- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.333
- 158
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Babamın söz sahibi olmaması abimin de bizden daha çok fedakarlık beklemesi bizi bencilin teki yaptı ne olacak böyle hiç bilmiyorumBaban evleneceginiz kisiye kendisi karar vermek istiyor . Butun sorun bu. Abinin durumu baska o sizin belki hic evlenmemenizi istiyor. Kendi evlenirse fikri degisir ama...
Hayırsız falan değilsiniz çok ayıp yaptıkları. Baban tabiki de dünyaya gelmenize sebep olduğu gibi bakmak zorunda. Evleneceksiniz maddi yardımı keseceksiniz diye celallendi muhtemelen.Nereden nasıl başlayayım hiç bilmiyorum küçüklüğümden şu zamana kadar uzanan bir durumdan bahsetmek istiyorum sizlere. Dünyaya üç kardeşimle beraber gözlerimi açtım, üç kız bir erkek olan dördüzlerden birisiyim. Bizden önce bir abim bir ablam da var. Babam öğretmen annem ev hanımı ve haliyle bizi büyütmekte çok zorlanmışlar borçlara girmişler, akrabalarımız bizi istememiş evlatlık verin diye ısrar eden akrabalarla bozusup coguyla aralarını açmış annemler. Haklarını hiçbir şekilde ödeyemem şu yaşıma kadar kimseye muhtaç etmeden herşeyimizi tam yaptılar Allah razı olsun. Abim de öğretmen bu arada ve biz üniversite okurken babama epey yardımcı olmuştur ev masrafları bizim okul ihtiyaçlarımız için, aynı zamanda devlet bursuyla beraber cok fazla yük olmamaya çalışarak üniversite hayatımı bitirdim sonunda da atandım çok şükür. Benimle birlikte atanan bir kız kardeşim daha var ve aynı şehirde görev yapıyoruz. Üç yıl oldu atanalı ve atandığımız andan itibaren ailemize destek olmak, yüklerini olabildiğince hafifletmek için uğraştık. Maddi manevi yanlarında olmak içn çabaladık. Şimdi ikimizin de hayatında birisi var ve evlenmek istiyoruz, babama bu durumu ilk açtığımız zaman neden bizden habersiz görüştünüz siz bizi mi kandırdınız diye cephe alıp konuşmadılar, babam üzerimizde etkin şekilde baskı gücüne sahiptir dışarı ondan izinsiz cıkamazken şimdi evleneceğimiz kişiyi kendimiz bulduk diye sindiremedi, sizi büyüteceğim diye akrabalarla ters düştüm herkese ben kötü oldum, size şöyle baktım böyle baktım, ne zorluklar yaşadım hepsi de sizin yüzünüzden diye diye yılların acısını her defasında bizden çıkartmaktan da vazgeçmedi. Kaç kez köşe bucak saklanıp yaşlarımı sildim, bunun sorumlusu neden biziz Allahım diye acı acı haykırdım. Bu dünyaya biz de dördüz olarak gelmek istemezdik ailemizi zor durumda bırakmak istemezdik ama istediğimiz olmuyor ki bunu babam anlayamadı, şu an 26 yaşındayım ve aynı suçlamalar hala devam eder. Şimdi evin hayırsız ve en bencil insanları ilan edildik, yuva kurmak istediğimiz için. Abim de babam da kız kardeşimle benden nefret ediyor, onları düşünmediğimizi vefasız olduğumuzu, arasalar bile biz gibi bencilini bulamayacaklarini söylüyorlar. Sahi cidden bencil hayırsız evlat miyiz çok üzülüyorum
Evleneceğim kişiyi iki yıldır tanıyorum şükür bu süre zarfında bir sıkıntımız olmadı dediğiniz gibi ince elemek lazım Allah şaşırtmasın inşallah.Oyle şey mi olur tabini evlen ama karşındakinin iyi mi degıl mi sana değer verıyor mu anlaşırmışsınız cok iyi tahlil et canım evlılık bu her zaman olmuyo ama iyi biriysse mutlu olursun dediğin gibi sonuçta bekar yaşadın gezdib tozdun yuva kurmak istersin . Baban haksız para kaynağı gidecek diye kızıyor abin de iyi niyetli gelmedi bana ama belki abin gelin olmanızı kaldıramıyor dur benım abimler istemedikleri için kuşagımı bile baglammaışlardı. 27 yaşındaydım . Bence ikna et babanı zaten elinden geleni yaptın . Ayrıca dünyaya onlar getırdı bakmak zorundalardı bu bir lütüf degıl . Dua edıyorsun maddı olarak ta yardım ettiniz ıkı kardeş daha ne olsun hıc üzülme hıc .ANNEN NORMAL MI DOĞURDU MERKANETTİM
Ablam görücü usulü oldu babamların kararı daha baskındı ablam da öyle olduğu için de bizden de bunu yapmamızı bekliyor, çok haklısınız abim de yeterince fedakarlık yapmadigimizi düşünüyor sanırım en azından kendisi kadar. Ama abimin dönemiyle şu anki dönem maddi durumumuz aynı değil bunu anlamıyor, borç yok ev kendimizin okuyan çocuk kalmadı üç yıldır da yardımcı oluyoruz her anlamda. Daha ne yapabilirdim ki diye soruyorum kendime sanırım evlenmemem ve bir üç yıl daha destek olmam gerekiyordu.
