Hayırlı eş için birlikte dua edelim

Kandiliniz mübarek olsun bu arada RABBİM hayırlısını nasip etsin hepimiz için .Biraz Üzgünüm bugün sabah mutluydum ama canımı sıktı isyerindekiler .Sabah üzeri daha önce kurumdan emekli olan bir kadın gelmişti iş arkadaşımın yanına Merhaba dedi bana da şöyle böyle konuştuk sen bekar mısın dedi evet dedim nişan falanda mı yok dedi yok Hayır dedim kadında ki cevap şu "niye yok" elinin körü diye yok dememek için zor tuttum kendimi.yok teyze kader kısmet dedim, böyle yapma ben calisirkende kızlar hep geç evlendi 42 43 yaşında anne oldular böyle yapmayın dedi bu konu kapandı. Biraz uzulerek odama gectim ,Odamdayim emekli olmayı düşünen personellerden biri geldi sohbet ediyoruz benim kız mühendis yeni nişanlandı 1988 doğumlu sen kaç dogumlusun diye soruyor , ben ondan büyüğüm dedim gecistiriyorum ısrarla soruyor yaşımı kaç yaşındasin diye sanane be adam sananeeeeeeeee 30 yasindayim 30 hala bekarım bunu bağıra bağıra soylememi bekliyor millet yaaaaa usandim yemin ediyorum usandim yaa, bu kadar umutsuz vaka mıyım ben , canım dan bezdim yemin ederim yani ALLAH biliyor içimi günah olmayacağını bilsem atacam kendimi yüksek bi yerden günahı vebali de bunları soyleyenlerin boynuna diyecem

işte tam da bu anda bu mübarek günde umudunu hiç ama hiç kaybetmeden secdede edeceksin duanı canım benim

Ben kabulleniyorum kaderde varsa olacak diyorum üzülüyorum ama yapacağım tek şey dua etmek.bi yerde biri çıkıyor niye evlenmiyorsun diyor başkası başka bişey söylüyor, geçen gün annem yüzüme karşı evde kaldın dedi daha ötesi var mı.geçen gün kuran okuyorum 3 ihlas 1 fatiha okudum bir sayfayı açtım şuna benzer bir ayet çıktı karşıma -hayrı da şerri de ancak ALLAH bilir siz bilmezsiniz- .Bu ayet geliyor aklıma bu hayırlı diyorum tevekkül ediyorum sabrediyorum, insanlar üstüme üstüme geliyorlar dayanamıyorum arsızlığa vuruyorum kendimi gülüp geçmeye çalışıyorum olmuyor cevap veriyorum olmuyor RABBIM sen yardım et ......

inşallah tez zamanda feraha erersin canım benim insanın elinde olmadan olmuyor ama millet bunu yaşamadığı için boş boş konuşuyor herkesin önüne altın tepsiyle sunulmuyor Rabbim bazı kullarını zorluk gösterip sınarmış belki sen sınavı geçmek üzeresin bunu bilemeyiz ki Rabbim tez zamanda hayırlısıyla yuvanı kurmayı nasip etsin canım benim amin inşa'Allah

bekarsındır niye evlenmiyosun evlenirsin çocuk ne zaman çocuğun olur ikincisi ne zaman bitmez bunlar hepimize aynı şeyler söyleniyor hiç sıkma canını değmez inan ki ama kızmakta haklısın insanlar durması gereken yeri bilmiyor malesef.

Elanur içim parçalandı yazdıklarını okurken. Insanlar neden anlayissiz ki bu kadar ben anlamıyorum. Herkesin bir imtihanı var bu dünyada . Kiminin evliliği, kiminin bekarlıği, kiminin çocuğu, kiminin ailesi... bak canım bu dünya cennet hayatı değil ki hep mutlu olalım . Tabi ki imtihan olacak.
bi de senden daha fenalarini düşün bence zor durumda kalirsan. Örneğin, hasta olanları, ailesi olmayanları, işi olmayanları vs düşünüp halimize sukredelim. Yeter ki böyle bi zamanda umudunu yitirme, insanlara aldırma, lütfen. Bak öyle bir mübarek gecedeyiz ki Rabbim dualarımızı geri cevirmez insAllah.

Kızlar liste olusturacagim. Kim adını yazarsa onlar birbirine dua etsin gönülden.
Kısaca duamizi da yazalım diyorum ben, ne dersiniz.

1. Neyiseda: Rabbim hatice kuluna bu mübarek günde hayırlı bir insanla hayırlı bir evlilik nasip et. Bu insan senin de sevdiğin bir kulun olsun. Imanla sürüp giden ve ölünceye kadar hayırlı bir şekilde devam eden bir evlilikleri olsun. Rabbim yanlış kişiler ile onu imtihan etme, doğru insanı tez vakitte karşısına çıkar. Ailesini ve sevdiklerini ona bağışla güzel Allah im. Amin

2.

Canim ben listeyi duzenleyene bisey demedim.ben siz katilmadan oncede takip editordum konuyu. Benzer seyler yasaniyordu oyuzdendedim bolusturmekte ise yaramiyor.duzgun takip edilmiyor gene diye.

Kızlar dualara başlayalım tekrar uzun zamandır sessizleşti burası .hangi duayı okuyalım Fıkır istiyorum

Bana uyar benim için farketmez ama biraz bekleyelim arkadaşlardan başka dua örnekleri gelir belki
Allahümme ecirni minennar
Sübhanallahi ve bi-hamdihi
Bismillahi tevekkeltü alellah
Estağfirullah el azim ve etubu ileyk
gibi dualarda olabilir aklıma geldi yazayım dedim

Hayal kurmak ne güzel bir şeymiş :) uzun zamandır hayal kurmuyordum.dedim ki kendi kendime nasıl biriyle tanışmak isterdim, nerde ne zaman, kafa yapısı nasıl olsun, nasıl bir aile olsun, nasıl isteme törenim olsun, nasıl bir nişan olsun adım adım hepsinin hayalini kurdum :) farklı bir dünyaya daldım sanki yüzümde çiçeklerin açtığı bir dünya , hayali bile beni mutlu etti :) Hayalini nasip eden ALLAH gerçekte de bu mutluluğu yaşamayı nasip etsin :)))))).....

Kızlar sizde bir hayal kurun ama geçmişte şöyle olsaydı böyle olsaydı diye değil, mesela haftasonu şöyle olsun sonra bu olsun adım adım kurun hayalinizi sonra bakın yüzünüzde ki o istemsiz gülümsemeye :)

Kızlar hangi duayı okuyacağımıza karar verelim fikir bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…