HDP'nin oy oranı yüzde 15 bandına dayandı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Anket sonuçlarına göre, AKP tek başına iktidar olamıyor

inPaylaşın
Metropoll Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, Ağustos ayında yaptıkları son araştırmanın verilerini açıkladı. 21 Ağustos Cuma günü kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada; anket sonuçlarına göre oyunu artıran tek partinin HDP olduğunu ve MHP'yi de geçerek Türkiye'nin 3. partisi konumuna geldiğini duyuran Sencar, HDP'nin 1.7 puan artış sağladığını belirtti. 7 Haziran'da yüzde 13 oy alan HDP, bu sonuçlara göre, yüzde 15 bandına dayanıyor.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan (26 Ağustos 2015) Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, AKP, CHP ve MHP'nin oylarında önemli değişiklik olmadığını söyledi. Anket sonuçlarına göre, AKP'nin oy oranı yüzde 41.7, CHP'nin 25.5, MHP 15.7, HDP ise 14.7 oranında. Sencar, "HDP'ye oy veren stratejik Türk seçmende artış gözlenebileceğini" ifade etti.

"AKP'nin tek başına iktidar olma şansı yok" diyen Sencar, "Son dönemde yaşanan çatışma ortamının AKP'ye bir kazanım getirmediği" görüşünü dile getirdi.
http://t24.com.tr/haber/metropollun...pnin-oy-orani-yuzde-15-bandina-dayandi,307491

Bu arada dolar aldi basini gidiyor.. Yabancilar borsada hisse senetlerini satip dolara donuyor. Yillardir ekonomiyi yalanci bahar ile ayakta tutan sicak para yurdu terkederse icine dusecegimiz ekonomik krizin boyutlarini tahmin bile edemiyorum. Ecevitin zamanindaki krize rahmet okuruz. Tabi kimin umurunda? Muhim olan birinin baskanligi.. Memleket batarsa cevap hazir: Beni baskan yapmadiniz ondaaan..

inşallah şu emanet oy deyipte hdp yi yükseltenler.bir daha aynı hatayı yapmazlar hdp nin ekmeğine balı kaymağı sürmezler.

akp gitsin diye mantık yürütenlerinde nasıl yanlış yaptığını gördük,

başka partiye verin ama hdp ye aynı şekilde oy verilirse oy veren eller yine kana bulanıcak dilerim bu akıllarına gelir ve emanetlerini geri alırlar.

Bu konuda sana katilmiyorum. Bugun HDP mecliste olmasaydi AKP tek basina iktidardi. 258 milletvekili ile Anayasayi takmayip "yonetim degisti" diyenler 338 milletvekili ile neler yapmazdi? Ben mecliste 330 milletvekili ile tek basina iktidar bir AKP'yi mecliste 80 sandalyesi olan bir HDPden cok daha tehlikeli buluyorum. HDPnin PKK ile bir tesviki mesaisi varsa ve bu isi daglarda cozecekse zaten mecliste sandalyeye ihtiyaci yok, 100 sandalyesi olsa ne yazar? Istedigi buysa sandalyesiz de yapar.. Ama AKPnin bu memleketi istedigi gibi parmaginda oynatabilmek, hatta isterse Guneydoguyu dahi PKKya verebilmek icin mecliste bol bol sandalyeye ihtiyaci var. Onun baska yolu yok.

Peki önerin nedir tek başına Akp ve başkanlık daha mı iyi? Hdp'nin barajı geçmesinden başka tek başına iktidar ve başkanlığı engelleyen bir formül yok ki?

Olay oy oranı değil çıkardığı milletvekili sayısı. Yani Chp'nin %27 ya da %28 almasının çok bir etkisi olmazken Hdp'nin %9 ya da %10 alması her şeyi değiştiriyor.

saraylım seçim sonrası bu tarz yorumlar çok yazdım.yazıyorum da yazıcam da tamam hesaba kitaba vurunca dediğin doğru fakat vicdana vurunca orda ben ayrılıyorum işte ayrıldığım için burda hem fikir olduğum çoğu kişiyle fikir ayrılığına giriyorum.şuan senle olduğu gibi ama ne yapayım bende fikrimi düşüncemi içimde tutumak yerine söylüyorum.

emanet oy verenlere çok kızdım.heleki atattürkcüyüz diye burda yorumlar yapanların ülkeyi bölmeye kalkan bir partiye oy vermeleri hem yadırgadım hem dogru bulmadım(tabiki özgür seçimleri oy ama bana tezat geldi)

akp gitsin diye yani bir tehlikeyi kovarken başka bir tehlikeyi baştacı etmek doğrusu bana yanlış geldi.pkk nin meclis sözcüsü hdp dir.bunu herkes bilir kimsede hayır diyemez.7 haziran sonrası hdp baraji aşınca burda sevinenlere dedim ki pkk nın silahlarına bir mermide siz koydunuz bu sözümde halen duruyorum.o zaman bana dediler ki pkk meclisde artık silah ve olaylar olmuyacak haklarını mecliste arıyacaklar o zaman pkk kanla beslenen bir örgüt bence dahda güçlencek ve şımarıcaklar dedim inşallah sizler haklı çıkarsınız ben yanılırım dedim ama gördüm ki yanılmadım.