Abime tabi ki de teşekkür borcum var binlerce teşekkürler edip her yardımına koşmaya çalışıyoruz yaptığı fedakarligi göz ardı ettiğim yok yanlış anlaşılmasın bu yaşıma kadar onların desteğiyle geldim zaten benim anlatmak istediğim evlenmemiz onlara yapılan en büyük hakaret gibi bakılıyor bencillikle suçlanıyoruz normal değil mi evlenmek istememiz yanlış mı yapıyoruz evlendikten sonra da yardımı zaten kesme gibi bir derdim yok sevdiğim de sonuna kadar yanımda bu konuda. Yine de arasak sizin gibi bencilini bulamayız lafını hak edecek ne yaptık ki dördüz doğmayı biz de istemezdik.Abimin donemiyle simdiki donem arasinda farklilik var diyorsunuz ya ,hah iste o farklilik abinizin yaptigi fedakarlik sayesinde olustu ,o hayatini erteleyip size destek olmus bunu kolay kolay kimse yapmaz.Onun icin abinizin sizden de fedakarlik beklemesi cok normal.
Anladigim kadariyla anne-babanizin maddi problemi yok,onlara destek olup olmamak size kalmis ama abinize ciddi anlamda tesekkur borcunuz var.
Bakmak zorunda değilmiş istese verirmiş ama o bakmayı seçmiş ve çok zorluk yaşamış bu süreçte. Tamam haklı çok zorlanmışlar ancak her konuşmamız bu konuya gelir ve konuşmanın sonu bize kizmasıyla sona erer. Şimdi bir de evlenmek isteyince işte sinirine sinir bindi
Abime tabi ki de teşekkür borcum var binlerce teşekkürler edip her yardımına koşmaya çalışıyoruz yaptığı fedakarligi göz ardı ettiğim yok yanlış anlaşılmasın bu yaşıma kadar onların desteğiyle geldim zaten benim anlatmak istediğim evlenmemiz onlara yapılan en büyük hakaret gibi bakılıyor bencillikle suçlanıyoruz normal değil mi evlenmek istememiz yanlış mı yapıyoruz evlendikten sonra da yardımı zaten kesme gibi bir derdim yok sevdiğim de sonuna kadar yanımda bu konuda. Yine de arasak sizin gibi bencilini bulamayız lafını hak edecek ne yaptık ki dördüz doğmayı biz de istemezdik.
+1Bakmak zorundaydi tabi başka ne yapacaktı ki ?
Çok saçmalamiş açıkçası
Evlat dediğin emek vermeden buyumuyor
Ailenize maddi manevi desteği seve seve yapmışsıniz kardeşler olarak sirf sevdiniz diye size hayırsız demeye hakkı yok
Kardeşimle ikimiz öğretmeniz benim sevdiğim de öğretmen kardeşimin sevgilisi de lokanta işletiyor. İkisi de efendi kendi işinde gücünde insanlar sahip çıkarlar severler saygı duyarlar ailelerinden yana da bir sıkıntı görmedik hiç. Denklik var sevgi var saygı var düğünü de kendimiz yapacağız maddi yönden yük olmamak için çırpınıyoruz yine de yaranamıyoruzSizler ne iş yapıyorsunuz? Damat adayları ne iş yapıyor? Acaba damatları size uygun görmedi mi babanız.Ailelerini mi beğenmedi? Nitekim aileler dünyaya getirdikleri çocuklara bakmak zorundadırlar. Ne zamana kadar sizin paralarınızı yiyecek. Sizinde bir aile kurmaken doğal hakkınız.
Nasıl aştın bu durumu kendi içinde peki, ben aşamıyorum çünkü bu kadar ailemi düşünürken severken onların beni suçlaması çok üzüyorYazdıklarını okuyunca kendi hayatima cok benzettim. Bizde kalabalik bi aileyiz. Annemle babam hiç sonunu düşünmeden bir sürü çoçuk sahibi olmuslar. Bizi maddi ve manevi yoksunlukla buyuttuler. Hala cocuklugumuzu dusununce gozlerim dolar. Ikisi de bizlerin büyüyüp onlari el ustunde tuttugumuz gunlerin hayalini kurmuslar. Ustelik sizin ailenizin yaptigi gibi yapmamislar bile. Sefillikle büyüdük yani. Ben üniversite bitince hemen işe girebildim çok şükür Allaha. Sonra da hemen evlendim. Kismet oyleymis. Cunku evlenmek hic aklimin ucunda bile yoktu. Dugunumde butun sulale mutluluguma şahit olmaya degil de beni kinamaya geldi resmen. Ise girip hemen evlenmisim aileme destek olmamisim. Ki evlenirken bir igne bile almadi ailem. Bizim evde kim evlenecekse herseyini kendi yapar. Buna ragmen yaranamayiz. Çalışıp çalışıp onlara daha iyi bi hayat saglamamiz lazimmis gibi davranir ailemiz. Ama işte Allah nasip etmiyo onlara bi türlü. Çünkü bizimle hic ilgilenmediler büyürken. Diyecegim şu ki konu sahibi hiç uzme kendini. Zor durumlarinda yardimci olmak bi evlat olarak gorevin tamam. Ama kendi yuvani kurup kendi hayatini yasamak ayaklarinin üstünde durmak onlara yük olmamak bi evladin yapabileceği en hayirli iştir bana göre. Onlarin beklentileri bundan baska bisey olmamali. İçin rahat olsu kendini suclama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?