- 30 Kasım 2010
- 765
- 1
- 116
- Konu Sahibi lady_eliph
-
kzzzzzzzzzzzzzzzzzlar hepinize yorumlar bekliyorummmmmmmmmm
ben bu gün dr gittim rahim temiz yumurtalarm varmiş en büyüğü 13 mm korunma dedi 12 günümdeyim acaba büyürmü
Kızlar öncelikle Tünaydın. Mutlu haftalar olsun.Bol yumurtlamamızın olduğu; çokkk kaliteli verimli saatler geceler yaşayacağımız, bebişlerimizin rahimlerimize tutunduğu bir hafta olsun
Canım benim, hiç üzülme, inşallah bu ay sana uğurlu gelir.Böyle işlerde moral motivasyon çok önemli biliyosun; O yüzden hiç kendii üzüp de motivasyonunu düşürme.Her sefer ilk defa deniyormuş gibi heyecan ve merakla dene.İnan yardımı olucaktır.Ben öyle yapıyorum,en azından umudumu canlı tutuyor
Serpill,aynı durumdayım tam 1 hafta oldu,bi hatun 7 gün yumurtlar mı? Ben de anlamadım kendimi.Geçen hafta pazar akşamı yumurtlama dönemim başladı takvime göre gerçektende akıntım ve sancılarım oldu, hala devam ediyor biliyor musun?
Hiç dinlenmedik, en çok arada 1 gece ara verdik, eşime söz geçiremiyorum, her gece denemek istiyor.Acele ettiğinden değil o sadece fizyolojik olarak bakıyor.Belki taktik uyguluyor ben stresse girmiyeyim diye, Başlarım çocuğuna ben seni istiyorum diyo her seferinde.Sanırım mahsus yapıyo ben strese giripte etkilenmiyim diye.O yüzden bizim bu haftaki çalışmalarımızın sadece 1 yada 2 tanesi bebek amaçlıydı gerisi hep birbirimizi istediğimiz içindi.Belkide doğru yol budur, göreceğiz 9 gün sonra
Tattlıımmmm..Hoşgeldiinnnnn
Biz de çok istiyorrruz o dediğinden yaa hadı inşallah sen uğurlu gelirsin bu enerjiyle bu güzeel dileğinle hepimiz hamiş haberi alırrıızzzz
mood-----------------------------> 16 Mayıs (BAT'ı geçti bilgi verilmedi?)
karabiber89------------------------> 28 Mayıs
buzkalpli---------------------------> 28 Mayıs
ilknur_Defne-----------------------> 29 Mayıs
mania-----------------------------> 29 Mayıs
eylulgulu--------------------------> 31 Mayıs
lady_eliph ----------------------> 1 Haziran
funda30--------------------------> 1 Haziran
aysunsedat-----------------------> 1 Haziran
orkide2---------------------------> 4 Haziran
evasude--------------------------> 5 Haziran
efsunn07--------------------------> 5 Haziran
ffakem----------------------------> 5 Haziran
candyshopp-----------------------> 6 Haziran
littlebirdie-------------------------> 8 Haziran
yakamozz2012--------------------> 8 Haziran
lalearslan-------------------------> 13 Haziran
uzul29----------------------------> 10 Haziran
dcl_xcl----------------------------> 14 Haziran
derinsuskun-----------------------> 14 Haziran
mavihayal-------------------------> 15 Haziran
esrapo----------------------------> 15 Haziran
hazan04--------------------------> 15 Haziran
benvehedeflerim-------------------> 19 Haziran
ebebebruli-------------------------> 19 Haziran
alanurnaz-------------------------> BAT'ı belli değil
bernardo--------------------------> BAT'ı belli değil
kızlar bizim listemiz yok muydu ekleyin beni de listeye 18 haziran bat
Bu sıcak yaz günlerinde hem vitamin alıyım,hem doyayım hemde çok kilo almayıp besin değerlerim yerinde dursun diyorsanız, bir de sıcaktan bunalıp serinlemek istiyorsanız, her zaman her yerde rahatlıkla yapıp tüketebileceğiniz bir çorba tarifi kızlar.Malzemeler hazır olduktan itibaren sadece 5-10 dk.nızı alacak...
