Haydi Yine Yeniden...

Bence yap aklında kalmasın iş bitmez hiç bi zaman napalım temizlik güzeldir

Yani çok da tutmadı ama kısmen tuttu canım :)) Kızartma ve 1 çay kaşığı reçel yedim avuç içi kadar da pide değil ama koy ekmeği yedim yanında kahvaltiliklarla

Selam dostlarım mutlu pazarlar...
Dün iftarda misafirin vardı tanrı misafiri habersiz oldu ama daha makbul öylesi sanirim.Allah ne verdiyse yedik.
Tam onları yolladim toparladim herşeyi caya misafirim geldi.onlarida sahurda agirladim gondermedim.dun cok yogundum anlayacağınız.
Birazdan market alışverişi yapmaya gidicez.sonrada ufaktan temizlik yapmam lazım opuyorum hepinizi...

Dün vermem gereken menu
Sahur
1haslanmis yumurta
2 dlm köy ekmeği
Zeytin peynir
2dlm salam
Biraz tahin helvası
Domates salatalık

İftar
1kepce mantar çorbası
1kepce kuru fasulye
3yk pilav
3yk yoğurtlu mantı
Salata
2kornison turşu
Su 3lt yakın

1 avuç cekirdek

Dün vermem gereken menu
Sahur
1haslanmis yumurta
2 dlm köy ekmeği
Zeytin peynir
2dlm salam
Biraz tahin helvası
Domates salatalık

İftar
1kepce mantar çorbası
1kepce kuru fasulye
3yk pilav
3yk yoğurtlu mantı
Salata
2kornison turşu
Su 3lt yakın

1 avuç cekirdek

Misafirlik bi menü olmuş valla harikasın yoğunluktan etkisi kalmamıştır afiyet olsun

Yoğun bir gün olmuş kuzum layıkıyla halletmissindir. Menunde bence ya pilav ya da mantı olmalıydı. Birde hep ödem yapacak sisirecek şeyler birarada olmuş. Bugün muhakkak kiraz sapı iç kuzum

Menumu vereyim ben esim dondurma yemeye gidelim diyo.hem yuruyus olur

sahur
firinda tost ekmegine yapilmis beyaz peynirli yumurtali kizarmis ekmekten 3 dilim
domates salatalik
1 haslanmis yumurta
1 ck visne receli

iftar
1 kucuk kepce tavuk corbasi
yarim kasarli sucuklu pide
kivircik salata
yarim bardak kola
3 dilim kavun

ve 2 top dondurma
su 3 litreyi tamamlarim

bu aralar cok karbonlu gitmeye basladim maalesef farkindayim.yarindan itibaren toparlayacagim insallah

Yoğun bir gün olmuş kuzum layıkıyla halletmissindir. Menunde bence ya pilav ya da mantı olmalıydı. Birde hep ödem yapacak sisirecek şeyler birarada olmuş. Bugün muhakkak kiraz sapı iç kuzum
Daha dikkatli olucam canim sagol.kiraz sapi beni feci ishal yapiyor.o yuzden icmesem daha iyi olur sanirim.yarin cok halsiz kalirim cunku.birazdan yuruyus yapacagim biraz.bol da su icerim

Bu açıklama sonrası afiyet olsun demekten başka ne denilebilir ki yarın senden daha güzel bir menü bekliyorum

11:30
1 haşlanmış yumurta, 1 dilim tost ekmeği üzerine 1 çay kaşığı labne, domates, 3 zeytin, vişne suyu
Ara 18:00
1 kase kiraz, 3 ceviz
21:00
1 kase mercimek çorba, 3 yemek kaşığı közlenmiş patlican yoğurt karışım üzerine 1.5 yemek kaşığı kıymalı harç, minnacık pide,salata, vişne hoşafı, Türk kahvesi, avuçiçi kuruyemiş
2.5 litre su

Tum ogunlerin yerli yerinde canim.dengeli ve guzel bir menu yine.afiyet olsun ...

Bol karbonlu menum
Avuç içi koy ekmeği(pıtpıt)
KK peynir,1 yumurta
Ekmeğin arasına maydanoz
Çay k çilek reçeli
1 bardak süt
1 hurma, 3 zeytin
3-4 çatal patates kızartmasi
Kavun

Aksam davette
1 kepçe tarhana
1 dilim börek
2 avuç içi pide
1 karniyyarik, 2 çatal tavuk
3 kaşık bulgur pilavı
2 bardak ayran
1 dilim revani
Su 2 litre

Afiyet olsun canım valla benim menüyü düşününce inanki karbon olmuş demeye yüzüm yok utanıyorum vallahi. Elim titreyerek yazıcam şimdi

Hehe melrinciğim senin menünün üstüne ben menü yazarsam vallahi ayıp ama napim yazıcam mecbur dengeli güzel bir gün olmuş canım.

Allah seni yaaa az yemişsin karbon da olsa. 3 kaşık pilav az pide ve börek.. Pide bir avuç içi olsa daha iyiydi ama oldu olan artık çokta pişman olunacak bir menü değil. Afiyet olsun. Bir de davette yemeyince olmuyor insanlar tuhaf tuhaf bakardı :) benim bomba menüm geliyor şimdi

Canlarım bu akşam iftarda dışardaydık eşimle başbaşa :) oğlanı annemlere bıraktık hem özlemişlerdi ne zamandır görmediler. Hem de biz biraz rahat ettik ama tadı yoktu oğlumsuz tabi o ayrı mesele.. Neyse sadede geleyim. Yiyeceklerin biri geldi öbürü gitti tadımlık yedim. Aslında herşeyden de yemedim diyebilirim. İnanın bu fragmanı

Sahurdan az önce:
2 minik tulumba t, 2 kayısı, 2 ceviz

Sahur:
1 kase nesfit, 1,5 bardak süt, avuç içi pide, 2 dilim salam, krem peynir

İftar:
1 kepçe süzme mercimek, 1 d paçanga, 1 içli köfte, 2 kaşık z.yağlı fasülye, 1 kaşık şakşuka, 1'er kaşık döner ve kebap, 2 tavuk şiş, 2 kaşık patates püresi, 1-2 d pastırma, 2 çeri domates ve salatalık, 1 bardak ayran

Ara
ş.siz çay, 2-3 çatal güllaç
Ara
Türk Kahvesi
Bitki Çayı

2-2,5 lt su

Canim davette olur oyle seyler.cok da asiri karbonlu degil.bi tik fazla onu da halledersin sen dengelersin...

Bana sorarsan menun cok da rahatsiz edici bir menu degil canim.cunku iftarinda cok fazla karbon yok tadimlik hersey.hic ekmek pide yok mesela.sahur oncesi tatli var birtek karbonu fazla gelen bana.
ayrica cok guzel bir aksam gecirmissiniz tadini cikar bosver telafi edilir bu gunler ramazandan sonra Allah izin verirse ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…