- 18 Ekim 2014
- 7.556
- 19.824
- 198
- 47
- Konu Sahibi tomurcukkk
-
- #35.121
Ahh kuzumm ablacigin ne tepki verse hakli yavrulari ocin ugrasiyor oda Allahim sabir versin dualarimdasin kuzum yegenlerine hergun dua edicem insallah iyi olacaklar ol diyince olduran Allahim senin yegenlerine sifa versin insallah ...bizler burda kardes gibiyiz uzulmek ne demek keske elimizden bisey gelse keske ...hakimiz helal olsun kuzum o nasil soz ....Okur tabi canım Rabbim çok büyük ol desin yeter ki...
Amin canım benim amiiinnnn. Sizleri de üzdüm hakkınızı helal edin. Çok şükür evladın sağ salim gelmiş. Rabbim ablama öyle bir imtihan verdi ki... öbür dünyası a belki bir gunahi kalmayacak. Cumlelerimi toparlayamiyorum yazamıyorum sanki. Kusura bakmayın.
Canim yegenlerim 12.10 ve 5 yaşındalar. Ilk yeğenim doğduğunda yürümesi geç oldu ve kafasını düzgün tutamiyordu meğerse kas zayifligindanmis. Yere düştüğünde kol kasları zayıf olduğu için ellerinin üstüne dusemiyirdu kotuyamiyordu yani, alni hep siserdi. YeğeniM 3 yaşında diğer yeğenim de 1 yaşında iken ankarada teşhis kondu. Genetik bir rahatsızlık soylar öncesine dayanabilir dedi. Işın ilginç tarafı hem enistemin hem de ablamin taşıyıcı olmasi o yüzden yegenlerimin hastalığı daha ağır.
Ama kızlarda olmaz dedi doktor. Ablam yegenlerim için eve merdiven yaptırdı inip ciksinlar hareket etsinler diye. 10. Kattan günde iki kere bisikletlerle o çocukları indirdi oynasinlar kasları guclensin diye. Bir çocuk yegenime vurunca yegenim hızlı kosamadigi veya onun kadar güçlü olmadığı için yerle bir oluyordu. Öyle zamanlarda ablam cildirirdi. O koruma görevini üstleniyordu. Bir çocuk yegenime taş atmıştı yegenim hem yere düşmüş hem de başı yarilmisti. Ablam o çocuğun peşinden kaç sokak kosmustu. Çocuğu yakaladiginda o kendini koruyamiyor bi daha yaparsan sana aynısını yaparım demişti. Ikinci yegenim de aynı belirtilerle doğdu. Yıllar sonra kazara ablamin kızı oldu. Kalpi delik doğdu ememedi ablam sütünü sağdı çay kaşığı ile vermeye çalıştı. Çünkü ne biberon ne anne gogsunu cekemiyordu gücü yoktu. Ama kas hastası değil dedi doktorlar çünkü kız çocuk dediler. Ama yegenim büyüdü diğer iki yegenimde olduğu gibi onunda parmaklarinda sıkıntı vardı hareketleri zayıftı. Wc de sıkıntı yaşıyorlar özellikle geceleri çünkü kaslarını tutamiyirlar. Ablam kız yegenimi 4 5 yaşına kadar geceleri bezledi. Oglanlari da her gece wc ye kaldırdı. Bu arada tabi düzenli olarak ankara ya gittiler. Doktor küçükken koyduğu teshiste ömür boyu böyle yaşayacaklar siz kaslarını gelistirebilirsiniz demişti. Ama kız dada olunca teşhis yanlış dendi ve kapsamlı gen testi yapılıp yurt dışına yolladı 6 ay kadar önce. Sonuç zaten anlattığım gibi. Kaslarda ki proteinle alakali bir rahatsızlık. Doktor ağır kas hastası çocuklar demiş. Ucude aynı demiş. Her çocukta farklı seyrediyor demiş...