7 haziran seçim sonuçları açıklanınca erken seçim olur bu hükümet kimseyle anlaşamz diye yine yazdım ve erken seçim olucak hükümet kurmamak için hepimiz görüyorus akp nın oyunlarını ve pkk nın hainliklerini bugün yine şehit var.

AKP hakkında görüşlerimi az çok biliyorsun ama pkk nın bu seçimde de oy alıp barajı geçmesi daha çok şehit daha çok olay daha çok eylem olarak bize geri dönücek

buraya yazıyorum bu erken seçimde akp yine tek başına hükümet olamayacak yine aynı kısır döngü olucak bu hırsla yine kaoslar olucak pkk nın barajı geçmesi akp ve hdp karşılıklı şuan olduğu gibi yine karşılıklı hırsa giricek ve olan yine masumlara olucak ailelere eşlere çocuklara olucak...

diyeceksiniz ki ne yapalım CHP ve MHP önce bi kendine gelicek parti başkanı başka genç dinamik savaşçı lider konumundaki kişlere devredilecek.diger partiler mahhale dedikoducu teyze durumundaki atışmaları bırakıp bu ülkeyi ne akp ye nede hdp ye vermemek için neyse onu yapıcak.

yoksa ne bu ülke akp yle nede hdp düzelmez aksine daha kötüye gider.

dukacım o zamanda konuştuk senle ve demiştin ki hatırlıyormusun hdp mecliste arıyacak hakkını merak edip endişelenme olaylar artık olmaz demiştin ve bugün ülke durumunu görüyorsun canım

bu erken seçimler sonrası olucagı yine aynı ve olucak olansa yine masum halk çünkü çıkarları için hırsa bürünmüş akp ve hdp nin yükseliş şımarıklığı yine karşı karşıya gelicek maalesef

Canım Pkk'nın eylemlerini Hdp'nin yükseliş şımarıklığına mı bağlıyorsun gerçekten? Hdp meclise girsin -ki yıllardır da meclisteler zaten- dağda olacaklarına siyaset yapsınlar dedik evet ama daha herhangi bir siyasi faaliyette bulunamadı ki kimse? Bunlar bu kadar akılsız mı ki barış söylemleriyle tam yükselişe geçmişken savaş başlatıyorlar?

Bu savaşın niye olduğu ve kime hizmet ettiği açık bence. Dün Duran Kalkan Selahattin Demirtaş'ın Pkk silah bıraksın çağrısına karşılık o kim oluyor da bize çağrıda bulunuyor diye açıklama yaptı. Yani bu işler çok karışık ama Hdp'nin terör karşıtı söylemlerle böyle bir başarı kazanmışken üstelik de bu kadar kısa sürede terör faaliyetlerini başlatması pek mantıklı değil yani.

Duka Tesla PKK simardi meselesi değil sonuçta iyi bi oy aldı ve bu yönde güçlendi bu gucse bir cesaret verdi.

Diğer yazdıkların zaten aynı şeyi dusunuyoruz.bunun bir oyun olduğunu ince hesaplar planlar ve oyunlar olduğunu , ben yazmaktan cekinmiyorum her topikte aynı şeyi yazıyorum duka

Canım şimdi tüm duygularını bir kenara bırak ve mantığınla cevap ver, biz barış yanlısıyız, siyaset yapmak istiyoruz, Türkiye partisiyiz diye diye bu kadar oy alan bir partinin daha meclis bile açılmadan Pkk'ya savaşın yönünde talimat vermesi biraz mantıksız olmuyor mu? Bunu kişisel bazda düşünme ama Hdp'de terör yanlısı birçok isim var, sütten çıkmış ak kaşık değiller tabii ki ama bunu bir parti stratejisi olarak değerlendir, yani en işi bilmez adamı bile getirsen bunların başına, isteklerimizi mecliste bir dayatalım olmadı zaten güçlüyüz savaşırız der, yanlış mıyım? Bu nedir şimdi yani?

