konularını biliyorum. Orada da insanlar defalarca söyledi sana artik beklentilerini düşür de sen adımlar at. Çalışmıyorsun gunboyu evdesin ve esin gelince aksam gidip ders çalışıyorsun. Neyi nasil paylaşacaksın ki ortam yaratmazsan. Evliligini kurtarmak istiyor musun istemiyor musun buna karar vermelisin önce

Ablacığım senin eski konularini hatirliyorum, ve bu yorumu özür dileyerek ve affına sığınarak yapıyorumki eşinin ikinci doğum günü senden kurtulduğu gün olacak. Kusura bakma ama durum bu.
Eşini sevmen çok guzel olmuş, ve bunu ona soylemende buyuk bir adim, fakat onun asıl degerini onu kaybettiginde anlayacaksin, umarim bunu anlar ve olaylari o raddeye getirmezsin.
Cok yerinde bir tespit

Eşimle sık tartışırdık, ve günlerce konuşulmazdı..
1 ay gibi bir zamandır bunu aştık.. tartışmalar minimuma indi, önümde önemli 2 tane sınavım var ve ben akşamları falan genelde ona çalışıyorum, arada yanıma gelip gidiyor, o içeride tv izliyor, ben dediğim gibi..
Her şeyden çok çabuk etkilenip soğuyabilen bir yapım var , bu saydıklarınızın olmamasında 1 ,5 yıla yakındır sıklıkla süren tartışmaların etkisi olabilir..
Evliliğin ilk Zaman'ları zordur bizde öyleydik ilk 1 sene nerdeyse hergün Tartışma oluyordu bu çok doğal öndmli olan tartıştığınız zaman aonuca ulaşmanız çözüme kavuşmanız .

Bir de evlenince sevgililik dönemindeki gibi devamlı gün Içinde arama vs olmuyor çünkü zaten aynı edesiniz

Evliliğin ilk Zaman'ları zordur bizde öyleydik ilk 1 sene nerdeyse hergün Tartışma oluyordu bu çok doğal öndmli olan tartıştığınız zaman aonuca ulaşmanız çözüme kavuşmanız .

Bir de evlenince sevgililik dönemindeki gibi devamlı gün Içinde arama vs olmuyor çünkü zaten aynı edesiniz

Tamam ama mesela eşiniz sizi gün içinde hiç aramaz mı, yani napıyorsun diye sesinizi duymak İçin..
1-2 tane napıyorsun diye yazması normal mi sizce ?

bence sen kendini yalnız hissediyorsun. sürekli evde oturman ufak şeyleri bile kafana takmana neden oluyor olabilir. geceleri eşin gelince ders çalışma tüm gün evdesin zaten sabahları çalışabilirsin. bir de eşinin gözünden düşün tüm gün görmüyor seni akşamları da derslere gömülüyorsun. cilve yapmana gerek yok bence eşinin yanına gidip sarılıp tv seyretmeye ihtiyacın var.

bende seni merak ediyordum nerelerde ne hallerde diye..
olmayınca olmuyor, gitmiyorsa gitmiyor ve böyle zorla yürüttüğümüz evlilikler yaşam sevincimizi tüketiyor.. :işsiz:
düzelmeyecek gibi geliyor bana sizin bu durum, çocuk düşünmeyin, olası ayrılık durumların da çocuğa kıyamayıp böyle sürdürmeye devam edersiniz yoksa :KK14:

Ya hani gün içinde haberdar olmak aramak gibi bir şey yok, demek istediğim bu..
Belkide hep evdeyim, ve ders çalışıyorum bunj bildiği için içi rahat, çalışıyor olsam belki arardı bilmiyorum ki..
3000 parçalık bir puzzle aldık zaten ama genelde ben yaptım, kendisinin bir yere dikkatli bakınca başı ağrıyor..
Puzzle ı örnek olarak verdim. Yürüyüş yapabilirsiniz, birlikte mutfağa girebilirsiniz ya da sarılıp televizyon izlemek hepsi olur. Önemlş olan anı paylaşmak.

Arama konusunda da çalışıyor olsanız kafanız işte olurdu aramamasını takmazdınız. Akşam görüşeceksiniz zaten niye gün içinde uzun uzun konuşasınız ki...

bende seni merak ediyordum nerelerde ne hallerde diye..
olmayınca olmuyor, gitmiyorsa gitmiyor ve böyle zorla yürüttüğümüz evlilikler yaşam sevincimizi tüketiyor.. :işsiz:
düzelmeyecek gibi geliyor bana sizin bu durum, çocuk düşünmeyin, olası ayrılık durumların da çocuğa kıyamayıp böyle sürdürmeye devam edersiniz yoksa :KK14:

Ne açıdan düzelmez gibi geliyor :(..
Ben bitmesini istemiyorum, devam etsin istiyorum ama çok ta mutlu değilim, bilmiyorum.. :(

Bizde bazen monotona giriyoruz gibi geliyor, işte ozaman hemen bişey uyduruyorum mesela yarın "Ben kimim?" oynayalım dedik. Bazen annesi oluyorum çok gülüyor :) Onun haricinde saç rengi değiştirmem çok işe yarıyor, şöyle havalı giyinip yeni saçlarımla, güzel bir yemekle karşılıyorum. İşyerinde neler oldu onları dinliyorum(çok sıkıcı ama olsun). Çok ilginç tarihi konular anlatıyorum mesela kilitlenip kalıyor. İşinize yarar inşallah. Bide şunu farkettim ben pozitif oldukça, onun aramasını sormasını çok takmadıkça, kendime vakit ayırdıkça daha çok özlüyor beni.

