- Konu Sahibi tomurcukkk
-
- #14.581
benim endokrin doktoru da ekmeği sakın kesme diyip duruyor içindeki minaral ve vitaminler için öutlaka her gün ye diyor tabi 1 ekmek değil her öğüne 1-2 dilim senin emzirdiğini ben hep unutuyorum bu ara zaten kafam yerinde değil akşam eşim allah yardım etsin yaşlanınca ne olucan d vitaminin az mı geliyor yine diyince hatırladım benim b12 iğnesi zamanım gelmiş :)))
çabuk yorulup yine çok unutmalarım ondanmış lafı uzattım bende iyice diyeceğim şu emziriyorsun her türlü vitamin minarale daha fazla ihtiyacın var yeme işini çok azaltınca beden leptin hormonunu salgılamayı durdururmuş ekmekte yiyeceksin tabi ki diğer besinleride kararınca sen zaten dikkat ediyorsun herşeye çok azaltma yediklerini
iyi geceler bayanlar bi uğrayıp menumu vereyım dedım okuyamadım yazdıklarınısı umarım herkes iyiidr sıkıntı hastalık yoktur kımsede inşallah.
menü sabah tost cay
ara neskafe
öğle kucuk tabak fırında sebze ve tavuk
arada küçük bi tost yaptım
ara neskafe
akşam gene öğlenin aynısı
spor bugun yok dun 1,5 saat zumba ve plates yapmıştım uzun zaman olmuştu yapmayalı yürürken bacaklarımın arkası ağrıyor hamlamışım
angelinayı bu aralar zor görürüz gibi onun koşturmaca maratonu havalar ısınmaya durdu mu başlıyor aktif hatun ben gibi kös kös evde oturmuyor cancağızım:)
misafirlikten 2 fındıkla döndün ya maşallah gülüm sana ..açlık hissediyorsan iç sütünü mideyi açım diye bağırtmamak lazım artık hepimiz öğrendik zaten :))
Ictim sutumu de.1 cay kasigi da tarcin attim icine.coooook uykum var.sitede kapanmamis galiba yada kisa mi surdu ne bakim.Maşallah sana, bence de süt masum ben içtim mesela
ne uzatması canım ya çok güzel açıklayıcı yazmışsınD vitamini çok önemli canım ona dikkat et. Ben sinir harbi yaşıyordum aşırı agresiftim bi ara.. Ve sabahları yataktan kalkamazdım bütün kemiklerim ağrırdı sanki bütün gece dayak yemişim gibi.. Neyse eskiden bakılamıyormuş bu vit eksik mi çok mu diye, bilirsin. Şimdi hidroksi vitamin diye bakıyolar bnmki çoook aşırı eksik çıktı. Her ay bir ampül içiyorum. D vit eksikliği de kilo yaparmış. B vit leri de çok önemli. Zaten Allah korusun tabiki de kanser diye bişi yok aslında. Vitamin eksikliği var. Çok dikkat etmek gerek..
Ekmek olayına gelince bnm diyetisyen her öğüne 1-2 dilim tb ekmek ye diyo. Ama akşamları yeme taraftarı değilim ekmeksiz de doyuluyo. Sebze yemeğini mesela hiç kısıtlama demişti 7-8 kaşık. Ara öğünlerde de bir dilim peynir vermişti ama ben yemiyorum. Yarın listeyi paylaşayım. Aslında çok esnek. Birbirine karşılık gelen besin miktarları falan yazıyo.
