Hayırsız bencil evlat

Hikaye eksik sanki. Evlenen yok mu aranizda. Herkes ayni evde mi?
Ablam evli, abim evli değil. Abimin evlenme konusunda bir beklentisi olmadığını da söylemek istiyorum atandığımız andan itibaren evlen artık yuvanı kur desek de ben böyle rahatım evlilikmis kadın muhabbetiymis ben çekemem ben evlenmek istediğim zaman evlenirim deyip evlenmedi biz evlenmek istediğimizi söylemeden önce de kaç tane evlenebilecegi kız bulduk ağzımızı açmamıza bile izin vermedi istemiyorum diyorum anlamıyo musunuz diye abimin tavrını görünce kendi haline bıraktık biz de bu kadar. Dördüz den erkek İstanbulda çalışıyor kız da atanmak için bekliyor. Üç katlı evimizin bir katında abim tek yaşıyor, ablam evli erkek İstanbulda kardeşimle ben başka şehirde, dördüzden kız da annemlerle yaşıyor

Üç yıl elimizden geleni yapmaya çalıştık evlenmek istemek öyle bir suç oldu ki dediğiniz gibi kazandığımız parayı başkasıyla paylaşacağız diye böyle oldu. Ama evlenmek istemek kötü bir şey mi yasımız gelmemiş mi hayatımızda birileri varken daha ne kadar bekleyebilirdik diye düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.

Yoo ne alaka? Gayet de bakmak zorunda. dünyaya gelmeyi siz seçmediniz sonuçta. Çok eskiden bir haber vardı ya, gelinin biri bakıöa muhtaç kaynanasına bakmadı ihmal etti diye hapis cezası almıştı, sırf yarıdma muhtaç birini görmezden geldi diye. Yasal olarak yardıma muhtaç herhangi bir insana sırt dönemiyorsak evlatlarımıza da bakmak zorundayız. Dünyaya gelmiş, bakıma muhtaç, sabi, ne yemek yiyebilir kendi başına ne de başka bir şey yapabilir. Babanız kendisini haklı çıkarmaya çalışıyor. Aibinizin de başka bir yarası var sanki

Uc katli eviniz olduguna gore maddi durumunuz cok kotu degil. Ablan evli ise o evlendiginde sesler yukseldi mi? Baska bir sorun var gibi. Babanlar sizin evlenmenize degil de sozunun cignenmesini takiyor gibi. Abin de kendince evlenmeme fedakarligi yaptigi icin ayni seyi sizden bekliyor.

Çok aşırı baskıcılar ne var yani evlenmek yuva kurmak sizin de hakkınız her insan gibi. kendi seçiminizi yapmanız da gayet doğal. Anlattıklarınızı göz önüne alınca tamamen haksızlar. Aramayın bir süre ama gittiğinizde yüz yüze konuşun. Evlatlıktan reddetmek öyle kolay değil. Bir öfkedir sakin kafayla düşündüklerinde hatalarını anlayacaklardır.
Biraz sabırlı olmak lazım. Umarım size karşı hoş görülü olmayı öğrenirler. Anneniz araya girsin yatıştırsın onları bence.

Üç katlı evimiz var babam emekli öğretmen, kimseye borcu da kalmadı çok şükür maddi yönden çok sıkıntısı yok ama geçmişte yaşadığı o sıkıntılar sebebiyle ne yaparsak yapalım siniri geçmiyor. Atandığımız andan itibaren elimize ne geçerse verdik bir şey beklemedik, düğünü kendimiz yapicaz ona rağmen kenara ayırdığım tek kuruş param yok kredi çekip yapicam düğünümü. Ne bilim cidden fedakarlık yapıp elimdengelenin fazlası için uğraştım ona rağmen bencillikle suclanmak çok zor

Bakmak zorundalar tabii, yaparken size mi sormuşlar.
Ömrünü boyunca başa kakmak ne demek, babalık annelik bu değil.
Madem bu kadar yüksünüz evlenin de kurtulsunlar işte.
Şu durumda kimse yuva kurmanıza engel olamaz buna hakları yok.
Dügünce konuşun ifade edin, anlayacaklardır.
Öyle umuyorum.

Ilk basta baba kizlarina kiyamiyo oblar benim bebegim nasil evlenicrk yasa geldiler tepkisi okustu kafamda ama durum hic oyle degil.

3 katli ev yapilmis nasil yapildi acaba kule dikme cabalari mi var ?

Abiniz fedakarlik yapmis destek olmus bravo ama tek basina yasamak yerine ailenizle yasasa orasi kiraya verilir.

Ailen nerede yasiyo bilemiyoruz ama en kotu sehirde 500 olsa kira yilda 6bin yapar bu da abinin keyifle ucuyo .

Dogru insan olduguna inaniyosaniz evlenin siz secmediniz ailenizi 6 kardes olmayida elinizden gelenide yapmissiniz. Borcunuz 40 yasinda mi biticekmis ozaman mi izin vericekler evlenmenize ?

Arayıp sormamayı da denedim gittin bizi unuttun hiç merak etmez insan yazıklar olsun oldu hani bu bana alınmış kırılmış gibi bir durum akıllarının ucuna dahi gelmiyor. Şart durum ne olursa olsun adım atan taraf ben olmalıymışım onlara kızma hakkım yokmuş gibi davranıyor. Annemi hiç sormayın, beni bulaştırmayın arada kalan ben oluyorum deyip izleme yolunu tercih eder.

Verseymis o zaman. Dogurtmasini biliyosada bakacak tabi annemin lafidir bu. Bizim annelik babalik gorevimiz bu der hep

Akrabalar evlerine davet etmezmiş çok çocuk var gürültü yapıyoruz diye, maddi anlamda destek olmak yerine verilmemizi istemişler etrafımda kimse kalmadı kiminle kavga ettiysem sizin yüzünüzden ettim der her defasında

Ablam görücü usulü oldu babamların kararı daha baskındı ablam da öyle olduğu için de bizden de bunu yapmamızı bekliyor, çok haklısınız abim de yeterince fedakarlık yapmadigimizi düşünüyor sanırım en azından kendisi kadar. Ama abimin dönemiyle şu anki dönem maddi durumumuz aynı değil bunu anlamıyor, borç yok ev kendimizin okuyan çocuk kalmadı üç yıldır da yardımcı oluyoruz her anlamda. Daha ne yapabilirdim ki diye soruyorum kendime sanırım evlenmemem ve bir üç yıl daha destek olmam gerekiyordu.

Üç katlı evin diğer katı da boş babam insan çekemem bu yaştan sonra diyor. Yapılan fedakarlıkları anlayabiliyorum her zaman da dua ederim hepsine ama bizim de yuva kurma hakkımız olmayacak mı dördüz dünyaya geldik diye

Baban evleneceginiz kisiye kendisi karar vermek istiyor . Butun sorun bu. Abinin durumu baska o sizin belki hic evlenmemenizi istiyor. Kendi evlenirse fikri degisir ama...

Bakmak zorundalar da bu devirde 6 çocuk büyütmek ve de üniversitede okutmak hiç kolay değil.

Borç yapıldıysa bu arada, bitene kadar maddi desteğe devam etmeniz gerekir bence.

Sevinmesi gerekirdi kızlarım kendileri bulmuş anlaşmış mutlu olacaklar diye.
Geçmişin faturasını size kesmesi çok kötü ki extra birşeyde yapmamış hani zaten sorumluluğu sizi bakıp büyütmekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…