Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

nan ben geldim bişi dicem ya akşama köfte pilav var yanınada değişik bir salata yapmak istiyorum ne yapim ya ne gider sizce bunların yanına

akşama sizdeyim,vallahi yemeğim yok,
ne yapacağımıda bilmiyorum.
salata,bence bol yoğurtlu,mayonezli ve sarımsaklı
enginar salatası yapabilirsin...

bende y farulye
mercımek dığer adı ezogelın:bbo:
pılav üstü tavuk
karpuz olur sanırım yada cacık

ay şu patatesli havuçlu en üsttede yoğurt olan bi meze gibi bişi varya
ondan mı yapsak
havuç kavruluyo du ama galiba , çok sürermi kavrulması

hayır canım uzun falan değil
patates düdüklüde haşlanana kadar
havuçlarda kavruluyor
basit ama çok lezzetli oluyor

hani şu sağ üst köşedeki reklam varya..
güneş kremi sarı bikinili hatun..
kıs ne kötü onun bikinisi öleeee..
bimden falanmı aldı acaba??

isoldeecim benimde canım kaç gündür bir pide çekiyor bir anlatamam
normalde hiç sevmem pide lahmacun falan ama gözümün önünde pideler uçuşuyo resmen kaç gündür cokacimcoook

hamurunu nası yapıyosunuz kızlar??????????

Malzemeleri:
5 Su Bardağı Un
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Su Bardağı Ilık Su
1 Tatlı Kaşığı ‘ tepeli ‘ Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı ‘ tepeli ‘ Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

Ön Söz:
Bu hamur malzemelerinden yaklaşık 900 gr. ağırlıkta hamur elde edilir. Bu hamur ile tek pizza yapılacaksa; orta kalınlıkta bir pizza yapılır ve 30 cm. çapında tepsi kullanılır.

Maharetini Göster:
Bir kase içerisine 1.5 Su bardağı ılık su, şeker ve kuru maya konulacak, karıştırılacak. Karışım 10 Dakika dinlendirilecek. Hamur yoğurma kabı içerisine 5 Su bardağı un elenerek konulacak. Un orta yerinden havuz gibi açılacak. 1 Tatlı kaşığı tuz havuzun kenarlarına serpilecek.
Kase içerisindeki maya havuzun içerisine boşaltılacak. Üzerine 5 Yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Hamur yoğurma yöntemlerine uygun olarak pürüzsüz bir hamur yoğurulacak. Yoğurulan hamur top yapılacak. Hamur yoğurma kabı iç yüzeyi zeytinyağı ile yağlanacak.
Top hamur yüzeyi de yağlanacak ve yoğurma kabı içerisine konulacak. Yoğurma kabı streçle kapatılacak ve ılık bir yere kaldırılacak. Hamur iki katına ulaştığı vakit, gazı alınacak ve tek beze yapılarak kap streçle tekrar kapatılacak dinlenmeye alınacak. Hamuru dilediğiniz vakit kullanabilirsiniz.

canım ben bu şekilde yapıorum..
özel bişi kullanmıorum internette dolaşan tariflerden biri zaten bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…