- 14 Kasım 2015
- 1.470
- 2.564
- 133
- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #15.981
Seni öyle iyi anlıyorum ki ben 26 yaşındayım ve bu hayali kac senedir kurduğumu bile unuttum hatta bazen belki de evlilik kaderimde mi yok zorlamasam mi diye bile düşünüyorum keske biri dese kaf dağının ardinda yetişen çiçeği getir evleneceksinO kadar üzülüyorum ki bu yıl yaşım 31 artık keşke sabit kalsaydı yaşımız böyle üzülmezdim hep yaşı küçükler cikiyo zaten tek tük söyleyen oluyo onda da yaş farkı çok üzülüyorum o kadar dualara bağlı bir insanimki Rabbim ne derse o olur ama işte her genç kız isterki yuvası olsun bebeği olsun ama nasip işte
Arkadaşlar bu başlık altında birbirimize yardımcı olalım diye tabiki katılmak isterim araniza ancak benim yazdıklarıma yukarda dikkat ederseniz ben bu grupta arkadaşlarımın evlilik için okuduklarını merak ettiğim için yazdim yani bana yorum yaparken en azından işin var ya da evlilik hatırlatsa olur takma vs.gibi nolur yorumlar yazmayın bunları çok şükür ben de biliyorum.Bana dualarla yardımcı olun mesela bu konu aybirgen rumuzlu üye tarafından 2013lerde açılmış şu an 2017.Merak ediyorum acaba bu arkadaşımız evlendi mi ya da o donemde bu baslik altina yazan diğer arkadaslarimiz evli mi artik ?Dua adi istiyorum ben nolur bunun için yazın bana cvp.
Canim o konuda baya farkli seyler var taha süresi komple okunacak diyende var cuma gunu ezanla sela arasında diyen de ben günde 1 defa tamamını okumaya başlamıştım 21 gün okuyacaksın araya özel gün girdi 7 de kaldım bilmiyorum nasıl devam etmeli bilen varsa hakikaten aydınlatma iyi olurTaha suresi ilk 12 ayeti 21 defa 7 gün her vakit namazından sonra okuyun diye yazmışlardı acaba ben mi yanlış anladim sanki gün içinde 1 defa 21 defa okunacak diye biliyodum hangi okuma şekli doğru acaba bilen var mi?
Kuzum okudum ( Kızlar hakkınızı helal edin geç okudum mazeretim yeni bitti hemen okudum )hmbg (Hatice)
zeynep_1987 (Zehra) -okundu.
denizinmavisi (Selin) -okundu.
M Mavi siyah
rudecute (Gizem) -okundu.
umut-16 kardeşi -okundu.
megos (Görkem) -okundu.
N Nilda Hatun (Demet)
Namaria (Almıla)-okundu.
sl_12 (Seval)-okundu.
ebruli-- okundu.
K Kelebek_131 (Neslihan)-okundu.
Kahlofrida (Gamze) -okundu.
Yeni dua listemizdir. Yeni duamızda topluca niyetleniyoruz ve herkes ayrı ayrı 1223 defa Fetih suresi ilk ayetini okuyor. Allah kabul eylesin canlarım.
Fetih süresinin ilk Âyet-i Kerimi
إِنَّا فَتَحْنَا لَكَ فَتْحًا مُّبِينًا
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ(mubînen).
(Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik.)
