- 8 Eylül 2012
- 3.243
- 1.934
- 398
- Konu Sahibi huzurolsun
-
hihi cok sagol canım Sensiz hiç olmaz.ben tefriciye ve esmaül hüsnalarını okudum canım insallah hayırlıysa hakkında o kişi en yakın zamanda mutlu güzel bir yuvanız olsun ve birbirinizi bir ömür sevin,hayırlı salih saliha saglıklı cocuklarla yuvanız senlensin.hayırlı degilsede Allah hayırlı insanı en yakın zamanda karsına cıkarsın insallah.Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed Musatafa S.A.V Hürmetine Allah kabul eylesin dularımızı.AMİN AMİN AMİN
Çoook tşk ederim canımm, Allah razı olsun, Allah sana da gönlündeki kişiyle hayırlısıyla mutlu bir yuva kurmak ve hayırlı evlatlar sahibi olmak nasip etsin, bana ettiğin her dua için Allah sana da gönlündekileri kat kat güzelliklerle nasip etsin
Sensiz de olmaz ki zaten :)
Devam eden listemiz
1-dreamer22 (için 15.08.2013)
2-rarip (için 16.08.2013)
3-minigmanig (için 17.08.2013)
4-aybirgen (için 18.08.2013)
5-happyforever (için 19.08.2013)
6-reddmar (için 20.08.2013)
Yeni listemiz (21 inde başlayacak listemize katılacaklar belirtsin lütfen)
1-assia_baby (için 21.08.2013)
2-rainbyte (için 22.08.2013)
3-aybirgen (için 23.08.2013)
4-masumyüzlüce (için 24.08.2013)
5-minigmanig (için 25.08.2013)
6-dreamer22 (için 26.08.2013)
çok teşkk ederm Allah razıı olsun...İyikii varsınızz
Canlarrr yarın başlayan listemizde neler okuyalım, bence
1)313 Ayetel Kürsi (Herkes 50 şer tane okuyacak, kendi günü olan 63 okuyacak)
2)41 er tane Salatı Tefriciye
3)Evlenme niyetinde olanların okuyacağı dua:
Rabbena heblena min ezvacina ve zürriyatina kurrete ayunin.Vecalna lil muttekine imama (41 er defa okuyabiliriz.)
Meali: Rabbimiz bize eşlerimiz ve çocuklarımızdan gözümüzün nuru iyi kimseler ihsan et.Ve bizi takva sahiplerine imam kıl. (Furkan-74)
Bunlar olabilir, eklemek isteyen veya bunlar çok olur okuyamam diyen varsa söylesin ona göre düzenleyelim
Çok güzellll :)Olduğu gibi sevmek!
Nedense bunu başaramayız değil mi? Hep istediğimiz gibiolsun isteriz..eksikler ararız
Evimizi sevmeyiz kusur ararız. şöyle olsa keşke deriz.
Eşimizi sevmeyiz ! istediğimiz gibi,hayalimizdek gibi değidir.isteklerime karşılık alamıyorum..Bana hitap etmiyor
İşimizi sevmeyiz! bize hitap etmiyor istediğim gib bir iş değil
Ailemizi sevmeyiz! beni anlamıyorlar..eski kafalılar
Oysa sevmek nedir arkadaşlar? Olduğu gibi sevmek ..işte sevmek budur..
Eksikleri de olsa yaşadığınız evi, ideal eş profilinde olmasa dahi birlikte olduğunuz kişiyi, istediğiniz gibi olmasa da işinizi sevmek güzeldir.
Kısaca sevmenin her türlüsü güzeldir.
Ama biz ne yaparız? Çevremizdeki güzelliklerin keyfini çıkartmak yerine onların eksikliklerine odaklanırız. Olduğu gibi sevmek nedense zor gelir. Ama bu da yetmez, olduğu gibi sevmenin imkânsızlığını kanıtlamaya çalışırız. Bir müddet sonra da sevmeyi unuturuz.
Aslında birilerinin kalbimize bir şeyler yapmasına gerek yoktur. Çünkü kalp çakrası sevgiyle, şefkatle ilgilidir. Sevmediklerimizi sevebilme gücü ile ilgilidir. Bizden farklı fikir, düşünce ve duyguda olanların bize karşı oldukları yalanına kanmamak ile ilgilidir. Açıkçası, karşımızdakileri tehditkâr ya da sorunlu olarak görmemizin sebebi bu temalara pek de yabancı olmadığımızdandır.
Kalpleri sevgiye açabilmek için korku ve bağımlılıklardan kurtulmak gerekir. Bunun için de öncelikle her şeyi olduğu gibi kabul etme ve herkese eşit davranabilme gücü aktive edilmelidir. Bağımlılık ve korkular yok olduğunda onların yerini alacak sevgi sorun, tehdit ve endişeleri hemen ortadan kaldıracaktır. Çünkü sevgi evrendeki en büyük güçtür, yıkıp dökmeye gerek kalmadan karmaşayı yok eder.
En iyisi kendimize ne olursa olsun kendimize diğerlerini sevmek için zin vermeliyiz.Tüm kırgınlıklar ve düşmalıklara son verip kusur aramadan sevmek,kendimizi daha özgür ve mutlu hissettirecektir.
O zaman Allahtan sevmeyi istemek ama onun bizi kusur ve hatalrımıza rağmen sevdiği gibi biizmde herkesi öyle sevmeyi istemek en doğrusu olacaktır.
Sevmek ve sevilmek güzeldir..Ama olduğu gibi kabul edip sevmek sizi daha multu ve huzurlu kılacaktır.
Hayatınız sevgiyle dolsun Her gününüz Allahım seni severim Senin yarattıklarını da Senden dolayı severim.. diyerek geçsin.Hoşça kalın..Sevgiyle kalın.
çok güzel açıklamışsın kardeşimm.......Allah dualarımızın hepsini kabul etsin inşallahSizden biri dua ettiği zaman,kabul olacağı hususunda büyük ümit beslesin
kadının duasıSevgili Peygamberimiz buyuruyor ki:
Dua ettiğiniz zaman:Allahım dilersen beni bağışla,dilersen rahmet et demeyin.İsteyeceğinizi kesin bir şekilde belirtin .Zaten onu zorlayacak hiçbir güç yoktur.
Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki:
Sizden biriniz dua ettiği zaman,kabul olacağı hususunda büyük ümit beslesin.Zira onu kabul etmek Allah için kolaydır.
Dua ettiğiniz zaman,kabul olacağına inanarak Allaha dua edin.Bilin ki gafletle yapılan duaları Allah kabul etmez.
Duaya Besmele ile başlamak gerekir.Hemen arzu ettiğiniz şey değil,önce besmele ile başlanmalı.
Sübhnae Rabbiyel aliyyil alal vehhab. üç kere okuyun.
Ardından salavat getirin..ve sonra ihtiyacınızı söyleyin .sonra yine salavat getirin ..Zira Yüce Allah iki taraftaki salavatları kabul ederken aradaki dileği kabul etmemesi,onun keremine yakışmaz .
Dua ettimde halakabul olmadıdeyip acele etmedikçe yüce Allah duanızı kabul eder.Allahtan çok isteyin.Zira siz Kerem sahibi olan Allahta istiyorsunuz..
Allah dualarınızı kabul etsin Amin
Kızlar siz benim sırdaşım, arkadaşım, dua kardeşim oldunuz, valla kimseye söylemeden size veriyorum haberleri, olumlu gelişmeler olacak olursa bunda sizin katkınız çook büyük, dua eden herkese Allah kat kat güzellikler nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?