Haydi Yine Yeniden...

Ben ne diyeceğimi bilemedim tekrar tekrar okudum inanmadım inanmak istemedim Rabbim büyük dertte sifada ondadır umudunuzu kaybetmeyin gün doğmadan neler doğar hiç kötü düşünmeyin ablana enistene destek olun onların size ihtiyacı var dualarım sizinle Rabbim hiç bir anne babaya evlat acısı yasatmasın bunun ne demek olduğunu yaşamayan bilmez o yüzden senide ablanıda çok iyi anlıyorum

Geçmiş olsun canım aşı bazı bünyelerde böyle yapabiliyor yarına birşeyi kalmaz inşallah

Sabah 8.30
1 yumurta 1 kk peynir ile omlet
5 zeytin
1 kup tahin helvasi

Ara 11.30
3.ceviz

Oglen 14
1 tabak ispanak yemegi pirincsiz
1 kase yogurt

Ara 16.30
1 hurma 1 ceviz

Aksam 18.30
1 adt ceyrek yufkadan peynirli gul boregi
1 adt ceyrek yufkadan ispanakli gul boregi
5 zeytin
1 catal kabak tatlisi (sevmem ama kv yapmis bi tadina bak bari dedi )

Su 2.5 lt

Düşündükçe çok kötü oluyorum o çocuklar buyuduler bir sürü anı biriktirdiler ablam ne yapacak nasıl kaldıracak... annem le ben aynı sehirdeyiz annem bana her geldiğinde 'ah yavrum ben sana bir öf bile demedim nedir senin çektiğin ' diye ağlıyor ablam icin annemi teskin edecek cümlem yok sadece Allah büyük diyorum olmamışa döner inşallah diyorum ama... evlatlariniza sarılın kızlar sımsıkı sürekli dua edin önce sağlık diye.. şu an oğlum yine tıkanık ama bunu dert bile görmüyorum çaresi var çok şükür diyorum. Yaramaz çocuklardan biz şikayet ederken ablam hep 'ben onların zıplaması koşmasi yaramazlık yapması için neler vermezdim' derdi hep.. kelimelerim kifayetsiz arkadaşlar dondum sanki...
Sizler Nasılsıniz angelinacim çok geçmiş olsun. Tomurcuk arabanız hayırlı olsun canım. Başka yaramazlık yoktur inşallah.
Saracım sağolasın arkadaşım, Rabbim sana hayırlı ve sağlıklı bir evlat versin acılarını hafifletsin inşallah. S sultankemer canım sende sormususn çok teşekkür ederim canım.

Guzel menu canim ispanakli boregede bayilirim ..kabak tatlisini bende sevmem afiyet olsun ..

Cok zor be kuzum bu dedigini ablanin kelimelerini omrumce unutmuycam bazen biraz simarsalar kiziyorum hic birsey onlardan kiymetli olamaz saglik evet herseyin basi saglik gecen hafta bunun ne demek oldugunu cok daha iyi anladim Allah buyuk rabbim hic kimseye tasiyamayacigi yukun fazlasini vermezmis ... dua edicem yegenlerin icin ... oglusuna da cok gecmis olsun ...

Sabah 11 00
Kasarli tost
Bes zeytin
Sekersiz cay
Aksam 17 00
Bes catal kurutulmus fasulye kavurmasi sarimsakli yogurtlu
Bir dilim ekmek
Ara 20 00
Uc dilim portakal
Yarim mandalina
Kan ilaci ictim emilimini hizlandirsin diye yedim yoksa hic canim istemiyordu...
Su hic bilmiyorum ne ictigimi
Spor 7500 adim oldu
Bugun kotu gecti dengesiz oldu ...

Yediklerinde sikinti yok sadece herzamankinden degisik saatler.ve ara yok.aksam erken bitmis ara ile gecistirmen iyi olmus canim.cok takilma uzulme biraz zaman gecsin toparlarsin elbet

akşam okudum hiç bir şey yazamadım sadece ekrana baktım baktım ...
rabbim ablana güç kuvvet versin evlatlarına şifa versin . her şeye kadir olan rabbimden şifa istiycez hep dua edicez
bol bol bu duayı okuyun
Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü’min yedi defa:

Türkçe Okunuşu: Es-elullahil-azime rabbel arşil aziim en yeşfiyeke.

“Büyük Allah’tan, büyük Arş’ın Rabbi Allah’tan sana şifâ vermesini istiyorum!” derse muhakkak afiyet bulur. (Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, I, 239)

her şey o kadar boş geldi ki akşam tevafukun mesajını okuduktan sonra
ne yedim ne içtim hepsini unuttum insan kendi nefsini düşünüyor hemen ya benim evladım bu durum da olsa diye hep düşük olan tansiyonum çıkmış kafam uyuşup durdu benim oğlanı da okulu ankaraya götürdü sabah erkenden üniversiteleri gezdireceklerdi yollar buzlanmış bu defa şeytan dürtüp durdu ya gelirken yolda bir şey olursa diye 2 saat önce geldi şükür sağ selamet ama benim içimin o vesvesesi sıkıntısı geçmedi dualara baktım okudum üstteki duayı gördüm buraya da yazayım istedim rabbimin mucizelerinin sınırı yok belki bizim dualarımızı da kabul eder tevafukun yeğenlerine şifa verir

Gerçekten çok üzüldüm. Bu durumda ne söylenir. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. İnşallah bir hal çaresi vardır En azından söylemek istemiyorum ama ölüm olmadan yaşam kalitesin düşse bile hayatlarına devam ederler.

Çok üzüldüm. Allah başta anne baba olmak üzere sizlere sabırlar versin.

