- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 1.123
- Konu Sahibi tomurcukkk
-
- #33.201
ellerine sağlık afiyet şifa olsun :)Kızlar az önce bol yeşillikli yumurta yaptım tarifini yazacam ama siz biliyorsunuz dur
İki tane kuru soğanı küp küp doğradım bir tutam maydanoz bir tutam dereotu ekledim karabiber pul biber kimyon nane ve tuz ekledim iki kaşık un ik tanede yumurta katıp karıştırdım sonra kaşık kaşık alıp yağda kizarttim sonra mutfak havlusunun üzerinde fazla yağını cektirdim çok lezzetli oldu
Kabakla mücverini yapıyorum ama bunu ilk kez denedim çok beğendim hem hafif hem lezzetli tam diyetlik bence
tomurcuğum menü süper olmuş çok da düzenli afiyet olsunSabah 8.30
2 kuru kayisi 2 bardak ilik su
Kahvalti 9.30
2 tumurta 2 kk peynir ile omlet
Ara 12
1 hurma 1 kuru kayisi
Oglen 13.30
1 tabak ispanak yemegi
1 kase yogurt
Ara 16
1 ceviz
2 adt bitter madlen
Aksam 18.30
1 kepce mercimek corbasi
3 yk pirasa
4 yk taze fasulye
1 lokma oglumdan kalan haslanmis tavuk
Su 2.5 litre
Kızlar bugün misafirlikteydim ilk kez gittiğim bi arkadas bi dünya hazırlık yapmış Tabakta daha dokunmadığım ikramlar vardı eve geldim kötü bi haber aldım abimin ciğerinde kist varmış hastaneye yatırmışlar yarın biyopsi için parça alacaklar çok korkuyorum ailemde çok fazla kanserden kaybettiğimiz insan var kalbim farklı atıyor içim acıyor saçma bi uyku bastı değişik ruh halindeyim gurbette olmak yanında olmamak oda canımı acıtıyor Rabbim tüm hastalara şifa versin çaresiz dert vermesin
kızzz sen depresyona giriyor olmayasın allah korusun kaç haftadır hastasın doktor tahliller canının ağrısı üstüne oğlunun huysuzluğu uykusuzluk şimdide iştahın tamamen gitmesi yutkunamaman.. gülüm sen şu tahlil sonuçlarını yarın mutlaka doktora göster söylemediğin ne rahatsızlığın varsa hepsini de söyleNasıl anlatsam sanki böğrüme taş oturmuş yaa
ellerine sağlık afiyet şifa olsun :)
ben unsuz direk yumurtayla yapıyorum az da peynir ekliyorum bazen de krebin içine doğruyorum tüm yeşillikleri her türlü gideri var bacım yumurta ve yeşillik daha ne olsun enfes:)
erkenden bitmiş yeme işin çok güzel az az tadımlık yemişsin de akşama için kazınır gibime geliyor gülümKahvaltı
1 haşlanmış yumurta, kk peynir, 3 zeytin, 1 su bardağı süt, 1 dilim tahıllı ekmek üzerine 1 çay kaşığı tahinli pekmez, yeşil çay
Ara
Mandalina
Öğle
4 yk tavuklu bezelye yemegi, 3 yemek kaşığı pirinç pilavı
Akşam 15:30
1 dilim peynirli börek, 1 kase bol yeşillikli kuskus salata, 1 kurabiye, 1 minik afyon lokumu,3 minik yaprak sarma
Ara
Türk kahvesi
Ara
Türk kahvesi, 1 kare bitter
o zaman içine azcıkta kabarma tozu eklersin yumuşak puf sebzeli poğaça gibi olur demii:))Dimi canım ama bunu yağda kızartmak yerine firinda yapsam nasıl olur acaba diye düşünüyorum
