• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayırlı değilse neden ?

Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar.

Birini seviyorsun yıllarca sürüyor sonra olmuyor , engel çıkıyor ve bu engel sizin ikiniz dışında. Aylarca ağlıyorsun . Herşeyi yapıyorsun ama olmuyor . Sonra biri diyor ki - Hayırlı değilmiş. Allah daha hayırlısını çıkarır.

Ya madem hayırlı değildi bunu neden çıkardı karşıma. Acı çekeyim ağlayayım mutsuz olayım diye mi ?Neden anlamıyorum . Madem olmayacak , o madem hayırlı değil neden onca şey yaşatıyor.Neden ? İnancım ve güvenim sarsıldı. İnsanlara , hayatta ki herşeye , Allah'a ...

En baştan işin bu tarafını göstermeleri çok iyi olmuş aslında, anladığım kadarıyla hayata bakışları sizinle çok farklı. Bu sebeple daha iş ciddiye binip, belli bir aşamaya gelmeden bunları yaşamanız en hayırlısı. Ha derseniz ki çocuk aileye karşı dik durur ben kapanmam, bu ileride de sorun olmaz o zaman savaşın diyeceğim ama böyle bir durum göremedim yorumlarınızda.

Bilmem belkide anneciydi ama benim gördüğüm değil. Sadece anne baskın karakter tek başına büyütmüş . Ben zaten atsın gelsin istemedim keşke ikna olsalardı.

Anne ne kadar baskın olursa olsun gene bir şekilde ikna yoluna gderdi oğlunu..
Hadi ikna oldu diyelim nereye kadar peki,laf arasında gene zehirini akıtırdı kadın..

En baştan işin bu tarafını göstermeleri çok iyi olmuş aslında, anladığım kadarıyla hayata bakışları sizinle çok farklı. Bu sebeple daha iş ciddiye binip, belli bir aşamaya gelmeden bunları yaşamanız en hayırlısı. Ha derseniz ki çocuk aileye karşı dik durur ben kapanmam, bu ileride de sorun olmaz o zaman savaşın diyeceğim ama böyle bir durum göremedim yorumlarınızda.

7 aydır her savaşımızın sonu hüsran oldu :) Bukadar azmanda ne onlar ikna oldu ne ben ok verdim. Çocuk kapanırsam mutsuz olacağımı zorunluklarla hareket etmeyeceğimi biliyor böyle bir isteği olmadı. O da evle kanlı bıçaklı oldu zaten ama tek destekçisi yok.

Anne ne kadar baskın olursa olsun gene bir şekilde ikna yoluna gderdi oğlunu..
Hadi ikna oldu diyelim nereye kadar peki,laf arasında gene zehirini akıtırdı kadın..

Ben bişey yapmadı , uğraşmadı diyemem , çok kavgalar etti , evi terketti . Ama beddua almak istemedi. Zaten ailesini silip gelse ailem kabul etmezdi.

Bu destekçiyle olacak iş değil, belli ki kapanmana he deseler düğününe, nişanına evine gelecek misafirine karışacak kadar kendi duvarları içinde yaşayan bi aile yapısı var karşında. 7 ay çok uzun bir süre, artık bu süreci sonlandırmakta senin elinde, düzeltemeyeceğin şeyler için bir daha yaşayamayacağın yılları ziyan etme. İleriye bak daha mutlu olacaksın...
Emin ol söylemek çok kolay, uygulamak zor kısmını bir çoğumuz yaşadık ama hayat sen ne yaparsan yap devam ediyor. Çok geç kalmadan yakalamaya çalış. Yapacağın her şeyi yapmışsın artık vazgeçmen gerektiğini kabul etmen lazım. Kabullenmekle başla, gerisi gelir.

İyi de arkadaşım bu çocuğun aile yapısı belli, senin yaşam tarzın belli. En baştan olmayacak duaya amin demişsiniz. Şimdi isyan modundasın. Kendine isyan et ben neden en başından kafamı çalıştırıp olup olmayacağını görmedim diye. Bak şimdi kızdım sana.

