Hayırsız bencil evlat

Aileniz hatalı. Aileler dünyaya bakabilecekleri kadar çocuk getirmeliler. Zaten 2 tane çocukları varmış. Sizleri yapmayacaklardı o zaman. Yaptılarsa da faturasını çocuklarına kesmeyecekler. Siz de duymamazlıkdan gelin. Belki ilerde seveceğiniz anlaşacağınız biri çıkmayacak. O zaman ne olacak, nereye kadar evlenmeyeceksiniz.Siz evleneceğiniz kişilere ailenizin fikirlerini söylemeyin. İlerde başa kalkabilerler.

akrabalarımız bizi istememiş evlatlık verin diye ısrar eden akrabalarla bozusup coguyla aralarını açmış annemler.

babaniz sacmalamis. Hele ki akrabalar... Onlara ne yahu nasil mantiksizca bir sey bu. Dördüz diye aldırsalar miydi ya da evlatlik mi verselerdi. Ne bekliyorlardi.

Cocuk yaparken bize mi sordunuz ya da biz mi belirledik dördüz olmayi demek lazım. Allah akıl fikir versin. Bide akrabalarla ters düştük diyor.

Kendine onlarin gozunden bakmayi birakinca aşıyorsun. Okumus meslegini eline almış ailesine bagimli olmayan kendi ayaklari ustunde duran genç bi hanimsin. Boyle bak kendine. Onlar bi sekilde kendi fikirlerini empoze ediyorlar bize. Yani bilinc altimizda bizde onlara hak veriyoruz aslinda. Yaptigin yanlış degil kararli ol. Hayatindaki insandan eminsen onunla bu yola cik. Ailende kisa sürede kabullenir zaten. Şimdi siz iki kardeş ayni anda bildirince bu evlilik kararini biraz agir gelmiştir. Bi kere daha söylüyorum kendini suclama. Anne olunca şunu daha iyi anladim ki cocugumun geleceginden tek beklentim onun kendine yetebilen bir birey olmasi. Zaten çocuğum olduktan sonra iyice kafamdan attim ailemin benden beklediklerini. Seninde oyle olacaktir.

Hakli falan degil ki. Cocuk yapiyorsa bakmak zorunda.

5 parmağın biri kesilse öbürüyle aynı acır. ama 5 parmağın 5 ide farklıdır. ablan görücü usulü evlendi diye. sizdende böyle bir durum beklemişler heralde. belkide kafalarında bir damat adayı vardı o yüzden bu kadar tepki verdiler. sakın kendi kararlarından vazgeçme evet bu dünyaya bizi onlar getirdi ancak artık kocaman insanlarız. kendi doğrularımız kararlarımız var ve birebir onlarla aynı düşünmek zorunda değiliz. eğer sürekli onların yaptırımlarıyla hareket etsek birey olamazdık onların uşağı olurduk. bence kararınızın arkasında durun. elbet seni bugünlere getiren insanlara minnet borcu olur ama sakın hayatını erteleme. sevdiğindende vazgeçme. gerekirse onaylamasınlar. bu hayat senin. bundan sonra hayatını geçirmek istediğin insanı bulduğunu düşünüyorsan ailen saygı duymalı. duymuyorsa da bir şekilde dediğini yapacaklarını anlat onlara. keşke her şey rızayla olsa ama bu dünya böyle yürümüyor. belkide ben çok gaddar düşünüyorum bu konuda bilmiyorum. ama onların görevi zaten seni büyütmek yetiştirmek. bir yerden sonra hayatına karışma lüksleri yok. senin bu hayatta yetişkin olduğunu anlamak zorundalar. anlamıyorsalar da kendileri otursun üzülsün yani yapacak bişey yok bu konuda.

Cocuk dunyaya getirip sonra ben sana baktim ettim denmesi cok sacma getirdiysen bakican yani birde sadece hayatlarinizda biri var diye boyle yapilmasi cok ilginc amac nedir acaba anne ve babaniza maddi acidan destek olmazsiniz evlenincr diye mi bu ofke

Evlenmenizden mi rahatsizlar yoksa flört etmenizden mi?Yani ne istiyorlar görücü usulü falan mı?Ya da tanışır tanışmaz erkek arkadaşlarınızla tanışıp herşeyi kontrol altında mi tutmak istediler?

