- 18 Ekim 2014
- 7.556
- 19.824
- 198
- 47
- Konu Sahibi tomurcukkk
-
- #35.481
Kuru bir gun olmus canim sende farkindasindir ama masallah hersey cok olculu afiyet olsun canimm....Menumu vereyim
Sabah 2 has yumurta kk peynir salatalık, bir bardak süt
Ara: 1 dilim elma 10 fındık
Öğle: 2 dilim ekmek
5 zeytin, peynir az yumurta
Ara: Türk.Kahvesi 2 k kayısı
Aksam 19.30: 1 kase kısır 1 dilim kek (annemler vardi)
Tutk kahvesi 2 litre su
Süper bir haftasonu menüsü afiyet olsun canım.Menumu yazayim hasta ziyaretine gidicez esimle...
Sabah 10
1 haslanmis yumurta
1 er domates salatalik
1 kk beyaz peynir
1 er lokma orgu ve ip peyniri
Ara 12
1 hurma 1 ceviz
Oglen 14.30
1 tabak taze fasulye
1 kase yogurt
Aksam 17.30
2 lahmacun
1 bardak ayran
Su 2 litre
Kız baya baya keçe sporu yapıyorsun yapılmış halini de bizimle paylasiverSabah 10 00
Iki dilim ekmek
Bes dilim sucuk
Biraz tel peynir
Iki dilim salam
Uc kup kasar
Bir ck bal
Yumrugumdan az kucuk brokoli limonlu
Ara 14 00
Yarim avuc antep fistigi
Aksam 17 30
Bir kepce corba
Iki kasik pilav
Dort kasik kavurma
Biraz lahana tursusu
Yarim b meyve suyu
Su 3 litre
Spor yok hala kecelerle ugrasiyorum
Canim biraz çok olmuş sanki.. bana göre çok.olanları söyleyeyim sabahki pasta, Şehriye salatanin 1 kasesi bonbon şeker ve akşamki Şehriye salata bana fazla geldi canım10:15
2 haşlanmış yumurta
1 kk beyaz peynir
3 tane çeri domates
2-3 ceviz
6 tane zeytin
3 çatal yaş pasta
15:00
1 su b. Süt
15:45
2 kase bol sebzeli şehriye salatası
Bu arada bi yerlerde 1 tane bonbon şeker yedim.
19:00
1 pors. Kuru fasulye
1 pors. Tavuklu pilav
3 yk yoğurt
Salata
5-6 dilim muz
5-6 dilim kivi
2-3 yk öğlenki şehriye salatası
Yatmadan 1 bardak süt içerim, acıktım çünkü..
Eline sağlık canım tabi mutlu olur paşa annesi iki gündür uğraşıyor yavrusu içinEvetttt keceler bitti itina ile yapistirildi elim yana yanamiknatislar yapistirildi veeee ozel etiketler cercevelere zimbalandii uc gunluk calisma sonu bitirdim cok sukurr...
.....Cercevelere bakan oglumun yorumu "Anne cok guzel olmus ama vermeyelim kimseye " oldusimdi sira kardan adamlarda eti puflardan kardan adam yapicam gozlerine bonibon basinada jelibon takicam ....simdi kecelere kiyamayan oglum kardan adamlari kimseye koklatmiycak galiba kac gundur ilk kez keyifli gordum yavrumu hersey onun icin onun mutlu olmasi icin ....
Menun guzel canim sadece aksamki pilav fazla ama belkide tavuk cok pilav az yemis olabilirsin o nedenle ilk menuye bir alkis10:15
2 haşlanmış yumurta
1 kk beyaz peynir
3 tane çeri domates
2-3 ceviz
6 tane zeytin
3 çatal yaş pasta
1 su b. Süt
1 pors. Kuru fasulye
1 pors. Tavuklu pilav
3 yk yoğurt
Salata
5-6 dilim muz
5-6 dilim kivi
Hoşbuldumsara_28
Sıkıntını tam bilmiyorum canım ama Rabbim ferahlatsın inş...
Hiç üzme, yıpratma kendini
Elbet bu da geçer...
Haydaaa halasiyla buyuk gorumcesimi varrr ...kuzum senin kimsen yokmu bitanem hep esinin horantasi sende valla artik gercekten konusma zamani geldi soyle esine seninkiler gelse boyle kalsa ne dusunur acabaanladim bugunku sikintini canim benim ne kadar dusuncesiz insanlar iki gune bir sendeler birde yatili tovbe tovbe
Evetttt keceler bitti itina ile yapistirildi elim yana yanamiknatislar yapistirildi veeee ozel etiketler cercevelere zimbalandii uc gunluk calisma sonu bitirdim cok sukurr...
