- 18 Ekim 2014
- 7.556
- 19.824
- 198
- 47
- Konu Sahibi tomurcukkk
-
- #27.401
acıkmışlardır tabii :) gün çok uzunPisttt napiyonuz ....sesiniz solugunuz cikmiyoo....ACIKTINIZMIII
Işin çokmuş Allah kolaylik versinacıkmışlardır tabii :) gün çok uzun
yemeği yaptım çorbayı yaptım hurma ayıklıyorum fındıklı hindistancevizli topcuklar yapıcam :)
sonra pilav salata zaman kalırsa 4 takım nevresim duruyor ütülenecek
vayyy bu nasıl tarif içi hele tam atom bunu ramazanda yapıp yedirme sakın kimseye en azından adamlara yedirmeekim2009 çok lezzetli atoma bin basacak enerji kurabiye tarifim denersen pişman olmazsın
İçi
100 gr tereyağı
100 gr şeker
100 ml krema
200 gr bal
250 gr meyve kuruşu
150 gr ceviz içi
100 gr kırık fındık içi
Bal şeker yağ karemel olana kadar kaynat kalan malzemelerini ekle 20 dk pişir bu iç harika oluyor
Hamuru
350 gr tereyağı yada tabak margarin
1,5 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
400 gr nişasta
1 kiloya yakın un
Un ve nişasta hariç diğer malzemeleri çırp şeker eriyene kadar çırpıyorsun nişastayı koy unu ele yapışmayacak hamur olana kadar ekle hamuru buzdolabında 1-2 saat arası dinlendir zemine streç film ser hamuru bezelere ayır bezeyi streç film üstüne koy üstüne streç film koyup hamuru 1 cm olacak şekilde aç bu sayede hamur kolay ve pürüzsüz açılacak kurabiye kalıbınla istediğin şekilde kes 175 derece ısıtılmış fırında pişir kurabiye soğuyunca iki kurabiye arasına içten koy sandviç misali bu kurabiye ağzı sıkı kapalı kapta 3-4 ay arası bozulmuyor tekrarlıyorum lezzet harika
Boşuna kilo almadım be kuzum geçen hafta arkadaşlar için yaptım bayıldılar kalanı sıkı kapalı kaba koydum çok lezzetli inşallah sende beğenirsinvayyy bu nasıl tarif içi hele tam atom bunu ramazanda yapıp yedirme sakın kimseye en azından adamlara yedirmehemen kopyalayıp tarif sayfama yapıştırıyorum çookkk çokk sağol bayıldım bu tarife
Elhamdulillah bugün de doyduk
Sofradan menumu veriyorum
Sahur: 2 avuç içi Kaşarlı yumurtalı pide(bayat pideleri yaptim)
1 has yumurta
1 zeytin, Salatalık
1 bardak süt
Iftar: 1 kepçe tarhana çorbası
1 kase Madımak(bitti şükür)
4 kaşık taze Fas, 3 kaşık pilav
1.5 bardak ayran, salata
Ara olarak kahve 2 dilim bitter olur.
