Hayırlı değilse neden ?

Büyü diye, olgunlaş diye..
Nedeni başka ne olabilir ki?
Bugün paylaştığın bu konuyu 5 yıl sonra tekrar okursan eğer kendi kendine gülümseyeceksin, geçeceksin. İşte o zaman daha iyi anlarsın.

Evet daha öncede yaşadım geçti bitti . Ama bu ne onlar gibi neden geçip unutulcak bişey.

Merhaba ablacım . Herkes bir şekilde teselli etmeye çalışıyor. Ama ben avunmak istemiyorum. 7 ayı bana zehir edenlere hayat da umarım birgün zehir olur. Keşke yapmasaydık derler.

avunma zaten, bağır çağır depresyonunu dibine kadar yaşa.. sana kuşlar, böcekler diyenin de sok burnuna o böcekleri :) ama depresyonunu yaşarken bile sakın kendini kaybetme, hani hep derim ya kontrollü cinnet diye bu da kontrollü depresyon olsun.. kuzum inan bana sana hayatı zehir edenlere zehir oluyor hayat ve sen de şahit oluyorsun gördüklerine/duyduklarına inanamıyorsun.. ilişkine devam etsen o insanların senin hayatını 7 ay değil 70 yıl zehir edeceği de bir gerçek.. bazen iyi bir şeylerin olması için bir şeylerden vazgeçmen gerekir, seninki de budur belki pıtırım..

Yoktu belki de ben gücü vermedim.

Hayır ilk değil .

bende ilk sevgilim daha doğrusu ilk aşkımın ardından
neden neden neden diye baya zırlamıştım da :)

Aslında olay hayır şer meselesi değil
yaşadıklarımızın hepsi tecrübe, hata, ders adına
ne dersen
biriktirdiklerimiz ve bu sebeple
öğrendiklerimiz demek.
O neden olmadı, bu neden olmadı ya girersek
hayatımızın her alanı için bu sorgulamayı yapmamız gerekir.

Birlikte olamadıysanız
ikinizden birinin yeteri kadar istememesinden kaynaklanmıştır.

Anlamadığım bu madem hayırsız neden en başında çıkarıyor karşına ?

çünkü çıkaran biri yok. Allah insanların karşısına birilerini çıkarıp bak bu senin evleneceğin kişi demez.. hayattaki duruşumuz şartlar zaman yaş gibi bir sürü etmen birleşir ve yaşadıklarımızı oluşturur.
kader inancını çok yanlış anlıyoruz.

Yorum yazardim ama konu dini hassasiyet iceriyor ve eminimki orayada kayacak. Kader mevzusu devreye giriyor ve cok hasass bir mevzudur bu o yüzden bu konuda önce bir bilinclendirin kendinizi derim ben.

Evet bunun gibileri tecrübe ederek yaşadım ama bu başka. Bizim ki başkaları yüzünden kavuşamamak.

Olabilir. Hayatta yaşanan şeyler bunlar. Kimi sever kavuşamaz, kimi sever sevilmez, kimi sevilir sevemez. Hayatın getirdikleri bunlar.
Hayat dediğimiz şey hiç birimiz için çiçek bahçesi değil. Zorluklar, olumsuzluklar çıkıyor karşımıza. Aşıyor ya da kabulleniyoruz zamanla.

Ama bir gönül ilişkisi için kendini bu kadra yıpratanlara çok kızıyorum ben. Sana da kızdım ama içimden Hayırlı, hayırsız olması değil mesele. Olmamış, engeller çıkmış bitmiş gitmiş işte. Tabi ki acı çekeceksin, üzüleceksin. Ama abartmadan, dünyadaki son adam oymuş gibi davranmadan. Eninde sonunda karşına başkaları çıkacak. İyi ya da kötü, hayırlı ya da hayırsız bilemeyiz. Ama dünyanın sonu değil, seveceğin son adam da değil.

İnancım zedelendi zaten. Günahını da biliyorum ama zedelendi.

Senin aklın, fikrin, muhakeme yeteneğin, tecrübelerin? Bunlardan hiç bahsetmemişsin.

Allah sana onca donanımı işler istediğin gibi gitmediğinde onu suçla diye mi verdi?

"42/ŞÛRÂ-30: Başınıza gelen her musibet, sizin ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. Bununla beraber Allah, kusurlarınızın pek çoğunu da affeder."

Allah böyle söylemiş. Sen yanlış anlamışsın. Okumadan inanınca böyle oluyor.

İsyan ediyorum ve farkındayım. İnancım zedelendi çünkü.

hayırlı değilmiş işte kurtuldun bir teselli sözüdür sadece

size evli olup boşanana da denir hiç evlenmeyene de sevgilisinden nişanlısından ayrılana da

önemli olan senini hayatına yeni birini alırken geçmişten ders almandır sadece

bu aşamada da kapat kulağını herkese

biraz acını yaşa, dinince yeni bir sen doğar

Öyle bir örnek vermişsiniz ki insanın içini ürpertiyor. Yazdığınızı sınav diye nitelendirmek zor, öyle acılar var ki evet..
2. Dünya savaşında esir düşen bir Yahudi' nin kampın duvarına kazıdığı söz geldi aklıma;
"eğer bir tanrı varsa onu affetmem için bana yalvarmak zorunda."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…