Ben zaten azaltmıyorum canım yediklerimi. Doyana kadar yiyorum. Genelde de yemeğim yoğurdum salatam oluyo doymamak mümkün değil. Bende şeker direnci var hep söylüyorum okumuşsundur. Taktik şu beyine doyma sinyali gidecek az az sık sık yenecek. Acıkmadan yiyorum yoksa aç kaldıkça ne oluyo insülin direnci devreye giriyo eyvah bu yemek yemiyo hadi depolayalımmm eee ne oluyo kiloooosen diyet yapmayacaksın hep sağlıklı şeyleri yiyeceksin demişti. O zaman değerlerim normale dönecek ve eski halime geri dönücem. Ama tabi bu tıka basa yiyeceğim anlamına da gelmiyo sık yiyince zaten hemen doyuyorum. Ay çok uzattım tatlım sorry
ahh gülüm hiç haberim yok gözden kaçırmışım okumamış demek ki çok geçmiş olsun kuzuma inşallah iyi olur bir daha da kolu çıkmaz nasıl acımıştır düşenemiyorum bileÇok şükür sıkıntı yok canım kolu yerine geldi dikkat ediyoru düşmemesi için bide cekmiyorus kolunu
niye tıkanıyor ki geniz akıntısı olup öksürtüyor mu yoksa alerjik rinit mi ne diyorlar ondan mı oldu çok geçmiş olsunCanım sen de mi uyumadıntomurcukkk Bana bu gece uyku yok oğlum da hasta oldu fena öksürüyo uykuda. Tıkanıyo ödüm patlıyo offf gözüme uyku girmez artık
Burda birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var sandviç deyince çok diye düşünmüştüm benim açımdan önemli değil yanlış anlaşılmak istememBeni orda doyuran daha doğrusu şişiren nescafe oldu. Zaten normalde de midem çok küçüldü. İstesem de öyle homini gırtlak yiyemem. Git gide de menülerimi küçültürsem en son ne yicem ki.. Benim diyetisyenim her seferinde aç kalkmak doğru değil diyo canım. Çok çok az yemekte iyi değil. Ben hep düzenli beslenmek istiyorum. Sonra diyeti bırakırım ve yine şişerim. Bnm hayat tarzım olacak yani. Bir gün çok az ye bir gün normal bu da kilo aldıran birşeymiş. Zaten emziriyorum ve regliyim nasıl enerjim kalacak.. Hatta bana her gün bal reçel çikolata hakkı bile var bir parça ama ben pek yemiyorum özel günlere saklıyorum. Bugün ilk günümdü. Bu arada duyan da yarım ekmek döner yedim sanır. Kızdığımı düşünme sakın ama çeyrek ekmekten daha azdı iki küçük sandviç deyince senin aklında ne canlandı bilemedim gerçi açıkladım da. Zaten tb ekmeği yiyorum. Sen bilirsin demene takıldım yoksa tabiki de birbirimizi uyarıcaz.
Burda birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var sandviç deyince çok diye düşünmüştüm benim açımdan önemli değil yanlış anlaşılmak istememBeni orda doyuran daha doğrusu şişiren nescafe oldu. Zaten normalde de midem çok küçüldü. İstesem de öyle homini gırtlak yiyemem. Git gide de menülerimi küçültürsem en son ne yicem ki.. Benim diyetisyenim her seferinde aç kalkmak doğru değil diyo canım. Çok çok az yemekte iyi değil. Ben hep düzenli beslenmek istiyorum. Sonra diyeti bırakırım ve yine şişerim. Bnm hayat tarzım olacak yani. Bir gün çok az ye bir gün normal bu da kilo aldıran birşeymiş. Zaten emziriyorum ve regliyim nasıl enerjim kalacak.. Hatta bana her gün bal reçel çikolata hakkı bile var bir parça ama ben pek yemiyorum özel günlere saklıyorum. Bugün ilk günümdü. Bu arada duyan da yarım ekmek döner yedim sanır. Kızdığımı düşünme sakın ama çeyrek ekmekten daha azdı iki küçük sandviç deyince senin aklında ne canlandı bilemedim gerçi açıkladım da. Zaten tb ekmeği yiyorum. Sen bilirsin demene takıldım yoksa tabiki de birbirimizi uyarıcaz.
Tebrik ederim canım benim süt yerine geçmiş. Oglus nasıl oldu, seni çok iyi anlıyorum bende de her gece mesai varCanlarım bu arada arkadaşım kek börek çörek ve tatlı yapmıştı. Sütlü tatlı yapmıştı ondan yedim. Sütümü içmedim dengelemek için. Bi de akşam yemeğinde yoğurt yazmıştım onu da yemedim çok acıkmayınca. Tatlı hafifti yağsız yapmış. Tavuk göğsü gibi ama muhallebi gibi de. Avuç içi kadar yedim. Aşırı tatlı sevmediğimi bildiği için az şeker koymuş saolsun. Neyse atlattım bunu da. Oğlan birkaç kez emince mide boşaldı kazınıyo şu an.tevafuk55
Bende gec uyumak zorunda kaldim cunku esimin karni acikti ona biseyler hazirladim.oglan gec uyudu.o uyumadan da ben yatamiyorum.1.30u buldu iste.Canım sen de mi uyumadıntomurcukkk Bana bu gece uyku yok oğlum da hasta oldu fena öksürüyo uykuda. Tıkanıyo ödüm patlıyo offf gözüme uyku girmez artık
Tebrik ederim canım benim süt yerine geçmiş. Oglus nasıl oldu, seni çok iyi anlıyorum bende de her gece mesai varCanlarım bu arada arkadaşım kek börek çörek ve tatlı yapmıştı. Sütlü tatlı yapmıştı ondan yedim. Sütümü içmedim dengelemek için. Bi de akşam yemeğinde yoğurt yazmıştım onu da yemedim çok acıkmayınca. Tatlı hafifti yağsız yapmış. Tavuk göğsü gibi ama muhallebi gibi de. Avuç içi kadar yedim. Aşırı tatlı sevmediğimi bildiği için az şeker koymuş saolsun. Neyse atlattım bunu da. Oğlan birkaç kez emince mide boşaldı kazınıyo şu an.tevafuk55
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?