Hayırsız bencil evlat

Baban evleneceginiz kisiye kendisi karar vermek istiyor . Butun sorun bu. Abinin durumu baska o sizin belki hic evlenmemenizi istiyor. Kendi evlenirse fikri degisir ama...
Babamın söz sahibi olmaması abimin de bizden daha çok fedakarlık beklemesi bizi bencilin teki yaptı ne olacak böyle hiç bilmiyorum

Hayırsız falan değilsiniz çok ayıp yaptıkları. Baban tabiki de dünyaya gelmenize sebep olduğu gibi bakmak zorunda. Evleneceksiniz maddi yardımı keseceksiniz diye celallendi muhtemelen.

Babalar ve abiler biraz zor kabullenir belki ole 1 seydir.bir sure sessiz kalip sonra tekrar ciddi bir konusma yapsaniz.emeklerinizi odeyemem elbette fakat 1 yuva kurmaya niyetlendim vs gibi.

Babanizin dusuncesi cok ilginc geldi. Resmen sizi emekli ikramiyesi gibi gormus...

"Surdan su kadar cocuk yapayim da yetiskin olunca biri arabami, biri evimi, biri yazligimi vs.vs. alsin"

Varsa oyle bir dunya ben 5 cocuk yapip gelecegi garantileyim.

Cocuk dunyaya getiriyorsak, cocuklarimiz icin fazla beklentiye girmemek lazim. Hele ki su devirde.. Kendilerini kurtarsinlar, saygi ve sevgide kusur etmesinler kafi...

Cocuklarimizin bir birey oldugunu unutup, proglamla calisan bir cihaz gibi gormemek lazim. Onlarinda dogrulari var kendilerine gore...

Es ve is secimin de hurdur benim cocuklarim. Eger bana ve topluma gore yanlis giden birseyler varsa uyaririm. Dinlemiyor mu? Kendisi bilir... Cekecek olan kendisi.. Hii Allah muhafaza dusersede yine elinden tutarim.

Siz sevmissiniz ve buna karismalari cok sacma.. Hii tanismislarsa ve uygunsuz davranislari varsa istemeyebilirler ama, yine son karar sizin olmali.

Oyle şey mi olur tabini evlen ama karşındakinin iyi mi degıl mi sana değer verıyor mu anlaşırmışsınız cok iyi tahlil et canım evlılık bu her zaman olmuyo ama iyi biriysse mutlu olursun dediğin gibi sonuçta bekar yaşadın gezdib tozdun yuva kurmak istersin . Baban haksız para kaynağı gidecek diye kızıyor abin de iyi niyetli gelmedi bana ama belki abin gelin olmanızı kaldıramıyor dur benım abimler istemedikleri için kuşagımı bile baglammaışlardı. 27 yaşındaydım . Bence ikna et babanı zaten elinden geleni yaptın . Ayrıca dünyaya onlar getırdı bakmak zorundalardı bu bir lütüf degıl . Dua edıyorsun maddı olarak ta yardım ettiniz ıkı kardeş daha ne olsun hıc üzülme hıc .ANNEN NORMAL MI DOĞURDU MERKANETTİM

Evleneceğim kişiyi iki yıldır tanıyorum şükür bu süre zarfında bir sıkıntımız olmadı dediğiniz gibi ince elemek lazım Allah şaşırtmasın inşallah.

Bu soruya da toplu cevap vereyim annem normal doğum yapmış iki dk arayla dördümüz de sağ salim dünyaya gelmişiz. Çocuk yapma süreci de normal:)

Ne yapacaklarmış ki evlat edindirmedim sizi başkasına diye ömür boyu onlara mı bakacak her hareketinizi onlara göre mi yapacaksınız? Evlat edindirselermiş madem, bu kadar fedakarlık yaptıklarını düşünüyorlarsa.. çok saçma ya!

