- 28 Ocak 2011
- 619
- 325
- 303
- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #10.621
tamam listedeki diğer arkadaşlarda onay verirse listeyi netleştirip bayramdan sonra başlayalım inşallahhem kısa hem özel günlerimizde de okuyabiliriz bence olabilir
teşekkür ederim :)yanlış olacak bir şey yok canım bunda öyle okumak daha efdaldir mutlaka bencede öyle okuyalım daha güzel olur
asıl biz tşk ederiz hatırlattın bize de :)teşekkür ederim :)
zaten son 7 deyiz süper oldu Allah razı olsun canım benimarkadaşlar şimdi Arif arslanın Dua ile korunma diye bir kitabını okuyorum besmele ile ilgili güzel şeyler yazılmış
'Besmele oruçlu olarak 787 defa hiç kimsenin olmadığı bir yerde kıbleye yönelerek okunur ve buna 7 gün devam edilirse okuyan kimse arzu ve isteğine kavuşur.'
ramazanın son 7 günü iyi bir tevafuk oldu okumak isteyen bugün hemen başlasın
peki sana bi soru kötü insanın karşısına insan iyiyi neden çıkartır ? kötüyü iyi yapmak için ve iyi olan her zaman kazanır belki bu dünyada belki öbür dünyada biz içimizden gelerek Rabbimizden istiyoruz verirse armağanı, vermez ise imtihanı olur ...acaba siz ahyırlımısınız,Allah önce buna bakar,ne ekersen odur yanı,ve hayırlı bir eş diıye dua edene kadar kendınıze dua etsenız melek olup uçmuştunuz kızlar,hayırlı bir eş yok,herşey denktır bu dunyada,siz nasılsanız eşinizde öle,karmadır yanı,sıze döner yaptıklarınız...ilahi adalet dıyoruz,diğer dınde karma dıyorlar,dua ile olacak iş değil,Allah bıze böle söz vermedi,dua edın icabet edeyım derken dünyalık değil kızlar,bana kızabilirsiniz,sorun yok,ama gerçekler,yoksa dua etmeyen Allaha ınamayan bırının başarısını başka açıklaması olamaz...
ayetmi bu?ben kuranda öle bişey görmedim,atlamışım,hadis dersen,sahıhliği zaten şüphe,züğürt tellisi sözler bunlar,hayat ne ekersen onu biçtiğin yerdır tatlım,Yoksa Allah adaletsız derdık,oysa adeletlierin en adaletlisi Allahdır.herkesin gayretıne göredr kader ve buda ayettırevlilikler sadece dünyalık değildir hem dünyanızı hem ahiretinizi hem dininizi her şeyinizi etkiler hayırlı bir eş için dua etmenin neresi yanlış anlayamadım.. ayrıca siz hayırlı mısınız derken siz kimsenin kalbini de bilemezsiniz insanların kalbini yarıpta içine mi baktınız burda herkes iyi niyetle birleşip birbiri için dua ediyor.
ayrıca dua etmeyen Allaha inanmayan birisinin başarısı demişsiniz bir hadisi şerif şöyledir:
Bir kafir veya münafık Allaha dua edip bir şey istediği zaman Allah istekleri vermekle görevli meleklerini çağırır ve onlara 'bu adam ne istiyorsa çabuk istediğini verin zira ben onun sesini duymak istemiyorum' buyurur.
Mümin bir şey istediği zaman ise meleklerine bu defa da
' bu mümin kulumun isteğini biraz geciktirin zira ben onun sesini duymaktan haoşanıyorum' buyurur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?