Canım bir yeğen tahlil mesajları dönüyordu ama çok sık giremediğim için anlayamamıştım.

O kadar haklısın k bunları düşünmekte. Yeğenlerim dediğine göre 2 ya da 3 tane herhalde. ikisi de mi hasta. hani en azından ablana diğer çocuğu destek olurdu. ergenlik demişsin,büyükler mi ve hiç anlaşılmadı mı ?

Allah size sabırlar versin. Yavrulara da inşallah bir çare versin. İnşallah korktuğunuza uğratmasın Allah.

Özür diliyorum bugün gelemedim sayfaya.

Bütün evi temizledim. Bir de çocuk. Zor oldu ama oldu. Tv monte etmeye geldiler,3 makina çamaşır birikmiş beyazlarla beraber. ne güzel dimi... Onlarla uğraş,temizlikti çouktu, gelemedim. Ama kaytarmadım da.

SAbah 10:30 : Tam buğday ekmeğine lor ve domatesli tost. 1,5 yumurta, 4 zeytin çok mu olmuş?

Ara 13: 00 : 2 ceviz 1 gün kurusu

Öğlen 16:00 : Kelogs 1 kase

Ara: Yok

Akşam 19:00 Tere ıspanak salatası yine. Yine yeşil merimek yemeği ve kırmızı pul biberli yoğurt

2 lt içebildim bugün su... Ve zor da olsa leslie 3 mile.

Okur tabi canım Rabbim çok büyük ol desin yeter ki...
Amin canım benim amiiinnnn. Sizleri de üzdüm hakkınızı helal edin. Çok şükür evladın sağ salim gelmiş. Rabbim ablama öyle bir imtihan verdi ki... öbür dünyası a belki bir gunahi kalmayacak. Cumlelerimi toparlayamiyorum yazamıyorum sanki. Kusura bakmayın.
Canim yegenlerim 12.10 ve 5 yaşındalar. Ilk yeğenim doğduğunda yürümesi geç oldu ve kafasını düzgün tutamiyordu meğerse kas zayifligindanmis. Yere düştüğünde kol kasları zayıf olduğu için ellerinin üstüne dusemiyirdu kotuyamiyordu yani, alni hep siserdi. YeğeniM 3 yaşında diğer yeğenim de 1 yaşında iken ankarada teşhis kondu. Genetik bir rahatsızlık soylar öncesine dayanabilir dedi. Işın ilginç tarafı hem enistemin hem de ablamin taşıyıcı olmasi o yüzden yegenlerimin hastalığı daha ağır.
Ama kızlarda olmaz dedi doktor. Ablam yegenlerim için eve merdiven yaptırdı inip ciksinlar hareket etsinler diye. 10. Kattan günde iki kere bisikletlerle o çocukları indirdi oynasinlar kasları guclensin diye. Bir çocuk yegenime vurunca yegenim hızlı kosamadigi veya onun kadar güçlü olmadığı için yerle bir oluyordu. Öyle zamanlarda ablam cildirirdi. O koruma görevini üstleniyordu. Bir çocuk yegenime taş atmıştı yegenim hem yere düşmüş hem de başı yarilmisti. Ablam o çocuğun peşinden kaç sokak kosmustu. Çocuğu yakaladiginda o kendini koruyamiyor bi daha yaparsan sana aynısını yaparım demişti. Ikinci yegenim de aynı belirtilerle doğdu. Yıllar sonra kazara ablamin kızı oldu. Kalpi delik doğdu ememedi ablam sütünü sağdı çay kaşığı ile vermeye çalıştı. Çünkü ne biberon ne anne gogsunu cekemiyordu gücü yoktu. Ama kas hastası değil dedi doktorlar çünkü kız çocuk dediler. Ama yegenim büyüdü diğer iki yegenimde olduğu gibi onunda parmaklarinda sıkıntı vardı hareketleri zayıftı. Wc de sıkıntı yaşıyorlar özellikle geceleri çünkü kaslarını tutamiyirlar. Ablam kız yegenimi 4 5 yaşına kadar geceleri bezledi. Oglanlari da her gece wc ye kaldırdı. Bu arada tabi düzenli olarak ankara ya gittiler. Doktor küçükken koyduğu teshiste ömür boyu böyle yaşayacaklar siz kaslarını gelistirebilirsiniz demişti. Ama kız dada olunca teşhis yanlış dendi ve kapsamlı gen testi yapılıp yurt dışına yolladı 6 ay kadar önce. Sonuç zaten anlattığım gibi. Kaslarda ki proteinle alakali bir rahatsızlık. Doktor ağır kas hastası çocuklar demiş. Ucude aynı demiş. Her çocukta farklı seyrediyor demiş...
çok uzun anlattım sizleri de üzdüm hakkınızı helal edin canım

Günaydın,mutlu haftasonları diyemicem çünkü kötü bir haberle güne başladık yine.Kayseri'de patlama olmuş,ölü ve yaralıların olduğu yazıyor,yayın yasanğından dolayı ayrıntılar bilinmiyor

Canım benim yazdıklarını okurken yüreğim parçalandı.Çok ama çok üzüldüm canım.bu sabah da dua ettim senin ismini vererek yeğenlerin için.hep aklımdalar.Rabbim şifa versin nolur nollluuurrr

Gun karanlik basladi kayserideki patlama icime ates gibi düştü o türlü bir patlamada sag kalmak bir mucize Allahimm ne olur ülkemizin vede Müslümanların uzerinde donen bu oyunu sen boz ne olur yalvariyorumm artik canlar yanmasin bebeler babasiz kadinlar kocasiz kalmasin neolur rabbim yardim et bizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…