- 25 Aralık 2010
- 11.869
- 29.414
- 598
- Konu Sahibi tomurcukkk
-
- #41.241
Vay balim neler yapmışsın sen öyle hayırdır neden bu kadar her şey hazırladın dondurucuda pratiklik olsun diye mi.. supersin valla ben senin dediğin bütün bu işleri 1 haftaya yayar öyle yaparım:) tarif çok güzel görünüyor şeker orucum bitince deneyeyimhafta sonu kendimi cidden aşçı başı gibi hissettim sürekli bir şeyler pişir yap yoruldum ama kendim kaşındım
3 ayrı tencerede 5kg 3 kg 2 kg süt aldım kaynattım toğurt yaptım kefir mayaladım ve peynir yapmayı denedim yoğurt sirke katıp kaynatılıp tuzlanıp peynir altı suyuyla kaldırılıyor ama bildiğimiz süt kesiği tadına benzedi:)
kek yaptım mayalı poğaça yaptım günlük yemekler hariç tabii, gece 11 gibi başladım 3 e kadar mantı yaptım buzluğa attım kıymalı iç hazırladım onuda dolaba attım sabah 10 gibi kalkıp yaprak sardım dondurucudaki biberlerden dolma yaptım
benim ocak sürekli bir kaç göz yanıyor valla:))))
şimdi size patates kızarması kadar lezzetli ama tavanın dibini ıslayacak kadar z. yağıyla yapılan patates tarifi vericem benimkiler bu ara çok sık isteyince, sizin de menüler de bir kaç çatal patates kızartmasını görünce aklıma düştü:))
patatesleri yemekli gibi biraz iri küp şeklinde doğrayıp tuzla haşlıyoruz hafif diri kalacaklar süzüp, az yağda varsa vok tavaya koyuyoruz altını kısıp kendi kendine kavlamasını bekliyoruz ara ara sallayıp çeviriyoruz, sertleşip etrafı kızarınca tamamdır beklese bile yumuşamıyor bu kadarcık :)
Aaa cokmu yogunsun havalar guzellesti tabi islerde yogunlasti haliyle bereketli olsun canim bundan sonra sadece cumalari yogun olmuyacaksin galibaİşlerim çok yoğun kızlar pek giremiyorum o yüzden
Insallah canim guzel ciksin artik ...hehe he sahi kiz ben niye hasta olmadimm guclendim herhaldeselam kızlar
angelina35 ben de bu defa umutluyum inşallah tahlil sonuçların güzel çıkacak niye dersen çocukların ikisi de hastalandı kaç gün uykusuz kaldın allaha bin şükür sen hastalanmadın ne yalan diyeyim korktum sen de hastalanıp perişan olacaksın diye ama şükür uykusuzluk hariç iyiydin menülerin de iyiydi (hastalanınca menün olmuyor yemiyorsun ki)
tevafuk55 gece uyumuşsunuz oğluşunla şükür sıkıntılı geçmemiş
tomurcukkk enerjin güzel maşallah hissettim :))
M Melrin gülüm eşin gitti galiba sağ selamet varmıştır inşallah rabbim kavuştursun
@neslihan3434 dün menünü okudum valla tebrikler sen bu işi başaracaksın hem de kısa sürede belli oldu
Hayirdir anam savas ciktida yiyecekmi depoluyosunuzhafta sonu kendimi cidden aşçı başı gibi hissettim sürekli bir şeyler pişir yap yoruldum ama kendim kaşındım
3 ayrı tencerede 5kg 3 kg 2 kg süt aldım kaynattım toğurt yaptım kefir mayaladım ve peynir yapmayı denedim yoğurt sirke katıp kaynatılıp tuzlanıp peynir altı suyuyla kaldırılıyor ama bildiğimiz süt kesiği tadına benzedi:)
kek yaptım mayalı poğaça yaptım günlük yemekler hariç tabii, gece 11 gibi başladım 3 e kadar mantı yaptım buzluğa attım kıymalı iç hazırladım onuda dolaba attım sabah 10 gibi kalkıp yaprak sardım dondurucudaki biberlerden dolma yaptım
şimdi size patates kızarması kadar lezzetli ama tavanın dibini ıslayacak kadar z. yağıyla yapılan patates tarifi vericem benimkiler bu ara çok sık isteyince, sizin de menüler de bir kaç çatal patates kızartmasını görünce aklıma düştü:))
patatesleri yemekli gibi biraz iri küp şeklinde doğrayıp tuzla haşlıyoruz hafif diri kalacaklar süzüp, az yağda varsa vok tavaya koyuyoruz altını kısıp kendi kendine kavlamasını bekliyoruz ara ara sallayıp çeviriyoruz, sertleşip etrafı kızarınca tamamdır beklese bile yumuşamıyor bu kadarcık :)
Ohh ne iyi yapmissin bizimde yarin pazar var ..Okuldan geldim eve girmeden pazara gittim sebzeler le doldurdum çantaları:) kaldırık otu aldımtomurcukkk canım tarif verilir misin senin menulerdi görüyordum sanki.