Canım birkaç sayfa önce yazmıştım. Allah nasip ederse evleniyorum. Rabbim utandırmasın. Dilimde sürekli dualar vardı hala da etmeye çalışıyorum imkanlarım dahilinde. Evet her şeyi Allahtan istemeliyiz. Başımız ağrısa dermanımızı Onda aramalıyız. Fakat ben çok da "Allahım dua ediyorum o kadar sana ,niye kabbul etmiyosun"düşüncesini doğru bulmuyorum. Dertlerimiz, sıkıntılarımız bize yön veriyor. Yani duada ısrar mı olacak yoksa isyan mı? Beni lütfen yanlış anlama. Eleştirmiyorum seni. Ben de yaşadım bu ruh halini, ağlamaktan helak oldum. Fakat şunu anladım ki dertlerim iyi ki var, beni Allaha yöneltiyor. İbadet etmeyi, Rabbim isteklerimi versin diye değil, beni rahatlattığı ruhuma iyi geldiği için sevdim. Dualarımın, yakarışlarımın sonunda o kadar rahatlayıp haz almaya başladım ki inan o hazzı şu an alamıyorum. Velhasıl kelam her şey vaktine gebe, Rabbim içimize o isteği veriyorsa onu yerine getiriyor inşallah. Lütfen sakin olun ve dört elle dualara devam edin. Güzel olacak her şey diyin. Bu enerji işi aynı zamanda. İyi düşün iyi olsun, gerisi takdir -i ilahi canım benim.Arkadaşlar kaç sayfadır okuyorum tamam dualar ediliyor birbiriniz için hepinizin ağzına sağlık ama nolur hic mi kimsenin kaderinde bi kıpırtı olmuyo hic olumlu cvplar yazaniniz yok yani en azından bu kadar duaya karşılık sonuçları da yazın talipleriniz cikiyo mu görüştüğünüz kişiler oldu mu ya bi bilgilendiriseniz şevkimiz artsa
Karşıma hangi dua çıktıysa, vardır bir hayrı diyip okudum. Aynı anda birden fazla dua okuduğum da oldu. Benim de bir hayal kırıklığım olduğu için 2 seneden fazladır dua ediyorum canım ben. Ama herkesin nasibi ayrıdır. Çevremdeki bazı insanlar sevgilisinden veya nişanlısından ayrılınca çok geçmeden hayatlarının aşklarını buluyor. Hatta eskisi iyi ki bitmiş diyorlar. Senin de neden olmasın, sabret, en güzeli en doğru zamanda olacak inşallah. Acele kararlar verip, hayatını daha da çıkmazlara sokma. Annenin babanın yaşlı insanların hastaların duasını al. Sadaka ver. Ben bunların hep faydasını gördüm canım.denizinmavisi sen dualara ara vererek mi okudun ben birkaç gündür okuyorum zaten namaz kılıyorum her vakit namazının arkasına mutlaka kısmet açan duaları koyuyorum ama bazen çok mu iç içe oluyo ara mi versem diyorum.Bi de çok umutsuzum bi nişan atma durumum oldu 1.5 yıl önce ondan beri hiç kimseyle görüşmem dahi olmuyo sanki birden kapandı.Yas 31 ister istemez üzülüyorum Rabbim seni de mutlu etsin inanki ruh halim bozuldu yani senin dua okumazdan ne kadar süre sonra karşına cıktı eş adayın ayrıca hangi dualara bağlıyorsun tamam belki herkeste farklı tesiri var duaların sen de oldu bende de olacak diye bişey yok ama evlilik için daimi olarak okumandan ne kadar süre sonra ciddiyete adım attın hayatındaki insanla?
"Kezâlike ve zevvecnâhum bi hûrin ıyn." (Böylece onları hurilerle evlendirdik) ayeti 1136 kere okunur ve zaman zaman tekrarlanır.
bunu okuyabiliriz arkadaşlar sırada
Sırayla ikisini de okuyabiliriz aslına. İlk olarak Namaria nın tavsiye ettiği ayet ile başlayabiliriz.وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ ﴿٢١﴾
Ve min âyâtihî en halaka lekum min enfusikum ezvâcen li teskunû ileyhâ ve ceale beynekum meveddeten ve rahmeten, inne fî zâlike le âyâtin li kavmin yetefekkerûn(yetefekkerûne).
30/21 : Birbirinizle huzur ve sükûnet bulasanız diye, size kendi cinsinizden eşler yaratıp, aranıza sevgi ve merhamet koyması, Allah'ın ayetlerindendir.
Bu ayette tam durumumuzla ilişkili ama sayı olarak bakmadim onu biz belirleyebiliriz onemli olan halis bir niyetle okumak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?