Heer zaman Bekleyen K.v

biriccik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2018
39
11
3
30
2 aylık evliyim. 5 senedir eşimi 4 senedir ailesini tanıyorum baldan tatlı bir eşim ve ailesi var :D yani Allaha şükür hicbir sıkıntı yaşamadık bu zamana kadar kızım derler hep zaten gelin olarak gorulmedim hastalansam k.validem bakar arkamda önümde gezinir ne yapacagni ne pisirecegini şaşırır hastayken (evim buzhane)onun evinde kaliyim ister yakar elektrikli sobayı dibime gelir gider bana bakar. Evimde bi eksik olsa herseye o kosturmaya çalışır eksik olan biseyi o alır bizden habersiz ha alma imkanı olmasa kendi evindekini bize verir kendinin eksik kalır. Heer gidisimde 1 cantayla gider en azindan 1 poset dolu gelirim köyleri de olunca meyve sebzeyi dışardan almayız onlardan gelir. Yemek yapilacak olunca kızım sen sofrayi kur otur esinin yanına bulaşık yikanacaginda kızım senin üstün yeni ben yikarim batmasın bisey alınacağında getirileceginde esimin kardesine kalk yengen kalkmasin sen getir , ben haliya otursam kalk yengenin altina minder getir yani aşırı düşkün belkide ilk gelinleri oldugumdan bilmiyorum. Tabii ki anne kız arasında dahi yaşanıyor bizimde aramızda sorunlar oluyor ama aşırı açık sözlü insanin arkasından degil yuzune vuruyor herseyi bazen bu huyunu sevsemde bazen dedikleri sinirime dokunuyor. Genellikle hergün gorunuyoruz evimiz yakın hergün olmasa gün aşırı gidiyoruz bi 3 gun gormeseler başlıyorlar siz boyle degildinz ne aradığınız var ne geldiğiniz bizi unuttunuz evlenince boyle oluyomus demekki falan fisman halbuki 3 gun yani bilmiyorum ne yapmam gerektigini. Dün aradı mesela saat 11 de hadi gel yemediysen tost yapiyim die anne ev isi yapicam bugun dedim tamam bitirince gelirsin dedi daha 45 dk gecti tekrar aradı hadi nerdesin gel artık diye neyse alel acele bitirdim isleri gittim akşam üstü eve gelcem birakmiyor illa burda yiyelim die dedim eve gidicem gel bugunde bizde yiyelim madem. Tamam benim dolapta yemek var ugrasmayalim bu saatte alıp goturelm dedi tamam dedim geldiler gittikleri saat 10 bucuktu giderkende diyoki yarın sabah bana gelde kuymak yap yiyelim ben bilmiyorum yapmasını . Simdi yine gidicem biliyorum ki beni yine birakmayacak ama ne evimle ilgilenebiliyorum ne esimle gecenin 12 sinde çamaşır asiyordum dün esim deseniz sabahtan aksama kadar zaten yoruluyor saat 10 bucukta uykusu geliyor gidiyor yatıyor

Kendisi açık sözlüyse siz de açık sözlü olabilirsiniz bence. Kırmadan, uygun bir dille gelemeyeceğinizi belirtin, giderseniz erken kalkın. Geleceğim deyip gitmeyin, ben genelde öyle yaparım, pasif agresifim, asla kavga tartışma çıkarmam ama kendi bildiğimi okurum.

bence o sizi gelin almamış direkt nüfusuna geçirmiş :KK53:

ama Maaşallah öyle güzel anlatmışsınız ki keşke benim olsa dedim bir an

kırmadan dökmeden yavaş yavaş mesafenizi koyun
Çok doldugumda anneme anlatiyorum annem resmen her defasinda benden önde tutuyo k.validemi kankalar resmen oda biliyor iyi niyetli oldugunu toz kondurmuyor kadına ama bu kadar ilgi beni boguyor galiba

Ne gerek var böyle vıcık vıcık olmaya baştan tavrınızı koyacaktınız çok sinir bozucu böyle sürekli beklenti içinde olan aileler ha bu arada çocuk yok olsun da sen bir de o zamn gör

Çok doldugumda anneme anlatiyorum annem resmen her defasinda benden önde tutuyo k.validemi kankalar resmen oda biliyor iyi niyetli oldugunu toz kondurmuyor kadına ama bu kadar ilgi beni boguyor galiba

fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler ben bu lafın çok doğru olduğunu düşünüyorum

