Hayirli olsun

Selseli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
270
387
33
32
Belki bir cogunuza gore dert degil ama kafama taktim cok . Esimin ailesi ile daha seviyeli bir iliskimiz var ayri sehirlerde yasiyoruz. Bir araya gelince gayet iyiyiz hic bir sorunumuz yok ama herkes evine geçince surekli telefonda falan da konusmayiz. Yakin bir zamanda ev aldik evi alacagimizi söylemiştik kayinvalideme tasindigimizi da soyledik . Ancak o aileden hic kimse kardeşlerden hic bir seye ihtiyaciniz var mi diye soran olmadi hepsini gectim 1 aydir hayirli olsun bile diyen olmadi. Biz onlar ev alirken maddi manevi ne geliyorsa elimizden yapmıştık karsilikli degil tabiyki maddi olarak da hic bir beklentim yok ancak bir hayirli olsun demekle dil asinmaz herhalde. Esimin ailesi cok kalabalik bizim ailede ise babam tek cocuk hala amca vs hic yok bir kardesim var bu hayatta baska da kimsem yok . 1 çocuğum var herkes niye kardes yapmiyorsun tek kalir diyor bir düşünüyorum bazen kalabalik ailede de tek kaliyorsun esim gibi... yasantilarımızdan dolayi ben onlarin asla benimseyecekleri bir gelin degildim en basindan beri ama esiminde dislanmasi zoruma gidiyor sadece paylasmak istedim.

yani bilemedim dışlanmak değil de adetleri değildir böyle şeyler belki.mesela benim baba tarafımın çok pis bir huyu var sürekli aranmak isterler kendileri asla aramaz ama onları sürekli arayıp sorucaksın, geçmiş olsun diyceksin, hayırlı olsun diyceksin.Ben de artık soğuk muyum neyim hiç aklıma bile gelmez mesela özellikle ev aldı diye aramak.Bana garip gelmedi o yüzden.Yardım konusunda da biri isterse imkanım ölçüsünde ederim ama özellikle bişey teklif etmem

Milletin başında paylaşmadığı kim bilir ne derdi telaşı var. Ben de şu "Aranıp sorulmadı" olayına tiltim, amigo gibi her adımında seni arayıp süper, tebrikler, mükemmel, yoluna paspas, al ihtiyacını bendensiin vauv diye tezahürat mı etsin millet? Ev alıp neyini ilan ediyorsan bi de, ne gerek var.

yani bilemedim dışlanmak değil de adetleri değildir böyle şeyler belki.mesela benim baba tarafımın çok pis bir huyu var sürekli aranmak isterler kendileri asla aramaz ama onları sürekli arayıp sorucaksın, geçmiş olsun diyceksin, hayırlı olsun diyceksin.Ben de artık soğuk muyum neyim hiç aklıma bile gelmez mesela özellikle ev aldı diye aramak.Bana garip gelmedi o yüzden.Yardım konusunda da biri isterse imkanım ölçüsünde ederim ama özellikle bişey teklif etmem
Yani aslinda dediginiz gibi velki adetleri degildir ama kardes yahu insan bir naptiniz diye de sormaz mi aramizda sorun olsa nornalde iyiyiz de yada ben iyiyiz sanıyorum. Cunku onlar kendi iclerinde cok iyi ben hep uzagim 😁😁

Milletin başında paylaşmadığı kim bilir ne derdi telaşı var. Ben de şu "Aranıp sorulmadı" olayına tiltim, takım amigosu gibi her adımında seni arayıp süper, tebrikler, mükemmel, yoluna paspas, al ihtiyacını bendensiin vauv diye tezahürat mı etsin millet? Ev alıp neyini ilan ediyorsan bi de, ne gerek var.
Millet dedigim hala teyse vs degil ki kardeş aile iyi ve kötü zamanda yaninda olmak degil mi biz onların iyi zamnini da kotu zamnini da bilip yaninda duruyorsak bir aileyiz diyorsak yanmizda olmalarini istemek de suc mu .. ailenin 7 kat elden farki olmayacaksa aile olmanin ne onemi var ki

ya ben sizi çok iyi anladım siz ince düşünülmesini istiyosunuz, aile olmak, sevincin paylaşılması, hep birlikte sevinmek gibi şeyler. e yani insanın kaynanası arasa nasılsın dese iyi olur ya da gelin arasa, herkes burdakiler gibi astım kestim atar giderli kaynanaya sahip değil yani, sizin de özendiğiniz kaynana gelin ilişkisini iyileştirmek. hayırlı olsun deselerdi hoş olurdu ancak işte durum bu. onların yerine; hayırlı olsun evinizin bereketi hiç eksik olmasın. eşinizle huzurlu bir ömrünüz olsun evinizden neşe eksik olmasın☘️