İyi de ben aile yapısını en baştan nasıl bileyim . Sonuçta o biliyor ailesini. Madem olmayacak gelmeseydi.

Bu destekçiyle olacak iş değil, belli ki kapanmana he deseler düğününe, nişanına evine gelecek misafirine karışacak kadar kendi duvarları içinde yaşayan bi aile yapısı var karşında. 7 ay çok uzun bir süre, artık bu süreci sonlandırmakta senin elinde, düzeltemeyeceğin şeyler için bir daha yaşayamayacağın yılları ziyan etme. İleriye bak daha mutlu olacaksın...
Emin ol söylemek çok kolay, uygulamak zor kısmını bir çoğumuz yaşadık ama hayat sen ne yaparsan yap devam ediyor. Çok geç kalmadan yakalamaya çalış. Yapacağın her şeyi yapmışsın artık vazgeçmen gerektiğini kabul etmen lazım. Kabullenmekle başla, gerisi gelir.

Doğru söylüyorsun ama ne oldu bilmiyorum , bende ki bağlılık ahmaklık biliyorum . Ama kabul etsemde içime sinmiyor.

Yani kendi içlerinden istiyorlardı. Bahane değil gerçekten aile yapıları öyle. Sülalerinde açık yok.

Iyi hoşta canim o zaman neden bastan seni sectiler ? O zaman deseler mis bu kiz acik olmaz diye.. Yada ilk tanistiginizda bu israri devam ettirselermis ? Bu suna donuyor sen gidip cicekciden lale aliyorsun bir zaman sonra ben lale istemiyorum bu hemen gul olsun diyorsun.. Madem oyle bastan gul alsaydilar
Din bu... Dinde zorlama olmayacagini en iyi kapali dini butun insanlarin bilmesi lazim.. Sana sunu demelerini isterdim " kizim sen madem kapanmak istemiyorsun o zaman biraz giyim kusamina bizim ailemize girdiginde dikkat et " demelerini beklerdim..
Hadi erk ark ailesi senin acik old bilmiyor sonradan ogrendi diyelim o zaman erk ark diyebilirdi sana kapanmani istiyorum yoksa sorun cikar die..
Benim bir ark ve ailesi acik, luks icinde yasayan insanlar ama erkek tarafi dogulu ve kara carsafli.. Kiz ne zaman onlarin yanina gitse sirf esine laf gelmesin die giyim kusamina dikkat eder, uzun etek giyer, pant giyecekse ustune uzun tunik giyer..
Bilemedim Allah yardimciniz olsun :KK14:

İyi de ben aile yapısını en baştan nasıl bileyim . Sonuçta o biliyor ailesini. Madem olmayacak gelmeseydi.

Ohooo... Denemişsiniz olmamış işte.

Aile yapısını konuşmayı öğrendin işte bundan sonraki ilişkilerinde. Öyle gözü kapalı dalmazsın. Tecrübe dediğimiz şey bu.

Aile yapısını öğrendiğin anda sen bitirseydin madem.

Her olumsuzluğu başkalarının üzerine atmak kolay olan. Annesi istemedi, yeterince çabalamadı, allah neden böyle yaptı. Bu kafayla daha çok sonu hüsran olan şey yaşarsın sen. Biraz kendine dön, ben ne halt yedim de bunları yaşadım, neden böyle seçimler yaptım, nerde hata yaptım de.

kadın çatlakmış tari'm, alameti alameti nin dediği gibi yarın evine, çocuğuna, oturmana, kalkmana karışacaktı.. kocan zaten arayı bulamayan bir tip annesinin kanatlarının altına girecekti.. allah korusun 26 yaşında evlenip 28 yaşında mahkeme kapılarında hayal et kendini, iyi ki bitti diyeceksin biraz düşünsen.. ben idare edebilinir diye düşündüm ama anne cadaloz bir tip belli, kendine yazık ederdin ciddiyim..

Back
X