.....Cercevelere bakan oglumun yorumu "Anne cok guzel olmus ama vermeyelim kimseye " oldusimdi sira kardan adamlarda eti puflardan kardan adam yapicam gozlerine bonibon basinada jelibon takicam ....simdi kecelere kiyamayan oglum kardan adamlari kimseye koklatmiycak galiba kac gundur ilk kez keyifli gordum yavrumu hersey onun icin onun mutlu olmasi icin ....
Canım doğru söylüyorsunSüper bir haftasonu menüsü afiyet olsun canım.
Kız baya baya keçe sporu yapıyorsun yapılmış halini de bizimle paylasivermenun ise harika afiyet olsun :)
Canim biraz çok olmuş sanki.. bana göre çok.olanları söyleyeyim sabahki pasta, Şehriye salatanin 1 kasesi bonbon şeker ve akşamki Şehriye salata bana fazla geldi canımbirde bir yerlerde okumuştum iki meyveyi birarada tuketmemek lazımmış tek çeşit tuketilmeliymis.
Çok sağol canımMenun guzel canim sadece aksamki pilav fazla ama belkide tavuk cok pilav az yemis olabilirsin o nedenle ilk menuye bir alkisayrica ekmeksiz bir gun olmus bir alkisda ona afiyet olsun canim ...
Ama olmazki oyle onunki neyse seninkide o oyle seymi olur dedigin gibi bes dk yerde hem zirt prt geliyorlar yetmiyor yatili kaliyorlar bide essek kadar kadinlar analari yok diye sende kaliyor yetmedi kisinda sende kalmak istiyorlar ya bunlar sevgili ogullarindan kopamiyorlarsa neden seninle evlenmesine mani olmamislar .. evlendirmeselermis ogulcuklarini otursalarmisti bir arada sana niye musallat olmus bu cadilar ..onunki nasil geliyorsa seninkide gelecek tabiki kaya kogundanmi ciktin sen ayip gercekten ..hem sende calisiyorsun yiyip icip yatmiyorsun o evde .. senin o kucuk cadi gorumce calismiyomu cok merak ettim ... hem hic bir ise yaramiyorlar hem problem yaratiyorlar .......Amin canım çok sağol
Benim ailem Bursa'da canım burda kimsem yok hep eşimin ailesi var benim annem senede bir sefer gelip bir ay kalsa oda en fazla eşim derki benim anam senin anan kadar çok kalmıyor bizde ya senin ailen her gün bizdeler yetmiyor gece kalıyorlar oda yetmiyor beyefendi kışında bizde kalsınlar diyor ben delirmiyeyim kim delirsin
Ellerine sağlık canım eşinden çocuklarında çok şanslı senin gibi bir eşe v anneye sahip oldukları için
Zaten bu misafirlik olayi yokmu evede gelse bizde gitsek hep sekteye ugruyor diyetimizCanım doğru söylüyorsun
Misafirlikteydim ya öğlen de akşam da kontrolsüz oldu.
Çok sağol canım
Ekmeği yemeklerde aramıyorum şükür ama işte çayın yanı derken bi de kek-börek dayanamıyorum. Oralar çok zorluyor beni...
Evde olaydım kendime doyurucu bişeyler ayarlardım ben
Doymazsam sıkıntı saldırıyorum Ne bulsam
Ama olmazki oyle onunki neyse seninkide o oyle seymi olur dedigin gibi bes dk yerde hem zirt prt geliyorlar yetmiyor yatili kaliyorlar bide essek kadar kadinlar analari yok diye sende kaliyor yetmedi kisinda sende kalmak istiyorlar ya bunlar sevgili ogullarindan kopamiyorlarsa neden seninle evlenmesine mani olmamislar .. evlendirmeselermis ogulcuklarini otursalarmisti bir arada sana niye musallat olmus bu cadilar ..onunki nasil geliyorsa seninkide gelecek tabiki kaya kogundanmi ciktin sen ayip gercekten ..hem sende calisiyorsun yiyip icip yatmiyorsun o evde .. senin o kucuk cadi gorumce calismiyomu cok merak ettim ... hem hic bir ise yaramiyorlar hem problem yaratiyorlar .......
Ilk elin günahı olmaz canım afiyet olsun :)Canım doğru söylüyorsun
Misafirlikteydim ya öğlen de akşam da kontrolsüz oldu.