çok uzun anlattım sizleri de üzdüm hakkınızı helal edin canım
Canım benim yazdıklarını okurken yüreğim parçalandı.Çok ama çok üzüldüm canım.bu sabah da dua ettim senin ismini vererek yeğenlerin için.hep aklımdalar.Rabbim şifa versin nolur nollluuurrr
Allah razı olsun canlarim amiiinnnn tüm hastalara tüm şifa bekleyenlere..Ahh kuzumm ablacigin ne tepki verse hakli yavrulari ocin ugrasiyor oda Allahim sabir versin dualarimdasin kuzum yegenlerine hergun dua edicem insallah iyi olacaklar ol diyince olduran Allahim senin yegenlerine sifa versin insallah ...bizler burda kardes gibiyiz uzulmek ne demek keske elimizden bisey gelse keske ...hakimiz helal olsun kuzum o nasil soz ....
Allahım nedir istedikleri ya.. Rabbim başlarına dondersin inşallah. Kahru perişan olsunlar Allah onlara da layigini verecek inşallahGun karanlik basladi kayserideki patlama icime ates gibi düştü o türlü bir patlamada sag kalmak bir mucizeAllahimm ne olur ülkemizin vede Müslümanların uzerinde donen bu oyunu sen boz ne olur yalvariyorumm artik canlar yanmasin bebeler babasiz kadinlar kocasiz kalmasin neolur rabbim yardim et bizlere
TUM KALBIMLE AMINN DIYORUMM .....Allahım nedir istedikleri ya.. Rabbim başlarına dondersin inşallah. Kahru perişan olsunlar Allah onlara da layigini verecek inşallah
Gerçekten de öyle canım her şey üst üste. öğretmeninizi çok iyi anlıyorum Rabbim hickims3yi yakınlarının üzüntüsü sağlığı ile sinamasinAllahim hep üzüntülü haberler arka arkaya geliyor .. Dunde oglumun ogretmeni cok kötüydü babasi cok hasta kalp hastasi sadece tek damari acik 21 yil once bypas olmus simdi tekrar olacak aksam mesaj atti ozelden oglumu sordu cok ilgilenemedim atesi cikmis kendimi suclu hissettim diye bende o oyle yazinca cok üzüldüm pazartesi ameliyat olcak babasi ve durum sandigimdan da ciddi dedi babamin dr yonlerdim ama randevu alamamislarpazartesi sabahi olacakmis babasinin durumunu ogrendigimden beri durduramadigim ama dilede getirmek istemedigim bir hissiyat var icimde allahim korktugumuza ugratmasin ...kizlar ogretmenimizin babasi icin dua edermisiniz kendimi cok yanliz hissediyorum dedi bana tek cocukmus ne olur o guzel dualarinizi eksik etmeyin ..simdiden tesekkurler ...
95 kiloyum 25 yaşındayım yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum çok istikrarliyimmKalici olacaksan pes etmeyeceksen ve gercekten zayiflamak istiyorsan neden olmasinkendinden bahseder misin biraz?
Hos geldin canim evet dedigin gibi istikrar onemli gun icinde menu yaziyoruz yorum yapiyoruz dertlesiyoruz dilerim habersiz gitmelerin olmaz duzenli menu bildirimlerini gun icinde diyet icin yaptiklarini yazarsan seviniriz ....tekrar hosgeldin eksin bol olsun canim95 kiloyum 25 yaşındayım yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum çok istikrarliyimm
Canim ben 69 kiloyum 84 kilodan bu kiloya dustum yas 37.. iki oglum var 16 ve 6 yaslarinda ..Angelica sen kac kilosuna ve kac yasindasin
Allah bağışlasın iyi masallahCanim ben 69 kiloyum 84 kilodan bu kiloya dustum yas 37.. iki oglum var 16 ve 6 yaslarinda ..
