akannehir ayyyy ne yapsak akşama yaa
haftasonundan az bi mercimek çorbası var
yemek yok ama bi pilav yapsam diyorum yanına da köfte falan yaparım
tatlı olarakta şekerparem var haftasonu yapmıştım zemuszemus
azıcık bulgur pilavı kaldı dünden
dondurucuda köfteyle buzdolabında tavuk var
ne yapsamki acep aklıma bişi gelmiyo
aslında çok uğraştırmalı bişide yapmak istemiyom zati
yaa pasaklı benim eşim çorba yemiyo , havalar sıcak diye çorba içilmez öyle sıcak sıcak diyo
halbuki ben severim mercimek falan ama yapamıyom o yemiyo diye
çorba da yapmayınca yapıcak yemek bulamıyom ki
adacım akşama birde şu semizotlu poğaçayı yapmak istiyorum,sen peyniri hamuramı karıştırıyon cnm,
ben arasına koymayı düşünüyorum..pastaneden almıştık öyle idi beğendik bayaa..
tabi bu kol ağrısı ile nasıl yapıcam hepsini bilmiyorum ama :) kociş yardım eder artık napalım..
hahaha dere otu yerine semizotu yazmışım..semiz otu ile yemek yapıcamya karıştı
Pınarcım benimde çorba kocişim hasta diye var yoksa sıcaklarda bizde istemiyoruz hiç çorba falan
mercimek çok az var o bu akşam bitsin
küçük bi tencerede de tavuk suyuna şehriyeli var
ayyyy adaaaa bunun salçalısı da çok güzel oluyor
malzeme aynı ama en altına salçayı suyla yağla inceltip sürüyorsun bide kırmızı biberini kekik ve nanesini serpiştiriyorsun üzerine ooof ooof offff cokacimcoook cokacimcoook
5 adet alabalık fileto (Alabalıkları balıkçıdan fileto halinde derisiz ve kılçıksız almalısınız)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 – 3 adet defne yaprağı
- Tuz, kekik, karabiber
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Su
Yapılışı
1. Balıkları güzelce yıkayın. Büyük bir kapta salça, defne yaprağı, baharatlar, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Karışıma yıkanan filetoları alın, güzelce bulayın ve 1-2 saat buzdolabında terbiye edin.
2. Vakit dolunca filetoları fırın tepsisine dizin. Teflon fırın tepsisi bu iş için oldukça kullanışlı.
3. Kapta kalan sosun üzerine 1/2 su bardağı kadar su ekleyip karıştırın ve tepsideki balıkların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.