Hayırlısı

Yoo sevmiyor demiyorum sadece hayatindaki oncelikler cok farkli.
Gurur onur haysiyet bunlar elbette kolayca ezik gecilmeyecek seyler hatta hic taviz vermemek gerek ama "saygi" olmadiktan sonra neyin gururu...? O vakit her davranis kibre donusmeye musait oluyor.

Ustelik sizin konuda gurur yapilacak birsey dahi yok bence, bir hata var ve karsiliginda ozur beklenirken cirkeflikle uzatmis da uzatmislar. O evde donen konusmalari dusunmek bile istemiyorum.Aslinda iyi cocuk da doldurusa geliyor diye dusunme, karakterliyse gelmeyecek, bu kadar basit.

Icinde kalanlar oldugunun farkindayim belki hersey bittikten sonra tum kinini yazarsin ama evire cevire aile boyu okuyup yuzukteki gibi yorumlar yapacaklar su an.. fakat zaten kafanda bitirmis oldugun icin umursamazsin. Ancak simdi ne deseler kirilmaya cok aciksin o yuzden kimseyi muhatap almadan bir tek onunla konus cevabini ver birak kendi dusunsun. Napiyorum ben diyip birseyleri duzeltmeye calisacagini ailesine sınır koyacagini sanmiyorum ama, yaparsa sen o zaman dusunursun..

Bence kisa ve oz bir sekilde hem beklentilerini hem de bu ayrilik surecinde onun yaptiklari/yapmadiklarini belirtecek bir iki cumle kur kafi.
Yani mesaj at rahatla diyesim geliyor da onunla otogara giderkenki konusmaniz dahi neresinden tutsak elimizde kaliyor. O yuzden o mesaj sonrasi sana gecen aksam attigi mesajdaki gibi cumleler kurmasina izin verecek "olay" a iliskin birsey deme bence.
Zaten konunun bu kadar uzamasi onlarin patavatsizliklari veya dedikodularindan ziyade bu cocugun saglam duramamis olmasi ve gelecek hayallerinizi kendi egosuna kurban etmesinden kaynaklaniyor.

Ayyy sen bana bir şeyler yazmışsın da görmemiş miyim, çok kızdım kendime. :)

Perşembeyi cuma'ya bağlayan gece diye belirtmişti son mesajında. Bu gece ya arayacak ya mesaj atacak diye bekliyorum yani. Umarım en az hasarla atlatırım çünkü her seferinde başa dönmek çok can sıkıcı.

"Bana mühlet verdin ve bu sana göre benim hak dahi etmediğim bir adımdı ama bu süreç içerisinde ne bana olan sevgini ne de bu ilişki için çabaladığını gördüm... O şehirde yaşamak konusunda beni ikna etmeye bile çalışmadın. Ailene karşı bir saygısızlığım olduğunu düşünmüyorum ama ben senin bana olan sevgine artık inanmıyorum." temalı bir mesaj atayım o zaman. Olur mu ki? Gece muhtemelen buraya yazar, bir daha danışırım size mesaj konusunda zaten. :)

Olaylar soğuduktan sonra ben kendimi en iyi hissettiğim anda o kıza da mesaj atmayı ve işte o zaman eteğimdekileri dökmek istiyorum artık. Buna karar verdim diyebilirim.

bence barışsan bile birdaha görümceyle muhattap olma, araya girmeye çalıştığında da "abinle konuşuyorum müsade eder misin?" dersin yada "senlik bi durum yok boşver" der geçersin

bence barışsan bile birdaha görümceyle muhattap olma, araya girmeye çalıştığında da "abinle konuşuyorum müsade eder misin?" dersin yada "senlik bi durum yok boşver" der geçersin

Zaten olaylar bu raddeye gelmediğinde, ilk başta dedim kendisine onu. Bundan sonra daha az dahi edelim ailelerimizi dedim ama kabul etmemişti.