Çok sağol canım
Ekmeği yemeklerde aramıyorum şükür ama işte çayın yanı derken bi de kek-börek dayanamıyorum. Oralar çok zorluyor beni...
Evde olaydım kendime doyurucu bişeyler ayarlardım ben
Doymazsam sıkıntı saldırıyorum Ne bulsam
Ahhhh ahh diyorum bu duruma, küçük yerde yaşadığımız için burada arkadaş buluşmaları çok oluyorZaten bu misafirlik olayi yokmu evede gelse bizde gitsek hep sekteye ugruyor diyetimiz
Menu super hele su harika bugun.ellerine saglik keceler bitmis.keske paylasabilsen bizle gorselleri cok merak ettim.benim oglum da etipuf yiyor ama bonibon yiyemiyor maalesef.yoksa bende yapacaktim senin şu kardanadamdan detaylarini senden ogrenip...Sabah 10 00
Iki dilim ekmek
Bes dilim sucuk
Biraz tel peynir
Iki dilim salam
Uc kup kasar
Bir ck bal
Yumrugumdan az kucuk brokoli limonlu
Ara 14 00
Yarim avuc antep fistigi
Aksam 17 30
Bir kepce corba
Iki kasik pilav
Dort kasik kavurma
Biraz lahana tursusu
Yarim b meyve suyu
Su 3 litre
Spor yok hala kecelerle ugrasiyorum
Sabah guzel baslamissin ama misafirlige gidecegin icin pasta yemesen iyi olurdu canim.zamanla oturacak menulerin ve miden kuculecek.2 litre suyu cogaltmaya calis.onun disinda ilk gun icin fena sayilmaz.olabildigince dikkat etmeye calismissin zaten10:15
2 haşlanmış yumurta
1 kk beyaz peynir
3 tane çeri domates
2-3 ceviz
6 tane zeytin
3 çatal yaş pasta
1 su b. Süt
1 pors. Kuru fasulye
1 pors. Tavuklu pilav
3 yk yoğurt
Salata
5-6 dilim muz
5-6 dilim kivi
Kararinda bir haftasonu menusu olmus canim.misafire ragmen aksamin olculu...Menumu vereyim
Sabah 2 has yumurta kk peynir salatalık, bir bardak süt
Ara: 1 dilim elma 10 fındık
Öğle: 2 dilim ekmek
5 zeytin, peynir az yumurta
Ara: Türk.Kahvesi 2 k kayısı
Aksam 19.30: 1 kase kısır 1 dilim kek (annemler vardi)
Tutk kahvesi 2 litre su
Valla Süpersin canım Harikasın gerçekten Azmin süper. Kaçamak mevzusuna gelince bence kesinlikle yapma çünkü bir kere yapınca devamı geliyor bak ben ilk başladığımda bir bisküvi bile almazdım önümde masada dururken. Bir günde iki gezmeye gidip hiç kaçamak yapmadığımi biliyorum ve cok güzel kilo verdim. Ama sonra ne oldu vücut guzellesti iltifatlar çoğaldı, zayifsin ye bir tane diyenler çoğaldı ve fireler başladı. Mesela bugün sabah iki poğaça bir börek yedim ve pişmanım yememeliydim onu telafi etmem için bir sürü spor ve beslenmeye dikkat etmek lazım. Ama o olmasaydı spor onu yakmaz vucudumdaki yağları yakardi
#birinci soruna geleyim bitter çok sağlıklı bir ara öğün bi ara kızlar bilir her sabah onda granul gold sade kahve ve 2 dilim bitter yerdim hem mutluluk hemde kan şekerini duzenliyor. Kalorisi 1 elma kadar
Yani gönül rahatlığı ile günde iki dilim bitter yiyebilirsin.
