- Konu Sahibi birdelimuallime
-
akrabalarımız bizi istememiş evlatlık verin diye ısrar eden akrabalarla bozusup coguyla aralarını açmış annemler.
sizi büyüteceğim diye akrabalarla ters düştüm herkese ben kötü oldum, size şöyle baktım böyle baktım, ne zorluklar yaşadım hepsi de sizin yüzünüzden diye diye yılların acısını her defasında bizden çıkartmaktan da vazgeçmedi.
Bakmak zorunda değilmiş istese verirmiş ama o bakmayı seçmiş ve çok zorluk yaşamış bu süreçte. Tamam haklı çok zorlanmışlar ancak her konuşmamız bu konuya gelir ve konuşmanın sonu bize kizmasıyla sona erer. Şimdi bir de evlenmek isteyince işte sinirine sinir bindi
Bakmak zorunda değilmiş istese verirmiş ama o bakmayı seçmiş ve çok zorluk yaşamış bu süreçte. Tamam haklı çok zorlanmışlar ancak her konuşmamız bu konuya gelir ve konuşmanın sonu bize kizmasıyla sona erer. Şimdi bir de evlenmek isteyince işte sinirine sinir bindi
Okurken kıskandım bir kerede 4 çocuğa sahip olan anneyi (iyi niyetle) sonrasında da evlatlarinin nankorlugunu savunan babayı kınadım. .. bu zamana kadar destek olmuşsunuz çocuklar olarak .teşekkür edip kuracağınız yuvaya çalı taşımak yerine çalı çalmaya çalışıyor . 26 yaşına kadar fedakarlık etmişsiniz imkansizliklardan ötürü ..şuanda seni ve kardeşini hayırsız evlat ilan etmesi çok yanlış .bir babaya hiç yakıştıramadım. Ne bekliyor ? Benim babam kanser .23 yaşında kardeşim yer içer yatar (çalışıyordu daha once) bir kere "ben hastayım, git çalış ekmeğini kazan sırtımdan in" demedi .demesi gerekirdi ama yapmadı .çünkü 4.evre kanserken bile tek böbrekli oğlunun yorulmasına gönlü el vermiyor .babamın kendi işi ve imkanları da iyi .kardeşim biraz da bu duruma bel bağlıyor .düşünüyorum da durumu iyi olmasa da çocuklarının emeğine ,mutluluğuna göz dikmezdi. Şu aşamada en büyük destekçiniz olması lazimNereden nasıl başlayayım hiç bilmiyorum küçüklüğümden şu zamana kadar uzanan bir durumdan bahsetmek istiyorum sizlere. Dünyaya üç kardeşimle beraber gözlerimi açtım, üç kız bir erkek olan dördüzlerden birisiyim. Bizden önce bir abim bir ablam da var. Babam öğretmen annem ev hanımı ve haliyle bizi büyütmekte çok zorlanmışlar borçlara girmişler, akrabalarımız bizi istememiş evlatlık verin diye ısrar eden akrabalarla bozusup coguyla aralarını açmış annemler. Haklarını hiçbir şekilde ödeyemem şu yaşıma kadar kimseye muhtaç etmeden herşeyimizi tam yaptılar Allah razı olsun. Abim de öğretmen bu arada ve biz üniversite okurken babama epey yardımcı olmuştur ev masrafları bizim okul ihtiyaçlarımız için, aynı zamanda devlet bursuyla beraber cok fazla yük olmamaya çalışarak üniversite hayatımı bitirdim sonunda da atandım çok şükür. Benimle birlikte atanan bir kız kardeşim daha var ve aynı şehirde görev yapıyoruz. Üç yıl oldu atanalı ve atandığımız andan itibaren ailemize destek olmak, yüklerini olabildiğince hafifletmek için uğraştık. Maddi manevi yanlarında olmak içn çabaladık. Şimdi ikimizin de hayatında birisi var ve evlenmek istiyoruz, babama bu durumu ilk açtığımız zaman neden bizden habersiz görüştünüz siz bizi mi kandırdınız diye cephe alıp konuşmadılar, babam üzerimizde etkin şekilde baskı gücüne sahiptir dışarı ondan izinsiz cıkamazken şimdi evleneceğimiz kişiyi kendimiz bulduk diye sindiremedi, sizi büyüteceğim diye akrabalarla ters düştüm herkese ben kötü oldum, size şöyle baktım böyle baktım, ne zorluklar yaşadım hepsi de sizin yüzünüzden diye diye yılların acısını her defasında bizden çıkartmaktan da vazgeçmedi. Kaç kez köşe bucak saklanıp yaşlarımı sildim, bunun sorumlusu neden biziz Allahım diye acı acı haykırdım. Bu dünyaya biz de dördüz olarak gelmek istemezdik ailemizi zor durumda bırakmak istemezdik ama istediğimiz olmuyor ki bunu babam anlayamadı, şu an 26 yaşındayım ve aynı suçlamalar hala devam eder. Şimdi evin hayırsız ve en bencil insanları ilan edildik, yuva kurmak istediğimiz için. Abim de babam da kız kardeşimle benden nefret ediyor, onları düşünmediğimizi vefasız olduğumuzu, arasalar bile biz gibi bencilini bulamayacaklarini söylüyorlar. Sahi cidden bencil hayırsız evlat miyiz çok üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?