Baba ve anne olarak bir evlat sahibi olmuşsak o bebegin bütün sorumlulugu bize aittir. Her ne olursa olsun zaten bakmak zorundayizdir. Sanki dünyaya onlar kendi isteği ile mi geliyor. Madem yük olacak sana baştan dusuneceksin yapmayacaksin o zaman. Çocukların günahı ne. Benim babam da küçükken hasta olduğumda yine masraf cikarttin diye kızardi. Sanki isteyerek hasta olmuşum gibi. Büyükler zaman zaman hatalı olabiliyorlar. Atanmayi beklemeden evlendim ve hiç pişman değilim. Doğru kişiyi buldum ayrılmak istemedim. Doğru kişiyi bulduktan sonra beklemenin anlamı yok bana göre. Atama her zaman olabilecek bir şey. Ama sevdiğin insanı kaybettiğinde belki o kadar iyi biri karşına tekrar cikmayabilir diye düşünüyorum. Zaten atanmayida evlilikte daha huzurlu olmak için istemiyor muyuz? O zaman o kişi ile huzurlu olacağıma eminsem neden beklim ki dedim ve evlendim. Babam allah razı olsun hiç bir şey demedi. Şimdi bir tane de torunu var çok seviyor. Allah yardimcin olsun. Hiç vazgeçme evlen. Madem kararlısin demek ki eminsin erkek arkadaşından.

Ne guzel hayirli evlatsiniz. Rabbim bizlerede hayirli evlat nasip etsin. Okumussun ki sadece paraylada okunmuyor. Eline ekmegini almissin. Bende yasadim ay i sorunu ne yaparsan yap umurum degil dedi babam. Cunku arpasi kesilecekti. Zira herseyimi kendim aldim evlendim. Simdi de en hayirli evlat oldum. Bosver hic takmayin suz. İki kiz kardes birbirinize sahip cikin. Ceyizinizi vs alinalin koyun kenara para biriktirin. Evlenince kiymetiniz artar. Takma kafana hepsi geciyor. Simdi 2 oglum var sukurler olsun. Sadeve iyi olsunlar bana yeter gurbetteyim bende iyi boyle

Sen haklısın abin ve baban da gerçekten değişik kafalar var. Sallama bence. Çok çalışmaları çok fedakarlık yapmaları sizin suçunuz değil kendi fakirliklerinin suçu canım. Sen de babanı fakir olmakla suçla.

Benim babamda öğretmen bu arada emekli oldu 70 yaşında hala çalışma peşinde. Biz de çok ama çok yokluk çektik. Benim babam pazarlarda don atlet terlik sattı. Sirf bize ilaç yemek alabilmek kira odeyebilmek için. Yapacak tabi bunları bunlar onun babalık görevi.

Verseymissin keşke belki daha iyi bir ailem olurdu diyemedin mi? Ne değişik laf bu bakmak zorunda değildim istesem verirdim demek.

Allahın yarattığı her kul rizkiyla gelir ailenin bu sekilde konusmasi cok yanlış cocugun minneti mi olur cok yazik . Yaşınız da gelmis evleneceksiniz tabi bu ne saçmalık duygusal olmayin hayatinizi kurun

Ya ne degisik dorduz . Ne güzel. Babanız sizin buyudugunuzu kabullenmek istemiyor. Soyledigi laflari gercekten hissettiğini düşünmüyorum. Sizi yuk gibi görseydi sizler icin akrabalarla arasini açmazdı. Kabullenecektir. Siz içinizi ferah tutun

Babanızı hiçbir şekilde anlayamıyorum. Ne demek sizi başkasına vermedi diye minnet ettirmek? Dördüz doğmak sizin isteğiniz mi? Allah ın nasibi. Hem de ne güzel bir nasip. Keşke böyle kafanıza kakmak yerine kıymetinizi bilse. Şu forumda, etrafımızda tek bir çocuk için ne gözyaşları, dualar ve acılarla kavrulan insanlar var. Allah birden verince, nimetin kıymeti bilinmiyor demek ki.

Evet, evlat çok zor. evet, ikiz bile zorken dördüz çok çok zor. Maşallah türlü zorluklarla büyütmüşler ama onların görevi sizi büyütmek ve hayata kanat açmaya hazırlamak. Sizin de göreviniz onların kıymetini bilmek. Karşılıklı sevgide menfaat hesabı olmaz. Onların para basma makinesi değilsiniz. Sizin için yapabilecekleri en güzel şey, sizin mutlu yuvalarınızın olması için destek vermektir.

Bir kere kendi ayaklarınızın üstünde duran bireyler olduğunuzu kabul edin. Bir koloninin değil, ailenin bir parçasısınız. Zaman zaman çatışabilirsiniz, onlar da bunu kabullenmeli.