#İkinci soruna gelince bu yılbaşı aksami sizin için önemli anladigim kadari ile. Şöyle yap canım madem bu kadar önemli o akşam canının istediği her şeyden ye. Ama normalde yediğinin yarısı kadar mesela iki dilim börek yiyorsan 1 dilim ye. Nasılsa ikinci dilimin de tadı aynı.her şeyden ye ama abartmadan. Mesela yemek çeşidi çok mu 1 kase değilde 1 kepçe ye yemeklerden. Pilavla yenecek yemek varsa yanına 2 kaşık pilav al. Umarım anlatabilmisimdir. Ve şunu yap o gece geç saatlere kadar oturacaksin ya saat 10 senin için kulkedisinin saat 12 si gibi olsun. O saatten sonra ağzını kilitle bunları yaparsan emin ol o hafta artı bile olmazsın :)
#gece acikiyorum demişsin maalesef canım yememelisin o saatlerde, çünkü yoğurtla da kalori var ayrandada. Ama su icsenn her uyandığında süper yağ yakarsın
okudu da cevap yazmamış deme diye yazıyorum :))
ara sıra 1-2 kare bitterin faydası varmış diyetisyenlerin çoğu listeye ekliyor artık
gerisine ben cevap vermeyeyim asıl kiloyu veren hatunlar yazsın çünkü ben diyet yapmıyorum ki benim mantık tamamen tuhaf da:)))
Rica ederim ne demek canımÇok iyi anladım. Çok teşekkürler...
Ben de kaçamak yapınca devamını getirenlerdeniz. Huyumu bildiğim için hiç bulaşmıyorum ve size sormadan da adım atmıyorum... Sizler benim için çok değerlisiniz.
Bitter çikolata almaya çıktım bugün ama hep %60 gödüm. %80 ve üzeri kakao olmalıymş. Bu yüzden almadım...
Yılbaşı benim için hiç önemli değil, evlenmeden önce genelde uyuyarak geçirirdim :) ama şimdi kayınvalide falan daha önceleri hep kutlamışlar. Mesela geçen yıl dışarıda kutladılar. Benim bebeğim o sırada 1 aylık olduğu için ben çıkaramamışlardı. İyi de oldu. Ama işte birlikte toplanıp yemek yemek gibi toplanma bahanesi diyelim. Bugün mesela işbölümü yapıldı, görümce tiramisu yaparım ben dedi. Kayınvalide biz de şunu bunu yaparız diye konuşma geçti. Yani biliyorum abartılacağını ama kesşn kararlıyım dediğin gbi yapacağım. Hatta yulaf kepeği var. Birazdan yazacağım önden onu yerm. Çok etkilemez.
Gece açıkmalarına birşey yapmıyoruz,su içiyoruz ok :)
Çok teşekkürler yanıtların için :)
Canim vay beee diyorum Allahın mucizesi çok şükür canım. Bu arada yazında o kadar şey var ki isyerindeki ö...üze mi takilmali.. kV nin yüce gonulluligine mi, soğan kurunun yine bir derde deva olmasına mi... işin özü çocuk sahibi olmana çok sevindim canım @ekim2009 bak soğan kuru burada da varEvet arkadaşlar herkese merhaba,
Önce menmü yazayım sonra sizlere yeni diyet yöntemimle ilgili bilg vereceğim...
Sabah: 10:00 Dereotu, 1 sahanda zeytinyağlı yumurta, 5 zzeytin 1 dilim tam buğday kmeği,
Ara: 13:00 2kkestane
Öğlen: 15:00 Yarım simit , domates,salatalık, 2 kaşık lor, 3 zeytin (kahvaltı gibi yaptık)
Ara 17:00 1 elma, 1 mandalina
Akşam 19:30 yoğurtlu ıspanak yemeği, yeşil mercmek çorbası 1 kase . 1 dlim tam buğday ekmeği.
Spor yapamadım2,5 lt su
Şimdi....
Ben size biraz hamilelikten önces hakkında bilgi vereyim,sıkmadan... Sonra detaya geçeceğim. Aklıma geldi. Sizlerle paylaşmak isterim. Benim içn bir mucizeydi yaşadıklarım...
Bende genç kızlık dönemlerimden beri adet düzensizliği var. Hep bunun için dr a gittim. Fakat evlenmeden 2 sene önce gittiğim dr ki bu dr istanbul un en iyi hastanesinde br dr du, bana adet düzensizliğimin sebebini söyledi ve ''mesela siz çocuk sahibi olmak isteseniz olamazsınız,ciddi bir tedavi sürec gerek , sonucu da meçhul'' dedi. Ben zaten çoluk çocuk istemiyorum, bekarım hem... Çok takmadım. Evlendim yine 3-4 ay adet olmadım. Dr a gittim. Yine Ankara nın çok iyi ve pahalı br hastanesinde dr bana yne benzer birşey söyledi. O zaman 75 kg idim. Bana zayıflayın dedi. Adet düzeni biraz da kilo ile ilgilidir. Ve çocuk düşünüyorsanız tedavi görmeniz lazım dedi, şuan çocuğunuzun bu durumda olması mümkün değil dedi. Hatta çizerek anlattı, yumurtam mı yokmuş,yumurtam mı olgunlaşmıyormuş... yani yumrutayla ilgili bişey söyledi. En az 1 sene yoğun tedavi gerekli dedi. Ben yine çocuk düşünmüyordum ama evli olduğum için braz tedirgin olmuştum... İlaçlarla adet oluyordum. Sonra yine adet olmadığım bir dönem devlet hastanesine gittim. Dr ultrasonla baktı, 'hocam benim çocuğum olmaz mı, bana hep öyle söyledi dr lar'' dedim. Çocuk mu istiyorsun sen dedi, ben de istemyordum ama sırf cevap versin diye evet dedim. Evet şuan çocuğunun olması pek mümkün değil. Çocuk istiyorsan beklemeye gerek yok, bir de rahim filmini görelim hemen tedaviye başlayalım dedi. Çektirmedim eve gittim.
