- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
canım benim çok çok üzüldüm ama bi kaç önerim olacak nacizane ben kızımı 2 aylıkken bıraktım kayınvalideme
benim iş yerim her türlü yasal hakkımı kullandırıyordu ama kaynatamla aynı iş yerinde çalşıyoruz ve her şeye maydonoz oluyo ben erken doğum sancılarım yüzünden 30. haftamda izne çıktım ve o yüzden doğum öncesi 4 aylık iznimin 2 ayını sonra kullanabildim fakat iş yerim ücretsiz 6 ay yasal olan iznimi veriyordu bana ama kaynatam olmaz dedi neyse kızımı kaynanama bıraktım
ilk günüm iş yerimde akşama kadar ağladım gittim emzirdim felan ama akşam gittiğimde kızımın ağlamaktan sesi kısılmıştı çıkmıyodu sesi el kadar bebekti o o benim süt kokulumdu ben bi damla gözyaşına kıyamazken onun ağlamaktan sesi gitmişti bu bir ay sürdü bir ay sesi kısıldı yavrumun haaaaa deki ihtiyacınmı vardı evim kira değil eşim 2000 tl maaş alıyo ama bu işi bana kaynatam ayarladı ve işten çıkmış olsaydım ömrümün sonuna kadar eşimd eoda başımın etini yiyeceklerdi bide lokusalık psikolojisi işte saçma sapan düşünüyosunn
demem oki ne olursa olsun ne kadar sıkışık olsanda yemeye ekmekte bulamasan bebeğini bırakma gülüm allah onun rıskını veriyo benim kızım 1 yaşında şimdi hala o günleri düşündüğümde mideme gülle atılmış gibi oluyorum bu vicdan azabını çmrümün sonuna kadar çekeceğim
benim arkadaşım eşi işsizken hamile kaldı hepimiz çok kızdık bilerek kaldı bebek doğmadan ataması oldu eşinin ailesinden olmayacak yerden miraz çıktı hepimiz şok olduk şimdi hepimizden daha iyi durumda allah dünyaya gönderdiği meleği zor durumda bırakmaz
bugün kızım anneee diye yakama yapıştı omuzlarımı öptü okadar kötü oldumki hala ağlıyorum hep değermi diyorum sonra bugünlerde geçer diyorum ama geçmiyo emin ol bende bırakmayı düşünüyorum işi en çokda rabbime sığınıyorum diyorumki allahım ona bişey olsa ben bu vicdanla nasıl yaşarım okadar kötüyümki şuan keşke çıkarsalar beni işten diyorum keşkeee çalışan bi anne olarak sana sadece şunu diyorum gülüm seni işten çıkarıyolarsa üzülme bunaa eşinde biraz zora gelince ailesini ikinci plana atmak zorunda kalacak benimde bebeğim var diyecek süt kokulunun yanında ol onu kucağına aldığında bugünki çelişkin sana okadar saçma gelecekki milyar verseler bırakamayacaksın ben pişmanım sen olma
spedy
rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin
ama içimde çok büyük bir yaradır bu
Bakalım ben neler yapıcam. ama şimdiden dua ediyorum inşallah geri çağırmaz.
zaten istemiyorum orada çalışmak 1/2 sene kendim bakar sonra yeni işe başlarım ve inşallahta maddi durumumuzda öyle gösterir dilediğim gibi olur
bana dediki yerine stajyer falan birini bulabiliyosan bul..Kimi bulucamki?Eleman bakıyolardı yerime sonra başka görev için.Ama görüyorumki çıkarmakta istiyo belkide..1 ay izin ne demek..işimi kaybetmek beni alt üst edecek ama tazminatım kredimi 1-2 sene idare eder ama eşime güvenim yok.evi geçindireceğini düşünmüyorum ben maaşı çok düşük.çok üzüldüm canım. çok büyük haksızlık yapıyorlar. doğum izni senin hakkın.
nasıl vermezler anlamıyorum.
yerine geçici birini alsalardı.
doğum paran ve işsizliği alırsan bir süre idare edersin.
peki bebeğine kim bakacaktı.
1 aylık bebeği bırakmak çok zor eminim ama,
işin kaybetmek seni zorlayacaksa düşün.
annelerde fikir verir.
ama önce sakin ol emi.
vardır herşeyde bir hayır üzme kendini.
gün doğmadan neler doğar.