Millet dedigim hala teyse vs degil ki kardeş aile iyi ve kötü zamanda yaninda olmak degil mi biz onların iyi zamnini da kotu zamnini da bilip yaninda duruyorsak bir aileyiz diyorsak yanmizda olmalarini istemek de suc mu .. ailenin 7 kat elden farki olmayacaksa aile olmanin ne onemi var ki

Kardeşse bir basit "Hayırlı olsun demediler" olayına da gücenmeyeceksin, kardeşliklerini sorgulamayacaksın. Ben bilmem ne alsam, kardeşim de arayıp hayırlı olsun demese, derim "Bu kızın başı dolu, unuttu" diye ve geçerim, böyle kurulmam. Aile de böyle bir şey, iki kelama kurulunup samimiyetleri sorgulanmaz.

ya ben sizi çok iyi anladım siz ince düşünülmesini istiyosunuz, aile olmak, sevincin paylaşılması, hep birlikte sevinmek gibi şeyler. e yani insanın kaynanası arasa nasılsın dese iyi olur ya da gelin arasa, herkes burdakiler gibi astım kestim atar giderli kaynanaya sahip değil yani, sizin de özendiğiniz kaynana gelin ilişkisini iyileştirmek. hayırlı olsun deselerdi hoş olurdu ancak işte durum bu. onların yerine; hayırlı olsun evinizin bereketi hiç eksik olmasın. eşinizle huzurlu bir ömrünüz olsun evinizden neşe eksik olmasın☘
Cok teşekkür ederim gercekten cpk guzel anlamissiniz ben hic bir zaman kötü olamk istemedim sevmem huzursuzlugu. Amin insallah cok cok daha guzelleri sizin olsun teşekkür ederim guzel dilekleriniz icin 😊😊

Kardeşse bir basit "Hayırlı olsun demediler" olayına da gücenmeyeceksin, kardeşliklerini sorgulamayacaksın. Ben bilmem ne alsam, kardeşim de arayıp hayırlı olsun demese, derim "Bu kızın başı dolu, unuttu" diye ve geçerim, böyle kurulmam. Aile de böyle bir şey, iki kelama kurulunup samimiyetleri sorgulanmaz.
Aslinda tam olarak sorun burda galiba 1 inin basinda dert var yada ikisinin desem 8 inin demi ayni anda bir derdi var .. belki de cok ince düşünüyorum ve karsimdan da bunu bekliyorum cunku çocuklarının sogum gunlerine yada onlar icin ozel olan herseyde ufak da olsa bir katkim olsun isterim

Aslinda tam olarak sorun burda galiba 1 inin basinda dert var yada ikisinin desem 8 inin demi ayni anda bir derdi var .. belki de cok ince düşünüyorum ve karsimdan da bunu bekliyorum cunku çocuklarının sogum gunlerine yada onlar icin ozel olan herseyde ufak da olsa bir katkim olsun isterim

Her insan bir değil, beş parmağın beşi bir değil hesabı herkesten (Bu kişiler kardeş dahi olsa) aynı tepkiyi bekleyemezsin. Sana kötülükleri yoksa, hakkını gözetiyor-yemiyorlarsa, düşünce ellerini uzatıyorlarsa tamam daha ne olsun mis gibi kardeş, "Hayırlı olsun" da demeyiversinler.

Ayrıca bunlar konuşularak çözülebilecek çok basit sitemler, bir davet verirsiniz evinizde gelirler otururlar o zaman tebrik eden eder, etmeyene takılırsınız "Bi hayırlı olsun dersiniz diye bekledim, onu da demediniz aşkolsun size" filan... Ev ziyaretine gelirler ellerinde hediye, belli olmaz daha bir ay olmuş, kimin ne işi var ne hali var bilemezsiniz.
Çocuklu olanlar hele ayrı bi dünya, saati saatine uymaz...

Gönül koyulacak şeyler değil bunlar, siz keyfinize bakın ne güzel ev almışsınız hayırlı olsun, gerisini sallayın ya dert aramayın kendinize.

Bu ince düşünmek değil gayet normal bir şekilde düşünmektir. Ev alana çocuğu olana bir iş bulana vs hayırlı olsun denir. Görgü ve nezaket kurallarını bilmeyen insanlar demek ki. Böyle düşüncesiz insanları aramam da görüşmem de

Back
X