Hediye sorunu..

llllpocahontasllll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
413
0
0
Diğer
kızlar 2.5 yıllık ciddi düşündüğünüz bi ilişkiniz var, sevgilinizin mesleği var, maaşı iyi, siz de öğrencisiniz üniversitede diyelim..
siz ona sevgililer günü için ince ince, detaylı düşünüp özenle hediyeler aldınız..
ama onun aldığıysa sadece bijutericiden bir kolye oldu.. ne düşünürdünüz?

belki de düşündüğüm şey ayıp, belki de ben bu kadar özenli olduğum için ondan da öyle bi hareket bekledim bilmiyorum, ama kafama takılıyor ne yapayım yani..

Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz derler ama sen çok haklısın.Bende olsam bende üzülürdüm..
Hemde sen öğrenciyken detaylı düşünüp,o iyi maaşla sadece kolye alıyorsa.
Sevgilin çok detaycı değil sanırım.:ssz:
Kafana takma. Sende bir dahakine hediye alma sadece o sana alsın.
Bir de bunu mutlaka bunu nazikçe yüzüne vur bence :ssz:

lady e katılıorum hediyenın buyugu kucugu olmaz tabıkı ama ınsandada bıraz dusunce olur bencede nazıkce yuzune vur :51:

dolgun maaşı olabilir belki o zaman parası yoktur .
mühim olan düşünmesi hiç birşey almayadabilirdi :) bu ihtimalde var :)
ben hiç takılmam hediye olayına bence sende takılma kafanı yorma bile takta sevinsin sevdiceğin:)

Son düzenleme:
kızlar 2.5 yıllık ciddi düşündüğünüz bi ilişkiniz var, sevgilinizin mesleği var, maaşı iyi, siz de öğrencisiniz üniversitede diyelim..
siz ona sevgililer günü için ince ince, detaylı düşünüp özenle hediyeler aldınız..
ama onun aldığıysa sadece bijutericiden bir kolye oldu.. ne düşünürdünüz?

belki de düşündüğüm şey ayıp, belki de ben bu kadar özenli olduğum için ondan da öyle bi hareket bekledim bilmiyorum, ama kafama takılıyor ne yapayım yani..

Canım ya aynı dertten muzdaribim bende. Hemde benimki nişanlım, yaza düğünümüz var. Maaşı falanda iyi yerinde, bayramda çöp almadı ben ona öğrenci halimle güzel bir hediye almıştım. Karısı olacağım, bana almayacakta kime alacak diyor insan. En son patlak verdi bende, söyledim. 14 şubat içinde bir kavgamız oldu, resmen bir süpriz istediğimi söyledim. Ama içimden bir ses, süpriz müpriz olmayacağını söylüyor. Ha, şuanda bohça alışverişi yapıyoruz, son derece kaliteli şeyleri fazla fazla alıyor. Ama süpriz ayrı birşey, yani insan süslü bir paketi açıp içinden değerli birşeyler görmek istiyor. Nerde... Yılbaşı gelmeden yine tartışmıştık, gittik kuyumcuya küpe aldık bana. Alıyor ama işte benim iteklememle alıyor. En azından senin sevgilin kendi içinden gele gele almış. Evet hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, ama kimden geldiğide önemli. Söz konusu işi gücü yerinde olan ciddi bir ilişkiyse hediyenin boyutu önemli bence :19:

Canım ya aynı dertten muzdaribim bende. Hemde benimki nişanlım, yaza düğünümüz var. Maaşı falanda iyi yerinde, bayramda çöp almadı ben ona öğrenci halimle güzel bir hediye almıştım. Karısı olacağım, bana almayacakta kime alacak diyor insan. En son patlak verdi bende, söyledim. 14 şubat içinde bir kavgamız oldu, resmen bir süpriz istediğimi söyledim. Ama içimden bir ses, süpriz müpriz olmayacağını söylüyor. Ha, şuanda bohça alışverişi yapıyoruz, son derece kaliteli şeyleri fazla fazla alıyor. Ama süpriz ayrı birşey, yani insan süslü bir paketi açıp içinden değerli birşeyler görmek istiyor. Nerde... Yılbaşı gelmeden yine tartışmıştık, gittik kuyumcuya küpe aldık bana. Alıyor ama işte benim iteklememle alıyor. En azından senin sevgilin kendi içinden gele gele almış. Evet hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, ama kimden geldiğide önemli. Söz konusu işi gücü yerinde olan ciddi bir ilişkiyse hediyenin boyutu önemli bence :19:

Yüzüne vurunca da yaptığı zaman zorla yaptırmışsınız gibi oluyor dimi . Çok sıkıntılı .:50:

Evet yani... Mesela demiştim ne zaman bir dal çiçek aldın getirdin diye, ertesi gün çiçek almış. Onada ayrı sinirlendim ama belli etmedim. Ama Allahtan çiçeğin yanında tatlıda almıştı, o biraz yumuşattı beni.. Böyle böyle öğreticez demekki.. Ama 14 şubat inada bindi artık, güzel birşey almalı ve süpriz yapmalı (bazı arkadaşlar yanlış anlamasın, sırf egomu tatmin etmek için değil, bizim 14 şubat muhabbetimizin kökeni çok başka yerlere dayanıyor)

Ciddi bir ilişkide takılacak bir detay değil. Tabi bu yaptığı cimrilikten kaynaklanmıyorsa bence ortada sorun yok. Benim eşiminde geliri çok iyi sevgiliyken falan azıcık maaşımla ona aldığım hediyelerin haddi hesabı yok ama şimdi düşünüyorum da o kadar gelirine rağmen doğru dürüst aldığı bir şey yok. Bu biraz da yapı meselesi. Cimrilikten kaynaklanıyorsa bir şey diyemem en nefret ettiğim şeydir.

yüzüne vurmaktan başka çare yok kızlar nazikçede olsa söyleyin..
o neyi nasıl yapması gerektiğini bilmiyo söylemesseniz anca kendi kendinizi yersiniz..

bir ömür boyu sadece içerlenerek ondan süpriz yapmasını bekleyemeyiz
kafalasrına vura vura alıştırcaz :D

Bence çok takılma önemli olan o kolyeyi her taktığında onu hatırlaman o kolyeye ne kadar masraf yaptığı değil. Eğer çok rahatsız olduysan bu durumdan bir ara aslında pahalı hediyelerin seni daha çok cezbettiğini filan söyleyebilirsin ama bence o da çok uygun olmaz.

Mesela benim erkek arkadaşım uygun bir dille ucuz hediyeleri sevmediğini pahalı hediyelerle kendini daha değerli hissettiğini söyldi bana. Ama bu da insanın üzerinde çok büyük bir baskı oluşturuyor. Doğum gününde gemi maketi aldım mesela kutusundan bile çıkarmamış. Ama gidip kaliteli bir kazak aldım hayli masraf yapıp sürekli üstünde görüyorum. Şimdi de sevgililer günü geldi ne alacağım diye kara kara düşünüyorum. Çünkü bunun bir üst sınırı yok yani..

Sevgilini bu druma düşürme bence ama çok rahatsız hissettiysen de söylemelisin. Karar senin.

Erkekler büyümemiş çocuk gibidirler. Öyle empatik düşünce becerileri pek gelişmez. Hala ilkokuldaki Ali ata bak, İpek topu tut aşamasındalar. O yüzden yapacagınız şey Sevgilim bana hediye al demek olacaktır. Bu asla ayıp degildir saçma değildir. Ne istediginizi açıkça belirtin derim.

Back
X