Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

adacım tarif güzel gözüküyor bende ekledim tariflerime inşallah yapmak kısmet olur

ya benim canım pilav ve patlıcanlı bi yemek istiyo kolayca ne yapabilirim
karnıyarık falan uzun sürüyor kızartmak gerekiyor patlıcanları

bugün menüsüne patlıcan koymayı düşünen varsa ya da hafta sonu için düşünürseniz buyrun sevgili arkadaşlar;

[url=http://urlal.com/dqqf]
[/URL]

Patlıcanlı Kebap
Malzemeler:

Köfte için:

500 gr. az yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 iri kırmızı biber
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kuru maydonoz (bir miktar taze maydonoz da kullanabilirsiniz, ben maydonoz doğramaktan nefret ettiğim için kuru maydonoz benim için yürüyen merdiven gibi birşeydir.)
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı tuz
Çekilmiş tane karabiber
Arzuya göre az miktar kaşar peyniri rendesi (sonradan aklıma geldiği için ben kullanmadım ama güzel olabilir.)

Diğer malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
3-4 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su

Yapılışı:

Köfte harcını hazırlamak için soğanı ve kırmızı biberi robotta çekin, ya da soğanı rendeleyin, kırmızı biberi ise çok minik doğrayın. Kıyma, kıyılmış soğan ve kırmızı biber, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları karıştırıp yoğurun. Köfte harcını buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan iri dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin. (koyu rengi ve acı tadının geçmesi için)
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Çöpşişlere bir patlıcan dilimi, bir köfte şeklinde dizip fırın tepsisine yerleştirin.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Domates ve biberleri dilimleyerek fırın tepsisindeki şişlerin üzerine yerleştirin.
Zeytinyağı, biber salçası, domates salçası ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde fırına koyup yaklaşık 45-50 dakika, en fazla bir saat pişirin.
Sade pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ve yoğurt ya da ayranla servis yapın.

benim kocamda beni market arabasına bindirir :)))
böcük maşallah kocana pankartı astınız mı bari bir yere
nurdan kayınvalidemle genelde muhabbet ederiz böyle havadan sudan saatleri bulur bazen
kızlar kına gecesi yapmayı düşünmüyorum hepiniz evlisiniz siz ne dersiniz kına gecesi için

pasaklı'cım bu kadar olur yani ben tarifi yazmışım sen patlıcanlı tarif demişsin :)))
kızartmadan yap işte miss gibi

love cnm inönüye astık sonrada diğer pankartlarının arasına grdı
pankartları alamıoz
kalıo statta

kına gecesı kesınlıkle yapmalısın

bence yap güzelim yaa... bir defa oluyor böyle şeyler... evinde küçük birşeyde olabilir.. ama yap...

pasaklıcım köfte yapımıyla uğraşmak istemezsen
hazır pakette köftelerden alıp öylede yapabilirsin
şip şak hazır olur işte

ada cok güzelmış kıyafetın cnm
maşallah

mısafr gıttı:roflol:dün bende kovdum ama yüzsüz gelıo gene

pasaklı sen neyin editörüsün

saç bakımı bölümünün canım

ben yapmadım kına gecesi hiç heveste etmedim pişmanda değilim
çok gerekli değil bence
eğer ki erkek tarafı tüm adetleri yerine getiriyorsa yap tabii ki ayrı bi keyifli olur ama bizde adet madet hak getireydi o yüzden bende kına falan yapmadım :umursamaz:

pasaklı'cım bu kadar olur yani ben tarifi yazmışım sen patlıcanlı tarif demişsin :)))
kızartmadan yap işte miss gibi

inanmıyorum adacım bu kadar olur yani ne kadar temiz kalpliymişsin
çok teşekkür ederim tarif için canım hemen ekliyorum bunu tariflerime cokacimcoook

bu sabah eşime sizlerden bahsediyordum toplanacağız yine kkdan kızlarla falan diye
çardağa davet ettim ama ada kız evine davet etti belli değil şimdilik dedim yaz günü çardak iyi fikir diyo :asigim:

pasaklıcım köfte yapımıyla uğraşmak istemezsen
hazır pakette köftelerden alıp öylede yapabilirsin
şip şak hazır olur işte

:roflol: ayy beynimin içini okuyorsun ada
tarifi okurken diyorum ki kim uğraşacak köfte yapımıyla buzluktaki köftelerden çıkartırım :roflol: :roflol:

ada cok güzelmış kıyafetın cnm
maşallah

sağol tatlım...
o kıyafet konusu tam bir kangrene dönüşmüştü ama neyseki hallettim iyi buldum yani :))
tam istediğim gibi olmuştu,içime sindi...

evet ya tam denk geldi tarifi yazmamla senin istemen...
güzel olacak güzel,görüşüp kaynaşalım

cute'cim nerelerde

benım kına kıyafetımd her renk vardı kabarık cıngene gıbı olmuştm
bındallım güzeldı ama
keşke resım ekleyebılsem
kınada kırmızı 1 numara olıy zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…