• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayırlı değilse neden ?

Ben çok ah ettim . Ve kötü bir olay yaşamış , Elleri yüzü yanmış iz kalacak belkide bilemiyorum. Beni suçladı senin yüzünden senin duaların tuttu dedi.

Öyle bir örnek vermişsiniz ki insanın içini ürpertiyor. Yazdığınızı sınav diye nitelendirmek zor, öyle acılar var ki evet..
2. Dünya savaşında esir düşen bir Yahudi' nin kampın duvarına kazıdığı söz geldi aklıma;
"eğer bir tanrı varsa onu affetmem için bana yalvarmak zorunda."

evet haklısınız.
kader inancını hiçbir şey yapmayın sadece inanılan yaratıcıdan bir şeyler beklemek olarak ele aldığımız için sıkıntı yaşanıyor. oysa irade diye bir şey var, insan olarak yapacaklarımız var. bunları hesaba katmamak kuru kuruya rüzgarda savrulmak demektir.

hani ileride bu günleri hatırlar gülersin derler ya, hani onu söyleyene de kafa göz yarmak istersin.. gerçekmiş o yahu, gerçekten gülüyorsun.. nelere yıpratmışım kendimi diyorsun..
Nelere ne dedik abla geçer biliyorum ama bu çok başka. Bilmiyorum benim bünyeme ağır. Karşılaşmamam gereken şeyler aşadım. Güzelim kalbimi kirlettiler.

Konuyu bilmiyorum ama cok üzgunum adina.
:KK43: seni bu denli yipratan bi olaysa umutsuzluga kapılman gucsuz hissetmen çok doğal seni kendine getirecek ne denebilir ki :KK43:. O şahıs her kimse inanilmaz ofkelendim bir insanı bu kadar nasıl sarsabilir ki!

Kendimi tanıyamıyorum . Bir insan için ölse bile su vermem diyecek raddeye geldim .

Ben de bu sınav geyiginden hiç hoşlanmıyorum. Yasadigimiz her şey bir sınav bilmemne

Hayata şöyle bakmalisin bence: olgunlaşana kadar belli tecrübeler yaşarız.

Aşırı şanssız bir insan değilsen, herkes kadar şanssızlik ve acı düşer payına.

Hayatimizin yüzde onu başımıza gelenler, yüzde doksanı da bunlara verdigimiz tepkilerden oluşur.

Yeterince olgunlaşmadiysan, hayatına alacağın adamı düzgün seçemezsin. Hayal kırıklığı yaşarsın..hep şikayet eden ve hep ne sanssizim diyen insanlar aslında kendilerini ve dünyayi henüz yeterince tanımamış insanlardir.

Düşe kalka ögrenerek ve okuyarak, film izleyerek, dünyayı gezerek kendini yetiştirirsen, nedense(!) Harika insanlara denk gelirsin :) çünkü artık sen kalitelisindir. Sen ne kadar kaliteli isen, hayatina aldiklarin da o kadar kaliteli olacaktır.

Öğrenmek hiç bitmez.

Nelere ne dedik abla geçer biliyorum ama bu çok başka. Bilmiyorum benim bünyeme ağır. Karşılaşmamam gereken şeyler aşadım. Güzelim kalbimi kirlettiler.

anlat o zaman belki bunu yaşayan tek sen değilsindir

bizler de anlatırız dünyanın sonu olmadığını görürsün

Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar.

Birini seviyorsun yıllarca sürüyor sonra olmuyor , engel çıkıyor ve bu engel sizin ikiniz dışında. Aylarca ağlıyorsun . Herşeyi yapıyorsun ama olmuyor . Sonra biri diyor ki - Hayırlı değilmiş. Allah daha hayırlısını çıkarır.

Ya madem hayırlı değildi bunu neden çıkardı karşıma. Acı çekeyim ağlayayım mutsuz olayım diye mi ?Neden anlamıyorum . Madem olmayacak , o madem hayırlı değil neden onca şey yaşatıyor.Neden ? İnancım ve güvenim sarsıldı. İnsanlara , hayatta ki herşeye , Allah'a ...

Taricim kuzucum benim,herşeyi yaşayarak öğreniyoruz zaten..
Gün gelecek acısıyla tatlısıyla düşününce o geçmiş günlere sünger çekmeyide öğreneceğiz kuzum..
Üzülme sakın olurmu kıyamam sana sevgi pıtırcığım.

şöyle düşün güzel bir yemeğin, gerçekten tadını alabilmen için, kötü muadillerini tatmış olman gerekir.
Şimdi kötüsünü gördün, iyisi geldiğinde mutluluğun tadını iyice yaşayabilmek için.

ne yaşadığını bilmiyorum ama ne olursa olsun beddua etme kuzum.. inan bana dönüp dolaşıp buluyor rabbim saklasın çekme üzerine onların günahlarını.. çok canın yanmış ama sadece allaha havale et, bırak sakın beddua etme.. sen ne yaşadın bu kadar cinnet geçirecek? çok özle değilse anlat daha yardımcı oluruz burada.

CRycVzcUYAALJIc.webp
Bende aynı düşüncelerdeydim.
Neden olmadı neden sevdirdi gitti, onunlayken de hayırlısını diliyodum madem hayırsızdı neden çıktı karşıma.
Hatta olay isyan boyutuna geldi.
O insan çıktı gitti hayatımdan canımıda aldı gitti.
1 Sene sonra çok değil 1 sene sonra hayatımı değiştiren insan girdi hayatıma, hoşgeldi sefa geldi..
Ayağına batan dikenler aradığın gülün habercisidir:KK68:

Back
X