Kendisi açık sözlüyse siz de açık sözlü olabilirsiniz bence. Kırmadan, uygun bir dille gelemeyeceğinizi belirtin, giderseniz erken kalkın. Geleceğim deyip gitmeyin, ben genelde öyle yaparım, pasif agresifim, asla kavga tartışma çıkarmam ama kendi bildiğimi okurum.
Burasi da senin evin cekiniyorsn bizden diyor gelmek istemeyince

Benim kv de ilk başlarda böyleydi ve ben çalışıyordum. Baktım olacak gibi değil her akşam oraya gidip gelmek beni yoruyor eşimle konuştum bana hak verdi. Mesafe koymaya başladım. Ne kadar iyi olursa olsun ben eşimle evimde ayaklarimi uzatip tv izlemek için evlendim sonuçta. Şimdi de ya 10 günde yada hafta da 1 gidiyoruz. Artık bişey diyemiyor :olamaz:

Ne gerek var böyle vıcık vıcık olmaya baştan tavrınızı koyacaktınız çok sinir bozucu böyle sürekli beklenti içinde olan aileler ha bu arada çocuk yok olsun da sen bir de o zamn gör
Geçen gardolabindan yeni 0 uyku seti açtı misafir bazasinin altina koydu bana diyorki kış günü her zaman o koca evi ısıtamazsiniz bak sık hastalaniyon çıkarttım battaniyeyi burda yatarsiniz bazen iyi kötü kışı çıkarırsnz. Dedim anne yok ben evimden baska yerde rahat edemem bosuna açtın onu ben burda kalmam gece suya kalkiyorum lavaboya kalkiyorum k.pederim var oglun var rahat hissetmem saol dusundugun icin dedim. Ne var sanki de bilmem ne de anlamiyor yani halden ben ne desem. Ona onlardan cekiniyorum yabancılık cekiyorum gibi geliyor. Mesela evde meyve varken meyve veriyo anne verme yenmiyor diyorum zoruna gidiyo

başta öyle gidiyor bal kaymak.mesafeni koru.bahane bul.gitme aralığını fazlalaştır

2 aylık evliyim. 5 senedir eşimi 4 senedir ailesini tanıyorum baldan tatlı bir eşim ve ailesi var :KK70: yani Allaha şükür hicbir sıkıntı yaşamadık bu zamana kadar kızım derler hep zaten gelin olarak gorulmedim hastalansam k.validem bakar arkamda önümde gezinir ne yapacagni ne pisirecegini şaşırır hastayken (evim buzhane)onun evinde kaliyim ister yakar elektrikli sobayı dibime gelir gider bana bakar. Evimde bi eksik olsa herseye o kosturmaya çalışır eksik olan biseyi o alır bizden habersiz ha alma imkanı olmasa kendi evindekini bize verir kendinin eksik kalır. Heer gidisimde 1 cantayla gider en azindan 1 poset dolu gelirim köyleri de olunca meyve sebzeyi dışardan almayız onlardan gelir. Yemek yapilacak olunca kızım sen sofrayi kur otur esinin yanına bulaşık yikanacaginda kızım senin üstün yeni ben yikarim batmasın bisey alınacağında getirileceginde esimin kardesine kalk yengen kalkmasin sen getir , ben haliya otursam kalk yengenin altina minder getir yani aşırı düşkün belkide ilk gelinleri oldugumdan bilmiyorum. Tabii ki anne kız arasında dahi yaşanıyor bizimde aramızda sorunlar oluyor ama aşırı açık sözlü insanin arkasından degil yuzune vuruyor herseyi bazen bu huyunu sevsemde bazen dedikleri sinirime dokunuyor. Genellikle hergün gorunuyoruz evimiz yakın hergün olmasa gün aşırı gidiyoruz bi 3 gun gormeseler başlıyorlar siz boyle degildinz ne aradığınız var ne geldiğiniz bizi unuttunuz evlenince boyle oluyomus demekki falan fisman halbuki 3 gun yani bilmiyorum ne yapmam gerektigini. Dün aradı mesela saat 11 de hadi gel yemediysen tost yapiyim die anne ev isi yapicam bugun dedim tamam bitirince gelirsin dedi daha 45 dk gecti tekrar aradı hadi nerdesin gel artık diye neyse alel acele bitirdim isleri gittim akşam üstü eve gelcem birakmiyor illa burda yiyelim die dedim eve gidicem gel bugunde bizde yiyelim madem. Tamam benim dolapta yemek var ugrasmayalim bu saatte alıp goturelm dedi tamam dedim geldiler gittikleri saat 10 bucuktu giderkende diyoki yarın sabah bana gelde kuymak yap yiyelim ben bilmiyorum yapmasını . Simdi yine gidicem biliyorum ki beni yine birakmayacak ama ne evimle ilgilenebiliyorum ne esimle gecenin 12 sinde çamaşır asiyordum dün esim deseniz sabahtan aksama kadar zaten yoruluyor saat 10 bucukta uykusu geliyor gidiyor yatıyor
merhabalar bende 1 yıllık evliyim ve eşimde bende çalışıyoruz evliliğimizin ilk aylarında kayınvalidemler her akşam işten çıkıp oraya gitmemizi her cumartesi pazarımızı sabahtan gece 12 lere kadar orada geçirmemizi istiyorlardı bir yere gezmeye gitsek saat kaç olursa olsun bize uğramadan gitmeyin evinize diyorlardı ben onlara hiç birşey demeden eşimle konuşarak evde seninle vakit geçirmek istiyorum hafta içi zaten çalışıyorum hafta sonumu evimde geçirmek istiyorum diye diye beynine işledim şimdi haftada bir kez onun ailesine bir kez benim aileme gidiyoruz geri kalan günler evimizdeyiz şimdi eşim eve öyle bir alıştıki annesigile gitsek bile 2 saat oturup hadi evimize gidelim diyor bence sizde alttan alttan eşinizi işleyin benim kaynanamda ilk başlarda gitmeyince söylenirdi eşim benimde evim barkım var deyip geçiştirirdi annesini şimdi herşey yoluna girdi yani kaynanamlarla kötü olmadan istediğimi elde ettim :KK49: ( dipnot: onları çok seviyorum :KK36:)