Ben eve geldim,salya sümük ağlıyorum. Kayınvalideme dedim ki benim çocuğum olmayacak, dr lar bana hep böyle böyle dediler. Ben çocuk istemiyorum ama eninde sonunda isteyeceğiz ve benim çocuğum olmayacak, ben ayrılıcam eşimden dedim. O da saçmalama olmazsa olmaz, Allah nasip etmezse yapacak birşey yok, ederse de etmezse de başımız üstüne sakın üzülme falan dedi. Akşam eşim geldi ona da anlattım. O da saçmalama falan dedi. Olmazsa olmaz napalım dedi...
Sonra ben zayıflamaya karar verdim. 75 kg idim ve zaten o dönemler eşimle biraz uzaklaşma problemlerimiz başlamıştı. Ve işyerinden bi adam bana doğu alman greşçileri gibisin demişti. Çok kafaya taktım. Arkadaşımla kararlaştırdık ikimiz de spor salonuna yazılacaktık, akupunktura gidecektik ve zayıflayacaktık. Spor salonuna yazıldım. 1 ay gitttik. Bu sırada akupunktur için özel bir klinikten randevu aldık. Bi şubatta falan aradık 2 nsan a randevu verdilier çok yoğundu adam. BU ARADA ZAYIFLAMAK İÇİN TAM 10 GÜN SOĞAN SUYU KÜRÜ İÇTİM. ONUN HİKMETİ Mİ BİLMİYORUM... O dönem ben eşime dedim ki, ya nasılsa bizim çocuğumuz olmayacak tedavi görmem gerekiyor, niye korunuyoruz ki,korunmayalım dedim. Ve ilk ay hamile kaldım... 28 martta hamile olduğumu öğrendim. Şok oldum. Herkes şok oldu. İnanmadım... Dr a da inanmadım,ultrasona da inanmadım birsüre... Ama 2 Nisanda da akupunktura gidemedim çünkü hamilelere yapılmıyormuş ve her ne kadar inanmasam da hamile olduğum dr lar tarafından söylendiği için her ihtimale karşılık ya hamileysem gerçekten diyerek gitmedim.... Spor salonundan da çıktım...
İşte benim hikayem...
Şimdi...
Arkadaşım o dönem akupunktura gitti Ve 1 ayda tam 10 kg verdi. Sonraki 15 günde 5 kg verdi ve 15 kg vermiş halde tatile gitti. Akupunktura gidiyorsan kilon oturduktan sonra korumaya falan gitmek zorundasın. Onlara gitmediği için geri alı kiloları. Ama sonrasında akupunktura giderken uyguladığı listeye uyarak AKUPUNKTURSUZ yine ayda 8 kg verdi.
Bugün onunla karşılaştım ve bana listeyi evden alıp getirdi. Kuralların yazılı olduğu 3 dosya kaıdı var. Önce onu okuyacağım henüz fırsatım olmadı , ve yarın hemen ona başlayacağım. Şöyle bir baktım. Biraz katı sayılır ama normalde de böyle yiyorum sayılır. her yemeğin puanı var. Günde 13 puanı geçmemek kaydıyla farklı şeyler de yiyebiliyorsunuz. Kalori hesabı gibigibi...
Kafamdaki tek soru emzirdiğim için sorun olur mu acaba... Deneyip göreceğim. Netiicede sütü su yapıyor. Yeterince içtiğimde sorun olmaz diye düşünyorum. Çünkü bunda da aralarla birlikte 5 öğün var. En önemli fark 2 arada da yulaf kepeği yiyorsunuz, ayran veya yoğurtla beraber...
Eğer isterseniz örnek program yazabilirm, kurallarla beraber.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?