- 28 Aralık 2016
- 1.861
- 4.712
- 133
- 40
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Ablam evli, abim evli değil. Abimin evlenme konusunda bir beklentisi olmadığını da söylemek istiyorum atandığımız andan itibaren evlen artık yuvanı kur desek de ben böyle rahatım evlilikmis kadın muhabbetiymis ben çekemem ben evlenmek istediğim zaman evlenirim deyip evlenmedi biz evlenmek istediğimizi söylemeden önce de kaç tane evlenebilecegi kız bulduk ağzımızı açmamıza bile izin vermedi istemiyorum diyorum anlamıyo musunuz diye abimin tavrını görünce kendi haline bıraktık biz de bu kadar. Dördüz den erkek İstanbulda çalışıyor kız da atanmak için bekliyor. Üç katlı evimizin bir katında abim tek yaşıyor, ablam evli erkek İstanbulda kardeşimle ben başka şehirde, dördüzden kız da annemlerle yaşıyorHikaye eksik sanki. Evlenen yok mu aranizda. Herkes ayni evde mi?
Üç yıl elimizden geleni yapmaya çalıştık evlenmek istemek öyle bir suç oldu ki dediğiniz gibi kazandığımız parayı başkasıyla paylaşacağız diye böyle oldu. Ama evlenmek istemek kötü bir şey mi yasımız gelmemiş mi hayatımızda birileri varken daha ne kadar bekleyebilirdik diye düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.Şimdi aileniz o kadar masraf etmişler sizi büyütüp okutmuşlar ya şimdi tam atanmış babanız maaşlarınızın sefasını sürecekken evlenip elin damatlarına paraları yedireceksiniz işte ondan tüm sinirleri. Ne kadar fena bir bakış açısı!!!
Bakmak zorunda değilmiş istese verirmiş ama o bakmayı seçmiş ve çok zorluk yaşamış bu süreçte. Tamam haklı çok zorlanmışlar ancak her konuşmamız bu konuya gelir ve konuşmanın sonu bize kizmasıyla sona erer. Şimdi bir de evlenmek isteyince işte sinirine sinir bindi
Ablam evli, abim evli değil. Abimin evlenme konusunda bir beklentisi olmadığını da söylemek istiyorum atandığımız andan itibaren evlen artık yuvanı kur desek de ben böyle rahatım evlilikmis kadın muhabbetiymis ben çekemem ben evlenmek istediğim zaman evlenirim deyip evlenmedi biz evlenmek istediğimizi söylemeden önce de kaç tane evlenebilecegi kız bulduk ağzımızı açmamıza bile izin vermedi istemiyorum diyorum anlamıyo musunuz diye abimin tavrını görünce kendi haline bıraktık biz de bu kadar. Dördüz den erkek İstanbulda çalışıyor kız da atanmak için bekliyor. Üç katlı evimizin bir katında abim tek yaşıyor, ablam evli erkek İstanbulda kardeşimle ben başka şehirde, dördüzden kız da annemlerle yaşıyor
Şu zamana kadar alttan aldık yılların birikmişligi yıpranmaları normaldir dedik ve bir eziklik mahcubiyet hep içimizde oldu sanki konuşma hakkın yokmuş da haline şükretmen gerekiyormuş gibi ne bilim değişik bir ruh haline büründük. Şimdi de arasak da sizin gibi bencilini bulamayıp demeleri yıktı beni. Konuşmaya kalksak bencilin de bencilini olur evlatlıktan reddedilmeye kadar gideriz her şeyi yakıp yıkma gibi bi raddeye gelmişler.
Üç katlı evimiz var babam emekli öğretmen, kimseye borcu da kalmadı çok şükür maddi yönden çok sıkıntısı yok ama geçmişte yaşadığı o sıkıntılar sebebiyle ne yaparsak yapalım siniri geçmiyor. Atandığımız andan itibaren elimize ne geçerse verdik bir şey beklemedik, düğünü kendimiz yapicaz ona rağmen kenara ayırdığım tek kuruş param yok kredi çekip yapicam düğünümü. Ne bilim cidden fedakarlık yapıp elimdengelenin fazlası için uğraştım ona rağmen bencillikle suclanmak çok zorEğer babanızın maddi durumu kötüyse tabiki evlatlar olarak aylık bir miktar yardım yapmalısınız,bunu da babanıza söyleyin.Yani babacım evlensek de sana kardeşimşe şu kadar yardım edeceğiz sana destek olacağız şeklinde rahatlatın adamı.