2 aylık evliyim. 5 senedir eşimi 4 senedir ailesini tanıyorum baldan tatlı bir eşim ve ailesi var :KK70: yani Allaha şükür hicbir sıkıntı yaşamadık bu zamana kadar kızım derler hep zaten gelin olarak gorulmedim hastalansam k.validem bakar arkamda önümde gezinir ne yapacagni ne pisirecegini şaşırır hastayken (evim buzhane)onun evinde kaliyim ister yakar elektrikli sobayı dibime gelir gider bana bakar. Evimde bi eksik olsa herseye o kosturmaya çalışır eksik olan biseyi o alır bizden habersiz ha alma imkanı olmasa kendi evindekini bize verir kendinin eksik kalır. Heer gidisimde 1 cantayla gider en azindan 1 poset dolu gelirim köyleri de olunca meyve sebzeyi dışardan almayız onlardan gelir. Yemek yapilacak olunca kızım sen sofrayi kur otur esinin yanına bulaşık yikanacaginda kızım senin üstün yeni ben yikarim batmasın bisey alınacağında getirileceginde esimin kardesine kalk yengen kalkmasin sen getir , ben haliya otursam kalk yengenin altina minder getir yani aşırı düşkün belkide ilk gelinleri oldugumdan bilmiyorum. Tabii ki anne kız arasında dahi yaşanıyor bizimde aramızda sorunlar oluyor ama aşırı açık sözlü insanin arkasından degil yuzune vuruyor herseyi bazen bu huyunu sevsemde bazen dedikleri sinirime dokunuyor. Genellikle hergün gorunuyoruz evimiz yakın hergün olmasa gün aşırı gidiyoruz bi 3 gun gormeseler başlıyorlar siz boyle degildinz ne aradığınız var ne geldiğiniz bizi unuttunuz evlenince boyle oluyomus demekki falan fisman halbuki 3 gun yani bilmiyorum ne yapmam gerektigini. Dün aradı mesela saat 11 de hadi gel yemediysen tost yapiyim die anne ev isi yapicam bugun dedim tamam bitirince gelirsin dedi daha 45 dk gecti tekrar aradı hadi nerdesin gel artık diye neyse alel acele bitirdim isleri gittim akşam üstü eve gelcem birakmiyor illa burda yiyelim die dedim eve gidicem gel bugunde bizde yiyelim madem. Tamam benim dolapta yemek var ugrasmayalim bu saatte alıp goturelm dedi tamam dedim geldiler gittikleri saat 10 bucuktu giderkende diyoki yarın sabah bana gelde kuymak yap yiyelim ben bilmiyorum yapmasını . Simdi yine gidicem biliyorum ki beni yine birakmayacak ama ne evimle ilgilenebiliyorum ne esimle gecenin 12 sinde çamaşır asiyordum dün esim deseniz sabahtan aksama kadar zaten yoruluyor saat 10 bucukta uykusu geliyor gidiyor yatıyor
Öncelikle maşallah diyelim:nazar::21: konuşmayı deneseniz. Anne sürekli gel git yapınca evime alışamıyorum işlerim birikiyo. Birazda evimde durmak istiyorum diye. Yada arkadaşınız varsa onları çağırın her güne birini :KK53: misafirim var derseniz belki çağırmaz.