Ben Cumartesi akşamı yemekli misafirime yaptım,bayıldılar bir kepçe bile kalmadı :)
Malzemeler
Çorbayı kaç kişilik yapacaksanız o kadar büyük yemek servis kaşığı ile erişte (Örneğin 4 kişilik çorba için servis yemek kaşığı erişte)
Elinizin altında varsa aşurelik buğday yine kişiye orantılı şekilde kaşıkla ölçebilirsiniz.
Yoğurt
Su
Tuz
Nane
Kırmızı Pul biber
Zeytinyağ
Erişteleri haşlayıp süzün ve bir kaba alın.(Yapışmaması için süzdükten sonra çok çok az bir zeytinyağı üzerinde gezdirip karıştırın.
Buğdayları da birkaç saat önceden pirinç gibi ıslayıp daha sonra haşlayın.İyice haşlandıklarına emin olduktan sonra erişteler gibi bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Bir kapta yoğurt,su ve tuzu kullanarak koyu kıvamlı bir ayran yapın. Soğuyan erişte ve buğdayları ayranla karıştırın.
En son üzerine bir cezve yada yağ yağma tavasında zeytinyağının içine bolca nane ve pul biberi koyup yakın.
Ayranlı çorbanızın üzerine gezdirin Bunun yanına domatesli,taze naneli,biberli bir bulgur pilavı,biraz yeşil salata.Bu yaz sıcağında daha besleyici,tahıl ağırlıklı bir yemek bulamazsınız AFİYET OLSUN
Bilmiyorum ki canım, bana göre çok düşük tabii :) Benim döngüm 31 gün olduğu için :)
Dr.una sor ama anormal olduğunu sanmıyorumm
tamam cnm inş.bu ay olur tutturabiliriz sanırım ben yumurta hesaplamayı bilmiyorum.
Tatlım hazan'a yazmıştım sana da kopyalıyorum..
Adet döngüsü 28-29 gün olan bir kadının yumurtlamasının en yoğun olduğu gün SAT+14'tür.
Yani örneğin ayın 1'inde adet olduysan 1+14= Ayın 15i senin en sağlıklı ve yoğun yumurtlamanın olduğu gün.
Mesela senin adetinin son günü (ÖRNEĞİN) 15 Mayıstı. Adet döngün 29 günse(Standart budur) 15(SAT'ın)+14 diyeceksin.Buda = 29 yapıyor yani 29 Mayıs senin yumurtlamanın en yoğun olduğu gün demek oluyor.Bu örnek bir tabloydu.Burdan yola çıkabilirisn.Ama zaten, yumurtalık sancıları,kasılmaları,akıntılarının gelemeye başlamasıylada yumurtlama dönemini kendin farkedebilirsin.Eğer düzensiz bir adet döngün varsa en sağlıklı yol vücut belirtilerin (akıntıların,sancıların,vücut ısısının yükselmesi) olur.
Örnek veriyorum benim döngüm 31 gün. 31 gün döngüsü olanlarda SAT+16 dır. SAT'ım 2 Mayıstı. 2+16= Ayın 18'i benim en yoğun yumurtlama günümdü.
Bunun gibi? Anladın mı?
Tatlım hazan'a yazmıştım sana da kopyalıyorum..
Adet döngüsü 28-29 gün olan bir kadının yumurtlamasının en yoğun olduğu gün SAT+14'tür.
Yani örneğin ayın 1'inde adet olduysan 1+14= Ayın 15i senin en sağlıklı ve yoğun yumurtlamanın olduğu gün.
Mesela senin adetinin son günü (ÖRNEĞİN) 15 Mayıstı. Adet döngün 29 günse(Standart budur) 15(SAT'ın)+14 diyeceksin.Buda = 29 yapıyor yani 29 Mayıs senin yumurtlamanın en yoğun olduğu gün demek oluyor.Bu örnek bir tabloydu.Burdan yola çıkabilirisn.Ama zaten, yumurtalık sancıları,kasılmaları,akıntılarının gelemeye başlamasıylada yumurtlama dönemini kendin farkedebilirsin.Eğer düzensiz bir adet döngün varsa en sağlıklı yol vücut belirtilerin (akıntıların,sancıların,vücut ısısının yükselmesi) olur.