Arayıp sormamayı da denedim gittin bizi unuttun hiç merak etmez insan yazıklar olsun oldu hani bu bana alınmış kırılmış gibi bir durum akıllarının ucuna dahi gelmiyor. Şart durum ne olursa olsun adım atan taraf ben olmalıymışım onlara kızma hakkım yokmuş gibi davranıyor. Annemi hiç sormayın, beni bulaştırmayın arada kalan ben oluyorum deyip izleme yolunu tercih eder.Çok aşırı baskıcılar ne var yani evlenmek yuva kurmak sizin de hakkınız her insan gibi. kendi seçiminizi yapmanız da gayet doğal. Anlattıklarınızı göz önüne alınca tamamen haksızlar. Aramayın bir süre ama gittiğinizde yüz yüze konuşun. Evlatlıktan reddetmek öyle kolay değil. Bir öfkedir sakin kafayla düşündüklerinde hatalarını anlayacaklardır.
Biraz sabırlı olmak lazım. Umarım size karşı hoş görülü olmayı öğrenirler. Anneniz araya girsin yatıştırsın onları bence.
Verseymis o zaman. Dogurtmasini biliyosada bakacak tabi annemin lafidir bu. Bizim annelik babalik gorevimiz bu der hepBakmak zorunda değilmiş istese verirmiş ama o bakmayı seçmiş ve çok zorluk yaşamış bu süreçte. Tamam haklı çok zorlanmışlar ancak her konuşmamız bu konuya gelir ve konuşmanın sonu bize kizmasıyla sona erer. Şimdi bir de evlenmek isteyince işte sinirine sinir bindi
Akrabalar bizi istemedi ne demek olaki?
Bide babanda demişya sizin yüzünuzden akrabalarla ters düştüm tarzı şeyler..
Ben tamamen oralara takıldım, akrabalarmı sorumlu sizden, ne alaka ya?
Ayrıca ne mutlu, bişekilde hepiniz universite okumuşsunuz, işiniz güçünüz olmuş..
Aileni tebrik ederim, bütün saçmalıklarına rağmen..
Ablam görücü usulü oldu babamların kararı daha baskındı ablam da öyle olduğu için de bizden de bunu yapmamızı bekliyor, çok haklısınız abim de yeterince fedakarlık yapmadigimizi düşünüyor sanırım en azından kendisi kadar. Ama abimin dönemiyle şu anki dönem maddi durumumuz aynı değil bunu anlamıyor, borç yok ev kendimizin okuyan çocuk kalmadı üç yıldır da yardımcı oluyoruz her anlamda. Daha ne yapabilirdim ki diye soruyorum kendime sanırım evlenmemem ve bir üç yıl daha destek olmam gerekiyordu.
Uc katli eviniz olduguna gore maddi durumunuz cok kotu degil. Ablan evli ise o evlendiginde sesler yukseldi mi? Baska bir sorun var gibi. Babanlar sizin evlenmenize degil de sozunun cignenmesini takiyor gibi. Abin de kendince evlenmeme fedakarligi yaptigi icin ayni seyi sizden bekliyor.
Üç katlı evin diğer katı da boş babam insan çekemem bu yaştan sonra diyor. Yapılan fedakarlıkları anlayabiliyorum her zaman da dua ederim hepsine ama bizim de yuva kurma hakkımız olmayacak mı dördüz dünyaya geldik diyeIlk basta baba kizlarina kiyamiyo oblar benim bebegim nasil evlenicrk yasa geldiler tepkisi okustu kafamda ama durum hic oyle degil.
3 katli ev yapilmis nasil yapildi acaba kule dikme cabalari mi var ?
Abiniz fedakarlik yapmis destek olmus bravo ama tek basina yasamak yerine ailenizle yasasa orasi kiraya verilir.
Ailen nerede yasiyo bilemiyoruz ama en kotu sehirde 500 olsa kira yilda 6bin yapar bu da abinin keyifle ucuyo .
Dogru insan olduguna inaniyosaniz evlenin siz secmediniz ailenizi 6 kardes olmayida elinizden gelenide yapmissiniz. Borcunuz 40 yasinda mi biticekmis ozaman mi izin vericekler evlenmenize ?
Ablam görücü usulü oldu babamların kararı daha baskındı ablam da öyle olduğu için de bizden de bunu yapmamızı bekliyor, çok haklısınız abim de yeterince fedakarlık yapmadigimizi düşünüyor sanırım en azından kendisi kadar. Ama abimin dönemiyle şu anki dönem maddi durumumuz aynı değil bunu anlamıyor, borç yok ev kendimizin okuyan çocuk kalmadı üç yıldır da yardımcı oluyoruz her anlamda. Daha ne yapabilirdim ki diye soruyorum kendime sanırım evlenmemem ve bir üç yıl daha destek olmam gerekiyordu.
Bizde bu lafın harfi dahi geçmez hiç, biz dördüz olduğumuz için bunlara sebep olan da bizmisiz gibi görüldü 26 yıl boyunca.Verseymis o zaman. Dogurtmasini biliyosada bakacak tabi annemin lafidir bu. Bizim annelik babalik gorevimiz bu der hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?