pasaklım cvp verdım valla
benımm herıf benı hiç sevmıyomafoldumben
cunku düğüne gıderken hep benı o gıydırır
cıbıldak cıbıldak:roflol:
songül abla burası hep böyle ,sen hep uğra miss tarifler dönüyo..topikçe kilo alıcaz valla sonra diyettekiler topiğine transfer olucaz :roflol:
biricik pasaklımın yaptığı poğaçalar süperdi,enfesti....
ama illaki sütlü istiyorsan
bu tarif benim vazgeçilmezim...
[URL="http://urlal.com/dqqf"][/URL]
[URL="http://urlal.com/dqqf"][/URL]
Malzemeler:
* 1 su bardağı sıvı yağ (bence zeytinyağı kullanmayın, ayçiçek daha uygun)
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket yaş maya (42 gr.) kuru toz maya kullanacaksanız 1,5 yemek kaşığı (instant maya kullanacaksanız 1 paket mayayı suda eritmeyip direkt una katarak kullanın.)
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı ılık süt
* Aldığı kadar un (Ben 6 su bardağı kullandım ama siz duruma göre ayarlayın.)
* 4 çay kaşığı tuz
* İki yumurta (akı iç malzemesine, sarısı üzerine)
İç malzemesi:
Büyük bir kalıp sert ve tuzlu beyaz peynir (rendelenmiş)
1 demet maydonoz (Bu hamurdan çok sayıda çörek çıkıyor, iç malzemesini az hazırlamayın.)
İki yumurtanın akı
Üzeri için:
İki yumurtanın sarısı
Susam
Yapılışı:
Öncelikle ılık süt ve suyu bir kapta karıştırarak mayayı içinde eritin.
Hamur yoğurma kabınıza mayalı karışım, sıvıyağ, şeker, tuz ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Muhtemelen yoğurdukça un eklemeniz gerekecek. Bu hamur çok fazla un alıyor. Benim hamurum 6 bardak kadar aldı. Hamur elinize yapışmayan esnek bir kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat mayalandırın.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Beyaz peynir rendesi, kıyılmış maydonoz ve yumurta aklarını bulamaç halinde karıştırın.
Mayalanmış hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp bunları yemek tabağı büyüklüğünde çok inceltmeden merdaneyle açın.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Açtığınız her hamur parçasını dörde bölün.
Böldüğünüz her parçanın geniş kısımlarına iç malzemesinden koyun ve geniş taraftan başlayarak rulo şeklinde sarın.
Rulonun iki ucunu birleştirerek ay çöreği şekli verin.
Çörekleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin çünkü bunları tepsiye koyduktan sonra yarım saat daha mayalanması için bekleteceğiz, çörekler tombiş olacak.
Tepsiye dizdikten sonra üzerini bir bezle örtüp yarım saat daha mayalandırın, ortasındaki boşluklar kapanacak şekilde şişecek çörekler.
Çörekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika) Çok fazla kızarmasın ama.
Piştikten sonra da üzerine hafif nemli bir bez örterek 15 dk kadar dinlendirin ki çörekleriniz yumuşacık olsun.
ufffffffff isoldecim çok üzüldüm o ne öyle yaa saçmalamış yani eşin
ne var düğüne gidiyorsan oynayacaksın elbette
biliyorsun eşimde ardahanlı düğünlerin yarısı halayla geçer
bende zaman zaman kıskançlık yapıyorum ama beni bırakıp tek başına halaya girerse
hadi bazen ben kalkmıyorum canım oynamak istemiyor o zamanda tek olduğu halde gidip başka bi kadının yanında el ele halay çekerse arıza çıkartıyorum
kıskanıyorum çünkü elalemin kadınıyla elele halay çekmesini
aynı şeyi ben yapsam o da kıskanır ama o yapınca normal oluyor :mymeka:
senin eşinde üzüleceğini bile bile yapmış resmen sonrada hadi gidelim :mymeka:
hoofff hepsini pataklamak istiyorum kötükedihüso
isoldemm canm sakin ol bitanemm
eşinin normalde beğendiği bi kıyafetse ve dün huzursuzluık çıktıysa mutlaka başka bişiye kızmştr kafası başka bişiye takılmştr..
sen üzme kendini
öyle de yürümez falan deme geçer bu günlerde akşama barışırsınız :)
isoldee canmm senn işten çıkacak olman maddi sorumlulukların hepsini eşine yüklüyo
onu düşünüp dert ediyordur onan bu kadr sinirlidirr belkki
sorma böcük bnmkide öyle ,annemlerin tarafına giderken yapma bari diyorum annem gücenicek yok dio artık bnm eşimsin sen ben öyle görmek istiyorum seni..nikah kutlamamızda da mini bi elbise giydirdi facede kısa gözükenleri koymadım çapraz kısa ..
abim dedi kısa başka giysene bnmki için bunu istiyo özellikle aldı bu gece gyim die dedim ama sıkıla sıkıla..
şimdi havuza gidices annemlerin düşünüyom bikini olayını bilmiyorumkismile
canımm öle diil işte yaa.
şaka sölemiorum yüzünü bile görmeye tahammülüm yok..
o evlenirken aşık oldugum duygularım onun bu saçma sapan tavırları yüzünden uçtu gitti yaaaa..
bu ilk diilki yaptıgı sdc yaptıklarından bi örnek..
isoldecim....
canım, kendini üzme lütfen..... bazı erkekler nedense evlendikten sonra mutasyona uğruyorlar... onları bu haliyle idare etmekte yine bizlere kalıyor canım.... kesinlikle tepkini ortaya koy.. heleki
küfür konusunda.....onun sonu yok.. sen tepkini koymazsan sürer gider.... ve ikinizinde sakinleştiği bir sırada karşına alıp konuş.... eynı küfürleri senin ona ettiğini... yada onun kızkardeşine edilirse ne yapacağını sor..... kafasına bu şekilde yerleştir.... o zaman işin ciddiyetini anlar belki...
lütfen daha fazla üzme kendini canımm....
eşin o ıstedıyse yapacaksın başka çaresı yok
ben yüzme bılmıom mesela bıkını hayatta gymeım
onların memleketıne gıdersek kapılarının önü denız
bana gıy der ben utanırımkı dedesı babası neyım gelır dıe
başka bi işe giricem dediğimde erkeklik yapaıo ama yok olmaz ben idare ederim dio...
İsoldecim herkesin ayrı ayrı dertleri olur seninki kıskançtır öbürününki kıskanmaz biri serttir vs...yani herkesin evliliğinde vardır belirli anlaşamadığı noktalar...
burada kimse benim evliliğim kusursuz mükemmel bi eşim var asla diyemez..
diyende zaten yalan söyler bence..
çünkü mükemmel erkek yoktur:roflol::roflol:
takma kafanı tatlım unutulur gider
böcük peki eşin sana kapan derse kapanırmsn??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?