Hayırlı eş için birlikte dua edelim

21 Taha suresi olabilir bence de
Yasin de okunabilir.

Taha süresi için.... aslında her gün 21 kişi birer kere okusa hepimiz için dua etse. süper olur. Dua ederken en önemlisi azimle dua etmek Allahtan dilemek bence.

İkinci şıkta ilk 12 ayeti 21 kere okumak da olabilir. İsteyen her gün 1 er kere de okuyabilir. Çok uzun bir dua. Okumak için zaman ayırmak lazım.

Besmele...

1- Tâ, Hâ,

2 - Ey Muhammed! Kur'ân'ı sana sıkıntıya düşesin diye indirmedik.

3 - Ancak Allah'tan korkan kimse için bir öğüt olarak (indirdik.)

4 - Yeri ve yüce gökleri yaratanın katından yavaş yavaş bir indirilişle (onu) indirdik.

5 - O Rahmân (kudret ve hakimiyyetiyle) Arş'a hakim oldu.

6 - Bütün göklerde olanlar, bütün yerdekiler, bu ikisinin arasında ve toprağın altıda bulunanlar O'nundur.

7 - Sen (Allah'a ettiğin dua ve zikirle) sesini yükseltirsen (bilki Allah bundan mustağnîdir.). Çünkü O şüphesiz gizliyi de, gizlinin gizlisini de bilir.

8 - Allah O'dur ki, kendisinden başka hiçbir ilâh yoktur. En güzel isimler O'nundur.

İlk 12 ayet 21 kere tekrarlanabilir.

Taha Suresi

Bismillahirrahmanirrahim

1. Taha
2. Ma enzelna aleykel kur’ane li teşka
3. İlla tezkiratel limey yahşa
4. Tenziylem mimmen halekal erda ves semavatil ula
5. Errahmanü alel arşisteva
6. Lehu ma fis semavati ve ma fil erdı ve ma beynehüma ve ma tahtes sera
7. Ve in techer bil kavli fe innehu ya’lemüs sirra ve ahfa
8. ü la ilahe illa hu lehül esmaül husna
9. Ve hel etake hadiysü musa
10. İz raa naran fe kale li ehlihimküsu innı anestü naral leallı atıküm minha bi kabesin ev ecidü alen nari hüda
11. Felemma etaha nudiye ya musa
12. İnnı ene rabbüke fahla’ na’leyk inneke bil vadil mukaddesi tuva..

listemiz aşağı yukarı 20 kişi listenin hepsine okuyoruz zaten herkes 1 tane okusa yetiyor suremizi ona göre ayarlarız

aynı liste ile devam ediyoruz katılmak isteyen ya da okumak istemeyen lütfen bildirsin :)

Kasas suresi 24. ayeti de 21 defa okuyoruz

Ayrıca Ya Cami Ya Vedud esmalarını 134 defa okuyoruz ( çok sevmeniz ve sevilmeniz için )

1- gulbera --------------OKUDU
2- Nara87 -------------- OKUDU
3- Turta Yagmuru ---- OKUDU
4- @maviask ------------ OKUDU
5- denizinmavisi ----- OKUDU
6- frikadelle ----------- OKUDU
7- neyiseda ----------- OKUDU
8- L Leylaleyli -----------OKUDU
9- C cansu_tr ----------- OKUDU
10- Saksi_Degilim_Ben --OKUDU
11- love_story ----------OKUDU
12- roseiera ------------
13- N Notes ----------------- OKUDU
14- @selince3 ------------ OKUDU
15- mavilimYesilim ---- OKUDU
16- esoss88 ------------- OKUDU
17- Sudbanazenin ----- OKUDU
18- huyluduygu -------OKUDU
19- A asli ----------------- OKUDU
20- Lilruba -------------OKUDU

belirtilen rakamlar asgari miktar isteyen daha fazla da okuyabilir

1 kişi kalmış okumayan karar verip pazartesi başlayalım isterseniz
313 ayetel kürsi + esma da okuyabiliriz kızlar

O zaman perşembe-cuma günü taha okuyalım. Diğer günler ayet kürsü. Okuyalım mi.

Taha çok uzun 135 ayet her gûn olamayabiliriz.

Cuma ya kadar okumak uygun okuşak.

Ayetel kursi çok okundu kızlar Taha okumadı sanırım hiç

Benim için de fark etmez, zaten sırayla hepsini okuruz inşallah:) ilk Ta-Ha suresi denmiş, isterseniz onu okuyalım, tümü uzun olur zaten arkadaşın da dediği gibi ilk 12 ayet 21 kez okunabilir, yanına yine bir esma belirleyebiliriz.

Bende yeni organizasyona katılmak istiyorum.Yeniyim daha ama ortak dualrın daha etkili olduguna inanıyorum Beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim

değişik ayetler olabilir de bence Esmayı değiştirmeyelim, bununla 40 gün devam edelim, çok etkili deniyor..

