Bir nebze değil ciddi ciddi rahatladı bence. O da hiç istemediğim bir şeydi ama oldu işte artık. Kayınvalide yada aileden başka hiç kimse annemi aramadı bir açıklama yapmadı. O ailesine dün annemle knouştuğunu söyledi sanırım ki abisi bana mesaj attı annenle konuşmuşlar diye. Bilmiyor da olamaz yani ama ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Çok seviyordum kayınvalidemi, şimdi ister istemez gıcık olmaya başladım.
Bu arada mesaj attı az önce. Bu sesizliğin, dur gitme demeyişin, arkamda durmayıp bitmesini isteyişini bana açıklar mısın ben anlayamadım diye. Sonra da aradı bakmadım telefona.
Abisi de mi mesaj attı? Canım benim, bu aile sakız gibi mübarek birbirlerinle yapış yapış. Bir de abisi erkek olacak bu mevzulara niye karışıp sana mesaj atabiliyor ya inan kafam almadı.
Sana attığı mesajın türkçesi şöyle: Ben yaptım sen hep arkamı topladın, özür dileyip beni pışpışladın şimdi ailemin cazgırlıklarına benim onca hakaretime neden yine alttan alıp özür dilemiyorsun? Aklında başka bir şey/başka biri mi var??
Ben böyle anladım, Allah bilir yine de.