Ilk oglumda bende cokkilo aldim 43 kiloydum 64 le dogum yaptim ikincide daha az oldu 15 kiloda kapattim bazi insanlar cok kilo aliyor yanliz degilsin yani ..galiba bir kizin var ne kadarlik baska cocugun varmi ..Amin hamilelikte 30 kilo aldım ve hala hayretler içerisindeyim nasıl oldu bu diye
Insallah canim yeterki iste sen istersen olur bana cok 69 daha cok yolum var boy kilo durumu yaniBenim hayalim 69 kilo olmak kendimi o haldeyken çok seviyordum inşallah yine olurum
Hic hayretler icerisinde kalma.ben daha vahimdim.80 ile hamile kaldim.110 la doguma girdim.emzirme bitimi 117 yi gordum.simdi 70-71 kilo arasindayim.yani 47 kilo gitti sukur...Amin hamilelikte 30 kilo aldım ve hala hayretler içerisindeyim nasıl oldu bu diye
Okur tabi canım Rabbim çok büyük ol desin yeter ki...
Amin canım benim amiiinnnn. Sizleri de üzdüm hakkınızı helal edin. Çok şükür evladın sağ salim gelmiş. Rabbim ablama öyle bir imtihan verdi ki... öbür dünyası a belki bir gunahi kalmayacak. Cumlelerimi toparlayamiyorum yazamıyorum sanki. Kusura bakmayın.
Canim yegenlerim 12.10 ve 5 yaşındalar. Ilk yeğenim doğduğunda yürümesi geç oldu ve kafasını düzgün tutamiyordu meğerse kas zayifligindanmis. Yere düştüğünde kol kasları zayıf olduğu için ellerinin üstüne dusemiyirdu kotuyamiyordu yani, alni hep siserdi. YeğeniM 3 yaşında diğer yeğenim de 1 yaşında iken ankarada teşhis kondu. Genetik bir rahatsızlık soylar öncesine dayanabilir dedi. Işın ilginç tarafı hem enistemin hem de ablamin taşıyıcı olmasi o yüzden yegenlerimin hastalığı daha ağır.
Ama kızlarda olmaz dedi doktor. Ablam yegenlerim için eve merdiven yaptırdı inip ciksinlar hareket etsinler diye. 10. Kattan günde iki kere bisikletlerle o çocukları indirdi oynasinlar kasları guclensin diye. Bir çocuk yegenime vurunca yegenim hızlı kosamadigi veya onun kadar güçlü olmadığı için yerle bir oluyordu. Öyle zamanlarda ablam cildirirdi. O koruma görevini üstleniyordu. Bir çocuk yegenime taş atmıştı yegenim hem yere düşmüş hem de başı yarilmisti. Ablam o çocuğun peşinden kaç sokak kosmustu. Çocuğu yakaladiginda o kendini koruyamiyor bi daha yaparsan sana aynısını yaparım demişti. Ikinci yegenim de aynı belirtilerle doğdu. Yıllar sonra kazara ablamin kızı oldu. Kalpi delik doğdu ememedi ablam sütünü sağdı çay kaşığı ile vermeye çalıştı. Çünkü ne biberon ne anne gogsunu cekemiyordu gücü yoktu. Ama kas hastası değil dedi doktorlar çünkü kız çocuk dediler. Ama yegenim büyüdü diğer iki yegenimde olduğu gibi onunda parmaklarinda sıkıntı vardı hareketleri zayıftı. Wc de sıkıntı yaşıyorlar özellikle geceleri çünkü kaslarını tutamiyirlar. Ablam kız yegenimi 4 5 yaşına kadar geceleri bezledi. Oglanlari da her gece wc ye kaldırdı. Bu arada tabi düzenli olarak ankara ya gittiler. Doktor küçükken koyduğu teshiste ömür boyu böyle yaşayacaklar siz kaslarını gelistirebilirsiniz demişti. Ama kız dada olunca teşhis yanlış dendi ve kapsamlı gen testi yapılıp yurt dışına yolladı 6 ay kadar önce. Sonuç zaten anlattığım gibi. Kaslarda ki proteinle alakali bir rahatsızlık. Doktor ağır kas hastası çocuklar demiş. Ucude aynı demiş. Her çocukta farklı seyrediyor demiş...
çok uzun anlattım sizleri de üzdüm hakkınızı helal edin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?