Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

muka geçerken mi Uğradın

bende aynen öyle seviyorum..tavada pek yapmıyoruz zaten..aynen esşini yaptığı gibi yapuıyorum bende..şimdi ızgara da aldık..
geldim kızz okuyom sağoll bu ara hayrola geçmiş olsun neyin var
kelebkkkk sanada geçmiş olsun cnm
saol cnm nezle olmuşum..
Folyomu zararlı yoksa folyoyu balığa sarıncamı ben var anlamamak
:)) duygucum folyo zararlıdır..içerisinde alüminyum madde olduğundan die düşünüyorum ..sıcakla birleşince zararlı maddeler ortaya çıkartıyormuş alüminyum..
bu sallama poşet çaylarda da zımba olayı yasaklandı oradan biliyorum..

Son düzenleme:

sağol canım benimde fırın bazen hemen piişiriveriyo koyduklarımı ÜSTLERİ KIZARMISIN DİYE KOYUYORUM yardımcı oluyo o da bak şimdi içime kurt düştü

Son düzenleme:
kızlar folyada asla pişirmeyin çok zararlı

Uzmanlar, alüminyum kaplarda ve alüminyum folyo kullanılarak pişirilen yiyeceklere yüksek miktarda alüminyum geçtiğini saptadı.
Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Turhan, yürüttüğü bir çalışma sonucunda alüminyum
kaplarda pişirilen yemeklerin sağlık yönünden sakıncalı olduğunun anlaşıldığını iddia etti
Türkiye'de özellikle kırsal kesimlerde alüminyum kapların hala yaygın olarak kullanıldığını, alüminyum folyonun da özellikle fırında yemek pişirilirken vazgeçilmez pişirme materyallerinden biri olduğuna dikkati çekti. Alüminyumun doğada en çok rastlanılan elementlerden biri olduğunu belirten Turhan, alüminyumun zararlı etkileri üzerine yapılan araştırmaların, fazla miktarda alınan alüminyumun başta çeşitli kemik hastalıkları olmak üzere, alzheimer gibi nörolojik hastalıklara yol açtığının, diyaliz hastaları için ise son derece sakıncalı olduğunun tespit edildiğini anımsattı.
Özellikle kırmızı ve beyaz etlerin alüminyum kaplarda ve alüminyum folyoyla pişirilmesi durumunda yiyeceklere ne kadar alüminyum geçtiğini tespit etmek için çalışma yürüttüğünü kaydeden Turhan, araştırma sonucunda yüksek ısı ve bekleme süresine bağlı olarak yiyeceklere alüminyum geçtiğini tespit ettiğini söyledi.

Turhan, yaptığı araştırmaya göre, sığır, koyun ve manda gibi kırmızı etlerin alüminyum folyoya sarılarak fırında pişirilmesi durumunda pişirme, sıcaklık ve süreye bağlı olarak etlerin pişirilmeden önceki alüminyum içeriklerinin yüzde 90 ile 400 oranında arttığını, beyaz etlerde ise bu artışın yüzde 80 ile 250 arasında olduğunu belirtti.

Etlerin içerdiği yağ miktarının da alüminyum artışını etkilediğini belirten Turhan, yağlı etlerde geçişin daha fazla olduğunu kaydetti.
Yrd. Doç. Dr. Turhan, alüminyumun bilenen zararlarını yeniden anımsatarak, “Alüminyumun toksit etkisinin zararlı olduğu yıllardan beri bilinmektedir, bu nedenle yiyeceklerin alüminyum kaplarda ve alüminyum folyo kullanılarak pişirilmesini tavsiye etmiyoruz” dedi.

Turhan, özellikle fırın yemeklerinde kullanılan alüminyum folyonun yerine yağlı kağıdın kullanılabileceğini de belirtti.

bu sallama poşet çaylarda zımba görürseniniz firmaya dava açılıp kazanılıyormuş :)
bana denk gelmedi beee tühhh azıcık biz kazanırdık hep onlar mı kazanıcık :)

kızçeler o silikon kalıplarla da kek pişirmeyin pleaseeee...

herşey plastik ona bakarsan diyonuz ama sıcakla birleşince çok daha fazla ortaya çıkıyor zararları...

diyaliz hastaları için ise son derece sakıncalı olduğunun tespit edildiğini anımsattı.

patik haklı silikonlarda çok zararlı duyhas ben hiç sağlıklı diyeni duymadım sana yanlışmı bilgi verdiler acaba canım

birisi nette böyle bir yorum yapmış ,sanki oktay usta profesör

''Silikonlu kek kalıbı kullanıyorum. Yaptığınız şeyleri çıkarmak kolay oluyor, çok rahat.
Sağlık açısında, araştırmadım ama kaliteli bir ürün alırsanız zararlı olabileceğini düşünmüyorum.
Zararlı olsaydı oktay usta kullanmazdı''

ben bi bime gidip geleyim bakalım güzel bişeyler var mı
bimden bişey isteyen varsa onada alabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…