Şu saatten sonra barışma konusunda bir şey diyemiyorum ama sırf büyük konuşmuş olmamak için asla olmaz demiyorum. Yoksa mantığımla hareket ettiğimde bitmesi en doğal olan, o bariz şekilde ortada.

Tirnak icindeki tum cumlelere katiliyorum :)
Fakat olurda konusma seklinde gecerse unutmamak icin konu basliklarini muhdet, sevgi vb kelimeleri kagida yaz ki unutma, icimde kaldi tuuuuuuh demeyesin

Sen ona boyle soyleyince asil ben inanmiyorum diyip kiskirtabilir, o hangi konudan bahsederse bahsetsin aldiris etme asil kendi dusuncelerine isteklerine dair konus onun yonlendirmesine izin verme.
Bir de kesin aile icin saydiracak sana, once ikna olmustun da bilmem ne diye, burda sizin her konusmanizdaki detaylari yakalayan keske şoyle deseydin yazan yorumlar vardi, onlar hep aklinda bulunsun...

Fakat ne olursa olsun seni kullanmalarina ezmelerine hicbir zaman izin verme... sartlarina uyarsa bir sure onu yontmaya ve yeniden tanimaya calisirsin baktin olmuyor kapilip uzatma bosuna, kendine yazik edersin.

Onun kotu bir cumlesi olursa da hiiiic takma, bazen biz israrla hakettiklerinden cok deger veriyor olsak da senin bile karsi taraf olarak onlara konduramadigin seyleri kendilerine yakistiriyorlar ise soylenecek birsey kalmiyor zaten.

Bence her ne olursa olsun, ne kadar dikkat edersem edeyim gece yattığımda "keşke bunu da deseydim" dediğim şeyler olacak. :) Bir de zaten öyle iyi başarıyor ki üste çıkmayı, Allah da benim belamı versin o zaman diyesi geliyor insanın.

Bu arada kırmızıladığım yerlere bakınca ne kadar iyi gözlemlemişsin, resmen tanımışsın diye düşündüm :)

Ya findik yaa, bunlar nasil bir kafaya, ne sarsilmaz bir egoya sahipler ya hu yemin ederim beyin dumuruna ugruyorum.
Laf anlatmaya calismaniza cok uzuluyorum.
Cunku sizin naifliginizi anlayabilecek seviyede degiller.
Ben sucunu gormeyen insandan korkuyorum yaa.
Adam kendini iletisime kapatmis.
Ya olmayan sucu kabul edeceksiniz findik ya da sucun yoksa suc bulacaksin.
Cunku onlara gore siz her halukarda suclusunuz
Allah mustehaklarini versin.
Ozellikle kendileri whatsapta durum yaparken ergence kendilerini gormeden size bu muameleyi yapmis ya vallahi dovesim geldi.
Burdan anlayabilirsiniz findik, BU ADAMİN EGOSU SUC KABUL ETMEYE MUSAİT DEGİL.

Son düzenleme:

yazcagım herşeyi yazmışsınız ve harfi harfine katılıyorum

konunuzu baştan okumaya başladım gece bir iki saat okudum. en son gelişmeleri tam bilmemekle birlikte annenizin altınları çocuğa göndereceği yere kadar okudum. resmen içim acıdı. bir görümce adayının insanın hayatını alt üst edebileceğine sizin olayınızda şahit oldum...

sanırım henüz birbirinizden kopmadınız ve sevgiliniz diyeyim artık, o ailesine çok düşkün belli. aynı şeyleri daha önce yazılanları tekrar edip sizi de üzmek istemiyorum siz de farkındasınız elbette olanların. ama şunu diyeceğim, çok iyi niyetli birisiniz ben yazılarınızdan bunu anladım. ufak bir adım atmalarında dahi siz koşmaya hazırdınız. kendinizi üzmeyin kimse için, bu aşık olduğunuz adam için bile olsa. bir insan tek taraflı olaylara bakıyor ve diğer tarafa toz kondurmak istemiyorsa sizin yapaccağınız çok da bir şey kalmıyor malesef. sürekli haksızlığa uğramak insanın ömrünü tüketir. sizin olayınızda da bu mevcut. kendinizi üzmeyin daha fazla. çok daha mutlu olursunuz inşallah