Kayınvalideniz iyi bir insan belli ki ama ince düşünceli değil, insanın halinden, insan psikolojisinden anlamıyor. Bu kadar ısrar, müdahale en içten ve iyi hislerle de yapılsa, yapılana eziyet olmaya başlar. Eğer her çağırdığında giderseniz, böyle alışacak ve siz de gittikçe daha fazla bunalacaksınız. O yüzden gitmeyin, evde işlerim var, şununla ilgilenmem gerekiyor, arkadaşıma sözüm var, eşimle baş başa zaman geçirelim dedik vs... bahane bulmak kolay. Şuan tatlı bir dert gibi görünüyor olabilir ama bu hayat şekliniz haline gelirse, lanet etmeye başlanılacak bir sorun olacak bence.

ailemden, eşiminde ailesinden çoook uzaktayız.. özledim şimdi böyle okuyunca. bizde iyiyizdir çok şükür, tabi atışmalar olmuyo değil ama büyük bişey yaşanmadı. Sizin yakın ilişkinize hem özendim hem sıkıldım :KK53:
Haftada 1-2 olsa tadından yenmez de hergün hergünde dozu kaçmış.

Bi bahane bul evde olma, yorgunum falan dediğinde sanıyorum üstüne gelmez.
Bukezde sen yorgunsun temizliğe geliyorum, tencereyle yemekte getiriyorum diyebilir potansiyelde ama :KK17:

Canım bana da öyleydi. Ne zaman ki anne bizim de bi düzenimiz olsun kendimiz yapalım bi şeyleri her zaman sizden destek beklemeyelim. Bi zer bir aileyiz artık demeye başladık kıyamet koptu. Bu yapilan iyilikler hep mefaate oluyor. İnşallah senin ki bu yüzden değildir ama fırtına öncesi sessizlik demedi deme. Ben 14 aylık evli sayılırım 8 ay neler çektim neredeyse boşanıyordum eşimle birbirimizi sevdiğimiz halde.

Nasıl aştın dersen söylediklerinde ve yaptıklarında kararlı ol eşin hep arkanda olsun. Saygısızlık kesinlşkle yapma fakat ezilme . Eğer sana ters düşerlerse kendini kötületecek kozlar verme ellerine. Bunları yaşayacaksın çok belli gerçekçi konuştum kusura bakma.

Benim kv de başta böyleydi, yemek olayları hariç çünkü cimridir yemek yapmayı da sevmez, çağırır ama hep bulgur pilavı çorba yapar neyse ama sonumuz hiç de iyi değil aç konularımı oku, 6 senedir sıkıntı çekiyorum.Şu an benimle küs gene hiç bir sebep olmadan :)

Baştan alıştırırsan daha da büyüyor istekler, sen aman kırmamayım dersin ama sonunda sen kötü ilan edilirsin ve kırılırsın.

Canım bana da öyleydi. Ne zaman ki anne bizim de bi düzenimiz olsun kendimiz yapalım bi şeyleri her zaman sizden destek beklemeyelim. Bi zer bir aileyiz artık demeye başladık kıyamet koptu. Bu yapilan iyilikler hep mefaate oluyor. İnşallah senin ki bu yüzden değildir ama fırtına öncesi sessizlik demedi deme. Ben 14 aylık evli sayılırım 8 ay neler çektim neredeyse boşanıyordum eşimle birbirimizi sevdiğimiz halde.

Nasıl aştın dersen söylediklerinde ve yaptıklarında kararlı ol eşin hep arkanda olsun. Saygısızlık kesinlşkle yapma fakat ezilme . Eğer sana ters düşerlerse kendini kötületecek kozlar verme ellerine. Bunları yaşayacaksın çok belli gerçekçi konuştum kusura bakma.

Çok doğru yazmışsınız ben 6 senedir aynısını yaşıyorum. Başta yumuşak davrandım hata ettim, şimdi benden kötüsü yok onların gözünde.

Back
X