Örnek veriyorum benim döngüm 31 gün. 31 gün döngüsü olanlarda SAT+16 dır. SAT'ım 2 Mayıstı. 2+16= Ayın 18'i benim en yoğun yumurtlama günümdü.
Bunun gibi? Anladın mı?
tşk ederim cnm inş.bu ay olur Allah ım yardımcımız olsun.
Bu siteden de yardım alabilirsin.
Son 3 adet tarihini yaz o otomatik çıkartıyor. Çıkan sonuca göre 1-2 gün iler-geri methoduyla kendinde tutabilirsin ovulasyon tarihlerini
Ovulasyon.Yumurtlama Hesaplama Gebe Kalmak in En Uygun Zaman Hesaplama,Yumurtlama Dnemi Hesaplama,Yumurtlama Gn Hesaplama
teşekkür ederim cnm hesapladım.sen ne kadarlık evlisin.
1 yıl kadar oldu balım. Ama korunuyorduk. 3-4 aydır deniyoruz daha.
Bırakınca hemen hamile kalıcak sanıyo insan.
Ama malesef öyle olmuyor :44:
Senin ne kadar oldu,ve kaç yaşındasın?
bizim haziranın 6 sında 2 yıl olucak evlendiğimin 6.ayından beri istiyoruz ben 1 senenin sonunda doktora gittim olmuyor diye..basit over kisti varmış bende 2 ayda ilaçla gitti.daha sonra klomen ve çatlatma iğnesi oldum yine çatlamadı yumurtam en son rahim flimi istedi o da çok şükür temiz çıktı eşimdede sorun yok ama olmuyor.26 yaşındayım cnm inş.incir havuç iyi gelir.sen kaç yaşındasın?
Bende 26 yaşındayım tatlım. Ben de zaten rutin kontrollerime gidiyorum, bir prob yok demişti dr.um.Zaten korunmayı yeni bıraktığımız için biraz zaman alabilir dedi.Bakalım yaz sonuna kadar bir gelişme olmazsa daha detaylı bir tarama yaptırırız eşimle.Şimdilik çok büyütüp panik durumuna geçmek istemiyoruz psikolojimiz buna endekslenmesin diye...
Bu siteden de yardım alabilirsin.
Son 3 adet tarihini yaz o otomatik çıkartıyor. Çıkan sonuca göre 1-2 gün iler-geri methoduyla kendinde tutabilirsin ovulasyon tarihlerini
Ovulasyon.Yumurtlama Hesaplama Gebe Kalmak in En Uygun Zaman Hesaplama,Yumurtlama Dnemi Hesaplama,Yumurtlama Gn Hesaplama
canım bu hesaba göre benim bat 16 haziranmış. sen yine değiştir istersen sürekli deşiyo bu bat-asıcakesin yine değişecek ilaç kullanıyom
ebebebruli-------------------------> 14 Haziran
hayat365-------------------------> 15 Haziran
lalearslan-------------------------> 16 Haziran
bernardo--------------------------> 18 Haziran
sevincmerden----------------------> 20 Haziran
masal07----------------------------> BAT'ı belli değil
canım bu hesaba göre benim bat 16 haziranmış. sen yine değiştir istersen sürekli deşiyo bu bat-asıcakesin yine değişecek ilaç kullanıyom
buna göre benim bat 14 haziran oluyor :)
Düzenledim kızçeler, haydi bakalım hayırlısı olsunnnnnnnn
ebebebruli-------------------------> 14 Haziran
hayat365-------------------------> 15 Haziran
lalearslan-------------------------> 16 Haziran
bernardo--------------------------> 18 Haziran
sevincmerden----------------------> 20 Haziran
masal07----------------------------> BAT'ı belli değil
Düzenledim kızçeler, haydi bakalım hayırlısı olsunnnnnnnn
teşekkür ederim :)hayırlı uğurlu olur inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?