Bizim yüzüklerimiz seçilirken eşimin ailesinin sürekli alışveriş yaptığı kuyumcuya gitmiştik. Seçenek çok değildi, kötünün iyisini seçtim diyebilirim. Ama o zaman olsun dedim, şimdi patırtı çıkmasın, alt tarafı yüzük dedim. Gelinlik seçerken Marmaris'ten beğenecektim, annemle oradaki mağazaların kataloglarına bakmıştık bile, ama eşimin maddi durumu belli, dediler buradaki mağazalardan beğenelim, kabul ettim, alt tarafı bir kaç saat giyeceğim zaten. Eve perde filan bakarken yine kayınvalidemin müşterisi olduğu mağazaya gittik. Hani seçimleri hep ben yaptım ama gittiğimiz mağazaları kv. Ben hepsini boşverdim, şimdi değmez ortalığı karıştırmaya diye.
Ama sonra anlıyorsun ki, baştan tavrını koymadın mı daha kötü oluyor. Nazikçe, saygıyla, ama kendi istediğini yapacaksın. Tamam, belki gerçekten alt tarafı bir düğündü, ama insanın aklında kendi hayalindekine benzer bir hatıra kalması daha güzel olur her zaman.
O yüzden ben sizi haklı buluyorum. Sanırım nişanlınızın ailesi alacaktı takıları, kırmadan üzmeden bir şekilde akıllarındaki takribi fiyatı öğrenseniz o fiyata bağlı kalarak bir şey seçebilirdiniz. Belki onların da durumu çok müsait değildir seçtiğiniz takıyı almak için.
Bir de şu annem bitti derse bitmiştir olayına da ben bittim doğrusu. Yahu siz annesiyle mi evleniyorsunuz kendisiyle mi? Kaç yaşında bu adam? Kendi kararlarını verebilecek kadar büyümüştür sanırım. Yoksa, affedersiniz, tualete bile annesine sorup da mı gidiyor hala?
Ben olsam özellikle bu hususta konuşurum, konuşacaksam. Ama bence siz bir şey demeyin. Çok isterse özürler dileyerek geri gelir zaten. Ha, gelmezse de demek ki siz daha iyisine layıksınız.

Yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Benim derdim takı değildi ki. Şimdiye kadar hiçbir talebim de olmadı o manada. Hatta takı seti almamayı düşünüyordum ben ilk başta. Sorun para, bütçe de değil. Gayet iyi durumları. Benim seçtiğim ve getirmelerini istediğim takı seti onların beğendiklerinden çok daha sade zaten ve dolayısıyla daha da ucuzdur. Olay benim onların beğendiğini koşulsuz şartsız kabul etmiyor olmam. Özellikle oradan seçmiyorum, kendi beğendiğim kuyumcudan alınacak diye tutturuyorum sandı onlar.

Konu baya ilerledi, çok fazla sayfa olduğu için okuyabilmeniz pek mümkün gözükmüyor ama şu an çok farklı bir boyutta zaten bu iş.
Nişan atıldı, yüzükleri götürdüm verdim. Ama o gün sakince düşünüp karar vermem gerektiğini düşündüğü için biraz daha düşün dedi bana. Bu gece benden cevap bekliyor.

Buradan anlamama gerek yok canım zaten biliyordum onu. :) İlişkimiz sırasında da bir kavga oldu ve bana haksızlık etti, aslında hiçbir suçum olmadığını anladı diyelim... Konuyu geçiştirir, güzel şeyler söyler, sürpriz yapar vs ama asla özür dilemez. Bu bahsettiğim durum başımıza 100 defa geldiyse en fazla 20sinde yarım ağız, benim söylememle özür dilerim demiştir. Pişman olduğunu bile hareketlerinden anlardım ben onun.