Sagolasin canım madımak otu da çıkar yakında onu da çok severim.. ben yesillikciyim zaten :)Ohh ne iyi yapmissin bizimde yarin pazar var ..
Ama o dedigin ot burada yok galiba bahar geldi heryer ot yesillik dolu ne guzel .. bereketli olsun canim ..
Canım bende evlendikten sonra öğrendim böyle bir ot olduğunu.bizim memlekette olmaz yada bilinmez.şuan tam mevsimi.dün kvler dağlara çıkıp topladı hatta bir sürü.Okuldan geldim eve girmeden pazara gittim sebzeler le doldurdum çantaları:) kaldırık otu aldımtomurcukkk canım tarif verilir misin senin menulerdi görüyordum sanki.
aynen öyle canım artık tüm günler yoğun olur neredeyse.tam mevsimi artık ekim dikim zamanı ağaçlar çiçeklendi yapraklandı ilaç zamanı geldiAaa cokmu yogunsun havalar guzellesti tabi islerde yogunlasti haliyle bereketli olsun canim bundan sonra sadece cumalari yogun olmuyacaksin galiba
Ellerine sağlık canım.iyi günlerde tüketin inşallah.hafta sonu kendimi cidden aşçı başı gibi hissettim sürekli bir şeyler pişir yap yoruldum ama kendim kaşındım
Evett yaa madimak bende cok severimmm ....toplamasi cok zor madimagin bizim koye yozgatlilar kayserililer akin ediyo kamyonlarla gelip toplayip gidiyolar satiyolar galiba ben cok severim annecigimle ot toplamayi vede yemeyi ayy cok canim istedi kizzSagolasin canım madımak otu da çıkar yakında onu da çok severim.. ben yesillikciyim zaten :)
Oh misss gibi yarın yapacam inşallah canım. Peki çiçekleri ayrılıyor mu yoksa tamamı mi doğrayıp haşlıyoruzCanım bende evlendikten sonra öğrendim böyle bir ot olduğunu.bizim memlekette olmaz yada bilinmez.şuan tam mevsimi.dün kvler dağlara çıkıp topladı hatta bir sürü.
ben kendim hiç pişirmedim ama kayınvalide önce doğruyor o otları ıspanak gibi mesela.sonra haşlıyor ocakta soğuyunca buzdolabı poşetinde buzlukta saklıyoruz.yiyeceğimiz zaman indirip eriyince bol soğanla kavuruyoruz ıspanak pazı kavurması gibi.yumurta da kırabiliyorsun.
sen buzluğa koymayıp taze tüketeceksen önce haşla sonra ılınınca bol soğanla kavur canım.tercihen yumurta da kırabilirsin.pul biber ekleyebilirsin artık damak tadına kalmışben yanında yoğurtla çok seviyorum
Bizde ailecek toplandık onu canım ama kendimiz için onu doğması baya marifet annem küçük satırla doğradım incecik. Bol naneli pişirir yufka ekmeği susak yaparak yerdik valla benim de istediEvett yaa madimak bende cok severimmm ....toplamasi cok zor madimagin bizim koye yozgatlilar kayserililer akin ediyo kamyonlarla gelip toplayip gidiyolar satiyolar galiba ben cok severim annecigimle ot toplamayi vede yemeyi ayy cok canim istedi kizz
mantı sadece dondurucuya gitti gerisini gidip gelip yiyorlar :)Vay balim neler yapmışsın sen öyle hayırdır neden bu kadar her şey hazırladın dondurucuda pratiklik olsun diye mi.. supersin valla ben senin dediğin bütün bu işleri 1 haftaya yayar öyle yaparım:) tarif çok güzel görünüyor şeker orucum bitince deneyeyim
hahahha savaş çıktı çıkacak az kaldı sabrımı zorluyor benimkiler:)))Hayirdir anam savas ciktida yiyecekmi depoluyosunuzkiz hepi topu uc kisisiniz sen zaten kus kadar yiyosun bu kadar yiyecegi seninkiler yiyecek dimi benimde bi yaprak sarasim var ama vakit yokki derslerden adres ver sana gelelim he he he
Saka bir yana ellerine saglik canim gule gule saglikla yiyin insallah afiyet olsun ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?