Hayırlı eş için birlikte dua edelim

hadis olduğunu belirtmiştim belli ki sadece karşı çıkmak için yorum yazıyorsun
hadis konusunda da oldukça bilgilisin ki okur okumaz sahih olmadığını iddia edebiliyorsun

hadis olduğunu belirtmiştim belli ki sadece karşı çıkmak için yorum yazıyorsun
hadis konusunda da oldukça bilgilisin ki okur okumaz sahih olmadığını iddia edebiliyorsun
hayır karşı çıkmak için değil,paylaşmak için yorum yaızyorum,ve haklısın tam okuyamadım,aynı zamanda çalışıyorum,arada bişey isteyen olur atlamışım,

annem iyi bir kadın,17 yaşında daha köyde saf iken karşına iki ikişi çıkıyor,nefsıne uyuyor,köy hayatı kurtulayım dıyoe,evlenıyor,adam kumarbaz çocuklarını bırakıp kadını tek edıyor,ve dahada gelmıyor,bu annemın tercıhının sonucu,sakın ımtıhan deme,teyzemler de aynı yaşta,olsun köy olsu dıyor evlenıyor,admalar okuyor,amır memur oluyor,mutlu hayatları var,hem enişteler süper hemde teyzeler,tercıh sonucu

ne annen ne teyzen sonucunu bildiği için o evlilikleri yapmadı eminim her ikisi de güzel olacak diye evlendi ki herkes o niyetle evlenir ama annenin yaşadığı olay kolay bir durum değil mutlaka yaşayan bilir. imtihan deme diyorsun yaşadığın için ele geçen somut bir sebep arıyorsun belkide . annen kötü olduğu için bunları yaşamamış bak kendin soyluyorsun iyi bir kadın diye.
evet bir yerde haklısın mümin insan akıllı olmalı yaptığı tercihleri iyi düşünmeli attığı adımın hesabını yapmalı her şey kader her şey imtihan deyipte kenara çekilmek mantıklı değil kaldı ki dinimiz de bunu kabul etmez
Kuran da kaç ayette geçiyor İnsan düşünmez mi diye
Rabbim herkesi bu dünyada bir şekilde sınıyor imanını samimiyetini O'na karşı olan tevekkülümüzü. kimisi sağlığı ile kimisi parası ile kimisi fakirlikle kimisi çocugu kimisi evliliği vs vs..
kadere iman burdan geliyor işte çok ince bir çizgi aklımızda kullanıcaz akıllı davranıcaz ama Allahtan gelenede razı olacagz.

bu konu iki satırda anlatılacak bir mevzu değil ama biz burda arkadaşlarla duaların gücüne de inanarak birlikteyiz sadece dua ile olacak bir sey degil elbette aklımızıda kullanıyoruz kalbimizide duamızıda
çünkü evlilik kişinin dünyadaki cennet ya da cehennemidir.
kusura bakma biraz uzun oldu

Arkadaşlar biraz seri okuyabilirsek daha güzel olacak
1- gulbera ------------- tüm listeye okudu / 600 ihlas
2- Nara87 -------------gülbera, Nara87, frikadelle,cansu,
3- frikadelle ---------- tüm listeye okudu
4- cansu_tr ----------- gülbera, Nara87, frikadelle,cansu,turta y,onlyou,gunbeay,neyisada
5- Turta Yagmuru --- gülbera,Nara87, frikadelle,cansu, onlyou,
6- onlyou (İlknur) --- gülbera, Nara87, frikadelle,turta y,onlyou,
7- gunbeay07 --------- tüm listeye okudu/500 İhlas
8- neyisada ------------ gülbera, nara 87, frikadelle, cansu,turta yağmuru
9- lilruba --------------- tüm listeye okudu
10- nisa1234 ----------- gülbera, nara87, frikadelle,cansu,turta y,onlyou,günbeay,

çok güzel bir hadis,duymuştum bunu

Ben çok araştırmıştım sırf kader ve evlilik diye baksanız bile cevaplar açık.Biz seçeriz ama Rabbim zaten bizim seçeceğimizi bilir kader o yönde ilerler.Rabbim siz istediğinizi bol bol isteyin der.Bu dünya duasız yürür mü.O ki bizim dua edeceğimizide bilir herşey bellidir aslında dua etmen bile kader.Kadere iman buradan gelir.