Biraz merak ettir kendini evde gözünün önünde durma arasa açma sonradan geri dön onun sana yaptığını sen ona yap

Biraz merak ettir kendini evde gözünün önünde durma arasa açma sonradan geri dön onun sana yaptığını sen ona yap

Zaten ders çalışıyorum, çalışma odasında oluyorum genelde ben..
1 defa felan geliyor, bakıp gidiyor..
Aradığı yok zaten çok uzun zamandır, mesaj atıyor 2-3 tane o kadar..

O zaman mesajına geç cevap ver. Arkadaşımla konuşuyodum felan dersin. Üstüne sorarsa arkadaşın kim bu kadar uzun konuşulur mu diye bi şey uydurursun. Sorması da senle ilgilendiği merak ettiği anlamına gelir :KK25:

Merhaba hanımlar,

Aslında çok büyük dert, sıkıntılarım yok şükür, sadece içimi dökmek için yazıyorum..
Eşimle artık eskisi kadar sık , büyük tartışmalar yapmıyoruz..
Biraz benim uyumlu davranmam, biraz onunki ile biraz durulduk. Bazılarınız biliyordur, ben eşimi sevmeden evlendim..
Fakat duygularım evlendikten sonra değişti, ve yaklaşık olarak 6-7 aydın onu seviyordum, fakat bunu ona hiç söylemedim, aramızdaki gerginlikler, tartışmalardan buna fırsat bile olmadı..

Bunu ona 1 hafta önce hiç beklemediği bir anda ansızın söyledim, çok sevindi mi dersiniz .. onu pek göremedim, çok önemi yoktu sanırım.. sevinmedin mi bu duruma diye sorduğumda dediği tek şey; bitmesinden korkuyorum oldu..

Bunu ona söyledim, ama mutlu muyum dersiniz, hiçbir şey değişmedi.. o yine bana karşı aynı davranan insan.. gün içinde yoğun olduğunu gerekçe göstererek pek yazmayan, aramayan sormayan..
Çok üzülüyorum biliyor musunuz.. telefonunda 1000 dk lık tarifesi var ve ayda belki 10 dk sı bile bana gitmiyordur..
Gün içinde sabahları günaydın, gün ortasında da bir tane napıyorsun mesajı...

Geçenlerde gün içinde aradım onu, ve şakaya vurarak sen hiç merak edip aramıyorsuna getirdim olayı, işlerinin olduğunu kattı araya yine. Tamam dedim..

Ben işte çalışmıyorum...
Akşamları derseniz, ben sınava çalışıyorum gün içinde de akşamları da fırsat buldukça ders çalışıyorum zaten..
Akşamları da öyle pek bir iletişimimiz yok..

Sevdiğimi hissediyorum , ama hiç mutlu değilim :KK43: neden sizce? İçimde hep bir şeylerin eksikliği, hep bir depresif ruh hali..
Bunalmışlık, bitkinlik ne derseniz..
Ama tüm bunlara rağmen tartışma yaratacak hiçbir şey yapmıyorum, bir boşvermişlik hali..
Sonum ne olacak hiç bilmiyorum, şuan tek istediğim hem KPSS yi , hem Mühendisliği kazanmak ALLAH IN izniyle..
Yorumlarınız olursa şimdiden teşekkür ederim..
Bence problem şu, sınavlar yüzünden zaten stresli ve depresif halleriniz vardı ve bu yüzden aranızdaki soğuk hava sanki daha önce hiç olmadığı kadar gözünüzde büyüdü. Yani iki stres üst üste geldi. Aslında büyük bir derdiniz olmasa bile depresyonda gibi hissediyorsunuz. Bu bana da oluyor..

Emin olun hayatta bizden zevk almıyor. Ne numaramız var ki? Hayatımıza nasıl renk katıyoruz? Ye, iç, çalış, tv seyret, koca bekle.
Ve kaygılan, kaygılan.. Evren bize nasıl geri dönüş sağlasın? Biz monotonluktan çıkamıyoruz, hayatın bir suçu yok aslında. Hep yanlış sorular soruyoruz.

Mesela eşinizin iş sırasında size neden mesaj atmadığını sorguluyorsunuz. Bence bunun yerine içinizde yeni yeni yeşeren duyguların sebebini araştırmalısınız. Bu çok güzel bir şey. Bunu sağlayan kişi de eşiniz. Bir insanı sonradan "çok" sonradan sevmek bence karşısındaki insanın başarısıdır. Bence eşiniz sizin için çok önemli olup doğru olmayan bir şeyleri son birkaç aydır doğru yapmaya başlamış. Bir şeyler yoluna giriyor aslında. Biraz rahatlamalısınız.

Zaman verin. Mesajdır, aramadır takılmayın. Biraz rahatlamaya çalışın.

Back
X