Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

dizi canm :52:
o tarihlerde hamiş kalma ihtimalim yüksekmiş de o yüzden kampa gircez :52:

sizden önce çözdüm beeeeee :)) hayırlı antremanlar..Rabbim bi spermi yumurtanıza ulaştırsın..ne dua ettim be mübarek gün..biraz müstescen oldu ama :17:

kızlar kundak zaten minikken lazım..büyük bebe napsın kundağı :))

=) ayy hamiş kalma çalışmları herkeste hız kazanmış maşallah bareket allah
=) rabbımmm hayırlı evlatlar nasip etisn sizlere en kısa zmnda hamile kalmak isteyenler muradına ersin inşallahh.aminn

Uyku kaçıran kramplar

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Bazı sağlık problemleri önemsiz de olsalar can sıkar, aaaif bozar!

Bunlardan ikisine ilişkin okuyucu mektuplarının sayısı sürekli artıyor: Gece krampları ve gece terlemeleri. Bütün bir günün yorgunluğunu atmak, dinlenip rahatlamak ve birazcık enerji toplamak için daldığı uykusundan bu can sıkıcı sorunlarla uyananların sayısı sanıldığından çok gibi görünüyor.

Gece krampları orta ve ileri yaşlarda daha sık görülüyor. Bu krampların niçin oluştuğu ve nasıl ortaya çıktığı iyi bilinmiyor. Kandaki bazı mineral ve elektrolit dengesizliklerinin, bazı nörolojik problemlerin ya da ilaçların bu krampları kolaylaştırabileceği biliniyor. Sizi tatlı uykunuzdan gecenin ortasında uyandıran bu ağrılı krampların daha pek çok nedeni var:

Gece krampları kontrolsüz bir "şeker hastalığı"nın ilk belirtisi olabiliyor.

Aşırı "su kaybı"nın, "potasyum eksikliği"nin, "magnezyum noksanlığı"nın da ağrılı kas krampları oluşturabileceği biliniyor.

Hamilelik sürecinde özellikle ilk altı ayında gece krampları ortaya çıkabiliyor.

Yatmadan önce yapılan yoğun egzersizlerin özellikle kas yorgunluğuna yol açan aktivitelerin gece kramplarını kolaylaştırdığı belirtiliyor. Herhangi bir zamanda yapılan ve fazla miktarda terleme nedeniyle su ve elektrolit kaybına yol açan yoğun egzersizler de gece kramplarını tetikleyebiliyor.

Fazla alkol kullanmak gece kramplarını kolaylaştırıyor. Özellikle akşam saatlerinde alınan fazla miktarda alkol gece kramplarını ağırlaştırıyor.

İdrar söktürücü ilaçlar sebep oldukları su ve elektrolit kaybı nedeniyle gece kramplarına neden olabiliyor. Ağrılı gece kramplarını kolaylaştıran başka ilaçlar da var : Kalsiyum kanal engelleyicileri, depresyon tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar ve niasin isimli B vitamini bunların en ünlüleri!

Ağrılı gece kramplarıyla karşılaştığınızda kendi kendinize uygulayabileceğiniz oldukça iyi sonuç veren yöntemler var. En etkilileri şunlar:

Kramp giren bacaklarınızın üzerinde yürümeye çalışın.

O bacağa ve kaslara masaj yapın, ovun, germe hareketleri uygulayın.

Bacağınızı düz pozisyonda uzatın. Kas gevşeyinceye kadar ayağı bilekten esnetmeye çalışın.

Ağrılı kasın üzerine buz veya soğuk su torbası uygulayın.

Sıcak banyo yapın.

ÖNLEMEK MÜMKÜN MÜ

Sık tekrarlayan gece kramplarından yakınıyorsanız bazı önleyici yöntemleri not alabilirsiniz:

Yeteri kadar su içmeye özen gösterin. Asla susuz kalmayın.

Yatmadan önce bacak kaslarınızı gevşetici hareketler yapmayı unutmayın. Masaj ve ovma hareketlerinin önleyici gücünden yararlanın.

Akşamları alkol kullanmayı bırakın veya azaltın.

Yatmadan 2-3 saat öncesinde ağır egzersizler yapmayın.