allah korusun gülüm getirme aklına öyle kötü şeyler bol bol dua edelim biyopsi sonucu temiz çıksın diyeKızlar bugün misafirlikteydim ilk kez gittiğim bi arkadas bi dünya hazırlık yapmış Tabakta daha dokunmadığım ikramlar vardı eve geldim kötü bi haber aldım abimin ciğerinde kist varmış hastaneye yatırmışlar yarın biyopsi için parça alacaklar çok korkuyorum ailemde çok fazla kanserden kaybettiğimiz insan var kalbim farklı atıyor içim acıyor saçma bi uyku bastı değişik ruh halindeyim gurbette olmak yanında olmamak oda canımı acıtıyor Rabbim tüm hastalara şifa versin çaresiz dert vermesin
o zaman içine azcıkta kabarma tozu eklersin yumuşak puf sebzeli poğaça gibi olur demii:))
gülüm erkenden kalkıyorsun tüm gün çalışıyorsun ara da atıştırmalığın da yok sabahın cidden çok az olmuş yumurtayı mümkünse her sabah yemeye bak hem kas yapıcı hem de kilo vermeye yardımcı bir de araya dereye yoğurt ekle bundan sonra hem göbek yağını eritiyor hem kalsiyum hem de bağırsaktaki faydalı bakterileri arttırıyorMenümu yazayım
Sabah 08.00
Bir dilim ekmek
Bir bardak çay
Bir dilim peynir
Öğle 12.00
Bir tane kıymalı kaşarlı pide
Bir bardak ayran
Akşam 19.30
Bir kase kara lahana çorbasi
Dört tane otlu yumurta
Bir dilim ekmek
Su bir buçuk litre
ayyy şansa bak yaaaSular kesik yarınada yemekli misafirim var akşamdan bir kısmını hazırlarım diyorum ama şu olmayınca hiçbirşey olmuyor canım çok sıkkın ya
gülüm erkenden kalkıyorsun tüm gün çalışıyorsun ara da atıştırmalığın da yok sabahın cidden çok az olmuş yumurtayı mümkünse her sabah yemeye bak hem kas yapıcı hem de kilo vermeye yardımcı bir de araya dereye yoğurt ekle bundan sonra hem göbek yağını eritiyor hem kalsiyum hem de bağırsaktaki faydalı bakterileri arttırıyor
şükür bitirdim :)) de ben de bir hoş oldum 2.5 şişe yağ çözücü kullanınca beni çok pis çarptı geçen hafta boyuna hastaydım ama hala ayakta iş güç yapmaya çalışıyordum :))ekim2009 sen evin işlerini bitirdinmi boya badana yapıyodun en son
ayyy şansa bak yaaa
geçen cuma cumartesi su yoktu ne perişan oldumm bu gün de kalktım su bitti su kartını aradım yook eşimi aradım meğer hafta sonu doldurmuş ama cüzdanından çıkarmayı unutmuş mecbur öğleye kadar susuz kaldım bekledim
su olmayınca da valla birşey yapılmıyor olmadı bir kısmını hazır al gülüm ne yapıcan su yook ki
gülüm zencefil zerdeçal çana dokunuyor mu mideni ağrıtıyor mu yok ağrıtmıyorsa miden sağlamsa yoğurda 1 er silme çay kaşığı zencefil zerdeçal tarçın katıp ye şimdiye kadar onun kadar etkili zayıflatan iştah kapatan bir şey daha görmedim ama benim mide dayanmadı mecbur bıraktımHaklisin canım yoğurdu genelde yemeye çalışıyorum ara öğünüde ne güzel tam oturtuyodumki gorumceklerin gelmesiyle tüm düzenim bozuldu ama toparlayacam
yemeğe mi gelecekler ben çaya sandımYani umudum suyun gelmesi yönünde ama gelmezse ya iptal edecem yemeği yada basit şeyler yapacam bakalım
şükür bitirdim :)) de ben de bir hoş oldum 2.5 şişe yağ çözücü kullanınca beni çok pis çarptı geçen hafta boyuna hastaydım ama hala ayakta iş güç yapmaya çalışıyordum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?