canım benim çok çok üzüldüm ama bi kaç önerim olacak nacizane ben kızımı 2 aylıkken bıraktım kayınvalideme
benim iş yerim her türlü yasal hakkımı kullandırıyordu ama kaynatamla aynı iş yerinde çalşıyoruz ve her şeye maydonoz oluyo ben erken doğum sancılarım yüzünden 30. haftamda izne çıktım ve o yüzden doğum öncesi 4 aylık iznimin 2 ayını sonra kullanabildim fakat iş yerim ücretsiz 6 ay yasal olan iznimi veriyordu bana ama kaynatam olmaz dedi neyse kızımı kaynanama bıraktım
ilk günüm iş yerimde akşama kadar ağladım gittim emzirdim felan ama akşam gittiğimde kızımın ağlamaktan sesi kısılmıştı çıkmıyodu sesi el kadar bebekti o o benim süt kokulumdu ben bi damla gözyaşına kıyamazken onun ağlamaktan sesi gitmişti bu bir ay sürdü bir ay sesi kısıldı yavrumun haaaaa deki ihtiyacınmı vardı evim kira değil eşim 2000 tl maaş alıyo ama bu işi bana kaynatam ayarladı ve işten çıkmış olsaydım ömrümün sonuna kadar eşimde oda başımın etini yiyeceklerdi bide lokusalık psikolojisi işte saçma sapan düşünüyosunn
demem oki ne olursa olsun ne kadar sıkışık olsanda yemeye ekmekte bulamasan bebeğini bırakma gülüm allah onun rıskını veriyo benim kızım 1 yaşında şimdi hala o günleri düşündüğümde mideme gülle atılmış gibi oluyorum bu vicdan azabını çmrümün sonuna kadar çekeceğim
benim arkadaşım eşi işsizken hamile kaldı hepimiz çok kızdık bilerek kaldı bebek doğmadan ataması oldu eşinin ailesinden olmayacak yerden miraz çıktı hepimiz şok olduk şimdi hepimizden daha iyi durumda allah dünyaya gönderdiği meleği zor durumda bırakmaz
bugün kızım anneee diye yakama yapıştı omuzlarımı öptü okadar kötü oldumki hala ağlıyorum hep değermi diyorum sonra bugünlerde geçer diyorum ama geçmiyo emin ol bende bırakmayı düşünüyorum işi en çokda rabbime sığınıyorum diyorumki allahım ona bişey olsa ben bu vicdanla nasıl yaşarım okadar kötüyümki şuan keşke çıkarsalar beni işten diyorum keşkeee çalışan bi anne olarak sana sadece şunu diyorum gülüm seni işten çıkarıyolarsa üzülme bunaa eşinde biraz zora gelince ailesini ikinci plana atmak zorunda kalacak benimde bebeğim var diyecek süt kokulunun yanında ol onu kucağına aldığında bugünki çelişkin sana okadar saçma gelecekki milyar verseler bırakamayacaksın ben pişmanım sen olma
spedyim inşallah canım
çok zor ya çooookkk
sen canının parçasını bi başkasına emanet ediyosun ama hep gözün arkada
bacım sen çıkınca benı alırlar mı
öle bı işim olsa laaactesı yok pazar yok
saatler ıdare eder
bende de sendeki gibi yardımcı patron yok destek verecek..
gel 2 günde burnundan getirip aynen yollarlar.
bence en iyisi otur yerinde çalış işte
valla ben burda 2 yıldır ne sabır cekıyom bı bılsen ordada kalırım
nler duyyom neler
akşam 7de cıkıom dıye laf edıyolar sankı 10 da cıkcamm her yaptığımız hata sankı
patron mılletıde hep aynıdır hıc güvenmıyom
yaptıklarıda aslında cok şey deıl
çaycıya bıle 200 tl gecen yıl zam yaptı benım maaşa yakın oldu ben 2 yıldır oyalanıyorum ama napım
bana dediki yerine stajyer falan birini bulabiliyosan bul..Kimi bulucamki?Eleman bakıyolardı yerime sonra başka görev için.Ama görüyorumki çıkarmakta istiyo belkide..1 ay izin ne demek..işimi kaybetmek beni alt üst edecek ama tazminatım kredimi 1-2 sene idare eder ama eşime güvenim yok.evi geçindireceğini düşünmüyorum ben maaşı çok düşük.
cnm çok haklısın
ama benim eşim 850 maaşa çalışıyor mesaisiyle birlikte 1.200 geliyo başka iş düşünüyo ama yine alacağı en fazla 1-1500 arası olur
910 tl ev kredisi ödüyorum.
bi yanım dayan diyor bi yanım defol git çık buradan diyo..çocuğum 6-7 aylık olunca iş bakarım tekrar diyorum.
ama bu maaşımla asla iş bulamam
çeyiz hazırlığım bitti...hihoyyyt
sözüm nişanım düğünüm oldu..:asigim:
hem eşim hem de işim var...
eş ve işin aynı zamanda olmasının iyi yanları da var....
kötü yanlarıda var...
hadi toplanın kızlarr...a.s.
anneme danışıcamişte fark burda
gelen bellı gıden bellı
aılenle bı konuş cnmm
bakalım onlar ne dıycek
brck
asla bulamam deme allah bi kapıyı kapatır başka kapıyı açar
belki seni izne gönderecekler kıymetini anlayacaklar bebeğin ek gıdalara geçsin başka iş bakarsın
şuan gelecek zamanla alakalı konuşuyoz ve kaderimiz bize kıs kıs gülüyo ileriye dönük çok
fazla plan yapmamak lazım sen sağsalim kucağına al meleğini herşey yoluna girer
kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş
ne güzel bu günler değil mi, ben de yaşamıştım aynı sevinçleri. sonra çocuk olunca sevincin bin kez sonsuz kez katlanacak.... sonra eşinle sorunların başlayınca da ne güzel günlerdi diyeceksin( inşallah sizler demezsiniz, daha şanslı olursunuz ben ve benim gibilerden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?