İdrar söktürücü ilaçlar kullanıyorsanız, potasyum ve magnezyum destekli bir beslenme planı yapın (muz, portakal, ceviz, fındık).

Kullandığınız ilaçları mutlaka sorgulayın.

Gece kramplarınız süreklilik kazanmışsa veya sık tekrarlıyorsa lütfen doktorunuza danışın. Doğru tedaviyi sadece doktorunuzun yapacağını unutmayın.

GECE NEDEN TERLERİZ

Gece terlemeleri, en az ağrılı kramplar kadar hoş olmayan bir sorundur. Gece terlemelerine yol açan sorunların en bilinenleri menopoz ve anksiyete-gerginlik halidir. Menopozun terlemeler, ateş basmaları ve uyku bölünmeleriyle geldiği iyi bilinir. 40’lı yaşları geçen özellikle 50’lere merdiven dayayan kadınlarda gece terlemeleri işte bu nedenle biraz da beklenen bir gelişmedir.

STRES VE REFLÜ

Eğer işi evine taşıyan, ev hayatında sorunlar yaşayan, yatağa "stres"li, gergin rakamlarla, hesaplarla, kavgalarla uzanan biriyseniz uykunuzun orta yerinde terlemelerle uyanınca şaşırmayın. Stres kaynaklı terlemeleri daha çok erkeklerin yaşadığını da unutmayın.

Reflü hastalığının da gece terlemelerine yol açabileceğini bilmekte fayda var. Bu terlemelere öksürük nöbetleri, boğaz yanmaları ve ertesi gün ses kısılmaları eşlik ediyorsa özefageal reflü olasılığı artıyor.

sizden önce çözdüm beeeeee :)) hayırlı antremanlar..Rabbim bi spermi yumurtanıza ulaştırsın..ne dua ettim be mübarek gün..biraz müstescen oldu ama :17:

kızlar kundak zaten minikken lazım..büyük bebe napsın kundağı :))

aminn :17::17:

ayy ne bilem ball kaç bebe büyüttüm sankimm
ayy ben çok paniğim ya bebekler yürürken falan sendeleyince bi çığlık atıyorum benm sesimden korkup ağlıolar :52:
kendi bebem olunca ağzıma bant yapıştırmayı düşünüom :18:

aminn :17::17:

ayy ne bilem ball kaç bebe büyüttüm sankimm
ayy ben çok paniğim ya bebekler yürürken falan sendeleyince bi çığlık atıyorum benm sesimden korkup ağlıolar :52:
kendi bebem olunca ağzıma bant yapıştırmayı düşünüom :18:

:60::60:
bencede yapıştır..bebe korkak büyür sonra...hiç oralı olmıcan bırak düşsün :)) kalkçak nasılsa..
eşim çok soğuk kanlı benim sayesinde bende dolap gibi oluyom :))

ablamla eşi aynı sen..daha düşmeden havada kapıyolar..ama çok nazlı oldu kızımız..vara yoka ağlıyo şimdi :))

biricğim yok daha ben taze gelinim =) topiğin en son hamişi olmak istiyorum ablalarım ben çok küçücüğüm daha :69: 22 yaşındayım 27ye kadar yolu var evliliğimi yaşıyayım birazcık çocuk içn şartlarımı iyleştirim kurumsal bi yerde çalışıoken çocuk yapmak isterim şuan çlştım yerde :D hamiş kalsam çocukla beraber evde ytrım =) he iş hem çocuk yürütebilmk içn iş dğişimimde şart

anlıycan en kötü ihtimalle 27 yşlrında düşünüorum çocu şartlrı ozmna hlledemezsem mecbur bşlıcaz :D çlşmlara eşimde bende daha hazır değiliz hem evliliğin ilk yılları zaten sıkıntılı geçio =) bide bebiş için gerilmim

canın da bilio ne çekeceğini canm :52:
canm bişi çekmio benim menü düşünüomm düşünüomm poff

