annen doğru söylemiş. sen onların yaptığı hareketi onaylamazken onların yaptığını yapıp onların seviyesine düşme. ailenden aldığın terbiye gereği sen doğru olanı yap yine.
bende mesela eskiden bana hediye gelse açmazdım. Ayıp olur diye düşünürdüm. Açmazdım. Ama teşekkürü mü eder, zahmet etmişsiniz falan derdim. Sonradan öğrendim ki gelen hediye açılırmış. Ondan ne zaman hediye alsam kim var kim yok açarım önlerinde. Ama senin kayınvalidenin yaptığı ayıbın da ayıbı. İnsan ne gerek vardı, evde vardı zaten demesi çok ayıp. Sanki başka bişey alsaydın ya demiş gibi olmuş. İnsan kızım zahmet etmişsin der. İşine yaramasa da insan sevinir. Seni düşünmüş gitmiş almış gelmiş vermiş hediyesini. Gözrgüsüzlük başka bişey değil. Sen yapacağını yapmışsın. Oda onun ayıbı. Ama insan sinir oluyor böyle şeylere. Eltine de gelince unutmayıp doğum günü için almışsın hediyeni. Bu zamanda hangi elti eltisine alır hediye. ok nadirdir. Ama eltin galiba evine gidip de kutlamayıp evine hediyesini götürmediğin için trip atmış sana. Eltini de boşverr. Hediye aldığına dua etsin.
evde o hediyenin aynısı olsa da olmasa da nezaketen teşekkür edilir ve açılıp bakılır yani aynısından vardı ben de sana verecektim ne gerek vardı gibi sözler bence de insnaı incitir düşünmeleri gerekirdi aynı şekilde ayağımla geldim hediyemi aldım gibi bir söz de çok yanlış ciddi anlam da ikisi de düşüncesizlik etmişler
eltimin ciddi anlamda bana karşı bir fesatlığı var hissediyorum ama çok dilbaz diliyle hallediyor
beni istemeye gelecekleri gün nişanlımın vakti yok diye çiçek işini buna vermişler oda gitmiş tek 1 dal gül almış eve gelmiş ev halkı görmüş ve değiştirmişler nedir bu çekememezlik anlamıyorum
böle garip insanlara sekerim bida hediye almıyorsun olup bitiyor gereksiz yere canını sıkmıyorsun.merhaba ben 3 aylık nişanlıyım benim bir eltim var 5 nisanda doğum günüydü aradım kutladım ama çeşitli sebeplerden dolayı görüşemedik
hediyesini veremedim annem şehir dışına gitmişti 45 gün yoktu .annem geldi anneme hoşgeldine geldiler o arada uzamasın hediyesini vereyim dedim 1 ay aradan sonra sonunda verebildim.Ama hediyemi aldı tşk etti gerek yoktu dedikten sonra koltuğun üstüne koydu açmasını bekledim açmadı dene olmazsa değişiriz dedim gene açmadı.En son giderken hediyeyi almadan gidiyordu gene ben koşturup getirdim kapıda verdim unuttun diye kendi ayaklarımla hediye almaya geldim dedi aldı ve gitti.
Dünde anneler günü olduğu için kayınvalideme yemek takımı aldım 24 parça anneler gününü kutlamaya gittim.Hediyesini verdim elini öptüm (benim şaşkın nişanlım söylemiş annesine yemek takımı aldığımı) sağol ama zahmet etmişsin benim vardı dedi daha hiç açıp bakmadan bende olsun bunu kullanırsın dedim yerim yok kızım geçen sene kapıya geldiler ordan aldım ama kullanamadım eğer beğenirsen bende sana verecektim dedi..ama hala hediye açılmıyor hediye orda 4 5 dakika durdu sonra görümceme seslendi gelin alın kaldırın dedi görümcem geldi açılmamış hiç içine bakılmamış hediye peketini alıp başka odaya götürdü çok bozuldum ama bişey diyemedim
hem eltimin hem kayınvaldemin böyle yapması garip değilmi çok moralim bozuldu sizce benmi abartıyorum benim bildiğim verilen hediye nezaketen açılır tşk edilir ama açıp bakmadılar
sen üstüne düşeni yapmışsın gerisinmi boşver....
hiçte düşünme bunları....