Eş adaylarınızı iyi değerlendirin. Gerçekten mutlu olabilir misiniz? Aileniz kendilerine gelecek para engellendiği için mi karşı koyuyor, toksa sizin iyiliğiniz için mi? Bunu iyi ölçüp tartın. Ondan sonra kararınızı verin. Aslında dördüz olmak çok güzel. Çünkü birbirinizi ve ailenizi iyi tanırsınız. Bol bol konuşun aranızda. Çok yardımı olur.

Ben ailemin kendilerine layık görmedikleri bir adamı sevdim. Ama adam gibi bir adamı seçtim. Benim ısrarımla kabul tmek zorunda kaldılar ama zaman gösterdi ki benim İyiliğim için değil, yalnızca kendi kıymetli forslarını bozmamak için karşı koydular. Çünkü ben zaman içinde yaşadığım zorluklarda hep kendimi suçladım ve o suçluluk psikolojisiyle hep onlara yaranmaya çalıştım daha sonraki yıllarımda.

Fakat türlü türlü sıkıntılarda, beni kesinlikle umursamadıklarını gördüm. Hayatım için en can alıcı, dönüm noktası zamanlarda, kendi işlerini yaptırdılar bana. Tek yapmaları gereken engel olmamaktı, zaten destek beklemeyi çoktan bırakmıştım.Atanacaktım mesela o sene. Ama bir ailenin yükünü bana yüklediler. Ben de benim için önemli olan işler yerine, onların işlerini yaptım. Çıkar için değil, ailem için diye. Allah görüyor hayırlısıyla herkesin niyetini ve amelini.

30 yaşımda aklım başıma geldi. Kötü değil aileler ama bazısı biraz daha çıkarcı çocuklarıyla ilişkilerinde. Belki hayat onları bu noktaya getirmiştir ama burada, artık çocuk olmadığın ve birey olduğun zamanlarda kendi tercihlerinin ve isteklerinin de kıymetini bilmek gerekli.

Tabi ki iyi düşünün. Çoğu zaman aileler çocuklarını iyi tanır ve mutlu olmazsınız dedikleri evlilikler gerçekten yürümez. Muhasebesini iyi yapmak lazıM.

Benim ailem beni mutlu eden eşim yerine onların istediği ama beni mutsuz eden bir adamla evlenmemi tercih ederdi ve kesinlikle desteklerini esirgemezlerdi o takdirde.

Benim eşim 9 kardeş.Hepsinin de yaşları yakın peş peşe olmuşlar bi nevi dördüz gibiler.
Bu mantıkla bakacak olursak babalarının vermesi mi lazımdı onları ne saçma şey.
Hepsini de okutmuş büyütmüş adam bunu da lütuf gibi görmemiş.
Hayır zaten iki evlatları varmış madem maddi sıkıntıları varmış neden bi çocuk daha planlamışlar ki ?
Zamanında yaşadıkları sıkıntıları sizden çıkartıp psikolojinizi bozmalarına izin vermeyin.
Dik durun karşılarında sizin yanlış yaptığınız bir şey yok.
Sizi gerçekten sevip iyiliğinizi istiyorlarsa mutlu olmanızı istemeleri lazım.

Okurken kıskandım bir kerede 4 çocuğa sahip olan anneyi (iyi niyetle) sonrasında da evlatlarinin nankorlugunu savunan babayı kınadım. .. bu zamana kadar destek olmuşsunuz çocuklar olarak .teşekkür edip kuracağınız yuvaya çalı taşımak yerine çalı çalmaya çalışıyor . 26 yaşına kadar fedakarlık etmişsiniz imkansizliklardan ötürü ..şuanda seni ve kardeşini hayırsız evlat ilan etmesi çok yanlış .bir babaya hiç yakıştıramadım. Ne bekliyor ? Benim babam kanser .23 yaşında kardeşim yer içer yatar (çalışıyordu daha once) bir kere "ben hastayım, git çalış ekmeğini kazan sırtımdan in" demedi .demesi gerekirdi ama yapmadı .çünkü 4.evre kanserken bile tek böbrekli oğlunun yorulmasına gönlü el vermiyor .babamın kendi işi ve imkanları da iyi .kardeşim biraz da bu duruma bel bağlıyor .düşünüyorum da durumu iyi olmasa da çocuklarının emeğine ,mutluluğuna göz dikmezdi. Şu aşamada en büyük destekçiniz olması lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…