Su 2.5 a tamamliyorum
Menumu vereyim sarjim bitmek uzere farkinda degilim
Esim gece cigkofte alip gelmis 1 gibi 1 cigkofte durum
sahur
1 haslanmis yumurta
1 kk beyaz peynir
1 kase yogurt
aksam
1 tabak nohutlu bugdayli yogurt corbasi
4 dilim kasarli sucuklu pide (2 parmak eninde)
Kivircik salata
3 dilim karpuz
su 2.5 lite
Yok canım bir nedeni, normalde sofrada hem karpuz hem kavun vardı birer ikişer yiyeyim dedim ama çabuk doyiyorum canım. Sonrasında da zaten tokum mide dolu. sahurda kavun yiyeyim bu geceÇok güzel olmuş meyve neden yemiyorsun bi sebebi var mı merak ettim afiyet olsun
Bu yıl bende doğru düzgün yemek yapmıyorum bi çorba bi zeytinyağlı onu bile zorla yiyoz eskiden masayı çeşit çeşit doldururdum bu yıl çok şükür inanılmaz rahatım meyve ile kuruyemiş tüketirsek daha iyi olacak gibi geliyorYok canım bir nedeni, normalde sofrada hem karpuz hem kavun vardı birer ikişer yiyeyim dedim ama çabuk doyiyorum canım. Sonrasında da zaten tokum mide dolu. sahurda kavun yiyeyim bu gece
Güzel bir menü canım akşam hiç ekmek yok TebriklerMenumu vereyim sarjim bitmek uzere farkinda degilim
sahur
1 haslanmis yumurta
1 kk beyaz peynir
1 kase yogurt
aksam
Kivircik salata
3 dilim karpuz
su 2.5 lite
Canim menun Çok güzel. Iftarlarinda kuruyemiş kahve incir farklı ama güzel fikir bence. Yemek az oluyor ama bence bunlarla kaloriyi tamamliyorsun.Sahur
2 haşlama yumurta, kibrit kutusu peynir, domates salatalık, süt, avuçiçi kadar pide üzerine tereyağı, az çiğ badem
Iftar
1 kase yoğurt çorbası, 2 yemek kaşığı taze fasulye, yoğurt, salata, avuçiçi çiğ badem ceviz karışımı, 2 incir, 1 su bardağı vişne hoşafı, Türk kahvesi, 1 kurabiye
2.5 litre su
Belki eşim namazdan gelince az kavun yiyebilirim
Dayanabilirr misin ki canım okul sonrası olmadi sağlıklı bir ara yaparsınBu arada iftara 2 saat kala regl oldum düzenimi bozmayım diyorum sahura kalkayım gün içinde sadece su içeyim eşimle iftar zamanı beraber yerim
Güzel bir menü canım akşam hiç ekmek yok TebriklerMenumu vereyim sarjim bitmek uzere farkinda degilim
sahur
1 haslanmis yumurta
1 kk beyaz peynir
1 kase yogurt
aksam
Kivircik salata
3 dilim karpuz
su 2.5 lite
Canim menun Çok güzel. Iftarlarinda kuruyemiş kahve incir farklı ama güzel fikir bence. Yemek az oluyor ama bence bunlarla kaloriyi tamamliyorsun.Sahur
2 haşlama yumurta, kibrit kutusu peynir, domates salatalık, süt, avuçiçi kadar pide üzerine tereyağı, az çiğ badem
Iftar
1 kase yoğurt çorbası, 2 yemek kaşığı taze fasulye, yoğurt, salata, avuçiçi çiğ badem ceviz karışımı, 2 incir, 1 su bardağı vişne hoşafı, Türk kahvesi, 1 kurabiye
2.5 litre su
Dayanabilirr misin ki canım okul sonrası olmadi sağlıklı bir ara yaparsınBu arada iftara 2 saat kala regl oldum düzenimi bozmayım diyorum sahura kalkayım gün içinde sadece su içeyim eşimle iftar zamanı beraber yerim
Menu guzel canim afiyet olsun ..Elhamdulillah bugün de doyduk
Sofradan menumu veriyorum
Sahur: 2 avuç içi Kaşarlı yumurtalı pide(bayat pideleri yaptim)
1 has yumurta
1 zeytin, Salatalık
1 bardak süt
Iftar: 1 kepçe tarhana çorbası
1 kase Madımak(bitti şükür)
4 kaşık taze Fas, 3 kaşık pilav
1.5 bardak ayran, salata
Ara olarak kahve 2 dilim bitter olur.
Su 2.5 a tamamliyorum
menun gayet iyi hersey var afiyet olsun canim benim ..Menumu vereyim sarjim bitmek uzere farkinda degilim
sahur
1 haslanmis yumurta
1 kk beyaz peynir
1 kase yogurt
aksam
Kivircik salata
3 dilim karpuz
su 2.5 lite
Son gunlerde gercekten cok begeniyorum menulerini afiyet olsun canim ..Sahur
Iftar
2.5 litre su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?