Bir anne babanın sizi evlat edinmek isteyenlere Yok dedim diye hak iddia etmesi saçmalık ötesi

Abimin donemiyle simdiki donem arasinda farklilik var diyorsunuz ya ,hah iste o farklilik abinizin yaptigi fedakarlik sayesinde olustu ,o hayatini erteleyip size destek olmus bunu kolay kolay kimse yapmaz.Onun icin abinizin sizden de fedakarlik beklemesi cok normal.

Anladigim kadariyla anne-babanizin maddi problemi yok,onlara destek olup olmamak size kalmis ama abinize ciddi anlamda tesekkur borcunuz var.

Çocuklarını büyüyünce bana baksın diye büyüten bir aile daha... İnsan kendi karar verip yapıyor çocuğu. Onu bir kez yaptıktan sonra, karnında taşımak, doğurmak, emzirmek, doyurmak, kalacak yer sağlamak, eğitmek hep o ailenin borcudur. Bunları yapacağını bilerek dünyaya getirir. Tek taraflı bir sözleşmeyle de iki tarafa borç yükleyen işlem yapılamaz. Yani size doğmadan önce bak doğmak istiyor musun deselerdi o zaman sizden bir şey bekleyebilirlerdi yaptıkları için. Bu olmayacağına göre ne yaptılarsa kendileri seçtikleri için yaptılar. Yapmamış olsalar suçlu olurlardı, yapınca siz borçlu olmazsınız.
Aileye çocuklar destek olur biraz çünkü ailedir sonuçta, sevgiden kaynaklanır çocuk destek olacaksa da onun desteği. Ama borç değildir. Sizin maaşınızı yemek için mi eğitmiş sizi? Böyle aileler var ve nefret ettiğim bir bakış açısı.
Babamın amcası böyleydi. Hiç bir çocuğunun evlenmesine, o kendisinden bir küçük kardeşini okutup üniversite mezunu etmeden izin vermedi. Kızı, öğretmen, 30 yaşına yakın bir kadınken resmen amiyane tabirle "kaçmak", daha modern bir deyişle ailesi olmadan sadece karşı tarafla bir düğün yaparak evlenmek zorunda kaldı. Çünkü kardeşiyle arasındaki yaş farkı çoktu artık dayanamamıştı.
Ayrıca akraba meselesi karışık olmuş. Akrabalara evlatlık mı vermek istediler anlamadım.

Allah askina dunyaya gelmeniz sizin sucunuz nasil olabilir dikkatli birlikte olsalarmis o zmn sizi istemiyolarsa neyse ne sonucta dunyaya gelmissiniz tabiki size bakicak baba sonucta size darildigi o kdar sacma bir konu ki evleneceginiz kisiyi sizden baska kim bulabilir elbette siz bulucaksiniz cok sacmaa boyle davranmalari ki abine noluyor orasi da ayri o da evlenmek isteyince sizde ona kusersiniz cok degisik babaniz ve abiniz

Abime tabi ki de teşekkür borcum var binlerce teşekkürler edip her yardımına koşmaya çalışıyoruz yaptığı fedakarligi göz ardı ettiğim yok yanlış anlaşılmasın bu yaşıma kadar onların desteğiyle geldim zaten benim anlatmak istediğim evlenmemiz onlara yapılan en büyük hakaret gibi bakılıyor bencillikle suçlanıyoruz normal değil mi evlenmek istememiz yanlış mı yapıyoruz evlendikten sonra da yardımı zaten kesme gibi bir derdim yok sevdiğim de sonuna kadar yanımda bu konuda. Yine de arasak sizin gibi bencilini bulamayız lafını hak edecek ne yaptık ki dördüz doğmayı biz de istemezdik.

çocuğunu birine verebilmekse mesele dördüz olmanıza gerek yok, tek çocuğuna da birine verebilir isteyenler. bunun sizinle ne alakası var? yani bütün anne babaların çocuklarına "ben sana baktım istesem birine verirdim" deme hakkı mı var oluyor bu düşünceye göre? babanız öğretmen falan ama kafası çok değişik, hiç güncellenmemiş.

ben olsam çok da takmam böyle bir babanın lafını sözünü. sen fedakarlıklarını emeklerini karşılıksız bırakmamış okumuş mesleğini edinmişsin, evlat olarak üç yılda da görevini yaptığını elinden geldiğince ailene maddi destek de olabildiğini düşünüyorsan hiç umursa, seve seve kabul edecek.

