Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

idrar yolları iltihabımı amanın uzmanlık alanım..gece 4 te sancıyla uyanıp acilde soluk alıyodum ..şu günlerde olmuyo Allah korusunn..

en önemli şeler :

-ayaklarınız hep sıcak tutun,bnm başlangış bu sebepten oldu

-kesinlikle nemli kalmasın özel bölge,hatta başlıcak gibi hissettiğinizde evde etek giyin çamaşır giymeyin (doktor tavsiyesi)

-hergün mutlaka,gerektiğinde günde 2 kez değiştirin çamaşır..

-sabun vb.gibi şelerle yıkamayın.

-ben her wc ye girişimde ç.suyu döker sifonu çeker girerim öle olunca...

-iş yerinde her tarafını kaplarım wc nin öle girerim..

-ve olduğunuzda 4-5 bardak su için üst üste ,sık sık wc ye gidin ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Genital bölgedeki kaşıntının sorumlusu genellikle mantarlardır.

Nem ve ısı vücutta nerede hapsoluyorsa mantarlar genellikle o bölgede çoğalıp can sıkıcı bir kaşıntıya neden olurlar. Kadınlarda en sık rastlanan türdeki mantar enfeksiyonları maya mantarlarından kaynaklanan enfeksiyonlardır

Vajinal kaşıntıya eşlik eden beyaz, sümüksü akıntının nedeni büyük olasılıkla Candida albicans adı verilen mantar türünün yol açtığı maya mantarı enfeksiyonudur. ıstatistikler göstermektedir ki kadınların dörtte üçü yaşamlarının herhangi bir döneminde maya mantarlarından kaynaklanan bir enfeksiyon geçirmektedirler ve bu enfeksiyon bir çok kişide zaman içinde tekrarlanmaktadır.

Eğer bağışıklık sisteminiz stres, yetersiz beslenme, yetersiz uyku veya hastalık gibi nedenlerle zayıflıyorsa maya mantarı enfeksiyonlarına karşı daha duyarlı bir hale gelmeniz söz konusudur.

Eğer hamileyseniz veya antibiyotik kullanıyorsanız bu enfeksiyonlara yakalanma olasılığınız daha da yükselir. Sağlığınızla ilgili diyabet ve benzeri bazı özel durumlar da maya mantarı enfeksiyonuna yakalanma riskinizi artırabilir.

Vajinal maya mantarı enfeksiyonu bulunan kadınların partnerlerinde cinsel ilişki sonrası seyrek olarak kızarıklık ve kaşıntı görülse de maya mantarı enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan bir hastalık değildir.

Eğer bu durum ortaya çıkarsa her iki partnerin de antifungal tedaviye alınmaları gerekebilir.

Eğer bir yatkınlık söz konusu ise, maya mantarı enfeksiyonlarından hem sizi hem de partnerinizi koruyabilmek için dört adımdan oluşan şu önlemleri almaları gerekir:

Vajinal bölgede parfümü banyo ürünleri veya pudralar kullanılmamalıdır. Bunlar hassas dokuyu tahriş edip mantar enfeksiyonlarına karı daha duyarlı hale getirebilirler.

Barsak hareketleri sonucu oluşan tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra temizlik önden arkaya doğru yapılmalıdır. Böylece aslında barsak bölgesinde yerleşim gösteren mayaların vajinal bölgeye transferi önlenmiş olacaktır.

Yalnızca doktor tarafından reçete edildiğinde antibiyotik alın ve önerilen süreden daha uzun bir zaman boyunca kullanmayın. Antibiyotik kullanımı sırasında yaşayan mikroorganizmalar içeren bir yiyecek olan yoğurdun tüketilmesinin maya mantarı enfeksiyonlarını önleyeceğine dair bazı bulgular mevcuttur.

Eğer ayak veya ellerinizde bir mantar enfeksiyonu mevcutsa bu enfeksiyon genital bölgeye veya yakınındaki bölgelere bulaşmadan önce ivedilikle tedavi edilmelidir

Adacım akşamki menü neydi?
bu akşam ki ne ?

haydiyin kızlar menüler...

adacmm ayy çok kötü yaa
o konuda kayınvalidem Allahm hiç yoksa 10 tane misafir yorganı var kadının ya
her dolap yorgan dolu :)))))

ayy konuştk konuştk psikolojik olarak kaşınmaya başladm yaf
acaba bende de var mıdır diye düşünürken delikafadulden

Adacım akşamki menü neydi?
bu akşam ki ne ?

haydiyin kızlar menüler...

ben dün eve geç gittiğim için kahvaltı hazırladım..
valla ben 7-24 kahvaltı yeriim çok seviom.
ama bizim herif kolay hatun işi die onu yemekten saymıo...
ama karnı doyuyomu doyuyooooo..
ama bu akşam napıcam bilmiorum..
hadi sizlerde söleyinde banada fikir olsun??

bnm akşamki menüm..çok ağrım olduğunan ölece uzandım eve gidip sırt üstü
kocişte kanat pişirdi knorr fırında tavuk çeşnisi ile (geçen bahsettiğim) yanınada çoban salatası yapmışki çok lezizdii hepsiii...

bu akşamki menüm :
tavuk ciğer
pilav
garnitür(bezelye,havuç olan konserve)
yanınada kola içiyoruz pek tasvip etmesemde güzel gidiyo yanına

ayy tavuk ciğere bayılırım..
sen nasıl yapıosun canım..
baharat falan kullanıomusn,domates biber falan??

cutemmmm canım benim akşam evde değildik dolayısıyla ben yapmadım
pazartesi söylemiştim ya işkembe çorbası ve prinç pilavım var diye
işte salı dışarıda yedik
dün kayınpederlerde yedik...hal böyle olunca da ikiside hala dolapta bekliyorlar..
acaba ne durumdadırlar merak ediyorum,eve gidince ilk iş onlara bakmak olacak sanırım...

cutem sen garnitürü kavanozdan boışaltıp biraz yıkayıp mı kullanıyorsun
ısıtma falan yapıyor musun???

ayy tavuk ciğere bayılırım..
sen nasıl yapıosun canım..
baharat falan kullanıomusn,domates biber falan??

yok domates biberli sulu oluyoya biz sevmiyos yemek gibi...
ciğerleri önce o sinirler fln oluya (yürekte karıştırıyolar yanına çünkü ) onlardan ayıklıyom..
sonra büyük olanları ikiye bölüyorum..sonra haşlıyorum pişene kdr..sonra tavada az yağ ile kızartıyorum kızartırken sevdiğin baharatlardan ekleyebilirsin..ben kekik ekliyorum ,tuz birde.. lokum oluyo lokum...( haşlarken kapağını kapat,kızartırken kapatma

yok cnm sen onlardan hayır bekleme..zaten hazır çorba ertesi güne bile zor oluyo tadı kalmıyo..sen yeni menü bul caniko..

anaam ne hamaratmışım bee ,bende kendimi uyuşuk bilirdim...tamam kendime haksızlık etmicem artık..soru olunca cvp verebiliyorum valla yok yok var bende de marifetler kaydirigubbakcemile3

eee menüler bu kdrmı..yarına menüm yok fikir olsun diyin bakemm..
ben çıktıktan sonra yazıyonus hep habersiz kalıyom bugün erken başlayalım bakalım bende olıyım...

dün taze fasülye vardı makarna ve mevsim salata eşliğinde bu akşamda aynı menü var.eşim taze fasülyeyi dolapta bekledikten sonra çok sevio da:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…