“(Habibim, ya Muhammed!) Kullarım sana benden sorarsa, şüphe yok ki ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm; öyle ise (onlar da) benim (rızam) için (davetime) icabet etsinler ve bana iman etsinler; ta ki hak yolu bulsunlar.” (Bakara, 186)

Bizler kadere bağlıyız ama dua etmemeyide seçebilirdik.Kaderde bir şeyin olması için şartlar vardır misal dua ederse bu olacak etmesse bu.Biz şartı yerine getirirken hürüz orada yazdığı için dua etmiyoruz dua ettiğimiz için o yolda gidiyor ve Rabbim oradan gideceğini tabiki biliyordu.Bu yol her zaman güzel olmak durumunda olmuyor tabi.İşte o zaman bizim ibadetlerimiz ona ne kadar layık olduğumuz ve hayrın ne aslında ne olduğu çıkıyor.Misal anneniz kötü evlilik yapmıştır ama onun hayrı sağlığıdır yada hayırlı evlattır belli de ahirettedir hayrı bilemeyiz.

2/BAKARA-216: Savaş, o sizin için kerih olsa da (hoşunuza gitmese de) üzerinize farz kılındı. Ve hoşlanmayacağınız bir şey olur ki, o sizin için bir hayırdır. Ve seveceğiniz bir şey olur ki, o sizin için bir şerdir. Ve (bütün bunları) Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Hatam varsa affola ama dua da olmazsa ne yaparız diye düşününce biraz gaza geldim kesinlikle ben bilirim yada bu böyle kesinlikle demek istemedim,yanlışım olabilir doğrusunu da öğrenmeyi çok isterim.

Duâ kaderi değiştirir mi ?
Duâ edersen, ‘Duâ etmeyen adam’ değil,
‘Duâ eden adam’ diye yazılırsın…

duasız olmaz kızlar her haliniz dua olsun

3- frikadelle ---------- tüm listeye okudu
4- cansu_tr ----------- gülbera, Nara87, frikadelle,cansu,turta y,onlyou,gunbeay,neyisada
5- Turta Yagmuru --- gülbera,Nara87, frikadelle,cansu, onlyou,gunbeay,neyisada
6- onlyou (İlknur) --- gülbera, Nara87, frikadelle,turta y,onlyou,
10- nisa1234 ----------- gülbera, nara87, frikadelle,cansu,turta y,onlyou,günbeay,

3- frikadelle ---------- tüm listeye okudu / 1000 ihlas
5- Turta Yagmuru --- gülbera,Nara87, frikadelle,cansu, onlyou,gunbeay,neyisada
6- onlyou (İlknur) --- gülbera, Nara87, frikadelle,turta y,onlyou,gunbeay

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bayramdan sonra okumaya başlayacağımız yeni listemiz başladı katılmak isteyenler lütfen bildirsin

1-gülbera
2-günbeay07
3-cansu_tr
4-onlyou

5-lilruba
6-lavieenrose
7-frikadelle

Yeni listemizde 70.000 'La ilahe illallah Muhammeden Resulullah' okumayı düşünüyoruz arkadaşlar

5- Turta Yagmuru --- tüm listeye okudu
6- onlyou (İlknur) --- gülbera, Nara87, frikadelle,turta y,onlyou,gunbeay
10- nisa1234 ----------- gülbera, nara87, frikadelle,cansu,turta y,onlyou,günbeay,neyisada

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bayramdan sonra okumaya başlayacağımız yeni listemiz başladı katılmak isteyenler lütfen bildirsin
1-gülbera
2-günbeay07
3-cansu_tr
4-onlyou
5-lilruba
6-lavieenrose
7-frikadelle

Yeni listemizde 70.000 'La ilahe illallah Muhammeden Resulullah' okumayı düşünüyoruz arkadaşlar

ben de isterim

5.6.7.8 arkadaslari okudum

2- Nara87 -------------gülbera, Nara87, frikadelle,cansu,turta y,onlyou,gunbeay,neyisada
5- Turta Yagmuru ---tüm listeye okudu
6- onlyou (İlknur) --- tüm listeye okudu
10- nisa1234 ----------- gülbera, nara87, frikadelle,cansu,turta y,onlyou,günbeay,neyisada

1-gülbera
2-günbeay07
3-cansu_tr
4-onlyou
5-lilruba
6-lavieenrose
7-frikadelle
8-nara87

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…