gün gelir onlarda sana bi hediye getirmek zorunda kalır mutlaka
Tipik Elti kıskançlığı yeni bişey değil canım ilk seninde başına da gelmiyor
İnan eltim olmadığı için çok şükür ettiğim olmuştur duyduklarım karşısında
o yüzden sen canını sıkma sen ağzında kuşta tutsan eğer sana karşı tavırlıysa değiştiremezsin
Böyle insanalardan pekte bişey beklememek lazım,sende onun laflarına takılma
gerektiğinde kırıcı olmadan cevabını verirsin mesafeni her zaman koru saygını da
umarım zamanla düzelir sana karşı tutumu
asıl konuna gelince hediye açma olayını düşündümde bende yapmıyormuşum aslında
mesela evime ilk kez misafir geldiğinde hediye getirirse açmıyorum bunu farketti bugun
Nedenini bilmiyorum ama sanırım ilk old için çekingenlik oluyor heralde
Ama samimi görüştüğüm insanların hediyelerini açıyorum
yani hediye paketinin açılıp açılmaması sorun teşkil etmedi bende
zaten kayınvalideniz hediyeden haberdar ondan açma gereği duymamış olabilir
daha çok kayınvalidenizin tavrı düşündürdü beni
(eltini kaale alma onun düşüncesizliği ve sana olan tutumdan yaptığı hareket)
Anneler gününde düşünmüşsün almışsın hediyenin büyüğü küçüğü güzeli çirkini olmaz
ayrıca yemek takımı kullanılacak bişey gereksiz bişey değil öyle bile olsa nezaketen tşk etmeliydi
tamamen düşüncesizlik etmiş ama takma boşver
türlü türlü insanlar var işte yaranamazsın malesef
sen üstüne düşeni yapmışsın gerisinmi boşver....
hiçte düşünme bunları....
gün gelir onlarda sana bi hediye getirmek zorunda kalır mutlaka
böle garip insanlara sekerim bida hediye almıyorsun olup bitiyor gereksiz yere canını sıkmıyorsun.bende acemiyken pardon nisanlıyken senin yaptığın seyilerle karsılandım ee simdi 4 yıldır evleyim ne doğum günüde ararım ne anneler gününde anlamıyor bazı insanlar. ya hediyeyi aldınmı aç bi bak ve yalandan da olsa aaa çok beğendim tesekürler falande rengine bisi de sekline bisi de ama dee. bakıcıma hediye aldım anneler gününde nevresim takımı açtı açıkcası açmasını beklemedim üstünde resmi varya açtı böle baktı rengi pek güzel dedi ihtiyacım da vardı tesekürler dedi ertesi gün kızımı bırakırken gel sana ne göstercem bak yatağıma ne serdim senin aldığını serdim kızım diye kızımı seviyordu. insan hediyesinden mutlu oluyor yani
Sen üzerine düşeni yapmışsın ama karşındaki insanlar senin inceliğine aynı cevabı verememiş.İşte insanın şevkini kırarlar sonra da neden bize yaklaşmıyor ,bu gelin soğuk falan gibi laflar ederler.Hiç bakmazlar yaptıklarına,söylediklerine.alınan hediye verildiği anda açılır,evde aynı modeli deseni olsada farketmez,hediye hediyedir.Önemli olan düşünülmektir.Anneler gününde kardeşim ve gelinim bana çanta almışlar hemen yanlarında açtım çok sevindim,canlarım ya düşünüp almışlar ve birde değişim fişide verdiler abla istersen ,beğenmezsen değiştir dediler.Asla değiştirmem,nden mi onlar gitmişler uğraşmışlar almışlar ben bütün bunları çöpe mi atayım .Çok ayıp bir kere bana yakışmaz bu davranış hemen takıcam ki beğendiğimi anlasınlar sevinsinler.İşte o zaman hediye, hediye olur.
eltimin ciddi anlamda bana karşı bir fesatlığı var hissediyorum ama çok dilbaz diliyle hallediyor
beni istemeye gelecekleri gün nişanlımın vakti yok diye çiçek işini buna vermişler oda gitmiş tek 1 dal gül almış eve gelmiş ev halkı görmüş ve değiştirmişler nedir bu çekememezlik anlamıyorum
Gecen anneler gununde esımın anneannesıne goturdugum hedıyeyı oda acmadı bı kenara koydu bende sınır oldum bana gore saygısızlık baska bısey degıl...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?