Evlenmek tabi ki en dogal hakkiniz,buna kimsenin yorum yapma hakki yok.

Abinize,evlendiginizde maddi-manevi desteginizin devam edecegini uygun bir dille soylerseniz anlayisla karsilayacagini dusunuyorum.

Babaniz da zamanla alisir evlilik fikrine, hem yazdiklariniza bakilirsa gayet hayirli bir evlatsiniz,caninizi sıkmayın.

Hayır baktı diye tursunuzu mu kuracaktı?

Yoksa aklında zengin birer damat adayı mı belirlemişti?

Bu nasıl bir bakış açısı?

Hayırsız evlat filan değilsiniz. Boşa canınızı sıkmayın. Su akar yolunu bulur.

Sizler ne iş yapıyorsunuz? Damat adayları ne iş yapıyor? Acaba damatları size uygun görmedi mi babanız.Ailelerini mi beğenmedi? Nitekim aileler dünyaya getirdikleri çocuklara bakmak zorundadırlar. Ne zamana kadar sizin paralarınızı yiyecek. Sizinde bir aile kurmaken doğal hakkınız.

Yazdıklarını okuyunca kendi hayatima cok benzettim. Bizde kalabalik bi aileyiz. Annemle babam hiç sonunu düşünmeden bir sürü çoçuk sahibi olmuslar. Bizi maddi ve manevi yoksunlukla buyuttuler. Hala cocuklugumuzu dusununce gozlerim dolar. Ikisi de bizlerin büyüyüp onlari el ustunde tuttugumuz gunlerin hayalini kurmuslar. Ustelik sizin ailenizin yaptigi gibi yapmamislar bile. Sefillikle büyüdük yani. Ben üniversite bitince hemen işe girebildim çok şükür Allaha. Sonra da hemen evlendim. Kismet oyleymis. Cunku evlenmek hic aklimin ucunda bile yoktu. Dugunumde butun sulale mutluluguma şahit olmaya degil de beni kinamaya geldi resmen. Ise girip hemen evlenmisim aileme destek olmamisim. Ki evlenirken bir igne bile almadi ailem. Bizim evde kim evlenecekse herseyini kendi yapar. Buna ragmen yaranamayiz. Çalışıp çalışıp onlara daha iyi bi hayat saglamamiz lazimmis gibi davranir ailemiz. Ama işte Allah nasip etmiyo onlara bi türlü. Çünkü bizimle hic ilgilenmediler büyürken. Diyecegim şu ki konu sahibi hiç uzme kendini. Zor durumlarinda yardimci olmak bi evlat olarak gorevin tamam. Ama kendi yuvani kurup kendi hayatini yasamak ayaklarinin üstünde durmak onlara yük olmamak bi evladin yapabileceği en hayirli iştir bana göre. Onlarin beklentileri bundan baska bisey olmamali. İçin rahat olsu kendini suclama

Kardeşimle ikimiz öğretmeniz benim sevdiğim de öğretmen kardeşimin sevgilisi de lokanta işletiyor. İkisi de efendi kendi işinde gücünde insanlar sahip çıkarlar severler saygı duyarlar ailelerinden yana da bir sıkıntı görmedik hiç. Denklik var sevgi var saygı var düğünü de kendimiz yapacağız maddi yönden yük olmamak için çırpınıyoruz yine de yaranamıyoruz

Nasıl aştın bu durumu kendi içinde peki, ben aşamıyorum çünkü bu kadar ailemi düşünürken severken onların beni suçlaması çok üzüyor

Galiba tam iş güç sahibi oldunuz evleniyorsunuz diye düşünüyorlar biz size baktık sizde şimdi bizi rahat ettirin kafasındalarmı anlıyamadım.ama olay bu anlattığınızdan ibaretse ortada yanlış bi durum yok elbette sizde hayatınızı kuracaksınız bu çok normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…