Haydiiii çalışan anneler burada topanalım,dertleşelimmmm

almanyada cok tanidigim , akrabalarim var tatlim, anlattigin seyi ilk kez duyuyorum. arkadasin özelde calisiyorsa, belki sadece onlar böyle bisey yapmalari istemislerdir.
bildigim maassiz, 2 yil ebeveynlik izni alabiliniyor Almanyada.
bu Hollanda onlara göre bildigin zalim, 3 aylik ödemeli hamilelik izni, okadar. bide bi ebeveynlik izni var ama ( burakta kullanmistim, henuz cemoya kullanmadim ) hatirlamiyorum ne kadar oldugunu.
ama , inanirmisin ..buralar cok pahali ,gercekten. elektrik,su,gaz,sosyal sigorta (mecburi) ,bak esim gecen gezmeye gitti TR ye , ve hayatin TR de eger isin varsa daha ucuz oldugunu söyledi, tamam cocuklarin gelecegi acisindan burda olanaklar daha iyi olabilir, dil bakimindan, vizyon bakimindan. Ama vatan sevdasi ahh zelishh.... bi baska walla.

Aslında pahalılık da neye göre pahalı ona da bakmak lazım. Burada asgari ücret 850 TL yani 375 dolar civarı hadi diyelimki biraz daha iyi bir maaşın var 500 - 600 dolar kazanıyorsun 600 dolar demek 1350 tl demek yani...

Burada da ucuz değil gaz-su-elektrik-iletişim-

Tüm tüketim maddelerinde inanılmaz vergi yükleri var

Sağlık harcamaları ücretli yani harcamamak gibi bir lüksün yok sağlık neticede

Ama bak şimdi buradaki maaşı kazanan birine göre Bulgaristan'da hayat çok ucuz geliyor neden çünkü ayda kazandıkları maaş bize göre 200-300 tl filan sanırım aynı şekilde ucuz geliyor size TR

Şuan ne kadar maaş alıyorsunuz dolar olarak mesela

hee birde arkadaşım Siemenste çalışıyordu mühendisti ama bu eğitimi devlet veriyormuş zaten şirket değil

Burada da hamilelik te mesela sadece 4 ay izin var eğer para istemiyorum dersen 6 ayda ha ilave oluyor

4 aylık izindeyken bile maaşın tam ödenmiyor 3/2 sini alabiliyorsun sadece süt parası dedikleri bir para var ki akıllara zarar alın sizin olsun diyesin gelir o derece komik yaniii

anacim dolar kurlarina dalip hesap ettirme bana simdi, ama dolgundur yani.
olsun, ben senin ne demek istedigini anladim tatlim.
ortam aslinda , benim anlatmak istedigim, burda mecbursak calismaya , kendi ulkemizdede olabilir .
Allah saglik versin, ama oyle birakilip gidemiyor insan... oyuzdende özlemi dahada artiyor sanirim.
aah ah, sizin basinizi daha cok agritacam bu vatan hasretimle, hazir olun.

way behh, ilginc. hic duymadim gercekten. haftasonu dugunumuz almanyada, bi arastirmaya deger .

biz dinleriz canım seni merak etme ama bir taraftan da şanslı çocukların bununla avut kendini

zaten onlar için yaşamıyormuyuz bir noktadan sonraa emeklilikten sonra gelirsiniz

bak misal çok güzel bir gerçek var

Avrupada emekli olan insanlar emekliliklerind edünya turuna çıkar gezerler

bizim emeklilikler hastalıklarla boğuşur off offf

düşün tabi tatlım yaaa tek çok zor

sende tanıtsana kendini nerdesin ne yaparsın çocuk kaç yaşında kim bakar

bu arada ne borcu ödüyordun

ben yemeğe gidip geleyim hemen

afiyet olsun herkeslereeee

tabii zevkle tanıtırım kendimi; ismim Makbule, 29 yaşındayım evliliğimin 7. yılını doldurdum 2.5 yaşında bir kızım var ismi Asya Sena, kızım 22 aylıkkenden beri kreşe gidiyor. 5 yıldır ev borcu ödüyoruz allahın izniyle seneye ekim 15 te bitecek.

Allah bağışlasın kızını nerde yaşıyorsun peki

bende tarhana çorba
rosto köfte salata yedimmm

afiyet olsun canımmm

aynen aynen
ay kendimi hic goremiyorum benimkiyle , o yasli halimle koca bir seyahat gemisinde hehehehee :)

ayyy canımmm darısı bizim başımıza bizimde ev borcu 5 yıllık daha 1,5 yılı ödendii
maşalllahhh kızına canımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…