Ben senin Akp hakkındaki düşüncelerini biliyorum zaten o konuda endişen olmasın :)

Ekonomi dedin ilgimi çektin
8 Haziran'a uyandığımız günden Düne kadar aylardır borsa hep düştü, hergün 1000-2000- 5000 puan derken büyük ağa babaları dışında kalan, sermayesi 40 bin ila 500 bin lira arasında olan yatırımcıların birçoğu battı.

Hele bu geçtiğimiz Pazartesi Global bir silkeleme yaşadık 28 yılın en büyük Düşüşü oldu ama bu Dünya genelindeydi, ABD borsası da sarsıldı ve Pazartesi Vob'ta yıkılmadım ayaktayım diyenlerin son kalanları da sıfırı tüketti.

Dolar aldı başını gitti, 3 lirayı gördük çok şükür, ihracat ve ithalat etkilendi tabii, dolar borçluları kara kara düşünüyor.

Ne kadar zamanda toparlanacak bilinmez ama seçim sonrası hem ekonomiyi, hem Vob ve Borsa cephesini etkileyen bu dalgalanmalar ülkemizi fena vurdu.
Sonuçları zamanla görülecektir maalesef.

Ve bir dipnot ekonomi o kadar süper ki 227 bin küçük ve orta ölçekli işletme icralık oldu, iflas etti edecekler.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler yani KOBİ'ler Türkiye işletme sayısının %99'unu, ekonomide katma değerin %54'ünü, üretimin %56'sını, istihdamın %76'sını, yatırımların %50'sini, ihracatın %60'ını gerçekleştiriyor, bu sebeple gülüp geçmemenizi, küçümsenmemesini rica ediyorum.

Akp bu söylemlerinin Yaptıklarının Acısını oy düşüşü ile yaşayacak.
Ben de hdp nin 3. Parti olacağını düşünüyorum. Özellikle Kürt vatandaşlardan yana oyu artacak.
Yalnız, ben, mhp nin de bir nebze oylarını arttıracağını düşünüyorum. Akp nin kirli Oyunlarının farkına varan eski mhpli Seçmen tekrar mhp ye dönecek, biraz da mecburiyetten. Çünkü onları temsil edecek başka bir sağ parti yok maalesef. Yoksa mhp şu kötü siyaseti ile bitmeye mahkum. Adını kullanıyor şu an sadece.

oyum akpartiye ama erken seçimde sonuç değişmicek, akpnin oyları yükselmicek anketteki gibi belkide daha kötü olşcak bence

Duka Tesla yukarda yazdığın yorumun ve sorduğunda soruların cevaplarını ben farklı farlı topiklerde zaten yorumluyorum.

Bi ustteki yorumunda bunların oyun plan olduğunu zaten yazdım bu planı gözleri hırsa burunmus.yeteri kadar oy alamayan AKP nin el izleri ayak izleri olduğunu yazıyorum.

AKP yaptığı anlaşmayı kendisi bozarak bir suru cana kiydigini yazıyorum secim öncesi yine PKK vardı hatta onların güçlenmesi için elinden geleni yapan AKP seçim sonrası PKK yok olucak dedi madem bunları yok edecektn neden bu zamanı bekledin.

Kim olsa bunu bilir mantığını düşünur.

Ha bütün bunları fisekliyen AKP oldu PKKda buna aacımasızca karşılık verdi.

PKK oturup durmayacakti tabiki zaten niyet bu amaç bu onlarda kanlı eylemlerini yaptı.

Kısaca ne biliyor musun duka iktidar ve lider olma adına bir suru ocağa ateş düştü.

Biri fişi çekti çakmağı yaktı diğeri ateşe verdi.

[MHPTE="HayyaL, post: 42333476, member: 166386"]Akp bu söylemlerinin Yaptıklarının Acısını oy düşüşü ile yaşayacak.
Ben de hdp nin 3. Parti olacağını düşünüyorum. Özellikle Kürt vatandaşlardan yana oyu artacak.
Yalnız, ben, mhp nin de bir nebze oylarını arttıracağını düşünüyorum. Akp nin kirli Oyunlarının farkına varan eski mhpli Seçmen tekrar mhp ye dönecek, biraz da mecburiyetten. Çünkü onları temsil edecek başka bir sağ parti yok maalesef. Yoksa mhp şu kötü siyaseti ile bitmeye mahkum. Adını kullanıyor şu an sadece.[/QUOTE]

MHP de bahçeli başkan olduğu surece olacağı yine aynı önce CHP ve MHP parti düzenlemesine gidicek sonra seçim işlerine başlayacaklar bahçeli gibi kasvetli bi adam olduğu sürece MHP olduğu yerde sayar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…