Hayırlı değilse neden ?

PaskalyaYumurta

Tari Elensar ( * Pıtırcık )
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
4.213
507
163
35
Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar.

Birini seviyorsun yıllarca sürüyor sonra olmuyor , engel çıkıyor ve bu engel sizin ikiniz dışında. Aylarca ağlıyorsun . Herşeyi yapıyorsun ama olmuyor . Sonra biri diyor ki - Hayırlı değilmiş. Allah daha hayırlısını çıkarır.

Ya madem hayırlı değildi bunu neden çıkardı karşıma. Acı çekeyim ağlayayım mutsuz olayım diye mi ?Neden anlamıyorum . Madem olmayacak , o madem hayırlı değil neden onca şey yaşatıyor.Neden ? İnancım ve güvenim sarsıldı. İnsanlara , hayatta ki herşeye , Allah'a ...

oy benim kuzum, tari'm gelmiş kıyamam ben sana.. kızım bunları yaşaya yaşaya dayanıklı olmayı öğreneceksin, hiçbir şey seni yıldıramayacak kuzucuk. bir gün gelecek bir bakacaksın geçmişe neden üzülmüşüm diyeceksin.. açıkçası ben daha iyisi çıkar, şahane olur falan demeyeceğim, nefret ederim bu tarz teselliden ama şunu söyleyebilirim ki elinden gelen her şeyi denediysen için çok rahat olsun.. ileride "keşke şunu da deneseydim" demeyeceksin kuzum..

Merhaba ablacım . Herkes bir şekilde teselli etmeye çalışıyor. Ama ben avunmak istemiyorum. 7 ayı bana zehir edenlere hayat da umarım birgün zehir olur. Keşke yapmasaydık derler.

çünkü böyle acı şeyler yaşadıkça büyüyoruz ve hayata daha temkinli yaklaşmayı öğreniyoruz
ve böylece daha az mutsuz oluyoruz
bir parça umursamaz oluyoruz hayata karşı

iyi de hayırlı vs olup olmaması değil tecrübe bunlar

bunları yaşadın öğrendin bir dahakini ona göre seçeceksin

ayrıca da bir çok kişi evlenip boşanıyor onlarınki hayırlı değil ama yine de oluyor işte

ben inanmam öyle evleneceğin zaman belli, çoluğun çocuğun belli hatta öleceğin zaman da belli konularına

bunlar senin tecrübe hanene bir artıdır

tekrar denersin mutlu olmayı

olmadı ise unut gitsin

Yaşayan sensin her şeyi.Önüne geliyor ama kabul ya da reddetmek senin elinde.
Çocuklarla boşanmak mı daha iyi ,şimdi ayrılmak mı?
Sınavdayız hepimiz ve inan hepimiz yaşadık bu süreçleri,ben şahsen hayrını da gördüm.
İsyan etmeyeydin iyiydi.
Yakında görürsün hayrını.

Anlamadığım bu madem hayırsız neden en başında çıkarıyor karşına ?

Tövbe tövbeee.hayırlısı çıkana kadar belli başlı sınavlardan gececeksin elbet.emeksiz birsey olur mu?? belki önce uzuleceksin kirilacaksin ama bunda da bi hayır vardır diyebilmelisin.inancım kalmadı Allaha dersen isyan etmis oluyorsun kuzum.Rabbim tez zamanda hakkinda hayırlı olanı versin insallah

Her şeye sınav deyip de kader inancını kirletmeyin.. bebeklere tecavüz edilen dünyada neyin sınavı allah bebeği mi sınava tabii tutuyor böyle bir durumda?
insanlara yardım etmek istiyorsak bu tip genel geçer söylemlerden uzak duralım.
senin durumun tamamen yaşamın sana bir hediyesi kaderle ya da hayırlı olmasıyla alakası yok.

Evet bunun gibileri tecrübe ederek yaşadım ama bu başka. Bizim ki başkaları yüzünden kavuşamamak.

ama o zaman da işte karşında yeterince güçlü mücadele edecek adam yokmuş

o başkalarına birlikte direnememişsiniz

7 ay için bu kadar üzülmeye değmez

yaz tecrübe hanene geç diyorum yine insanlar 37 yıl sonra ayrılıyor 7 ay ne ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…