TAZE TARHANA YAPTI ANNEMLER CANIM ÇEKTİ ONDAN YAPİM DİYORUM BEN AKŞAM YANINA DA ERİŞTE YADA FIRINDA MAKARNA VE SULU Bİ YEMEK AMA İŞTE KARA VEREMİYORUM :s YOKSAM TEREYAĞLI YUMURTA KÖY EKMEĞİ MENÜSÜNÜ MÜ HAYATA GEÇİRSEM DELİRCEM YEMEM LAZIM :84:

rahat olur ama balcım.ağız silmek için bez falan yaptınızmı hiç beyaz tülbentten..başına başörtüde yap bi iki tane bağlarsın kışın falanda duştan sonra:)şapkalar olmuyo düşüyorlar evde bağlarsın.kundaklamak iyi oluyo bence bebeği rahat ediyor.hem eli koluda daha düzgün olur tutarken :)

Merhabalr kızlar.hayırlı cumalar diliyorum hepini,ze.rabbim dualarımız kabul amellerimizi makbul eylesi,n.biz yine sahura kalkamadık.bi uyandımki saat 3 bucuk sadece su içip yattık.ve oğlum yine sabah arkamdan ağladı.eltimin oğlu aldı kucağına alla alla alla diye ağlamaya başladı.bizde durumlar böyle.

Evet böcüğüm malesef oruçlulara saygı kalmamış.
Balım kundağın çok hoş güle güle sar bebeğini onunla inşallah.
Ve ben diyorumki balın bebeği kız.
Bizim kamp dönemleri bitmek üzere.hayırlısı allahtan.
Sabah sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gittim.doktor beni tanıyor hem köylüm hem babamın arkadaşı.progestan yazarmısınız bana dedim.karnıma baktı direk güldü hayırdır dedi.:1:hamile sandı.yok dedim benim düzensizliğim var her ay bu ilacı kullanmamı önerdi doktorum dedim.:1:

:60::60:
bencede yapıştır..bebe korkak büyür sonra...hiç oralı olmıcan bırak düşsün :)) kalkçak nasılsa..
eşim çok soğuk kanlı benim sayesinde bende dolap gibi oluyom :))

ablamla eşi aynı sen..daha düşmeden havada kapıyolar..ama çok nazlı oldu kızımız..vara yoka ağlıyo şimdi :))

balıım inş bebeğimiz olana kadar bu sorunumu aşarım yoksa yandı bebiş yandı bebiş :((
ayy kızlar naslı oluo birazz zaten :52:

benim de meleğim varrr kuzenimin kızı o kadar nazlı o kadar kibar ki bi su istio sesi çıkmıo
su veyebilymisin teysee :69: ve sürekli gülümseyerek konuşuo ayy özledim kuzumuu

rahat olur ama balcım.ağız silmek için bez falan yaptınızmı hiç beyaz tülbentten..başına başörtüde yap bi iki tane bağlarsın kışın falanda duştan sonra:)şapkalar olmuyo düşüyorlar evde bağlarsın.kundaklamak iyi oluyo bence bebeği rahat ediyor.hem eli koluda daha düzgün olur tutarken :)

CNM DAHA ERKEN DİYE BAŞLAMADIK hiçbişeye..yawaş yawaş başlar annem yapmaya..herkes cinsiyeti beklediği için maraton başlıyamadı bi türlü :))

başörtümü :)) komik olur beee...sıkı şapka alırım ben ona :)

kundak kalmadı ama bu kundağa dayanamadım...aslında eskilerin bi bildiği vardır mutlaka..ben çok karşı değilim kundağa filan ama çok sıkmaya gerek yok yawruyu...

casperım bence çok yorma kafanı cnm ne varsa onu yap gitsin

çorba
fırında tavuk-pates ypbilirisn garnıturde ekleyebilirsin
sonra zytınyağlı bi yemk yaparsın
pilav
salata
bide değişik bi slta yapp havuç oalbilir yoğuurtlu,amerikn saltası olabilir vb.
börek yap
tatlı
tmmdır işte =)

bende pazr gunu mısıfrım gelirse şöle bi menu düşünüom az bast kaçıo ama napem :D yorulmk istemıom
çorba (mercimek)
snıtzel-patates püresi yada paates kvurma yada patates salataası olabilir =)f
fırın makarna
zytınyğlı barbunya
salata
börek
tatlı
iftariyelikler(hurma kaysı ceviz yad fındık=)
meşrubat

Back
X