Hayırlı eş için birlikte dua edelim

kızlar bu listede esma yerine cevşen okusak nasıl olur 100 bab (bölüm) var kişi sayısına böleriz
ben okunuşlarını eklerim isterseniz.
mesela 1. bab bu kadar hemen hemen digerleride aynı uzunlukta bazı bölümler biraz daha uzun
Bismillâhirrahmânirrahîm
Allâhümme innî es’elüke biesmâike
1 Yâ Allah
2 Yâ Rahman
3 YâRahîm
4 Yâ’Alîm
5 Yâ Halîm
6 Yâ Azîm
7 Yâ Hakîm
8 Yâ Kadîm
9 Yâ Mukîm
10 Yâ Kerîm
Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne hallisnâ mine’n-nâr.

bu nasıl okunacak ki bab derken ben anlamadım beni aydınlatır mısın gulbera cımmm :)

canımm 100 bölüm yani Kuranda ki 30 cüz gibi düşün bunda da 100 bölüm var bab deniyor o bölümlere kısa kısa ama esma agırlıklı cok güzel ve önemli bir duadır adetliyken de okunabilir.

Cevşenü'l-Kebir ismindeki duâ Peygamber Efendimize, Uhud Harbi esnasında Cebrail (a.s) tarafından getirilmiştir. Cebrail Hz. Muhammed'e (s.a.v.): "Üzerindeki zırhı çıkar ve bu duâyı oku. Bu duâyı üzerinde taşır ve okursan zırhtan daha büyük tesiri vardır." demiştir. Peygamber Efendimiz duânın tesirinin sadece kendine mi mahsus, yoksa ümmete de şamil mi olduğunu sorunca, Cebrail (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Ya Resulullah, bu duâ Cenab-ı Allah'ın sana ve ümmetine bir hediyesidir. Bunun sevabını Allah'tan başka kimse takdir edemez."

Yani hepsini bikerette mi okuyoruz bunları adeti falan var mı ?

adet yok canım her bab 1 kere okunuyor yani. mesela 5 kişi olduk herkes 20 bab okur kişi sayısına böleriz.
cevşen kırtasiyelerde kitapçılarda falan satılıyor küçük bir kitapçık şeklinde araştır sen cevşeni :)
burda okumasak bile kesinlikle tavsiye ediyorum çantanızdan eksik etmeyin. bu kolye seklinde satılan cevsenler var ya aslı bu zaten boynumuza takmıyoruz okuyoruz :)

hım anladım internetten bakmaya çalışıyorum bulamıyorum ne diye yazmam lazım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…