Aylardir dua ediyorum arastirmadigim dua kalmadi Cok ihtiyacim var listenize beni de alir saniz cok mutlu olurum Duzenli bir sekilde okurum Simdiden Allah razi olsun

Aylardir dua ediyorum arastirmadigim dua kalmadi Cok ihtiyacim var listenize beni de alir saniz cok mutlu olurum Duzenli bir sekilde okurum Simdiden Allah razi olsun

Hosgeldin canim gönlünü ferah tut , ümitli ol, rabbim hic icabet etmez mi dualarimiza,herkesin bir nasibi var, o da seni bekliyor bir yerlerde☺ hemen hemen hepimiz ayni duygulari yasiyoruz. Listemiz sonuna kadar acik herkese, Allah cümlemizden razi olsun insallah rabbim gonlunun muradini versin amin

1 kişi kalmış okumayan karar verip pazartesi başlayalım isterseniz
313 ayetel kürsi + esma da okuyabiliriz kızlar

hasta olup Kur'an okuyamayacaklar için çeşitli dualar:

"Ya Vedûd!, Ya Vedûd! Ya Ze'l–arşi'l–mecid! Ya Mübdi', Ya Mu'id! Ya Fe'aalün lima yürid! Es'elüke bi–nuri vechikellezi mele'e erkane arşike ve es'elüke bi–kudretikelleti kadderte biha halkake ve bi–rahmetikelleti vesiat külle şey'in. La ilâhe illâ ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!.."

Duanın Meali:

Ey Vedûd! Ey Vedûd! Ey yüce Arşın Sahibi! Ey kâinatı hiçten ve benzersiz bir şekilde yaratıp bin bir isminin tecellileriyle emsalsiz bir şekilde süsleyen Mübdi'! Ey varlıkları ölümünden sonra yeniden inşa edip dirilten Muîd! Ey dilediği her şeyi yapan! Arşının rükünlerini dolduran Zâtının nûru hürmetine; yarattığın bütün varlıklara hükmeden kudretin hürmetine ve her şeyi kaplayan rahmetin hürmetine istiyorum. Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Ey kendisinden yardım isteyene yardım eden! Bana yardım et. Ey güç durumda olanlara yardım eden ve ummadıkları yerlerden ihtiyaçlarını ellerine veren Muğîs! Bana yardım et!

hacet duası

Okunuşu:“Allahümme inni es’elüke tevfika ehli’l-huda, ve amale ehli’l- yakini ve münasahate ehli’t-tevbeti ve azme ehli’s-sabri, ve cidde ehli’l-haşyeti ve talebe ehli’r-rağbeti ve teabbude ehli’l-vera’i ve irfane ehli’l-ilmi hatta aha- fek. Allahümme inni es’elüke mehafeten tahcuzüni an ma’sıyetike hatta amele bitaatıke amelen estehikku bihi rıdake ve hatta unasıhake bi’t-tevbeti havfen minke ve hatta uhlisa leke’n-nasihate hubben leke ve hatta etevekkele aleyke fi’l-umuri ve hüsni zannin bike. Sübhane Haliki’n-nur.”

Anlamı: “Allah’ım, Sen’den gerçek imanlı zatların başarısını, ermiş müttakilerin amellerini, tevbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ciddiyetini, seni isteyenlerin arzusunu, takva ehlinin ibadetini, ilim erbabının irfanını isterim ki, Sen’den gereği gibi korkayım. Allah’ım, Sana isyandan çekindirecek bir korku ver ki Sana itaat ile öyle amel edeyim, onunla rızana layık olayım, Sen’den korkarak içtenlikle Sana döneyim, sırf Senin sevgini kazanmak için içten öğüt vereyim. Her işte Sana güvenip, Sana sığınayım, Sana hüsn’ü zan besliyeyim. Nurun yaratıcısı Cenab-ı Hakk’a tesbih ederim.”

kızlar kusura bakmayın hafta sonu nete pek giremedim yarın inşaallah yeni listemizi düzenler başlarız Taha suresi okuyalım esma devam etmeside mantıklı aslında bi süre aynı esmayı okuyabiliriz.

1 – Tâ, Hâ,

2 – Ey Muhammеd! Kur’ânı kerim’i sana sıkıntı yaşayasın diyе indirmеdik.

3 – Ancak Allah’tan korkanlar için bir bilgilendirme olarak (indirdik.)

4 – Yaradan’ın katından yavaş yavaş bir şekilde (onu) indirdik.

5 – O Rahmân (kudrеt vе hakimiyеtiylе) Arş’a hakim oldu.

6 – Gökte, Yerde ve toprağın altıda bulunanlar O’nundur.

7 – Sеn (Allah’a еttiğin dua vе zikirlе) sеsini yüksеltirsеn (bilki Allah bundan mustağnîdir.). Çünkü O şüphеsiz gizliyi dе, gizlinin gizlisini dе bilir.

8 – Allah O’dur ki, kеndisindеn başka hiçbir ilâh yoktur. En güzеl isimlеr O’nundur.

9 – (Habîbim!) Musa’nın (başından gеçеn hayat) hikayеsi sana gеldi mi?

10 – Hani o bir atеş görmüştü dе, ailеsinе: “Yеrinizdе durun, bеnim gözümе bir atеş ilişti, bеlki sizе bir kor gеtiririm, yahut atеşin yanında bir yol göstеrici bulurum” dеmişti.

11 – Atеşе vardığı zaman şöylе çağrıldı: “Ey Musa!

12 – “Bеn şüphеsiz sеnin Rabbinim. Hеmеn ayakkabılarını çıkar, çünkü sеn kutsal bir vadi olan Tuvâ’dasın.”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…