Ama sürekli de dilinde "özür dilemek insanı küçültmez, erdemdir." lafı...

Annemle beraber ben de gittim altınları vermeye. Yüzükleri benden alsın istedim ve son kez göreceğimi düşündüğüm için o gün öyle istedim.
Biraz annemin tavrı, biraz da o günkü duygusallığımızdan ötürü ayrılık kararını benim almadığımı düşündü. Ailem beni etkiliyor, aklıma bazı düşünceleri sokuyor sandı. Bir de ılımlı gördü sanırım beni o gün. O yüzden aceleye geldi, sakince tekrar düşün Haziran'ın 1'ine kadar dedi bana.

Ben ailesiyle aynı şehirde yaşamak istemediğimi, tayinini başka bir şehire istemesini söyledim ama kabul etmedi.

Üstelik bana sakince düşün diye verdiği süre içerisinde ne en ufak bir pişmanlık emaresi gördüm, ne bana olan sevgisine dair bir işaret, ne de güzellikle konuşup beni ikna etmeye çabalamasını...

O yüzden şimdi içim her ne kadar çok acısa da kararımdan dönmedim. Bitmesi gerektiğini düşünüyorum hala bu ilişkinin.

Bir de önceki gün mesaj atıp perşembeyi cumaya bağlayan gece son cevabını vermiş ol, daha fazla uzamasın demişti.

Bu gece her şey bitecek yani.

Anladım. Olsun. Takacak olan sizsiniz, sizin seçmeniz lazım diye düşünüyorum ben.
Anlamadığım nokta şu, zaten annesi bitti demiş bitmiş. Size sorduğu şey ne?

Anladım. Olsun. Takacak olan sizsiniz, sizin seçmeniz lazım diye düşünüyorum ben.
Anlamadığım nokta şu, zaten annesi bitti demiş bitmiş. Size sorduğu şey ne?

Yok annesi bitti dememiş. Olayların olduğu ilk gün telefonda konuşmuşlar. Bana çok sinirli olduğunu söylemiş ısrarla. Normalde çok sakin bir insanımdır ama ben bile sinirlendim, düşün artık gerçekten suçlu diye körüklemiş. Ama sonra sakinleşince bitsin dememiş. Ne büyük lütuf değil mi?

bu tavırları hiç değişmediğini gösteriyor, hoş değil. sevginizi kullanarak sizi sindirip öyle barışmayı istiyor. ben pek sevgi de göremedim burada haklısınız. yani kendisine eş değil de direk ailesine gelin almaya çalışıyor. hakkınızda hayırlısı olsun.

Saçmalık. Eğer gerçekten büyük bir aşkla sevmiyorsanız, cidden değmeyecekse yol yakınken dönün derim.

Amin teşekkür ederim yorumunuz için. Haklısınız...

fındıkcım o insansıya bu arkadaşın sorduğu soruyu aynen sor...hem soru hem kapak tebrik ederim

Aman canım nesini sorayım artık geçtik o aşamaları.. Vereceği cevapları ezberledim daha şimdiden. Hala aileme laf ediyorsun falan diyecek. Bir de zaten annem biter derse biter dedi ama annesi bitirmemizi istememiş sakin kafayla düşününce. Hatta güya beni arayıp özür dileyecekmiş bilmemne ama o durdurmuş koskoca kadınsın sen gerek yok diye.

Saçmalık. Eğer gerçekten büyük bir aşkla sevmiyorsanız, cidden değmeyecekse yol yakınken dönün derim.

Açıkçası büyük bir aşkla seviyorum evet. Ama sevgi tek başına yetmiyor malesef. Sevgiden daha ağır basan şeyler var. Onun için de böyle olduğunu düşünüyorum. Buram buram ego kokuyor, gurur kokuyor konuşmaları adamın. Kısacası onun sevdiğine de inanıyorum ama böyle sevginin de afedersin içine tükürürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…